Πιτόγυρο, το Εθνικό μας junk food

User C

well know member
Δημοσιεύσεις
3.737
Υπήρχε 'καλλίτερος' (σωστό) όπως και "κυττάζω" όπως και "νοιώθω" σωστά.
Όπως ταξείδι αν και εδώ υπάρχει «λάθος»


ΤΑΞΙΔΙ < ταξίδιον < τάξις + -ιδιον (υποκοριστικό επίθημα) < τάξις είναι η κατάταξη, η διευθέτηση, η κατανομή (εξ ου και τάξις =ο φόρος) και επίσης το τάγμα (από την έννοια της κατάταξης) στην πορεία έγινε τάγμα εκστρατείας κι έτσι το ταξίδιον σήμαινε το τάγμα που απέστελλε η πόλη για εκστρατεία, στην πορεία η έννοια στενώθηκε στην ίδια την εκστρατεία, παίρνοντας στην πορεία και την σημερινή σημασία.

Αργότερα, πολλοί άρχισαν να γράφουν «ταξείδι», θεωρώντας την παραγωγή της λέξης εσφαλμένως από το θέμα της γενικής «ταξε-ως», όμως, η λέξη παρήχθη καθαρά από το αρχικὸ θέμα με το επίθημα -ιδιον.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τα σουβλάκια της ζωής μας:​


souvlakia_theeaters_athina

Το σουβλάκι που θαυμάζουμε δεν είναι απλώς ένα γρήγορο και φτηνό φαγητό που σερβίρεται καθημερινά στα άπειρα ψητοπωλεία της χώρας. Το σουβλάκι που αγαπάμε δεν είναι κάτι που τρως διεκπεραιωτικά από οπουδήποτε απλώς για να τιθασεύεις την ακόρεστη πείνα σου. Το σουβλάκι που θα μας αναγκάσει να πάμε παντού για να το παραγγείλουμε δεν είναι μόνο ψημένο κρέας τυλιγμένο σε μία πίτα με ζαρζαβατικά.
Όχι.
Το σουβλάκι που θα κερδίσει επάξια μια παντοτινή θέση στο στόμα και την καρδιά μας είναι λιτό και απέριττο αλλά κρύβει σε κάθε δαγκωνιά του χαρακτήρα και μεράκι. Δεν είναι διαθέσιμο όλες τις ώρες αλλά σου μένει στο μυαλό για πάντα. Μπορεί να θριαμβεύσει μέσα σε ένα ευρύχωρο εστιατόριο αλλά και σε ελάχιστα τετραγωνικά στην μέση του πουθενά. Είναι πληθωρικό αλλά δεν κρύβει την ποιότητα κάτω περισσότερες τηγανιτές πατάτες. Για την ακρίβεια δεν έχει καθόλου πατάτες. Είναι λαϊκό και παραδοσιακό, χωρίς αστέρια Μισελέν, όμως η γεύση του μπορεί να ανταγωνιστεί στα ίσα τις πιο ακριβοπληρωμένες γκουρμέ υπάρξεις. Το σουβλάκι που μας κρατάει ξύπνιους τα βράδια είναι το εθνικό μας street food που φτιάχνουν χιλιάδες σουβλατζήδες αλλά πολύ, πάρα πολύ λίγοι μάστορες.

Στην οχτάχρονη καριέρα μας στο ελληνικό φουντμπλόγκινκ ψάξαμε εξονυχιστικά, περπατήσαμε χιλιόμετρα, παραγγείλαμε ένα από όλα, μιλήσαμε στοργικά στις σχάρες,γυρίσαμε μαζί με τους γύρους ιδρώσαμε δίπλα στους ψήστες, θαυμάσαμε από κοντά την τέχνη του τυλιχτή και λαδώσαμε ατελείωτες χαρτοπετσέτες. Δαγκώσαμε άφοβα αμέτρητα σουβλάκια σε όλες τις πιθανές εκδοχές τους και για την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου θερμίδων “που έχετε φάει το καλύτερο σουβλάκι” έχουμε να μοιραστούμε όχι μία, ούτε δύο αλλά δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Είμαστε οι The Eaters και αυτά είναι τα σουβλάκια της ζωής μας.

