ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ?

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Όταν ο Ντρογκμπά τερμάτισε έναν εμφύλιο​

Γιατί κάποιοι είναι σπουδαίοι και εκτός γηπέδων​

Όταν ο Ντρογκμπά τερμάτισε έναν εμφύλιο

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι αναμφισβήτητα ένας τεράστιος παίκτης, που κόσμισε τα γήπεδα της Ευρώπης. Όμως εκτός από σπουδαίος επιθετικός, απέδειξε όταν χρειάστηκε και πόσο μεγάλη προσωπικότητα είναι.​

Πίσω στο 2005 η Ακτή Ελαφοντοστού δοκιμάζεται από έναν εμφύλιο πόλεμο, έναν πόλεμο κοινωνικών στρωμάτων. Η χώρα κρέμεται κυριολεκτικά από μια κλωστή και φτάνει μια σπίθα να για να γίνει η χώρα φλεγόμενος τόπος.
Ο Πρόεδρος της χώρας Φέλιξ Ουφούε Μπουανιό πεθαίνει και η χώρα οδηγείται σε πολιτική αστάθεια. Το χάσμα μεταξύ βορρά και νότου μεγαλώνει, οι αντάρτες αυξάνονται και οι ένοπλες επιθέσεις γίνονται ρουτίνα.
Η χώρα οδηγείται σε εκλογές με έναν εκλογικό νόμο που ορίζει ότι για να ψηφίσει κάποιος πρέπει να έχει και τους δύο γονείς από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Όμως η Ακτή Ελεφαντοστού είναι μια χώρα που έχει κατοίκους από πολλές χώρες. Ο βορράς είναι γεμάτος από μουσουλμανικούς πληθυσμούς και μετανάστες κυρίως από τη Μπουρκίνα Φάσο, το Μάλι, τη Γουινέα και τη Γκάνα. Ο νόμος αυτός του αφήνει εκτός εκλογών.
Το 2002 τα όπλα βγαίνουν στους δρόμους και οι παραστρατιωτικές δυνάμεις του βορρά κυρήσουν το πόλεμο στο νότο και το "νόμιμο" στρατό.
Ο λαός της Ακτής Ελεφαντοστού αρχίζει και θρηνεί χιλιάδες θύματα.

Το 2005 η εθνικής της χώρας στο ποδόσφαιρο αγωνίζεται για πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και τα καταφέρνει. Κερδίζει το Σουδάν με 3-1 και η σημαία της χώρας θα κυματίζει στο επόμενο μ*****τιάλ.
Και τότε ο Ντρογκμπά με τον λόγο που έβγαλε μετά το ματς ταρακούνησε τους συμπατριώτες του και έβαλε το λιθράκι του στο να τερματιστεί ο πόλεμος.
«Άντρες και γυναίκες της Ακτής Ελεφαντοστού. Από τον βορρά, τον νότο, την ανατολή και τη δύση. Αποδείξαμε σήμερα ότι όλοι οι Ιβοριανοί μπορούν να συνυπάρξουν και να παίξουν μαζί για έναν κοινό στόχο. Την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σας υποσχεθήκαμε ότι ο πανηγυρισμός θα μπορούσε να ενώσει τον κόσμο. Σήμερα σας ικετεύουμε, πέφτουμε στα γόνατα.
Παρακαλώ συγχωρέστε, συγχωρέστε, συγχωρέστε. Μια αφρικανική χώρα με τόσα πολλά πλούτη δεν μπορεί να βυθιστεί στον πόλεμο έτσι. Παρακαλώ, αφήστε τα όπλα. Κάντε εκλογές. Όλα θα γίνουν καλύτερα».
Όλη η ομάδα γονατίζει γύρω του δείχνοντας την υποστήριξη σε όσα λέει. Και μετά ξεκινούν όλοι μαζί, ο καθένας από διαφορετική γωνιά της χώρας να τραγουδούν και να χορεύουν αγκαλιασμένοι και ενωμένοι

