Έλληνες στο Εξωτερικό

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
IMG_0253.jpg

Πετυχημένο τεστ στο Mugello για τον Γιάννη Περιστερά
Ανάμεσα στους πρώτους της SSP300

Οι επίσημες δοκιμές του 2021 για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV ξεκίνησαν στην περίφημη πίστα του Mugello, στην περιοχή της Φλωρεντίας. Ο 15χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς και φέτος συμμετέχει στο CIV και στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, με την ομάδα Team Roc 'n' DeA, των Πρωταθλητών Massimo Roccoli & Alex De Angelis και οδηγεί την Yamaha R3 στην κατηγορία Supersport 300.
Το πρώτο αυτό τεστ του 2021 πήγε εξαιρετικά για τον Έλληνα οδηγό, αφού ήταν σε κάθε 20λεπτο ανάμεσα στους πρώτους οδηγούς και μάλιστα στο τελευταίο 20λεπτο ήταν στους 3 πρώτους και με διαφορά ο πρώτος από τους οδηγούς των R3, καθώς στην κατηγορία στο CIV συμμετέχουν και οι ZX400R, RC390.
Έτσι φάνηκε ότι η χειμερινή προετοιμασία που έκανε με τον προπονητή του Λευτέρη Πίππο στην Ελλάδα πήγε καλά και ότι ξεπέρασε γρήγορα την πρόσφατη επέμβαση αφαίρεσης της λάμας που είχε στο πόδι του από το ατύχημα του 2019.

Επόμενος στόχος η συνέχιση της προετοιμασίας ενόψει των πρώτων αγώνων και στα δύο Πρωταθλήματα.
Alex De Angelis – οδηγός MotoGP
“Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του Γιάννη Περιστερά σήμερα και μου άρεσε η προσαρμογή του στις συνθήκες τις πίστας που άλλαζαν συνεχώς. Οδήγησε με καλό ρυθμό σε μια πίστα στην οποία έρχεται μόλις για δεύτερη φορά. Λίγη προσοχή χρειάζεται στη διατροφή ώστε να είναι ελαφρύτερος, ειδικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που τρέχει με παιδιά της ηλικίας του”.
Γιάννης Περιστεράς – οδηγός Yamaha R3
“Ήταν ένα ωραίο διήμερο στο Mugello, μια φοβερή πίστα, παρά το ότι την πρώτη μέρα λόγω βροχής κάναμε ελάχιστους γύρους. Έμαθα καλύτερα την πίστα και με την ομάδα δουλέψαμε πάνω στις ρυθμίσεις της R3. Νομίζω ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και θα δώσω όλο τον καλό μου εαυτό στη συνέχιση της σκληρής προετοιμασίας που κάνουμε με τον Λευτέρη Πίππο και τη βοήθεια όλων των ανθρώπων της ομάδας στην Ελλάδα”.



Πηγη https://mgp.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
benzina-26.jpg

Εντυπωσίασε ο Βασίλης Παντελεάκης στην Ιταλία!
Οδήγησε με «μισό γκάζι» και πήρε την 9η θέση στον 1ο αγώνα της χρονιάς!


Φέτος ο Βασίλης Παντελεάκης αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στην PreMoto3 του Ιταλικού Πρωταθλήματος, σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες του κόσμου και στην ομάδα AC Racing που είχε πάρει το πρωτάθλημα στις ομάδες πέρυσι και στους οδηγούς το 2029.
Η φετινή σεζόν ξεκίνησε το Σ/Κ από τις 16 έως τις 18 Απριλίου στην πίστα του Mugello, στην Ιταλία. Δυστυχώς, παρά τη διάχυτη αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση του Βασίλη για μια δυνατή παρουσία, τα προβλήματα με τη μοτοσυκλέτα του ξεκίνησαν από πολύ νωρίς.
Ήδη από τα πρώτα ελεύθερα, κάθε φορά που πλάγιαζε τη μοτοσυκλέτα του, με την παραμικρή κλίση άρχιζαν έντονες ταλαντώσεις να ενοχλούν τον Έλληνα αναβάτη. Το πρόβλημα συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου.
Η ομάδα έκανε τα πάντα και απευθύνθηκε σε πολλούς ειδικούς, ωστόσο το πρόβλημα – που είχε εντοπιστεί στην πίσω ανάρτηση – δεν μπόρεσε να λυθεί εγκαίρως. Στις κατατακτήριες ο Βασίλης έκανε τον 15ο χρόνο και από εκεί ξεκίνησε τον πρώτο του αγώνα για το 2021.

Έναν αγώνα στον οποίο εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας του και του Ιταλικού Πρωταθλήματος. Με τις έντονες ταλαντώσεις να τον αναγκάζουν κυριολεκτικά στα πλαγιάσματα των στροφών να κλείνει λίγο γκάζι, ο Έλληνας οδηγός τα έδωσε όλα. Προσάρμοσε το στυλ του, πάλεψε να υπερκεράσει το πρόβλημα και οδήγησε πανέξυπνα και με πάθος.
Με την εκκίνηση κέρδισε μια θέση και στη συνέχεια ανέβηκε γρήγορα στην 11η. Στον τέταρτο γύρο ήταν 10ος, με τις ταλαντώσεις να δυσχεραίνουν το έργο του. Ωστόσο ήταν αποφασισμένος να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε.

Αφού διατήρησε ένα σταθερό ρυθμό, λίγο πριν το τέλος έκανε τον ταχύτερο γύρο του. Δίνοντας σκληρές μάχες με ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών, ο Βασίλης βρέθηκε για λίγο μπροστά τους κρατώντας την 8η θέση, την οποία τελικά έχασε για μόλις 52 χιλιοστά του δευτερολέπτου.
Ήταν μια μεγάλη εμφάνιση που δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα από την ομάδα του με το τέλος του αγώνα. Η ομάδα συνέχισε τις προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα ενόψει του δεύτερου αγώνα και πράγματι, μετά από πολλά πειράματα και δοκιμές, βρέθηκε η χρυσή τομή και το πρόβλημα εξαφανίστηκε.
Με ανανεωμένη αισιοδοξία ο Βασίλης ετοιμάστηκε για το δεύτερο αγώνα της Κυριακής. Δυστυχώς όμως η κακοτυχία δεν άφησε τον Έλληνα πιλότο μας να πάρει το αποτέλεσμα που άξιζε, βάσει της εκπληκτικής του παρουσίας στον πρώτο αγώνα. Η μοτοσυκλέτα του κατά τη διάρκεια του γύρου προθέρμανσης τον πρόδωσε κι έτσι δεν κατάφερε να συμμετάσχει στο δεύτερο αγώνα.

Βασίλης Παντελεάκης: «Περίμενα με ανυπομονησία τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, μιας και είχα κάνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία τη χειμερινή περίοδο. Δουλέψαμε πάρα πολύ με την ομάδα να λύσουμε τα προβλήματα ευστάθειας της μοτοσυκλέτας, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουμε μέχρι τον αγώνα του Σαββάτου. Παρά τα προβλήματα με τα κουνήματα της μοτοσυκλέτας μου, προσπάθησα για το καλύτερο και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω κάποιους βαθμούς που θα μου φανούν χρήσιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Την Κυριακή στάθηκα πολύ άτυχος γιατί θεωρώ ότι είχαμε λύσει το πρόβλημα με τα κουνήματα στη μοτοσυκλέτα και απογοητεύτηκα


όταν μία μηχανική βλάβη δε μου επέτρεψε να συμμετάσχω στο δεύτερο αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, που δεν σταμάτησε λεπτό να ψάχνει τη λύση για τα προβλήματα που είχαν προκύψει, τους γονείς μου και τους χορηγούς μου».


Πηγη https://mgp.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

3ος ο Βασίλης Παντελεάκης στο Misano στον 2ο αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος CIV​

Από τον BikerSpirit

Ο Βασίλης Παντελεάκης που αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά στην PreMoto3 του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV, αυτό το Σαββατοκύριακο αγωνίστηκε στην πίστα του Misano για τον 2ο γυρο της σεζόν, με έναν ακόμα διπλό αγώνα!


Στα προκριματικά ο Παντελεάκης έκανε τον 8ο χρόνο, και έτσι στον πρώτο αγώνα του Σάββατου ο Βασίλης Παντελεάκης, μετα από μια πολύ καλή εκκίνηση από την 8η θέση, και έναν εκπληκτικό πρώτο γυρο που τον είδε να είναι στην κορυφαία ομάδα, έκανε ένα πολύ καλό αγώνα με αρκετές μάχες, που τον έφεραν τελικά στην 7η θέση!


Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής Βασίλης Παντελεάκης ξεκινώντας και πάλι από την από την 8η θέση, επανέλαβε και πάλι την πολύ καλή εκκίνηση και έστριψε 3ος.
Αυτή την φορά κατάφερε και έμεινε στην κορυφαία ομάδα, δίνοντας αλλεπάλληλες μάχες και προσπεράσματα, μέχρι το τέλος του αγώνα οπού τελικά μετα και τον αποκλεισμό του 2ου οδηγού Guido Pini, λόγω τεχνικής παρατυπίας που διαπίστωσε ο κριτής του αγώνα κατά τη διάρκεια της επαλήθευσης , ο Παντελεάκης τερμάτισε στην 3η θέση, προσθέτοντας έτσι άλλους 16 βαθμούς στην βαθμολογία, οπού μετα και τον σημερινό αγώνα τον φέρνουν στην 7η θέση της βαθμολογίας!


Ο Παντελεάκης συνεχίζει την καλή του εμφάνιση και εντυπωσιάζει με την απόδοση του, όπως χαρακτηριστικά είπαν και οι σχολιαστές του αγώνα σε εναν αγώνα με δύσκολες καιρικές συνθήκες στη Premoto3 που οδήγησαν στην κόκκινη σημαία στον 10ο γύρο, με την κατάταξη να καθορίζεται απο τον 9ο γύρο. Η νίκη πήγε στον Ισπανό Ferrandez Beneite, οπως και στον 1ο αγώνα του Σαββάτου.


Ο Βασίλης Παντελεάκης έγραψε στα κοινωνικά του δίκτια: «Είμαι πολύ χαρούμενος για την τρίτη θέση που κατάφερα να πάρω στον αγώνα της Κυριακής μετά από πολλές μάχες στο Misano για το ιταλικό πρωτάθλημα ανεβάζοντας με και στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα μου τους χορηγούς και την οικογένειά μου και όλους εσάς που με υποστηρίζεται»



Πηγη www.bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έκλεψαν τη νίκη από τον Περιστερά στο Donington – 2ος στους 16χρονους, στο Yamaha R3 bLU cRU Cup​

Από τον BikerSpirit

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: H δεύτερη αγωνιστική συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, έγινε σήμερα στην πίστα του Donington στην Μ.Βρετανία, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.



Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς στον 2ο από τους δύο Αγώνες της ημέρας έφτασε κοντά στη νίκη όταν στην προτελευταία στροφή του Αγώνα πέρασε πρώτος, για να δεχτεί επιτηδευμένη αγκωνιά από τον Ισπανό Giral που ήταν 2ος εκείνη τη στιγμή, με αποτέλεσμα ο Έλληνας οδηγός να βγει εκτός πίστας και να τερματίσει 4ος, τη στιγμή μάλιστα που ο Ισπανός δεν τιμωρήθηκε, παρά το ότι υπήρξαν καταγγελίες και από άλλους οδηγούς ότι περνούσε με ανάλογο τρόπο στις μονομαχίες του. Ο Βρετανός Seabright εκμεταλλεύτηκε τη μάχη των δύο οδηγών και τερμάτισε 1ος και μάλιστα κατέθεσε στους οργανωτές ότι είδε ακριβώς το συμβάν Περιστερά – Giral, αλλά χωρίς τελικά να δωθεί κάποια ποινή.

Ο Περιστεράς ξεκίνησε καλά την προσπάθειά του από την Παρασκευή στις Ελεύθερες και Κατατακτήριες δοκιμές και τελικά ξεκίνησε 11ος, αφού του ακυρώθηκε ο γύρος που τον έφερνε στην 4η θέση, λόγω του ότι καθυστέρησε σε κάποιο τομέα της πίστας. Στον 1ο Αγώνα του Σαββάτου οι Yamaha R3 των 24 οδηγών που βρέθηκαν στην Αγγλία, φόρεσαν τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli και ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε με μεγάλη αυτοπεποίθηση σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν πτοήθηκε όταν ένας συναθλητής του τον ανάγκασε να βγει εκτός πίστας και σχετικά γρήγορα ανέκαμψε από τις πίσω θέσεις για να τερματίσει τελικά 5ος.

Στον 2ο Αγώνα της ημέρας, που ακολουθούσε λίγες ώρες αργότερα και έγινε με τα σλικ ελαστικά, ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε πολύ δυναμικά και ενώ είχε μια επαφή με έναν Βραζιλιάνο με την οποία έχασε 3”, αμέσως βρήκε φοβερό ρυθμό και κάνοντας συνεχώς ταχύτερους γύρους από όλους, έφτασε στο πρώτο γκρουπ των 6 οδηγών που πάλευαν για τη νίκη. Στον 10ο από τους 11 γύρους του Αγώνα πέρασε πρώτος και λόγω slipsteam έχασε δύο θέσεις, αλλά έκανε την επίθεσή του στο πιο κρίσιμο σημείο της πίστας, την προτελευταία δεξιά φουρκέτα, όπου πέρασε και πάλι πρώτος. Στην έξοδο της στροφής είχε το πλεονέκτημα για την επόμενη αριστερή και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε την πρώτη Ελληνική νίκη στο θεσμό. Όμως ο Giral με μια αντιαθλητική κίνηση, άλλαξε τη γραμμή του κτύπησε με τον αγκώνα του τον Περιστερά που έχασε 4 δέκατα του δευτερολέπτου και μαζί το βάθρο.
Νικητής ο τοπικός Fenton Seabright, 2ος τελικά ο Julian Giral και 3ος o Iker Garcia Abella.

O Έλληνας οδηγός πήρε το Έπαθλο της 2ης θέσης μεταξύ των οδηγών μέχρι 16 χρόνων και έδειξε και σε αυτόν τον αγώνα, σε μια άγνωστη για τον ίδιο πίστα, ότι μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα στους πρώτους.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ
“Πήγα καλά στο βρεγμένο, αλλά από το ξεκίνημα στον 2ο Αγώνα στο στεγνό η Yamaha R3 μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Παρά το ότι έχασα 3” σε ένα αγωνιστικό συμβάν, κατάφερα να είμαι μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος από το πρώτο γκρουπ. Τους πέρασα όλους και στον τελευταίο γύρο ξαναπέρασα μπροστά στην προτελευταία στροφή. Απογοητεύτηκα από την αντιαθλητική κίνηση του Giral, έχασα τη νίκη για 4 δέκατα και μάλιστα δεν τιμωρήθηκε ο συναθλητής μου. Αυτά έχουν οι αγώνες, τώρα θα προετοιμαστώ για το Άσσεν της Ολλανδίας που τρέχω στα τέλη Ιουλίου”.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Πηγη www.bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ρεκόρ πίστας ο Παντελεάκης στην Imola!​

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με πρωτιές ο νεαρός Έλληνας αναβάτης!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ολοκληρώθηκε ο αγώνας στην πίστα της Imola στα πλαίσια του ιταλικού Πρωταθλήματος ταχύτητας (CIV) όπου αγωνίζεται και ο "δικός μας" Βασίλης Παντελεάκης. Ο νεαρός Έλληνας αναβάτης συμμετέχει με την ομάδα της AC Racing, κάνοντας μέχρι τώρα μια εκπληκτική πορεία σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του κόσμου και πετυχαίνοντας μοναδικά επιτεύγματα για τα ελληνικά δεδομένα, γεγονός που οδήγησε και τους ανθρώπους της ομάδας να θεωρούν ως μια πολύτιμη επένδυση τη συνεργασία με τον Βασίλη.
Στον τελευταίο αγώνα, σε μια πίστα που δεν συγκαταλέγεται στις αγαπημένες του Βασίλη, ενώ και πέρσι δεν είχε τόσο καλά αποτελέσματα εκεί, ο νεαρός Έλληνας κατάφερε να βάλει ξανά την σημαία της χώρας μας σε έναν πραγματικό άθλο, πετυχαίνοντας το ρεκόρ γύρου σε αγώνα, όντας πιο γρήγορος από τους πιο έμπειρους συναθλητές του μέσα στην έδρα τους!