Αχιλλέας, Νέος Κόσμος

Στο ήσυχο στενάκι της Σπινθάρου στο Νέο Κόσμο γυρνάει ακούραστα εδώ και 34 ολόκληρα χρόνια ένας από τους πιο ποιοτικούς χοιρινούς γύρους που μπορείς να φας σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Ο γύρος του Αχιλλέα δεν έγινε διάσημος χωρίς αιτία ούτε μαζεύει σταθερά κόσμο από όλες τις γειτονιές της Αττικής χωρίς λόγο.


Φιλεταρισμένος καθημερινά στο χέρι και μαριναρισμένος μαεστρικά βρίσκει τη θέση του σε πίτα τραγανή και αλλά αφράτη, με εκείνα τα ατημέλητα καψίματα που της δίνουν έξτρα γοητεία. Συνοδεύεται πιστά από φρέσκα κρεμμύδια, ζουμερές ντομάτες και φτιαχτικό, ισορροπημένο τζατζίκι μαζί με τα σωστά μπαχάρια.


Ο χειροποίητος γύρος του Αχιλλέα

Ένα αληθινό τυλιχτό αριστούργημα που αξίζει να το απολαύσεις ζεστό και επί τόπου χαζεύοντας τις παλιακές πινακίδες και τους αστραφτερούς μεταλλικούς πάγκους που σε ταξιδεύουν σε μία χαμένη εποχή αθωότητας.


Από το 1987 στην Σπινθάρου


Τυλιχτό με πίτα από τον Αχιλλέα

Τόμας, Νέος Κόσμος

Και πάλι στη γειτονιά του Νέου Κόσμου ένας Αρμένης παραδίδει καθημερινά σεμινάρια κεμπαμπολογίας διατηρώντας δικαιωματικά την έδρα του καθηγητή εδώ και τρεις δεκαετίες. Ακολουθώντας πιστά μια συνταγή που βρίσκεται μόνο στο μυαλό του, ο Τόμας ανακατεύει μοσχάρι και αρνί μαζί με κρεμμύδι και αλάτι, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ευτυχία είναι φτιαγμένη από τα πιο απλά υλικά. Το κεμπάπ του τυλίγεται σε πίτα μόνο με ντομάτα και κρεμμύδι και δεν ξέρει τι σημαίνει τηγανιτή πατάτα. Λιώνει πριν φτάσει στο στομάχι, χαρίζει απλόχερα στιγμές ΩΣΝΓ και θα μπορούσε άνετα να είναι ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Mήτρου Σαρκουδινού 49, Νέος Κόσμος

Λευτέρης ο Πολίτης, Αθήνα

Αν το σουβλάκι είναι μια ιστορία που γράφεται μέχρι σήμερα ο Λευτέρης ο Πολίτης πρέπει είναι η αρχή της. Ξεκινώντας το μακρινό 1951 από μία τροχήλατη καντίνα στο κέντρο της Αθήνας ο περήφανος Σταύρος Σαββόγλου νοίκιασε ένα στενό διάδρομο δίπλα στην Ομόνοια, έδωσε στο ονειρό του το όνομα του γιου του Λευτέρη και ξεκίνησε να φτιάχνει τα θρυλικά σουβλάκια με μπιφτέκι που έχουν ταϊσει ολόκληρες γενιές. Πενήντα χρόνια και τρεις γενιές μετά η Σατωβριάνδου 20 (τώρα και στην Ρόμβης 18) αποτελεί έναν ιερό τόπο για τους λάτρεις του εθνικού μας street food και ένα αδιαπραγμάτευτο to-eat στη λίστα των τουριστών που θέλουν να πουν ότι έζησαν στο έπακρο την ελληνική εμπειρία. Ο εγγονός του Τάσσος Σαββόγλου συνεχίζει μια βαριά και πολύ απαιτητική παράδοση τυλίγοντας τα επικά μοσχαρίσια μπιφτέκια του σε εθιστικές πίτες που ψήνονται πάνω στους χυμούς που αφήνει το ψημένο κρέας. Τα συνοδευτικά είναι λιτά και ακριβώς όσα χρειάζονται. Φρεσκοκομμένο κρεμμύδι, ντομάτα και το trademark κόκκινο πιπέρι από την Αριδαία που δίνει εκείνο πικάντικο στοιχείο. Ο κυρ Σταύρος θα ήταν περήφανος.