.
Και αν σας φαίνεται ασήμαντο, οι πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού ταρακουνήθηκαν και κατάλαβαν πως αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από όσα τους χωρίζουν.
Μέσα σε ελάχιστα 24ωρα υπογράφτηκε κατάπαυση πυρός και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το θανατηφόρο ναρκωτικό που γεμίζει με νεκρούς τις ΗΠΑ​

Το θανατηφόρο ναρκωτικό που γεμίζει με νεκρούς τις ΗΠΑ

Οι ποσότητες που κατασχέθηκαν είναι περισσότερες από ποτέ.​

Στις ΗΠΑ τα νούμερα των χρηστών ναρκωτικών προκαλούν ίλιγγο και οι αρχές σε κάθε πολιτεία προσπαθούν να βρούνε τρόπο να μειώσουν τη διακίνηση, αλλά κυρίως τους θανάτους από την αύξηση της πώλησης ενός πολύ επικίνδυνου ναρκωτικού, της φαιντανύλης.​


Μπορεί οι αρχές να πανηγυρίζουν για τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί από φαιντανύλη, αλλά η κατάσταση στους δρόμους παραμένει επικίνδυνη, αφού καθημερινά η χώρα θρηνεί θύματα, στον άνισο αγώνα με τα ναρκωτικά.
Η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA), ανακοίνωσε πως κατέσχεσε και εμπόδισε την πώληση τεράστιας ποσότητας φαιντανύλης, ικανής να σκοτώσει ολόκληρο τον πληθυσμό των ΗΠΑ.
Το ναρκωτικό αυτό έχει διαδοθεί κυρίως στις χώρες όπου βιώνουν μεγάλη ανεργία και οικονομική κρίση, ενώ είναι ευρέως διαδεδομένο ανάμεσα στους άστεγους, κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής του.
Οι αρχές μιλούν για εκτόξευση του ποσοστού των θανάτων από υπερβολκή δόση σε σχέση με το 2000, και κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, καθώς βλέπουν τους εμπόρους φαιντανύλης να έχουν βρει κανάλια ώστε να διοχετεύουν το θανατηφόρο ναρκωτικό ακόμα και σε πολύ νεαρές ηλικίες.
Καθημερινά κάνουν περιπολίες εκτός από την αστυνομία και η πυροσβεστική και κάποιοι νοσοκόμοι ώστε να μπορέσουν να γλυτώσουν τα θύματα από θάνατο λόγω χρήσης.

«Πρόκειται για τεχνητό οπιοειδές εξαιρετικά εθιστικό και 50 φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη. Μόλις δυο μιλιγκράμ φαιντανύλης, μικρή ποσότητα που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο άκρο ενός μολυβιού, θεωρείται δόση δυνητικά θανατηφόρα»
Μέσα σε ένα έτος 107.000 θάνατοι οφείλονται στη φαιντανύλη, αλλά τα νούμερα είναι πολύ μεγαλύτερα. Είναι κοινό μυστικό ακόμα και ανάμεσα στους χρήστες πως αν ξεκινήσεις τη χρήση αυτού του ναρκωτικού δεν θα γλυτώσεις εύκολα το θάνατο.
Αυτό που ανησυχεί τους αστυνομικούς είναι πως πλέον στην εμπορία και διακίνηση έχουν εμπλακεί και μεγάλα καρτέλ από το Μεξικό κάτι που θα αυξήσει τις ποσότητες που θα διοχετευθούν στις ΗΠΑ.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γιατί τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου​

Τα πρώτα 300 χρόνια του χριστιανισμού, η γέννηση του Χριστού δεν γιορταζόταν καθόλου​


Γιατί τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου



Οι πιο πολλοί από εμάς, γνωρίζουμε και θεωρούμε δεδομένο πως 25η Δεκεμβρίου σημαίνει Χριστούγεννα, και πως αυτή είναι η ημερομηνία που γιορτάζεται η γέννηση του θεανθρώπου. Ωστόσο δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. Πώς επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημερομηνία;​