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή–μιας και την Πέμπτη δεν γίνονται ελεύθερες δοκιμές όπως συμβαίνει σε άλλες πίστες, λόγω της ηχορύπανσης που ενοχλεί την γύρω κατοικημένη περιοχή- ο Βασίλης ήταν όγδοος στην κατάταξη για την σχάρα εκκίνησης. Στον αγώνα του Σαββάτου, κατάφερε να τερματίσει μία θέση παραπάνω από αυτή που ξεκίνησε (έβδομος), απέχοντας μάλιστα μόλις 2,4 δευτερόλεπτα από την κορυφή.
Την Κυριακή, έχοντας αποκτήσει και μεγαλύτερη εξοικείωση με την πίστα, δεν έδειξε να δυσκολεύεται από τις λιγοστές σταγόνες βροχής που έπεσαν και έστριψε την πρώτη στροφή της πίστας έχοντας κερδίσει δύο θέσεις. Πολύ γρήγορα ανέβηκε στην πέμπτη θέση, ενώ μέχρι τον τέταρτο γύρο από τους δώδεκα, είχε φτάσει τρίτος και ετοιμαζόταν να εξαπολύσει την επίθεσή του για την κορυφή, κάτι που όπως φάνηκε και από τους χρόνους του το είχε!
Εκείνη την στιγμή όμως βγήκαν οι κόκκινες σημαίες για διακοπή του αγώνα, εξαιτίας μιας πτώσης ενός εκ των συναθλητών του. Στο διάστημα όμως που μεσολάβησε μέχρι την επανεκκίνηση, έπεσε βροχή αλλάζοντας τα δεδομένα της πρόσφυσης της πίστας. Ο Βασίλης ξεκίνησε για το υπόλοιπο του αγώνα από την τρίτη θέση, αλλά λόγω των συνθηκών και μέχρι να βρει τα "πατήματά" του και την αυτοσυγκέντρωσή του, έπεσε στην όγδοη θέση.



Λίγο πριν το τέλος του αγώνα όμως, ο Βασίλης ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του, ένιωσε σιγουριά και ανέβασε ρυθμό, μπαίνοντας σε μία εντυπωσιακή μάχη με στόχο την έκτη θέση. Κατά τη διάρκεια αυτής της μάχης, ο Βασίλης ήταν τόσο γρήγορος που "έγραψε" το ρεκόρ γύρου σε αγώνα, με χρόνο που ήταν ταχύτερος ακόμη και από την pole position! Αυτό είναι μια ακόμη πρωτιά για τα ελληνικά δεδομένα στο ιταλικό Πρωτάθλημα, που μόνο υπερηφάνεια μπορεί να γεμίσει όλους εμάς που παρακολουθούμε την πορεία του τα τελευταία χρόνια. Στον τελευταίο γύρο έδωσε το μέγιστο των δυνατοτήτων και τερμάτισε τελικά έκτος, δίνοντας ένα αδιάσειστο πειστήριο για την δυναμική του ταλέντου του.

Το βέβαιο είναι πως η πορεία του ταλαντούχου Βασίλη βρίσκεται σε μια συνεχόμενη ανοδική πορεία, η οποία θα έχει μεγάλη διάρκεια και απεριόριστες δυνατότητες, κατά την διάρκεια της οποίας θα είμαστε πλάι του, έχοντας την τιμή να συμπεριλαμβάνεται και το όνομά μας στους χορηγούς του!



Πηγη www.motomag.gr
 

Timos_Tsamis

member
Δημοσιεύσεις
551
Ηλικία
25
Περιοχή
Agrinio
Μοτοσυκλέτα
Honda CBR600 F4i 2002
Honda CB400 Super Four 1992
Όνομα
Tsamis Timoleon
Περιοχή
Agrinio
Tyφoon MotoRacing Team UoWM

Η ομάδα μας βρίσκεται μαζί με τον "Κέρβερο" στην πίστα Motorland Aragon, καθώς ο διεθνής διαγωνισμός Motostudent βρίσκεται σε εξέλιξη .

Σήμερα, η ομάδα μας πέρασε με επιτυχία όλους τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους (scrutineering, dynamic, administrative) και η μοτοσυκλέτα είναι πλέον σε θέση να συμμετέχει στα δυναμικά αγωνίσματα και στον τελικό αγώνα!

Stay tuned

Δείτε περισσότερα στο:

FB_IMG_1626432770971.jpg
 

Timos_Tsamis

member
Δημοσιεύσεις
551
Ηλικία
25
Περιοχή
Agrinio
Μοτοσυκλέτα
Honda CBR600 F4i 2002
Honda CB400 Super Four 1992
Όνομα
Tsamis Timoleon
Περιοχή
Agrinio
Tyφoon MotoRacing Team UoWM
VI MOTOSTUDENT INTERNATIONAL COMPETITION

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και η ευτυχία μας είναι απερίγραπτη καθώς η ομάδα μας κατέκτησε τη 2η θέση στην συνολική κατάταξη, ανάμεσα σε 37 συμμετοχές πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο!

Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας που χάρη στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση έφτασε η ομάδα στην κορυφή!

Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Cerberus 2nd overall is yours

FB_IMG_1626638635181.jpg

FB_IMG_1626638638329.jpg

Περισσότερα στο:
 

Timos_Tsamis

member
Δημοσιεύσεις
551
Ηλικία
25
Περιοχή
Agrinio
Μοτοσυκλέτα
Honda CBR600 F4i 2002
Honda CB400 Super Four 1992
Όνομα
Tsamis Timoleon
Περιοχή
Agrinio

Κορυφαίες θέσεις για τις δυο Ελληνικές ομάδες στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent στην Ισπανία – VIDEO – Φωτογραφίες​


Οι δυο Ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό MotoStudent στην Ισπανία, στην πίστα του Aragon, με συμμετοχές 37 πανεπιστημίων από όλο το κόσμο, κατάφεραν να κερδίσουν κορυφαίες διακρίσεις για άλλη μια φορά!

H Tyφoon MotoRacing, η ομάδα φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνή διαγωνισμό MotoStudent, για τρίτη φορά κέρδισε την 2η θέση στην συνολική κατάταξη, ανάμεσα σε 37 συμμετοχές πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο, με το νέο της αγωνιστικό πρωτότυπο που ονομάζεται “Κέρβερος” – “Cerberus”, ένα όνομα εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική μυθολογία σύμφωνα με την οποία το μυθολογικό πλάσμα ήταν παιδί του τιτάνα Τυφώνα.!

Η Panther Racing AUTh , η φοιτητική ομάδα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Best Innovation (Καλύτερη Καινοτομία), μια κατηγορία από τις τρεις συνολικά!

Επίσης κέρδισε την 8η θέση στην συνολική κατάταξη, με αποτέλεσμα να έχουμε δυο Ελληνικές ομάδας στην κορυφαία δεκάδα!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Πηγή: https://www.bikerspirit.net/main/ko...o-motostudent-stin-ispania-video-fotografies/
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μαχητικός ο Περιστεράς στο Assen
6ος & 9oς στο Yamaha R3 bLU cRU Cup


H τρίτη αγωνιστική συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, έγινε σήμερα στην πίστα του Assen στην Ολλανδία, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.
Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο θεσμό, συμμετέχοντας με την Ιταλική ομάδα Roc 'n' DeA, οδήγησε μαχητικά, ιδιαίτερα στον 2ο Αγώνα της ημέρας και έδειξε ένα δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο που εντυπωσίασε τους ειδικούς, αλλά και τους θεατές!
Ο Περιστεράς ξεκίνησε καλά από την 11η θέση στον πρώτο Αγώνα της ημέρας και προσπαθώντας να ανέβει σε θέσεις, πιέστηκε εκτός πίστας στις μέχες με τους συναθλητές του, με αποτέλεσμα να χάσει πολλές θέσεις. Ανέκαμψε με μια σειρά γρήγορων γύρων και τερμάτισε τελικά 9ος.
Στον δεύτερο Αγώνα της ημέρας, βρέθηκε αμέσως στο γκρουπ των πρώτων, όμως ήταν ένα από τους πολλούς που παρέσυρε σε πτώση ένας οδηγός που έπεσε ακριβώς μπροστά του. Ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία και ο Έλληνας σήκωσε γρήγορα τη μοτοσυκλέτα του και μπήκε στα πιτς για τις απαραίτητες επισκευές. Ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την επανεκκίνηση ήταν μικρός και έτσι η ομάδα αποφάσισε να συνεχίσει με τη μοτοσυκλέτα του να έχει στραβό το πιρούνι της Yamaha R3.

O Γιάννης Περιστεράς με μια ηρωική προσπάθεια πάνω τη “λαβωμένη” R3, ξεπερνώντας με την οδήγησή του τα προβλήματα κρατήματος, κατάφερε όχι μόνο να βελτιώσει το χρόνοι γύρου που είχε κάνει στις Κατατακτήριες δοκιμές, αλλά και να δώσει μέχρι το τέλος τη μάχη για το βάθρο, τερματίζοντας μόλις μισό δευτερόλεπτο από τον νικητή Garcia Abella, στην 6η θέση. Ο υπεύθυνος της οργάνωσης Αλμπέρτο Μπαρότσι του έδωσε τα εύσημα για τον τρόπο που ξεπέρασε τα προβλήματα της μοτοσυκλέτας, οι θεατές χειροκρότησαν θερμά τον Έλληνα οδηγό και ο Ιταλός αρχιμηχανικός του δήλωσε πολύ ευχαριστημένος.