Σατωβριάνδου 20 | Ρόμβης 18, Αθήνα

Κώστας, Αθήνα

Για τους πολλούς φανατικούς οπαδούς του που συρρέουν καθημερινά από όλα μήκη του κόσμου στην Πεντέλης, ένα κάθετο στενάκι της Μητροπόλεως το σουβλάκι που φτιάχνει ο Κώστας είναι η αυτονόητη απάντηση στην ερώτηση “που θα φάω το καλύτερο σουβλάκι στην Αθήνα”. Η παράλειψη του από το hall of fame που διαβάζεις θα ήταν ένα θανάσιμο αμάρτημα. Στον Κώστα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πίτες του το 1950 στην Αδριανού και συνεχίζει να διατηρεί αυτή την ακλόνητη φήμη μερικά μέτρα παρακάτω, επιλέγεις ανάμεσα σε ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και χοιρινό καλαμάκι τετραγωνιζέ για μια λιτή αλλά τόσο γεμάτη και γευστική εμπειρία. Εκτός από την ντομάτα και το φρέσκο κρεμμύδι, εδώ θα απολαύσεις ένα δωρικό αλλά προσεγμένο τυλιχτό με γιαούρτι, κόκκινο πιπέρι μαϊντανό, που είναι το σήμα κατατεθέν αυτής της Μέκκας των σουβλακιών.



Όπως κάθε τι που αξίζει σε αυτή τη ζωή, το σουβλάκι του Κώστα δεν είναι καθόλου δεδομένο. Η πρώτη φωτιά ανάβει στις 9 και λίγο μετά τις τρεις τα πάντα έχουν τελειώσει. Από τον παππού Κώστα στον εγγονό Κώστα η ο κώδικας έχει μεταφερθεί και τηρείται κατά γράμμα. Καλές πρώτες ύλες, καθαριότητα και απλότητα.Προϋποθέσεις για μία παντοτινή αγάπη.
Πεντέλης 5, Αθήνα

Η Βόλβη, Αθήνα

Μικρό παιδάκι συγκριτικά με τους πανάρχαιους θεσμούς του 1950, η Βόλβη ξεκίνησε με θράσος και αυτοπεποίθηση μέσα στο σκοτάδι του λοκτντάουν από τον Άρη Δούκα (Noel, Mr Fix) και τον μάστορα στο ψήσιμο Τάσο Περδίκη. Ένας μικροσκοπικός χώρος στο 24 της Ευριπίδου, ακριβώς έξω από την Βαρβάκειο, που προσφέρει λίγες επιλογές, μικρά σουβλάκια αλλά πολλές συγκινήσεις.


Το λιτό μενού, γραμμένο με θαλπωρή σε μαυροπίνακα, διαθέτει μόνο χοιρινό καλαμάκι και μοσχαρίσιο σουτζουκάκι εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενο. Κανένα άγχος για το τι θα παραγγείλεις. Ντομάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, ρίγανη, μπούκοβο, μουστάρδα και μία γλυκιά σάλτσα πάπρικας συμπληρώνουν μία εμπειρία κρέατος που εξελίσσεται ιδανικά δίπλα στον φυσικό της χώρο. Τίποτε σε αυτό το μικρό καταφύγιο αυθεντικότητας δεν είναι αφημένο στην τύχη του, ξεκινώντας από τα κάρβουνα που όντως έρχονται από Δήμο Βόλβης. Παραδοσιακό και προσεγμένο το σουβλάκι της Βόλβης δείχνει πως μπορείς να τιμήσεις την ιστορία στο σήμερα.

Ευριπίδου 24-26, Αθήνα

Πηγη www.theeaters.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Θεόρατο και πεντανόστιμο: Το πιτόγυρο -γίγας που έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα για το μέγεθός του (Pics)

Θεόρατο και πεντανόστιμο: Το πιτόγυρο -γίγας που έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα για το μέγεθός του​


Τελικά κάποιες φορές το μέγεθος μετράει…

Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σας. Αγαπάμε το ψάρι, αλλά ποτέ δεν καταλάβαμε γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία «φρούτο».
Αν δεν μιλάμε για ολόκληρο ξιφία, ψάρι που να σε χορτάσει δεν υπάρχει. Ψάρι να διασκεδάσει την πείνα σου, μέχρι να βγει το κρέας ναι υπάρχει και θα υπάρχει πάντα, μέχρι εκεί όμως.