Τα πρώτα 300 χρόνια του χριστιανισμού, η γέννηση του Χριστού δεν γιορταζόταν καθόλου. Οι πιο σημαντικές γιορτές της νέας, τότε, θρησκείας, ήταν τα Θεοφάνια στις 6 Ιανουαρίου και το Πάσχα. Η πρώτη αναφορά στην 25η Δεκεμβρίου ως θρησκευτική εορτή για την γέννηση του Χριστού, ήταν το 336 μ.Χ.​

Ωστόσο το πιθανότερο είναι ο Ιησούς να μην γεννήθηκε την συγκεκριμένη ημερομηνία. Η βίβλος δεν αναφέρει τα γενέθλιά του και η ιστορία της γέννησής του εμπεριέχει αντιφατικά στοιχεία. Για την ακρίβεια, η παρουσία των βοσκών και των προβάτων παραπέμπει σε μια ανοιξιάτικη γέννηση.
Όταν οι κληρικοί επέλεξαν την 25η Δεκεμβρίου στο τέλος του 3ου αιώνα μ.Χ., το πιθανότερο ήταν πως ήθελαν η γιορτή να συμπέφτει με μεγάλες παγανιστικές γιορτές. Όπως η λατρεία του Κρόνου, του ρωμαϊκού θεού της γεωργίας, και της Μίθρα, της περσικής θεότητας του φωτός. Έτσι έγινε πιο εύκολο να πείσουν τους Ρωμαίους παγανιστές να αποδεχτούν την χριστιανική θρησκεία, ως επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Ο εορτασμός των Χριστουγέννων εξαπλώθηκε στον δυτικό κόσμο τους επόμενους αιώνες, ωστόσο τα Θεοφάνια και το Πάσχα, συνέχισαν να θεωρούνται σημαντικότερες γιορτές. Οι Πουριτανοί των αποικιών της Νέας Αγγλίας μάλιστα, απαγόρευσαν τα Χριστούγεννα, αφού έβλεπαν τα έθιμά του, όπως την ανταλλαγή δώρων, ως παγανιστική συνήθεια. Με το πέρασμα των χρόνων, τα Χριστούγεννα απέκτησαν μεγαλύτερη σημασία γαι τους πιστούς και έφτασαν να είναι μια από τις σημαντικότερες χριστιανικές γιορτές.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αλώα: Η πρόστυχη» γιορτή της αρχαιότητας​

Επιτρέπονταν μόνο γυναίκες​

Αλώα: Η πρόστυχη» γιορτή της αρχαιότητας

Τα Αλώα, ήταν μια αγροτική γιορτή της αρχαιότητας, που πραγματοποιούνταν συστηματικά κάθε χρόνο προς τιμήν της Θεάς Δήμητρας, του Διονύσου και του Ποσειδώνα. Υπάρχουν αναφορές σε αυτή τη γιορτή και το ειδικό τελετουργικό.​

Οι Αρχαίοι Έλληνες της είχαν δώσει το χαρακτηρισμό της πρόστυχης γιορτής, συμμετείχαν μόνο γυναίκες και είχαν συγκεκριμένο τελετουργικό.
Πάντα στο τελετουργικό ετοιμαζόταν ένα μεγάλο και πλούσιο γεύμα, που είχε τα πάντα εκτός από αυτά που εξαιρούνταν από τα Μυστήρια, δηλαδή, τα αυγά,τα ρόδια, τα μήλα, τα πτηνά και ορισμένα είδη ψαριών.

Γίνονταν στην γύρω από τα αλώνια της Αττικής και επεκτείνονταν μέχρι την Ελευσίνα. Ακολουθούσε η Ποσειδώνια Πομπή και τελικά η μύηση στα μυστήρια της Δήμητρας και της Περσεφόνης.
Οι γνώμες για το χρόνο της τέλεσης είναι διχασμένες. Άλλοι υποστηρίζουν πως γίνονταν τον Ιούνιο και άλλοι τον Δεκέμβριο.
Οι γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή είχαν ομοιώματα σε σχήμα γενετικών οργάνων και φαγητά σε αντίστοιχα σχήματα φαλλών και αιδοίων. Με τη λήξη του δείπνου έθαβαν τους φαλλούς στη γη, για να ενισχύσουν τη βλάστηση και τη γονιμότητα του εδάφους.