ΜΑΡΚΟ ΚΑΝΟΥΤΙ – Αρχιμηχανικός Team Roc 'n' DeA
“Ειλικρινά δεν περίμενα ότι ο Τζον θα μπορούσε να βρίσκεται στο γκρουπ των πρώτων, όταν είδα τη μοτοσυκλέτα μετά την πτώση. Δεν υπήρχε χρόνος για να επισκευαστεί το μπροστινό σύστημα και αποφασίσαμε να μπει στον Αγώνα, απλά για να προσπαθήσει να πάρει μερικούς βαθμούς, αφού ξεκινούσε 11ος. Όμως μέσα στον Αγώνα κατάφερε να οδηγήσει φοβερά και να διεκδικήσει ακόμη και το βάθρο. Θεωρώ ότι από αυτόν τον Αγώνα ο Τζον έκανε το επόμενο βήμα και είναι έτοιμος να διεκδικεί τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση από δω και πέρα. Ένα μεγάλο μπράβο του αξίζει”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ
“Οι Ισπανοί οδηγοί έχουν κάνει προφανώς μια συμφωνία και βοηθούν ο ένας τον άλλο, ενώ πιέζουν στα όρια του αντιαθλητικού όλους τους υπόλοιπους. Στον 1ο Αγώνα κυριολεκτικά με πέταξαν εκτός πίστας και χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να φτάσω μέχρι την 9η θέση. Ο 2ος Αγώνας είχε ενδιαφέρον, αφού κατάφερα να τους αποφύγω και να είμαι στη μάχη των πρώτων. Ήμουν άτυχος καθώς με παρέσυρε ένας συναθλητής μου που έπεσε μπροστά μου και δεν απέφυγα την πτώση. Γύρισα γρήγορα στα πιτς και αποφασίσαμε με την ομάδα να τρέξω έστω με στραβή μοτοσυκλέτα. Μετά το ξεκίνημα κατάφερα να βρω τον τρόπο να οδηγώ την Yamaha R3 και στον τελευταίο γύρο έκανα την επίθσή μου που μου έδωσε την 6η θέση. Με έκπληξη είδα τους θεατές να με χειροκροτούν όταν επέστρεψα στα πιτς, τον διευθυντή του Κυπέλλου να μου δίνει συγχαρητήρια και τον αρχιμηχανικό μου να είναι ενθουσιασμένος. Τους ευχαριστώ όλους”.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το πρώτο βάθρο επί Ισπανικού εδάφους έγινε πραγματικότητα για τον Έλληνα οδηγό Σπύρο – Μάριο Φουρθιώτη​

Από τον BikerSpirit

Ο Έλληνας οδηγός από το όμορφο νησί της Κω ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ συμμετείχε αυτό το Σαββατοκύριακο 30/7-01/08 στο Ισπανικό πρωτάθλημα CIV/CAV στην κατηγορία SSP300 στην καταπληκτική πίστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος CIRCUITO DE JEREZ.


Για τον Έλληνα οδηγό ήταν η πρώτη του επαφή με τη συγκεκριμένη πίστα της Ισπανίας καθώς και η πρώτη φορά που οδηγεί μια μοτοσυκλέτα SSP300 και έπρεπε σε πολύ σύντομο χρόνο να καταφέρει να μάθει τόσο την πίστα όσο και την νέα μοτοσυκλέτα που οδηγούσε για πρώτη φορά.

Ανάμεσα σε 24 συμμετοχές κατάφερε να βρίσκεται 12ος στην σχάρα της εκκίνησης μετά τα χρονομετρημένα καθώς σε κάθε σεσσιον που οδηγούσε κατέβαζε συνεχώς τον χρόνο του.

Στον αγώνα της Κυριακής κατάφερε να πάρει την 3η θέση με ένα καταπληκτικό γυρολόγιο και με απίστευτα γρήγορους χρόνους ανεβάζοντας την Ελλάδα στο 3ο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά φέτος επί ισπανικού εδάφους.


Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης μας είπε μετά τους αγώνες του:

Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για εμένα καθώς βρέθηκα στην καταπληκτική πίστα της JEREZ στην Ισπανία για πρώτη φορά και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα SSP300 που δεν έχω οδηγήσει ποτέ ξανά και έπρεπε να μπορέσω να ανταπεξέλθω πολύ γρήγορα σε όλα καθώς και στην αφόρητη ζέστη των 42 βαθμών κελσίου.

Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και καταφέραμε να ανέβουμε στο 3ο σκαλί του βάθρου την Ελληνική συμμετοχή μας μαζί με την ομάδα μου DNA-FIFTY MOTORSPORT.

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου DNA-FIFTY MOTRSPORT καθώς η χαρά μου είναι απερίγραπτη μετά το πρώτο μου βάθρο και όλους μου τους χορηγούς που μου δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχω στα καλύτερα πρωταθλήματα παγκοσμίως καθώς και όλους εσάς που βρίσκεστε στο πλάι μου με την θετική σας σκέψη.



Πηγη www.bikerspirit.net
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Red Bull MotoGP Rookies Cup: H "Χρυσή Φανέλα" στον Παντελεάκη!​

Δημοφιλέστερος όλων ο Έλληνας αναβάτης!

Η ψηφοφορία για την "Golden Bip", με συμμετοχή πέντε Ελλήνων αναβατών, σε σύνολο 240 (!) συμμετοχών, στο Red Bull MotoGP Rookies Cup ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε μόλις πριν από λίγο. Ο δημοφιλέστερος υποψήφιος αναβάτης βάσει της ψηφοφορίας του κοινού αναδείχθηκε ο Βασίλης Παντελεάκης. Είναι μία σημαντική αναγνώριση, γιατί πρώτη φορά Έλληνας αναβάτης καταφέρνει κάτι τέτοιο, και ταυτόχρονα δείχνει πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία και η συσπείρωση του ελληνικού κοινού για να δούμε έναν δικό μας αναβάτη σε αγώνες παγκοσμίου επιπέδου.

Τα νούμερα των ψήφων του Βασίλη είναι πραγματικά εντυπωσιακά, καθώς συγκέντρωσε σχεδόν τετραπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο, ενώ τον ψήφισαν άνθρωποι από 35 διαφορετικές χώρες!


Πλέον, αυτό που απομένει είναι να δούμε αν τελικά ο Βασίλης θα βρίσκεται μέσα στην επιλογή για τους αναβάτες που θα αποτελέσουν του χρόνου το grid του Red Bull MotoGP Rookies Cup, κάτι που αναμένεται να γίνει λίγες μέρες μετά το GP της Aragon, όπου θα είναι και ο τελευταίος αγώνας του φετινού Red Bull MotoGP Rookies Cup.


Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
viber_image_2021-09-18_20-19-22-962.jpg

Στο βάθρο ο Περιστεράς στην Βαρκελώνη
2oς Γενικής και 1ος στους μέχρι 16χρόνων!


H 6η αγωνιστική συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, έγινε στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.
Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο θεσμό, συμμετέχοντας με την Ιταλική ομάδα Roc 'n' DeA με Yamaha R3, ξεκίνησε καλά στον 1ο Αγώνα του διημέρου, παρά το ότι είχε κάνει μόλις δυο 20λεπτες δοκιμές στη νέα για τον ίδιο πίστα. Στον 4ο γύρο (από τους 9) είχε περάσει πρώτος, όταν στην τελευταία πολύ γρήγορη στροφή της πίστας ένας συναθλητής του από λάθος τον κτύπησε στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα η πτώση να δημιουργήσει αρκετά μεγάλη ζημιά στη μοτοσυκλέτα και στη φόρμα του οδηγού, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να κτυπήσει.
Ο αρχιμηχανικός της ομάδας Μάρκο Κανούτι δούλεψε με ταχύτητα και μερικές ώρες αργότερα η Yamaha R3 ήταν έτοιμη στην εκκίνηση, ενώ βρέθηκε και μια επιπλέον φόρμα ώστε να αγωνιστεί ο Έλληνας οδηγός.