Αντίθετα με το τίμιο πιτόγυρο τέτοια προβλήματα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσεις. Αν είσαι μερακλής και μετά από χρόνια δοκιμών και ψαξίματος ανακαλύψεις το σωστό σουβλατζίδικο, δεν θα πεινάσεις ποτέ.

Αν μάλιστα ο δρόμος κάποια στιγμή σε βγάλει στην αγαπημένη Κρήτη, τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει πιτόγυρο και τι έχανες μέχρι τώρα.
Θεόρατο και πεντανόστιμο: Το πιτόγυρο -γίγας που έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα για το μέγεθός του (Pics)

Ακόμα και αν δεν έχεις πάει ποτέ, είναι πιο βέβαιο και απ’ το θάνατο ότι το όνομα «Πετούσης» κάτι σου λέει. Σίγουρα κάποιος φίλος, γνωστός ή συγγενής θα βρέθηκε στην Κρήτη, θα επισκέφτηκε το συγκεκριμένο σουβλατζίδικο και εντυπωσιασμένος από το…τέρας που είδε μπροστά του θα ανέβασε τη φωτό στο instagram.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν ανήκεις στους πιτογυρομάχους, ακόμα και αν στην καθισιά σου θες 3 τυλιχτά για να καταλάβεις ότι έφαγες, στον Πετούση θα βγεις νοκ άουτ με συνοπτικές διαδικασίες.
Θεόρατο και πεντανόστιμο: Το πιτόγυρο -γίγας που έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα για το μέγεθός του (Pics)

Δεν μιλάμε για πιτόγυρο, μιλάμε για ένα θηρίο που πιάνει το μικρό τραπέζι. Και πριν βιαστείτε βλέποντας τα ντοκουμέντα να μιλήσετε για «πολλές πατάτες που κάνουν τη διαφορά» να σας πούμε ότι εκτός απ’ το μέγεθος και η γεύση τα σπάει.
Ο ζουμερός γύρος που γαργαλάει τον ουρανίσκο σου, σε κάνει να ευχαριστείς την τύχη σου γι’ αυτό το θαύμα που γεύεσαι.
Θεόρατο και πεντανόστιμο: Το πιτόγυρο -γίγας που έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα για το μέγεθός του (Pics)

Φιλική συμβουλή. Αν έχοντας στο μυαλό σου τις διαστάσεις των τυλιχτών της Αθήνας, κάνεις το λάθος να παραγγείλεις δυο σκέψου το ξανά. Ακόμα και το πιο γερό πιρούνι της χώρας (από Big Sofo και άνω) στου Πετούση θα δυσκολευόταν να κάνει καλά και δεύτερο…
Θεόρατο και πεντανόστιμο: Το πιτόγυρο -γίγας που έγινε διάσημο σε όλη την Ελλάδα για το μέγεθός του (Pics)


Ψητοπωλείο Πετούσης​

Διεύθυνση: 62 Μαρτύρων 38, Ηράκλειο Κρήτης
Πληροφορίες & παραγγελίες: 2810316943

Ωρε μανα μου abcdeabcdeabcde
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
κατι τετοια μασαμπουκωναμε και φτασαμε εκει που φτασαμεStoned EmoticonStoned Emoticon
Hungry Patrick Star GIF by SpongeBob SquarePants
Μη κολωνεις παλικαρμ αμα θες γινεσαι χελι σε λιγες μερες Tooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

6 μαγαζιά για να φας το σουβλάκι αλλιώς​

Καλαμάκι μαύρου χοίρου, λεπτοκομμένο κρέας προβατίνας, κοντοσούβλι αλλά και γύρος μανιταριών. Το σουβλάκι τρώγεται και πέρα των κλασικών επιλογών.​