Εκτός των άλλων, στα Αλώα ανταλλάσσονταν αισχρολογίες μεταξύ όλων των γυναικών. Η ιέρεια προέτρεπε τις παντρεμένες σε απιστίες και χόρευαν σε έκσταση και αγγίζοντας η μία την άλλη.
Από τον 4ο π.Χ. αιώνα συμμετείχαν εταίρες και οι γυναίκες ξεχύνονταν στους δρόμους, χορεύοντας τραγούδια με προκλητικό στίχο, και με ενδυμασία που άφηνε μέρη του σώματός τους ακάλυπτα.
Γενικά, τα Αλώα στην αρχαιότητα υπήρξαν γυναικεία γιορτή και τελούνταν νύχτα αν και οι σωθείσες πληροφορίες δεν είναι αρκετές συγκριτικά με άλλες συνήθειες των Αρχαίων Ελλήνων.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Το κορίτσι που έζησε αιχμάλωτη 3.096 μέρες στο υπόγειο του απαγωγέα της​

Η απίστευτη ιστορία της σοκαριστικής απαγωγής της Νατάσας Κάμπους​

Το κορίτσι που έζησε αιχμάλωτη 3.096 μέρες στο υπόγειο του απαγωγέα της


Κάθε απαγωγή είναι μια φρικιαστική συνθήκη που ισοπεδώνει τόσο το θύμα απαγωγής, όσο και την οικογένια του θύματος που βιώνει συναισθήματα, απόγνωσης, τύψεις και αγωνία για το μέλος της οικογένειας που αγνοείται.​

Όσα χρόνια και αν περάσουν, η ιστορία της Νατάσας Κάμπους, που στην ηλικία των δέκα ετών έπεσε θύμα απαγωγής, στο δρόμο για το σχολείο, δεν πρόκειται να ξεχαστεί και να σταματήσει να σοκάρει τον κόσμο.
Η δεκάχρονη Νατάσα, πήγαινε κάθε μέρα στο σχολείο συνοδεία της μητέρας της, όμως εκείνο το πρωινό, μετά απο ένα καυγά έφυγε μόνη.

Εκείνο το πρωινό έμελλε να σημαδέψει τόσο την ίδια, την οικογένεια της αλλά και ολόκληρη την Αυστρία που παρακολούθησε την υπόθεση με κομμένη την ανάσα.

2 Μαρτίου 1998, η μητέρα της Νατάσας καλεί την αστυνομία καθώς το μικρό της κοριτσάκι, δεν γύρισε από το σχολείο. Αμέσως κινητοποιείται όλος ο κρατικός μηχανισμός, αλλά δεν βρίσκονται ίχνη της.
Μια μαρτυρία ότι ένα λευκό βανάκι και ένας άνδρας ηλικίας γύρω στα 30 έτη, έβαλε με τη βία τη Νατάσα στο φορτηγό και εξαφανίστηκαν, αναγκάζει τις αρχές να ψάξουν όλα τα σπίτια πόρτα πόρτα.

Μάλιστα μπήκαν και στο σπίτι του απαγωγέα Wolfgang Přiklopil, αλλά δεν κατάλαβαν το παραμικρό.
Ο συγκεκριμένος "μοναχικός" άνδρας, ζούσε μια βαρετή ζωή, δούλευε σαν τεχνικός στη Siemens, και ήθελε να αποκτήσει μια αιχμάλωτη για να γεμίσει την άδεια ζωή του.

Έτσι και έγινε αφού κατασκευάσε ένα υπόγειο αδιαπέραστο και ηχομονωμένο, όπου η δεκάχρονη τότε Νατάσα πέρασε 8 ολόκληρα χρόνια.
Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πολλές φορές, αλλά δεν τα κατάφερε, μέχρι που αποφάσισε να τον χειραγωγήσει για να κερδίσει την ελευθερία της.
Ο απαγωγέας βλέποντας πως η Νατάσα, αρχίζει να γίνεται φιλική, και μετά τις ερωtικές επαφές που άρχισαν να έχουν, άρχισε να γίνεται απρόσεκτος.