Στον 2ο Αγώνα η βροχή έκανε την εμφάνισή της και ο Γιάννης Περιστεράς ήδη από το 2ο γύρο πέρασε στην πρώτη θέση και άρχισε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους που στον 5ο γύρο έφτασε τα 3'' δευτερόλεπτα. Από τον 6ο γύρο και μετά ο 19χρονος Βρετανός Fenton-Harrison Seabright, με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο βρεγμένο, άρχισε να πλησιάζει και ρισκάροντας – όπως ο ίδιος είπε στις δηλώσεις του – πέρασε πρώτος στον τελευταίο γύρο και πήρε τη νίκη με διαφορά 0.294 του δευτερολέπτου από τον Περιστερά που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα, αλλά αποφάσισε να μην ρισκάρει το να χάσει το πρώτο του βάθρο φέτος.

Η διαφορά που έκαναν οι δύο οδηγοί στη μάχη τους έφτασε τα 31'' από τον τρίτο Ισπανό Juan Antonio Conesa Benito, ενώ με την 7η θέση στην οποία τερμάτισε ο Iker Garcia Abella πήρε τον Τίτλο του Πρωταθλητή στο θεσμό.
O Γιάννης Περιστεράς πήρε και το Έπαθλο του πρώτου ανάμεσα στους οδηγούς που είναι μέχρι 16 χρόνων, ενώ η ομάδα πήρε το Έπαθλο της καλύτερης ομάδας, για την πολλή δουλειά που έγινε στην επισκευή της μοτοσυκλέτας μετά την πτώση του πρώτου Αγώνα.
Πριν την απονομή οι άνθρωποι της πίστας της Βαρκελώνης ρώτησαν τον οδηγό μας για το σωστό τρόπο ανάρτησης της Ελληνικής σημαίας, καθώς δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα σε αυτήν την πίστα. Επίσης στη διάρκεια του Αγώνα έψαχναν να βρουν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, την ώρα που φαινόταν ότι θα είχαμε Ελληνική νίκη!

Στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος με την εγκατάλειψη στον 1ο Αγώνα της ημέρας ο Περιστεράς έμεινε στην 8η θέση, ανάμεσα στους 24 οδηγούς που έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς στους 12 Αγώνες που έγιναν φέτος.
ΜΑΡΚΟ ΚΑΝΟΥΤΙ – Αρχιμηχανικός Team Roc 'n' DeA
“Ήταν ένας καταπληκτικός Αγώνας από τον Γιάννη που έδειξε πολύ δυνατός σε στεγνό και βρεγμένο. Του άξιζε η νίκη στον πρώτο Αγώνα και αν την είχε πάρει θα μπορούσε να ρισκάρει λίγο περισσότερο στο δεύτερο. Είναι ωραίο ότι μετά από σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά, κλείσαμε το Πρωτάθλημα με αυτό το βάθρο”.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Yamaha R3

“Την Βαρκελώνη την ήξερα από τα παιχνίδια στο κομπιούτερ και πίστευα ότι θα μου ταιριάζει. Στις δύο δοκιμές που γίνονται την Παρασκευή πήγα καλά και θα μπορούσα να πάρω την pole position. Στον 1ο Αγώνα δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτηκε ο οδηγός που με κτύπησε στην 15, αλλά ευτυχώς η μοτοσυκλέτα δεν έπαθε τόσο μεγάλη ζημιά. Στον 2ο Αγώνα αισθάνθηκα πολύ καλά στη βροχή και πέρασα μπροστά χωρίς να κοιτάζω το τι γινόταν πίσω μου. Στους δύο τελευταίους γύρους είδα από την πινακίδα μου ότι με πλησιάζει ο Φέντον, αλλά επικράτησε η λογική που μου έλεγε να κρατήσω την 2η θέση, αφού ο τρίτος ήταν εκείνη την ώρα πάρα πολύ πίσω. Ήταν ωραίο συναίσθημα να βλέπω την Ελληνική σημαία στο βάθρο μιας πίστας που γίνεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου και όλους τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθειά μας”.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.


Μπραβο Αγορινα μου παντα τετοια PraisingPraising
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Μεγάλη επιτυχία για τον Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη στον τελευταίο αγώνα στη Valencia της Ισπανίας!​

4cdf36292efcb6ad4d43482042997926_XL.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Έλληνας οδηγός που συμμετέχει για πρώτη χρονιά με τη μοτοσυκλέτα του HONDANSF250R με την ομάδα DNA-FIFTY MOTORSPORT στον πιο ανταγωνιστικό θεσμό παγκοσμίως FIM CEV REPSOL στην κατηγορία EUROPEAN TALENT CUP που διοργανώνεται από την FIMκαι την DORNA που διοργανώνουν και το MOTOGP και θεωρείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα JUNIOR GP καθώς στην συγκεκριμένη κατηγορία συμμετέχουν 50 οδηγοί από 16 διαφορετικές χώρες, κατάφερε μια μεγάλη επιτυχία τόσο για τον ίδιο όσο και για την Ελλάδα στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στην πίστα της Ισπανίας στηVALENCIA που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου.
Κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες για όλους τους οδηγούς, με τον καιρό να είναι πολύ άστατος πότε με βροχές και πότε με ήλιο δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στις ομάδες για την επιλογή των ρυθμίσεων και των ελαστικών, ο δικός μας Έλληνας οδηγός από το όμορφο νησί της Κω κατάφερε για ακόμα μια φορά στην αγωνιστική του καριέρα να προσθέσει μια μεγάλη επιτυχία στις αποσκευές του και ακόμα μια πρωτιά καθώς με την πρόκριση του κατάφερε να γίνει ο πρώτος Έλληναςπου προκρίνεται σε έναν παγκόσμιο θεσμό στην κατηγορία HETC.

Λόγο των πολλών συμμετοχών στην συγκεκριμένη κατηγορία οι οδηγοί χωρίζονται σε δυο γκρουπ και από το κάθε γκρουπ προκρίνονται για τους τελικούς αγώνες οι πρώτοι 14 δηλαδή συνολικά 28 οδηγοί από τα δυο γκρουπ και οι υπόλοιποι συμμετέχουν σε έναν αγώνα LAST CHANCE όπου οι δυο πρώτοι από τον αγώνα LAST CHANCE πηγαίνουν στον τελικό μαζί με τους υπόλοιπους 28 για να συμπληρωθεί η σχάρα της εκκίνησης με 30 οδηγούς.
Fourthiotis-Valencia-2021-iok2.jpg


Την παρασκευή και στα δυο ελεύθερα δοκιμαστικά ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ κατάφερε να βρίσκεται στην 16η θέση από το γκρουπ του με ένα πολύ καλό και σταθερό γυρολόγιο.
Το Σάββατο με πολύ βροχή στα πρώτα χρονομετρημένα δυστυχώς μια ατυχία δεν άφησε τον ΣΠΥΡΟ ΜΑΡΙΟ να κάνει καλούς χρόνους καθώς η ζελατίνα του κράνους θόλωνε συνεχώς με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και τελικά να τερματίζει στην 21η θέση.
Fourthiotis-Valencia-2021-iok3.jpg


Στα δεύτερα χρονομετρημένα του Σαββάτου και πάλι αυτή τη φορά με πολλή βροχή καθώς όλη την ημέρα έβρεχε ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΟΣ μπήκε πολύ δυνατά από τους πρώτους γύρους ως το τέλος καταφέρνοντας να κάνει τον 14οχρόνο και να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τους αγώνες της επόμενης ημέρας ξεκινώντας από την 28η θέση στη σχάρα της εκκίνησης ανάμεσα σε 43 οδηγούς κάνοντάς τον, τον πρώτο Έλληνα που προκρίνεται στην συγκεκριμένη κατηγορία.
Την Κυριακή στο πρωινό ζέσταμα κατάφερε να έχει ένα γρήγορο και σταθερό γυρολόγιο πετυχαίνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα δίνοντας του την 23η θέση. Στον πρώτο αγώνα της ημέρας ξεκινώντας από την 28θέση με μια καλή εκκίνηση βρέθηκε στην πρώτη στροφή 27 οπού κατάφερε να τερματίσει στο τέλος του αγώνα στην 26θέση ανάμεσα στους 30 καλύτερους οδηγούς από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας κάνοντας και πάλι μια καλή εκκίνηση κατάφερε να παραμείνει στη θέση του αλλά δυστυχώς μετά από τους 12 πρώτουςγύρους μια αστοχία στην αλυσίδα της μοτοσυκλέτας δεν τον άφησε να τερματίσει τον αγώνα όπως θα ήθελε αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει.