Καλαμάκι ή γύρος; Ή μήπως μπιφτέκι; Για κάποιους δεν τίθεται ερώτημα με τι προτιμούν το σουβλάκι τους. Για άλλους, παίζει ρόλο το μέρος. Υπάρχουν ας πούμε οι κλασικοί, όπως ο Λευτέρης ο Πολίτης που ξέρεις πώς το μπιφτέκι είναι μονόδρομος. Ή ο Αχιλλέας με τον χειροποίητο γύρο του που εύχεσαι κάθε φορά να φτάσεις νωρίς για να προλάβεις.
Μερικές φορές όμως θέλεις κάτι διαφορετικό, μια αλλαγή. Ακόμη και στο σουβλάκι. Εδώ μπαίνουν οι παρακάτω διευθύνσεις με επιλογές όπως κοντοσούβλι, προβατίνα, ακόμα και γύρο μανιταριών.

Στη Βοσκοπούλα για τυλιχτό με κοντοσούβλι​



Σε μία ήσυχη γειτονιά της Λαμπρινής, η Βοσκοπούλα κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από το 1980. Η ταβέρνα παραμένει μια οικογενειακή επιχείρηση, έχοντας περάσει πλέον στη νέα γενιά, και εμμένει στις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις. Τα κρέατα ψήνονται με μαεστρία στα κάρβουνα και στη σούβλα και η επιλογή των υλικών γίνεται με προσοχή στην ποιότητα.

Στον κατάλογό της συγκεντρώνει όλες τις επιλογές για κρεατοφάγους, από παϊδάκια και κοκορέτσι μέχρι χωριάτικο λουκάνικο σε μερίδες. Δε λείπουν όμως και τα τυλιχτά. Θα βρεις τις κλασικές επιλογές αλλά αν αναζητάς κάτι πραγματικά σπέσιαλ, το τυλιχτό με κοντοσούβλι είναι λόγος για να φτάσεις μέχρι εκεί.

ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ​




Στον Πρίγκιπα για καλαμάκι μαύρου χοίρου και βουβαλίσιο μπιφτέκι​



Αν έχεις όρεξη για ποικιλία, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Στον Πρίγκιπα, αναζητούν κρέατα από κάθε μεριά της Ελλάδας, προκειμένου να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό.

Για παράδειγμα, το λουκάνικο Τζουμαγιάς έρχεται από τις Σέρρες, ο μαύρος χοίρος που χρησιμοποιείται για τα καλαμάκια από την Τριχωνίδα, η προβατίνα από την Ελασσόνα και ο βουβαλίσιος κιμάς από την Κερκίνη. Όλα τα παραπάνω μπαίνουν σε αφράτες πίτες για τυλιχτά που ξεφεύγουν από τις συνηθισμένες επιλογές.

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ​




Στο Hoocut για σουβλάκι με προβατίνα​



Λεπτοκομμένα κομμάτια προβατίνας που ψήνονται τη στιγμή της παραγγελίας, μπαίνουν σε χειροποίητη πίτα, γίνονται σκεπαστή ή σερβίρονται σε μερίδα. Αν επιλέξεις σουβλάκι, ζήτα το λίγο έξτρα πικάντικο – του πάει πολύ με τον συνδυασμό ντομάτα – τζατζίκι – κρεμμύδι.

HOOCUT​

  • Πλατεία Αγίας Ειρήνης 9
  • Instagram



Στον Καλύβα για κοκορέτσι σε πίτα​



Όλα ταιριάζουν μέσα σε μία πίτα. Στον Καλύβα, εκτός από τις προτάσεις σε σούβλα και τα πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως το φρυγαδέλι ή τα αρνίσια νεφράκια, φτιάχνουν σουβλάκι με κοκορέτσι, για πληθωρικούς τύπους.

ΚΑΛΥΒΑΣ​

Στο Cookoomela για σουβλάκι με γύρο μανιταριών​



Με κύριο υλικό το μανιτάρι, η κουζίνα του Cookoomela στηρίζεται στη vegan μεσογειακή διατροφή. Χρησιμοποιούν υλικά από μικρούς παραγωγούς και αναζητούν προμηθευτές που ενστερνίζονται τις οικολογικές πρακτικές και τον σεβασμό στη φύση. Στον κατάλογο βρίσκεις μια ποικιλία σε vegan σουβλάκι, με γύρο μανιταριών, φρέσκα λαχανικά, χειροποίητες σάλτσες και πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι.

