«Βοήθησέ με να πάω σχολείο» – μια δράση για πολύ καλό σκοπό

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.132
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή σε συνεργασία με την ηλεκτρονική πλατφόρμα act4Greece ζητάει από όλους να συμβάλουν προκειμένου να αγοραστεί ένα ειδικό σχολικό λεωφορείο, κατάλληλα εξοπλισμένο, για την άνετη και ασφαλή μεταφορά δέκα ατόμων με εγκεφαλική παράλυση
Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης «Πόρτα Ανοιχτή» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών οι υπεύθυνοι πιστεύουν στις απέραντες δυνατότητες του ανθρώπου με αναπηρία και είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν κάθε ευκαιρία στον άνθρωπο αυτόν, παιδί ή ενήλικα, προκειμένου να αναπτύξει όλες τις δυνατότητές του και να κατακτήσει τον κόσμο. Γι’ αυτό, στην «Πόρτα Ανοιχτή» προσφέρουν ένα ευρύτατο φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων εκπαίδευσης, αποκατάστασης και κοινωνικής ενσωμάτωσης σε 240 παιδιά, εφήβους και ενήλικες με βαριάς μορφής εγκεφαλική παράλυση (κινητική αναπηρία).

Η δράση «Βοήθησέ με να πάω σχολείο» έρχεται λοιπόν να καλύψει αυτή την επιτακτική ανάγκη για την απόκτηση ενός νέου ειδικού σχολικού λεωφορείου, για την άνετη και ασφαλή μεταφορά δέκα παιδιών και ενηλίκων με κινητική αναπηρία.

Το σχολικό λεωφορείο θα είναι εξοπλισμένο με ειδικά καθίσματα, δέστρες, ιμάντες και ζώνες, καθώς και αναβατόρια για τους εξυπηρετουμένους που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια, και θα ανταποκρίνεται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκού επιπέδου για τη μεταφορά ατόμων με βαριά κινητική αναπηρία.

Ενα τέτοιο όμως ειδικό λεωφορείο κοστίζει. Η Πόρτα Ανοιχτή ενώνει λοιπόν τις δυνάμεις της με την ηλεκτρονική πλατφόρμα, https://www.act4greece.gr/challenge...u-gia-metafora-atomon-me-egkefaliki-paralysi/ προκειμένου να συγκεντρωθούν 79.000 ευρώ.


Πώς αποφάσισε η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών να καταφύγει σε αυτήν τη μέθοδο του crowd funding προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό; Εξηγεί η κυρία Οικονόμου:

«Από την ίδρυση της πριν από 46 χρόνια, το έργο και η ανάπτυξη της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών στηρίχτηκε κυρίως στην εμπιστοσύνη και τη γενναιοδωρία της κοινωνίας. Αναζήτησε και αναζητεί πάντα πρωτότυπους και πρωτοποριακούς τρόπους εξεύρεσης πόρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόκτηση του Πρότυπου Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Πόρτα Ανοιχτή στην Αργυρούπολη, ενός ονείρου που έγινε πραγματικότητα χάρη στη μεγάλη δωρεά του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, αλλά και στην ανέλπιστη επιτυχία του πρώτου Τηλεμαραθώνιου στην Ελλάδα, στο Mega Channel το 1996. Η φιλοσοφία του crowdfunding, που αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των πολιτών να συνεισφέρουν ό,τι μπορεί ο καθένας για την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου σκοπού, ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών».

Και προσθέτει: «Το act4Greece δίνει μια διέξοδο ώστε από την Ελλάδα της κρίσης να περάσουμε στην Ελλάδα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της προοπτικής, σε μια Ελλάδα που όλοι θέλουμε» προσθέτει..

Στο σύντομο βίντεο που συνοδεύει την προσπάθεια ανεύρεσης χρημάτων για την αγορά του καινούργιου λεωφορείου εκφράζεται με συγκινητικό και ειλικρινή τρόπο η ανάγκη των εξυπηρετουμένων να έχουν μια φυσιολογική ζωή, όπως όλοι οι συνομήλικοί τους. «Να μπορούν να μάθουν καινούργια πράγματα, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να εκφράσουν τους εαυτούς τους, να αποκτήσουν φίλους» συνεχίζει η πρόεδρος.