Fourthiotis-Valencia-2021-iok4.jpg

Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης μας είπε μετά τους αγώνες του:

Μια μεγάληεπιτυχία για εμένα αλλά και για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος καθώς για πρώτη φορά προκρίνεται Έλληνας σε αυτό το θεσμό και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος καθώς ήταν ο στόχος μου όλη τη χρονιά και κατάφερα να τον εκπληρώσω τελικά.
Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου DNA-FIFTY MOTORSPORT για την υπέροχη δουλειά που κάνουν καθώς και όλους τους χορηγούς μου που πιστεύουν σε εμένα και με στηρίζουν.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και ιδιαίτερα τον παππού μου που με στηρίζει και βρίσκεται στο πλάι μου από πολύ μικρή ηλικία και όλους εσάς που με βοηθάτε με την θετική σας σκέψη.
Ραντεβού τη νέα χρονιά με μεγαλύτερους στόχους!!!!!

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η Ελλάδα αποκτά συμμετοχή στο παγκόσμιο! Ο Γιάννης Περιστεράς στο WSSP300!​

Θα αγωνίζεται με Yamaha R3

Μία μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό καθώς η Dorna και η FIM έκαναν δεκτή την συμμετοχή του Γιάννη Περιστερά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport 300! Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Έλληνας αναβάτης είχε καταφέρει να ανεβάσει την ελληνική σημαία στο βάθρο κατά των αγώνα της Βαρκελώνης στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup στο οποίο συμμετείχε.
Μαζεύοντας βαθμούς και με πάρα πολύ σημαντική προετοιμασία όλα αυτά τα χρόνια, ο Γιάννης Περιστεράς κατάφερε να πάρει φέτος μία από τις λίγες θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας. Τόσο τα MotoGP όσο και τα WSBK θέλουν να μειώσουν τον αριθμό συμμετοχών στις μικρές κατηγορίες καθώς έχουν αυξηθεί τα δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια από το πρωτόγνωρο επίπεδο ανταγωνισμού που έχει προκύψει.
Κάνοντας τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, για το 2022 είχε ανακοινωθεί πως οι συμμετοχές θα περιορίζονταν στις 30 από 42 αφήνοντας τις θέσεις να μοιραστούν από αναβάτες 13 διαφορετικών χωρών που είχαν πάρει βαθμούς μέσα στο 2021.
Το γεγονός αυτό δεν πτόησε την ομάδα του Γιάννη Περιστερά και με αμείωτη την επιθυμία ο Έλληνας οδηγός να βρει τον δρόμο του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ξεκίνησε μία σειρά επαφών στηριζόμενοι στις ικανότητες του νεαρού αναβάτη.
Για να δοθεί το πράσινο φως, χρειάστηκε να γίνουν επαφές με τον Lin Jarvis, τον επικεφαλής της Yamaha στον Αγωνιστικό τομέα παγκοσμίως, τον Andrea Dosoli, επικεφαλής της Yamaha στα WorldSBK, τον Carlos Ezpeleta, Γενικό Διευθυντή Αγωνιστικού της Dorna και μέχρι και τον Carmelo Ezpeleta, τον Ceo της Dorna. Επίσης βοήθησαν οι Γιάννης Σώκιαλης και Νικόλας Σκάρος από την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ την αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, για να ευοδωθεί η προσπάθεια. Έτσι η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team, μειΙδιοκτήτη και Διευθυντή τον Omar Menghi θα είναι τελικά και το 2022 στην κατηγορία WorldSSP300, με τον Έλληνα οδηγό και ομόσταυλο του Γιάννη Περιστερά τον Ιταλό Gabriele Mastroluca, που το 2021 πήρε την 18η θέση στο Πρωτάθλημα με 48 βαθμούς. Θα έχει αρχιμηχανικό για τον Έλληνα οδηγό τον Marco Canutti, ενώ τον ρόλο του κόουτς θα εξακολουθεί να έχει ο γνωστός οδηγός των MotoGP & WSBK Alex De Angelis. Press Officer της ομάδας θα είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διατσίδης.
Μετά λοιπόν το 1996 και τη συμμετοχή του Γιάννη Μπούστα στο WorldSΒΚ, που μάλιστα είναι ο μόνος Έλληνας οδηγός που έχει πάρει βαθμούς στο θεσμό, τώρα θα έχουμε έναν ακόμη Έλληνα που θα μας δώσει την ευκαιρία να ελπίζουμε να βλέπουμε την Ελληνική σημαία να κυματίζει στα βάθρα των πιστών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.



Γιάννης Περιστεράς – Οδηγός Αγώνων:
“Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή, αλλά και συγκίνηση για μένα, η στιγμή που έμαθα ότι μας δεχτήκαν στο WorldSSP300. Ήξερα ότι ήταν πολύ δύσκολο, λόγω της μείωσης των συμμετοχών, αλλά τα καλά αποτελέσματα στους Αγώνες του 2021 έπαιξαν ρόλο, όπως και η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας μου σε Ελλάδα και Ιταλία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Alex De Angelis που μας έφερε σε επαφή με τη νέα ομάδα μου την ProGP Racing Team, τον μάνατζερ μου Δημήτρη Διατσίδη και τον πατέρα μου Νίκο Περιστερά που προσπάθησαν πολύ για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Από την πλευρά μου ήδη συνεχίζω την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά, με προπονήσεις σε Supermotard, Μotocross, ΜiniBikes Ohvale και Kart, αλλά και με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, χωρίς να χάνω ούτε μια ημέρα! Θέλω να δώσω το 100% στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”.


Πηγη www.motomag.gr

Μπραβο στο παλικαρακι παντα επιτυχιες GivingGiving
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Η PROGP Racing στην Αθήνα - Menghi και Περιστεράς έδωσαν τα χέρια για το WorldSSP300 2022!​

5e355b7f51dad4cd88e997d5a45cd519_XL.jpg
O 46χρονος Omar Menghi, ιδιοκτήτης της ομάδας PROGP Racing βρέθηκε για λίγες ημέρες στην Αθήνα για να επισημοποιήσει τη συμφωνία με τον Γιάννη Περιστερά που το 2022 θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 με την Ιταλική ομάδα, πάνω σε μια Yamaha R3. [Δελτίο Τύπου]
O Omar Menghi έχει γεννηθεί στο Ρίμινι και η οικογένειά του έχει ασχοληθεί πάνω από 20 χρόνια με τους Αγώνες, ενώ ο ίδιος αγωνίστηκε στο Ιταλικό και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 250cc, με αποκορύφωμα 3 έκτακτες συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 & 2007.

Από το 2017 έχει ιδρύσει την ομάδα PROGP Racing με σκοπό να γίνει μια ομάδα παγκοσμίου επιπέδου και μετά από τρία χρόνια επιτυχημένων συμμετοχών στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV, το 2020 συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK πάντα στην κατηγορία WSSP300. Το 2021 ανακηρύχθηκε από την Yamaha ως μια από τις καλύτερες ομάδες της και το 2022 θα είναι για τρίτη χρονιά στο Παγκόσμιο, με οδηγούς τους Gabriele Mastroluca και Γιάννη Περιστερά!
Ο Menghi είχε ξεχωρίσει τον Περιστερά από τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3 που γινόταν μαζί με τα WSBK και ήρθε στην Αθήνα για να συζητήσει με τον Νίκο Περιστερά τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας και με τον Γιάννη το πλάνο της χειμερινής προετοιμασίας ενόψει της σεζόν που ξεκινάει τον Απρίλιο στην Αραγκόν της Ισπανίας.

H πολύτιμη για τον Έλληνα οδηγό συμφωνία “έκλεισε” και αμέσως ο 16χρονος ξεκίνησε για την Χερέθ και το Πορτιμάο, όπου την επόμενη εβδομάδα θα κάνει τις πρώτες δοκιμές με νορμάλ Yamaha R3, ενώ η ομάδα προγραμμάτισε για τον Μάρτιο ιδιωτικό τεστ στο Μιζάνο, όπου θα έχει την πρώτη επαφή με τη μοτοσυκλέτα με την οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Omar Menghi - Ιδιοκτήτης PROGP Racing: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα έχουμε παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK στην κατηγορία Supersport 300, για τρίτο συνεχόμενο χρόνο, που είναι κάτι που κάνει υπερήφανη την ομάδα μας, ειδικά μετά τη μείωση των συμμετοχών για το 2022. Είμαι ικανοποιημένος που συνεχίζουμε με τον Gabriele Mastroluca, μετά από μια σεζόν που τον είδαμε να πρωταγωνιστεί και να βελτιώνεται. Δίπλα του, είμαι πολύ χαρούμενος να καλωσορίσω τον Γιάννη Περιστερά που θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Supersport 300. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσουμε ένα νέο μονοπάτι γι αυτόν με στόχο να έχουμε συνεχή βελτίωση μαζί, αγώνα με τον αγώνα και στο τέλος να μείνουμε όλοι ικανοποιημένοι. Ευχαριστώ όλα τα άτομα και τις εταιρίες που πίστεψαν σε εμάς και τώρα θα προετοιμαστούμε για το ξεκίνημα της σεζόν του 2022”.