Και τη μοναδική φορά που η τύχη της χαμογέλασε εκείνη άρπαξε την ευκαιρία και απέδρασε από τη φυλακή της.
Ο απαγωγέας χρειαζόταν βοήθεια για να πλύνει το βαν του, που είχε βάλει προς πώληση. Η πόρτα στην είσοδο του οικοπέδου είχε μια πολύ μικρή χαραμάδα, που μόνο η Νατάσα θα μπορούσε να χωρέσει αφού υποσιτιζόταν όλα αυτά τα 8 χρονιά.
Όταν ένας υποψήφιος αγοραστής κάλεσε για την αγορά, το κινητό του απαγωγέα δεν είχε σήμα και αναγκάστηκε να πάει λίγα μέτρα παρακάτω από το σημείο που βρισκόταν η Νατάσα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε προς το δρόμο και αναζήτησε βοηθεία σε ένα σπίτι λίγα μέτρα πιο κάτω.
Η αστυνομία έκανε 8 τεστ dna για να πειστεί πως το 18χρονο κορίτσι ήταν η Νατάσα Κάμπους που είχε απαχθεί πριν 8 χρόνια, αφού κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να είναι ζωντανή τόσα χρόνια μετά.

Ο απαγωγέας, όταν αντιλήφθηκε την απόδραση της αιχμαλώτου του, έπεσε στις ράγες των τρένων και διαμελίστηκε από το διερχόμενο τρένο, υπό το βάρος της ντροπής για την αποκάλυψη που θα ακολουθούσε.

Η Νατάσα σήμερα είναι υγιής οργανικά, αλλά δεν έχει καταφέρει να συνέλθει συναισθηματικά. Οι ψυχολόγοι που την παρακολουθούν, κάνουν λόγο για στασιμότητα του εγκεφάλου της στην ηλικία των δέκα πριν την απαγωγή.
Δεν μπορεί να συναναστραφεί με άτομα της ηλικίας της, ενώ δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Το βιβλίο της έγινε ανάρπαστο, με την ίδια να βγάζει εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο έγινε και με την ταινία που ακολούθησε και περιγράφει τα όσα έζησε. Μάλιστα κληρονόμησε το σπίτι όπου έζησε 8 φρικιαστικά χρόνια, και πολλές φορές κοιμάται σε αυτό για να ξεπεράσει τους εφιάλτες της όπως η ίδια δηλώνει.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Λορένα Μπόμπιτ: Η γυναίκα που έκοψε το μόριο του άνδρα της με κουζινομάχαιρο​

Που βρίσκεται σήμερα και η ιστορία πίσω από την είδηση που απασχόλησε το ΜΜΕ παγκοσμίως​

Λορένα Μπόμπιτ: Η γυναίκα που έκοψε το μόριο του άνδρα της με κουζινομάχαιρο


Η είδηση ότι μια γυναίκα έκοψε το μόριο του άνδρα της, έκανε το γύρο του κόσμου, με τα δελτία ειδήσεων να ξεχνούν κάθε άλλη επικαιρότητα και να στέλνουν κάμερες στο σπίτι όπου έγινε το συμβάν και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το θύμα.​

Η Λορένα Μπόμπιτ ήρθε από το Εκουαδόρι με σκοπό να ζήσει το αμερικάνικο όνειρο. Μόλις ένα χρόνο μετά σε ηλικία 19 ετών τον John Bobbit, ένα γοητευτικό πεζοναύτη και αμέσως παντρεύνται. Η ευτυχία κράτησε μόλις 9 μήνες αφού μετά ο John άλλαξε χαρακτήρα και ξεκίνησε το μαρτύριο για τη Λορένα.