COOKOOMELA​


Εδω πληρωνονται ολα ρεεεεεεεεεεεεεεεε abcdefghgkabcdefghgk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γύρος στο κάρβουνα: Το σουλβατζίδικο με το πιο ιδιαίτερο πιτόγυρο στην Αθήνα​


Γύρος στο κάρβουνα: Το σουλβατζίδικο με το πιο ιδιαίτερο πιτόγυρο στην Αθήνα




Ένα σουβλάκι μπορεί να χαρακτηριστεί "dirty" ή ακόμα και "gourmet". Ωστόσο, όταν αυτοί οι δύο όροι εμφανίζονται μαζί στην ίδια πρόταση, προκύπτουν αμφιβολίες που μας δημιουργούν την επιθυμία να το δοκιμάσουμε, ή ακόμα καλύτερα, να το φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας. Αρχικά μπορεί να είμαστε λίγο διστακτικοί, αλλά στο τέλος θα καταλάβουμε ότι αξίζει τον κόπο και τελικά θα το αποθηκεύσουμε πρώτο πρώτο στο ψυγείο μας.



Γύρος στο κάρβουνα: Το σουλβατζίδικο με το πιο ιδιαίτερο πιτόγυρο στην Αθήνα


Στο κατάστημα "Dirty Gourmet Souvlaki" θα βρεις έναν γύρο που θα σε συναρπάσει. Είναι διαφορετικός από αυτόν που ξέρεις, αλλά θα σε καταπλήξει. Ο γύρος είναι λαχταριστός καθώς ψήνεται οριζόντια πάνω σε κάρβουνα, αντί για την κλασική κάθετη μέθοδο. Ίσως ακούγεται αντίθετο, αλλά πρέπει να τον δοκιμάσεις για να απολαύσεις την ζουμερή γεύση του γύρου.

Γύρος στο κάρβουνα: Το σουλβατζίδικο με το πιο ιδιαίτερο πιτόγυρο στην Αθήνα


Αποχωρώντας με θλίψη από τον μοναδικό γύρο, για τον οποίο θα μπορούσαμε να γράψουμε ακόμα και ωδή, κατευθυνόμαστε προς τα υπόλοιπα μαγαζιά που προσφέρουν εξίσου εξαιρετική ποιότητα κρέατος και μοναδική ψησταριά. Κλασικά νόστιμα; Ναι! Κλασικά; Όχι! Όπως ακριβώς αναφέρεται και στην περιγραφή του "Dirty Gourmet Souvlaki". Αν θες να μάθεις τι μας κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον στον κατάλογο, θα σου πούμε μόνο δύο λέξεις και θα καταλάβεις: κεμπάπ προβατίνα! Δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις, το μόνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως θα σε ανατριχιάσει.

Γύρος στο κάρβουνα: Το σουλβατζίδικο με το πιο ιδιαίτερο πιτόγυρο στην Αθήνα


Υπάρχουν πολλές επιλογές για vegan φαγητό, αλλά ένα που ξεχωρίζουμε είναι ο κιμάς μανιταριού - μην τον κρίνεις αν δεν τον δοκιμάσεις. Και το tzatziki αβοκάντο είναι ένα από αυτά που δεν πρέπει να κρίνεις πριν το δοκιμάσεις. Ακόμα κι αν δεν θέλεις να το παραδεχτείς, αν το δοκιμάσεις θα σε πείσει ότι είναι κάτι εξαιρετικό που θα έπρεπε να γνωρίζαμε από καιρό.

Γύρος στο κάρβουνα: Το σουλβατζίδικο με το πιο ιδιαίτερο πιτόγυρο στην Αθήνα

Ο γύρος ψήνεται οριζόντια, όπως σου είπαμε παραπάνω και ήρθε η ώρα να το δεις για να το εμπεδώσεις. Τώρα, πες αλήθεια, σου πάει η καρδιά να μην δοκιμάσεις αυτή την πατέντα;
 
Top Bottom