Πηγη www.bikeit.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γιάννης Περιστεράς: Με τον αριθμό 81 στο WorldSSP300 του 2022​

Ανακοινώθηκε η λίστα συμμετοχών

Ο Γιάννης Περιστεράς θα έχει τον αριθμό 81 στη μοτοσυκλέτα του το 2022 σύμφωνα με την λίστα των επίσημων συμμετοχών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WorldSSP300 στο οποίο θα λάβει μέρος με μια Yamaha R3. Περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό Δελτίο Τύπου της ομάδας του Έλληνα Πρωταθλητή:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λίστα των συμμετοχών του WorldSSP300 2022
Ο Γιάννης Περιστεράς με το #81 είναι εκεί

30 οδηγοί από 11 χώρες θα βρίσκονται στο σχηματισμό εκκίνησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος “2022 FIM Supersport 300 World Championship” στις μόνιμες θέσεις συμμετοχής, ενώ θα επιτρέπονται και 2 έκτακτες συμμετοχές σε κάθε ένα από τους 16 Αγώνες του θεσμού, που θα διεξαχθούν σε 8 αναμετρήσεις, από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Με τις αλλαγές που έχουν γίνει οι διοργανωτές θεωρούν ότι θα είναι ένα απρόβλεπτο Πρωτάθλημα.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ 3 ΠΡΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Με τους Jeffrey Buis και Adrian Huertas να ανεβαίνουν στα WorldSSP, η MTM Kawasaki έφερε τους Ολλανδούς Victor Steemanκαι Ruben Bijman δίπλα στον Yuta Okaya, που παραμένει στην ομάδα.
Η Füsport – RT Motorsports by SKM – Kawasaki θα αγωνίζεται το 2022 με τους Dirk Geiger και Troy Alberto, που θα είναι ο πρώτος οδηγός που έρχεται από τις Φιλιππίνες.
Μία αλλαγή κάνει και η Βραζιλιάνικη ομάδα AD78 Team Brasil by MS Racing με τον Ton Kawakami να μένει και να έρχεται και ο Humberto Maier, με τους δύο να οδηγούν Yamaha YZF-R3.
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ROOKIES

Η Leader Team Flembbo θα έχει δύο Γάλλους οδηγούς, τους Samuel Di Sora και τον Sylvain Markarian. Η SMW Racing με τον rookie Davide Conte δίπλα στον έμπειρο Iñigo Iglesias, που ελπίζει να πάρει κι άλλα βάθρα το 2022.
Και οι δύο, ο Bruno Ieraci και ο Hugo De Cancellis επιστρέφουν στο Πρωτάθλημα με την Prodina Racing WorldSSP300. Όπως και το 2021, θα υπάρχει μόνο μια KTM με τον Lehmann Lennox με την ομάδα Freudenberg KTM – Paligo Racing.


ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ YAMAHA R3 EUROPEAN CUP ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ WorldSSP300
Το 2022, τρεις οδηγοί που αγωνίστηκαν στο πρώτο Yamaha R3 bLU cRU European Cup παίρνουν θέσεις στη σχάρα του WorldSSP300. Ο Iker Garcia που ήταν ο νικητής του θεσμού θα αγωνιστεί με την Yamaha MS Racing δίπλα στον Πρωταθλητή του 2017 Marc Garcia. Ο Fenton Seabright θα είναι με την ομάδα Viñales Racing Team, που θα έχει μαζί του τον έμπειρο Marco Gaggi.
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στο
WorldSSP300 με τον Ioannis Peristeras που στην ομάδα ProGP Racing θα έχει δίπλα του τον έμπειρο Gabriele Mastroluca, με τον Peristeras να έχει πάρει την 8η θέση το 2021 με την Yamaha R3 και να ολοκληρώνει τη χρονιά με ένα εντυπωσιακό βάθρο στην Καταλονία.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ KAWASAKI ΓΙΑ ΤΟ 2022…
Η Kawasaki τα έχει κερδίσει όλα, εκτός από τον Τίτλο Κατασκευαστών το 2017 και έτσι οι 17 από τις 30 μοτοσυκλέτες είναι Kawasaki Ninja 400. Και ο Alessandro Zanca και ο Kevin Sabatucci επιστρέφουν στο Πρωτάθλημα με την Kawasaki GP Project. Η Accolade Smrz Racing θα αγωνιστεί με τους Ισπανούς Yeray Saiz & Jose Luis Perez. Η Team#109 Kawasaki θα έχει δύο μοτοσυκλέτες το 2022 με τους Daniel Mogeda & Harry Khouri.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕ YAMAHA
Οι Yamaha θα είναι 12 φέτος, παρά το ότι το εργοστάσιο δεν θα καταφέρει να έχει έτοιμο το κιτ της νέας R3 του 2022 για φέτος. Η Team BrCorse θα έχει τους Indy Offer & Mirko GennaiAlvaro Diaz θα είναι με την Arco Motor University Team και ο Matteo Vannucci με την AG Motorsport Italia Yamaha. Ο Vannucci είχε κάνει μια συμμετοχή πέρυσι στο Yamaha R3 European Cup 2021, στο Misano.
Η Yamaha έχει ενημερώσει τις ομάδες ότι και φέτος θα πρέπει να πάρουν το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα του 2021, που ναι μεν υστερεί σε τελική ταχύτητα από την Kawasaki, αλλά είναι καλύτερη στις στροφές.
Εμείς ελπίζουμε ο Γιάννης Περιστεράς με το νέο του νούμερο #81 (μιας και αγωνιζόταν ήδη ένας Ισπανός με το #41), να καταφέρει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις R3 και να βάλει τις βάσεις για ένα πολύ καλό 2023, που θα έχει στη διάθεσή του και το νέο μοντέλο.

Πηγη www.motomag.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Εντυπωσιακός ο Γιάννης Περιστεράς στο Misano​

Στην επίσημη δοκιμή της ProGP Racing​




Tο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 φέτος ανάμεσα στις 30 συμμετοχές θα έχει και μια Ελληνική!
Η Ιταλική ομάδα ProGP Racing Team με οδηγούς τον Γιάννη Περιστερά και τον Gabriele Mastroluca με μοτοσυκλέτες Yamaha R3, θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στις 8 πίστες των WSBK στις οποίες θα γίνουν οι 16 Αγώνες της μικρότερης κατηγορίας Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Η ομάδα βρέθηκε στην πίστα του Misano για ένα διήμερο τεστ, στη διάρκεια του οποίου έγινε και η πρώτη γνωριμία του 16χρονου Πρωταθλητή Ελλάδας με τα μέλη της ομάδας του πρώην αγωνιζόμενου στα GP250cc Omar Menghi.
peristeras misano 8

Τη δεύτερη ημέρα του τεστ ο Περιστεράς εξοικειώθηκε με την Yamaha R3 #81 προδιαγραφών Supersport και με τη βοήθεια και της τηλεμετρίας βρέθηκαν οι σωστές ρυθμίσεις που επέτρεψαν στον Γιάννη να κατεβάσει χρόνο στο 1:50.400, τέσσερα δέκατα κάτω από το χρόνο που σημείωσε την πρώτη μέρα. Το πιο σημαντικό ήταν ότι δούλεψε σωστά με τους μηχανικούς και ότι είχε μια σειρά πολλών γύρων στο 1:50, γεγονός που ενθουσίασε τους ανθρώπους της ProGP, αλλά και τον κόουτς Γιάννη Μπούστα που βρέθηκε βέβαια στην πίστα.
Ο πολύ πιο έμπειρος Mastroluca, που αγωνίστηκε και πέρυσι στο WSSP300 με την ίδια ομάδα, σημείωσε ταχύτερο γύρο 1:49.867, αλλά ο Περιστεράς στην τελευταία δοκιμή του διημέρου, είχε καλύτερο ρυθμό από τον Ιταλό, που πέρυσι είχε τερματίσει 4ος στον Αγώνα του Misano.
H ομάδα έφυγε από την πίστα με τις καλύτερες εντυπώσεις και από αύριο ξεκινά την προετοιμασία για τους δύο πρώτους Αγώνες της χρονιάς που θα γίνουν στην Αραγκόν της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Απριλίου.
peristeras misano 7