Η Λορένα έκανε δύο δουλειές για να μπορέσουν να επιβιώσουν, αφού ο σύζυγός της δεν εργαζόταν μετά την επιστροφή του από τον στρατό και καθημερινά έπινε και γινόταν βίαιος προς αυτήν.

Παράλληλα διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις που η Λορένα μάθαινε αφού ήταν πελάτισσές της, στο χώρο που εργαζόταν ως μανικιουρίστα.

Ο εφιάλτης δεν τελείωνε εκεί, αφού όπως δήλωσε η Λορένα, τη βίαζε και όποτε έμενε έγκυος, την χτυπούσε με μανία μέχρι να αποβάλλει.

Στις 23 Ιουνίου του 1993, η Λορένα βρισκόταν στο σπίτι, μετά από έναν ακόμη ξυλοδαρμό, πήγε στη κουζίνα άρπαξε ένα μαχαίρι και τη ώρα που ο σύζυγός της κοιμόταν του έκοψε το πeος, πήρε το μόριο και έφυγε τρέχοντας από το σπίτι, μπήκε στο αμάξι και πέταξε στον αυτοκινητόδρομο το μόριο για να μη το βρει κανένας.

Κάλεσε την αστυνομία κατήγγειλε το περιστατικό και μετά από πολύωρες έρευνες το μόριο βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να γίνει συγκόλληση.
Η Λορένα στην απολογία της είπε πως το έκανε για να πληγώσει τον ανδρισμό του, που με περηφάνια συνέχεια της τόνιζε σε κάθε βιασμό και ξυλοδαρμό.
Η Λορένα κατηγορήθηκε για επίθεση και πρόκληση τραυματισμού, αλλά και ο σύζυγος της κατηγορήθηκε για σeξουαλική επίθεση.

Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι, η Λορένα πήρε το διαζύγιο που ήθελε και ο πρώην σύζυγός της έγινε πορνοστάρ, αφού δεχόταν προτάσεις με πολλές χιλιάδες δολάρια για να αποδείξει ότι το μόριο είναι και πάλι λειτουργικό.

Η υπόθεση πήρε διαστάσεις, έγινε ντοκιμαντέρ, στίχοι σε τραγούδια μέχρι και συνθήματα σε μπλουζάκια.

Η Λορένα πήγε πανεπιστήμιο, γνώρισε τον καινούργιο της σύντροφο, έκαναν μια υπέροχη κόρη και ίδρυσαν ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Τζον από την άλλη, κατηγορήθηκε για άλλους δύο βιασμούς σε νεαρές κοπέλες, για ξυλοδαρμό μιας τρίτης, είχε ένα ατύχημα όπου έσπασε το λαιμό του, και ένα άλλο όπου κόπηκαν τα δάχτυλα του ποδιού του.

Σήμερα ζει μόνος του, με τρία διαζύγια, και ζει από το επίδομα ανεργίας.

Πηγη www.e-radio.gr
 

Iraklis174

well know member
Δημοσιεύσεις
3.748
Ηλικία
53
Περιοχή
Κερατσινι
Μοτοσυκλέτα
Ότι κάτσει δεν υπάρχουν λεφτά χαχα
Όνομα
Ηρακλης

Το κορίτσι που έζησε αιχμάλωτη 3.096 μέρες στο υπόγειο του απαγωγέα της​

Η απίστευτη ιστορία της σοκαριστικής απαγωγής της Νατάσας Κάμπους​

Το κορίτσι που έζησε αιχμάλωτη 3.096 μέρες στο υπόγειο του απαγωγέα της


Κάθε απαγωγή είναι μια φρικιαστική συνθήκη που ισοπεδώνει τόσο το θύμα απαγωγής, όσο και την οικογένια του θύματος που βιώνει συναισθήματα, απόγνωσης, τύψεις και αγωνία για το μέλος της οικογένειας που αγνοείται.​

Όσα χρόνια και αν περάσουν, η ιστορία της Νατάσας Κάμπους, που στην ηλικία των δέκα ετών έπεσε θύμα απαγωγής, στο δρόμο για το σχολείο, δεν πρόκειται να ξεχαστεί και να σταματήσει να σοκάρει τον κόσμο.
Η δεκάχρονη Νατάσα, πήγαινε κάθε μέρα στο σχολείο συνοδεία της μητέρας της, όμως εκείνο το πρωινό, μετά απο ένα καυγά έφυγε μόνη.