Ολα αυτά όμως θα ήταν αδύνατον να γίνουν αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τρόπο να φτάσουν ως την Πόρτα Ανοιχτή. Τα δικά τους λόγια είναι και τα πιο συγκινητικά: «Μην μας αφήσετε ποτέ. Η Εταιρεία είναι το σπίτι μας, η σιγουριά μας, η χαρά μας». / «Ερχομαι κάθε μέρα στους φίλους μου και στη δασκάλα μου. Μου αρέσει να μαθαίνω γράμματα και να χορεύω». / «Αν δεν ερχόμουν στην Πόρτα Ανοιχτή, θα καθόμουν όλη μέρα στο σπίτι, χωρίς φίλους και απασχόληση».

Και έρχονται και τα λόγια μερικών γονέων, που συνοψίζουν τη στάση όλων των οικογενειών:

«Ολοι στην Πόρτα Ανοιχτή εμπνέουν και προσφέρουν αφειδώς αγάπη. Καλλιεργούν την εμπιστοσύνη. Ενδιαφέρονται για τις επιδόσεις, τα ενδιαφέροντα και τα μελλοντικά σχέδια των εξυπηρετουμένων. Τους ενθαρρύνουν, τους επαινούν, σέβονται την ατομικότητά τους. Η Πόρτα Ανοιχτή μοιάζει σαν ένα μεγάλο περιστέρι που απλώνει τα φτερά του και αγκαλιάζει τα παιδιά μας». / «Ενιωθα ανακούφιση, ένιωθα σαν κάποιος να είχε σηκώσει απ’ τους ώμους μου ένα μεγάλο βάρος. Στα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι σήμερα, δεν διαψεύστηκα για την εμπιστοσύνη που έδειξα τότε, και ποτέ δεν απογοητεύτηκα». / «Μαζί σας έμαθα ότι οι φράσεις «δεν μπορώ», «δεν ξέρω», «δεν θα τα καταφέρω», πρέπει να λείψουν από τον τρόπο σκέψης μας. Αλλά «πρέπει να προσπαθώ, να τολμώ». Σας ευχαριστώ και πάλι που φροντίζετε τα παιδιά μας και σας περισσεύει αγάπη και για εμάς».

Η δράση «Βοήθησέ με να πάω σχολείο» καλεί ως τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 όσους θέλουν να κάνουν μία δωρεά, φέρνοντας αυτούς τους ανθρώπους πιο κοντά στην απόκτηση ενός καινούργιου σχολικού λεωφορείου.

Ως ένα συμβολικό «ευχαριστώ», ο φορέας υλοποίησης θα προσφέρει στους υποστηρικτές της δράσης συμβολικά αντισταθμίσματα, ανάλογα με το ύψος της προσφοράς:

  • Για δωρεές έως €50: μία ζωγραφιά από τα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής.
  • Για δωρεές από €50 έως €300: πρόσκληση σε καλλιτεχνική εκδήλωση στην Πόρτα Ανοιχτή.
  • Για δωρεές από €300 έως €1.000: πρόσκληση σε καλλιτεχνική εκδήλωση στην Πόρτα Ανοιχτή και ξενάγηση και γνωριμία με το προσωπικό και τους εξυπηρετουμένους.
  • Για δωρεές πάνω από €1.000: πρόσκληση σε καλλιτεχνική εκδήλωση στην Πόρτα Ανοιχτή, ξενάγηση και γνωριμία με το προσωπικό και τους εξυπηρετουμένους και προσωπικό ενθύμιο με το λογότυπο του σωματείου.
Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν και με απευθείας κατάθεση στο δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας ή με αποστολή εμβάσματος μέσω των ηλεκτρονικών δικτύων internet, phone και mobile banking στον λογαριασμό με αριθ. 080/006401-70 (ΙΒΑΝ: GR1901100800000008000640170 / BIC: ETHNGRAA).
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.153
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Αξιζουν αυτα τα παιδακια μια βοηθεια απο ολους μας, σπασμενες φτερουγιτσες εχουν.
 
Top Bottom