OMAR MENGHI – Ιδιοκτήτης ProGP Racing
“Η πρώτη μας επαφή με τον Γιάννη Περιστερά, σε μια πίστα, ήταν απόλυτα πετυχημένη και πέρα από τις προσδοκίες μας. Δεν είναι λίγο το να έρχεται σε μια καινούργια για τον ίδιο ομάδα, να οδηγεί για πρώτη φορά μια μοτοσυκλέτα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και αμέσως να κάνει χρόνους ίδιους με των νικητών του περσινού Αγώνα. Είδαμε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και οι προοπτικές για μια πετυχημένη αγωνιστική χρονιά και βάλαμε τις βάσεις για έναν σωστό τρόπο δουλειάς μέσα στο γκαράζ της ομάδας.”
peristeras misano 5

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ #81 – Οδηγός
“Σήμερα ήταν μια πολύ καλή ημέρα δοκιμών, αφού καταφέραμε να βρούμε τη μέθοδο που θα ρυθμίζουμε την Υamaha R3, ώστε να μπορώ να οδηγώ με τον τρόπο που θα μας δίνει καλούς χρόνους. Προσπαθήσαμε να βελτιωνόμαστε σε κάθε περίοδο δοκιμών και να παίρνουμε κάθε φορά το καλύτερο από τα λάστιχα της Pirelli, είτε ήταν καινούργια, είτε είχαν κάνει αρκετούς γύρους. Πηγαίνουμε στην Αραγκόν με αισιοδοξία για το ξεκίνημα αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”

Πηγη https://2wo.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


Άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς #81 στην Αραγκόν

Ο 16χρονος Έλληνας οδηγός που ήταν προγραμματισμένο να κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300 δεν κατάφερε τελικά να ξεκινήσει τον Αγώνα.
Μετά τις Επίσημες Δοκιμές την περασμένη Τρίτη και το εξαιρετικά επιτυχημένο του ξεκίνημα με χρόνο κοντά στους πρώτους σε μια πίστα που πρωτο-αντίκρυσε το πρωί εκείνης της ημέρας, οι προσδοκίες της Ιταλικής ομάδας ProGP Racing ήταν πολύ υψηλές και μάλιστα ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας Omar Menghi, είπε ότι ο Γιάννης Περιστεράς είναι πράγματι ένας ταλαντούχος και γρήγορος οδηγός και ότι πήγε πολύ καλύτερα από ότι περίμενε ο ίδιος και η ομάδα.
Όμως προβλήματα με το στομάχι του έριξαν στο κρεβάτι το νεαρό οδηγό που έχασε πολλές από τις δυνάμεις του, έτσι οι γιατροί και η ομάδα αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο για την ασφάλειά του να μην αγωνιστεί.

Εντωμεταξύ Ιταλικά, Ισπανικά και Ελληνικό σάιτ, έγραψαν ότι ο Γιάννης δεν αγωνίστηκε επειδή το κράνος που παρουσίασε στον τεχνικό έλεγχο ήταν εκτός προδιαγραφών FIM, πράγμα που διέψευσε ο Omar Menghi, καθώς και ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, εισαγωγέας του συγκεκριμένου Shoei X-Spirit III προδιαγραφών FIM. Μάλιστα με το ίδιο κράνος ο οδηγός έτρεξε πέρυσι στον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3, που γίνεται μαζί με το παγκόσμιο WSBK και πέρασε από τον ίδιο τεχνικό έλεγχο του εξοπλισμού ασφαλείας των οδηγών. Πράγματι υπήρξε ένα θέμα στον έλεγχο, λόγω μιας μικρής γρατσουνιάς του κράνους από ελαφρά πτώση, αλλά φυσικά αυτό δεν επηρεάζει το αν το κράνος ήταν όντως προδιαγραφών FIM.
Επίσης η ομάδα δεν προχώρησε στο να αγοράσει ένα νέο κράνος, απλά επειδή δεν μπορούσε να συμμετάσχει ο οδηγός λόγω του προβλήματος της υγείας του.

ΟΜΑΡ ΜΕΝΓΚΙ – Ιδιοκτήτης ProGP Racing
“Ήταν μεγάλη ατυχία το γεγονός ότι μια ημέρα πριν το ξεκίνημα του Αγώνα ο Γιάννης Περιστεράς αντιμετώπισε θέμα υγείας, ειδικά μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του στις δοκιμές της Τρίτης. Ελπίζουμε να επιστρέψει όσο γρηγορότερα γίνεται στις προπονήσεις για τον 2ο Αγώνα της χρονιάς. Δεν είπαμε ποτέ ότι το κράνος του ήταν εκτός προδιαγραφών FIM, αλλά απλά ότι ήταν ελαφρά κτυπημένο, κάτι που θα αντιμετωπίζαμε αν χρειαζόταν. Όπως και νάχει η ασφάλεια του οδηγού μας έχει πάντα τον πρώτο λόγο”.
Ο άτυχος Έλληνας οδηγός παρακολούθησε τις πρώτες δοκιμές από το κρεβάτι “του πόνου” και στενοχωρήθηκε για το γεγονός ότι με το χρόνο που είχε πετύχει θα ήταν στη δεκάδα των αποτελεσμάτων.
Στις δοκιμές της Τρίτης στην Aragon

Στις δοκιμές της Τρίτης στην Aragon
Τώρα η ομάδα προσανατολίζεται στη σωστή προετοιμασία για τον επόμενο Αγώνα στο Άσσεν της Ολλανδίας, στις 22-24 Απριλίου.

Πηγη www.motograndprix.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ένας νέος 11χρονος αναβάτης ανοίγει τα φτερά του για το εξωτερικό!​

Ο 11χρονος Παναγιώτης Κολλάρος στο CIV Junior!

Στην χώρα μας που η μοτοσυκλετιστική παιδεία κινείται στα κατώτερα επίπεδα, κάθε νεαρός αναβάτης που όχι μόνο ασχολείται ενεργά με την μοτοσυκλέτα από μικρή ηλικία αλλά ανοίγει τα φτερά του και για το εξωτερικό, πρέπει να αποτελεί είδηση.
Οι νεαροί αναβάτες που εκπαιδεύονται σωστά από μικρή ηλικία, μαθαίνοντας να οδηγούν με όλο τον προστατευτικό εξοπλισμό, κερδίζουν αμέσως πόντους απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα, ενώ όταν προχωρούν και στο επόμενο βήμα της αγωνιστικής ενασχόλησης πρέπει να γίνονται και είδηση.
Γεννημένος στην Αθήνα στις 6 Αυγούστου 2010, ο 11χρονος Παναγιώτης Κολλάρος ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτα όταν ήταν μόλις 5 ετών, ενώ την επόμενη χρονιά μπήκε στην Yamaha Junior Academy Riding School με προπονητή τον Θανάση Χούντρα.

Πέρσι ήρθε στο αγωνιστικό προσκήνιο με την έκτακτη (wildcard) συμμετοχή του στον τελευταίο αγώνα του Coppa Italia στην πίστα της Pomposa στην Ιταλία.
Φέτος θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior στην κατηγορία Trofeo Prime Pieghe με μοτοσυκλέτες Ohvale 110cc, στην οποία αγωνίζονται παιδιά ηλικίας 9 -12 χρόνων, τα οποία δεν έχουν αγωνιστική εμπειρία. Οι αγώνες της κατηγορίας θα πραγματοποιούνται στα πλαίσια του πρωταθλήματος CIV Junior.

Ο προπονητής του, Θανάσης Χούντρας δήλωσε: “Ο Παναγιώτης είναι ένα παιδί με σπάνια πειθαρχία και θέληση για αυτό που κάνει, στοιχεία απαραίτητα για όποιον θέλει να προχωρήσει σε αυτό που αγαπάει. Η προσαρμογή του σε νέα πράγματα είναι εντυπωσιακή και εάν βρει κίνητρο η βελτίωσή του δεν έχει τέλος. Επειδή δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει αγωνιστικό περιβάλλον για τα νέα παιδιά, πήραμε την απόφαση με τον πατέρα του να τον καθοδηγήσουμε να ανοίξει τα φτερά του, σε αγώνες του εξωτερικού. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες του Παναγιώτη καθώς έχω δει ότι έχει τη στόφα του οδηγού Αγώνων”.
Η ομάδα προσβλέπει σε ένα καλό αποτέλεσμα στον 1ο Αγώνα του CIV Junior, που θα γίνει στις 04 - 05 Ιουνίου.

Η αγωνιστική εμπειρία του νεαρού Παναγιώτη:

2018 συμμετοχή σε 1 Αγώνα στην κατηγορία KidGP
2019 συμμετοχή σε 2 Αγώνες στην κατηγορία MiniGP1
2021 Wildcard συμμετοχή στον τελευταίο Aγώνα του Coppa Italia στην πίστα της Pomposa

Πηγη www.motomag.gr
 
Top Bottom