Εκείνο το πρωινό έμελλε να σημαδέψει τόσο την ίδια, την οικογένεια της αλλά και ολόκληρη την Αυστρία που παρακολούθησε την υπόθεση με κομμένη την ανάσα.

2 Μαρτίου 1998, η μητέρα της Νατάσας καλεί την αστυνομία καθώς το μικρό της κοριτσάκι, δεν γύρισε από το σχολείο. Αμέσως κινητοποιείται όλος ο κρατικός μηχανισμός, αλλά δεν βρίσκονται ίχνη της.
Μια μαρτυρία ότι ένα λευκό βανάκι και ένας άνδρας ηλικίας γύρω στα 30 έτη, έβαλε με τη βία τη Νατάσα στο φορτηγό και εξαφανίστηκαν, αναγκάζει τις αρχές να ψάξουν όλα τα σπίτια πόρτα πόρτα.

Μάλιστα μπήκαν και στο σπίτι του απαγωγέα Wolfgang Přiklopil, αλλά δεν κατάλαβαν το παραμικρό.
Ο συγκεκριμένος "μοναχικός" άνδρας, ζούσε μια βαρετή ζωή, δούλευε σαν τεχνικός στη Siemens, και ήθελε να αποκτήσει μια αιχμάλωτη για να γεμίσει την άδεια ζωή του.

Έτσι και έγινε αφού κατασκευάσε ένα υπόγειο αδιαπέραστο και ηχομονωμένο, όπου η δεκάχρονη τότε Νατάσα πέρασε 8 ολόκληρα χρόνια.
Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πολλές φορές, αλλά δεν τα κατάφερε, μέχρι που αποφάσισε να τον χειραγωγήσει για να κερδίσει την ελευθερία της.
Ο απαγωγέας βλέποντας πως η Νατάσα, αρχίζει να γίνεται φιλική, και μετά τις ερωtικές επαφές που άρχισαν να έχουν, άρχισε να γίνεται απρόσεκτος.

Και τη μοναδική φορά που η τύχη της χαμογέλασε εκείνη άρπαξε την ευκαιρία και απέδρασε από τη φυλακή της.
Ο απαγωγέας χρειαζόταν βοήθεια για να πλύνει το βαν του, που είχε βάλει προς πώληση. Η πόρτα στην είσοδο του οικοπέδου είχε μια πολύ μικρή χαραμάδα, που μόνο η Νατάσα θα μπορούσε να χωρέσει αφού υποσιτιζόταν όλα αυτά τα 8 χρονιά.
Όταν ένας υποψήφιος αγοραστής κάλεσε για την αγορά, το κινητό του απαγωγέα δεν είχε σήμα και αναγκάστηκε να πάει λίγα μέτρα παρακάτω από το σημείο που βρισκόταν η Νατάσα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη έτρεξε προς το δρόμο και αναζήτησε βοηθεία σε ένα σπίτι λίγα μέτρα πιο κάτω.
Η αστυνομία έκανε 8 τεστ dna για να πειστεί πως το 18χρονο κορίτσι ήταν η Νατάσα Κάμπους που είχε απαχθεί πριν 8 χρόνια, αφού κανείς δεν πίστευε πως θα μπορούσε να είναι ζωντανή τόσα χρόνια μετά.

Ο απαγωγέας, όταν αντιλήφθηκε την απόδραση της αιχμαλώτου του, έπεσε στις ράγες των τρένων και διαμελίστηκε από το διερχόμενο τρένο, υπό το βάρος της ντροπής για την αποκάλυψη που θα ακολουθούσε.

Η Νατάσα σήμερα είναι υγιής οργανικά, αλλά δεν έχει καταφέρει να συνέλθει συναισθηματικά. Οι ψυχολόγοι που την παρακολουθούν, κάνουν λόγο για στασιμότητα του εγκεφάλου της στην ηλικία των δέκα πριν την απαγωγή.
Δεν μπορεί να συναναστραφεί με άτομα της ηλικίας της, ενώ δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Το βιβλίο της έγινε ανάρπαστο, με την ίδια να βγάζει εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο έγινε και με την ταινία που ακολούθησε και περιγράφει τα όσα έζησε. Μάλιστα κληρονόμησε το σπίτι όπου έζησε 8 φρικιαστικά χρόνια, και πολλές φορές κοιμάται σε αυτό για να ξεπεράσει τους εφιάλτες της όπως η ίδια δηλώνει.
Είναι τυχερός που αυτοκτόνησε ο αλήτης, γιατί θα έπρεπε να του κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Τέλος πάντων η ψυχή της κοπελιτσας το ξέρει τι περνάει.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Έμεινε μόνος για 24 μέρες στη θάλασσα της Καραϊβικής και επιβίωσε τρώγοντας κέτσαπ​

Ένα αεροπλάνο είδε τυχαία τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο κύτος του ιστιοφόρου του​

Έμεινε μόνος για 24 μέρες στη θάλασσα της Καραϊβικής και επιβίωσε τρώγοντας κέτσαπ

Ένας άνδρας που πέρασε 24 μέρες στην Καραϊβική Θάλασσα, μέχρι να τον περισυλλέξει το ναυτικό της Κολομβίας, λέει ότι επέζησε τρώγοντας μόνο κέτσαπ. Ο Έλβις Φρανσουά, 47 ετών, βρέθηκε 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πουέρτο Μπολιβάρ της Κολομβίας, όταν ένα αεροπλάνο είδε τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο κύτος του ιστιοφόρου του, ανέφερε το κολομβιανό ναυτικό σε δήλωση την Πέμπτη.​

«Δεν είχα φαγητό. Ήταν απλώς ένα μπουκάλι κέτσαπ που υπήρχε στο σκάφος, σκόνη σκόρδου και κύβοι Maggi, οπότε το ανακάτεψα με λίγο νερό», είπε ο Φρανσουά σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κολομβιανός στρατός.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα ρεύματα παρέσυραν τη βάρκα του στη θάλασσα ενώ έκανε επισκευές στα ανοιχτά του νησιού Σεντ Μάρτιν στις Ολλανδικές Αντίλλες, όπου ζει.

«Πήρα τηλέφωνο τους φίλους μου, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μου, αλλά έχασα το σήμα. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνω παρά να κάτσω και να περιμένω», ανέφερε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ναυτικό της Κολομβίας.
Κινδυνεύοντας να ακουστεί σαν διαφήμιση για γνωστό τύπο πικάντικης σάλτσας ντομάτας, ο κ. Φρανσουά είπε ότι έμεινε ζωντανός χάρη σε ένα μπουκάλι κέτσαπ που κατάφερε να κρατήσει μαζί του, καθώς και λίγη σκόνη από σκόρδο και κύβους καρυκευμάτων.

Ο αξιωματικός του κολομβιανού Ναυτικού Κάρλος Ουρμπάνο Μόντες δήλωσε στο Associated Press την Πέμπτη ότι ο κ. Φρανσουά είπε ότι μάζευε το νερό της βροχής με ένα πανί. Πρόσθεσε ότι ο ναυαγός βρέθηκε καλά στην υγεία του, αλλά έχασε βάρος.
Ο κ. Φρανσουά είπε ακόμη ότι έπρεπε να αφαιρεί συνεχώς νερό από το σκάφος για να μην βυθιστεί. Προσπάθησε επίσης να ανάψει φωτιά για να στείλει σήμα κινδύνου χωρίς επιτυχία.

Τελικά πέρασε ένα αεροπλάνο, εκείνος έκανε σήμα με έναν καθρέφτη αλλά μάταια. Τελικά τον εντόπισαν όταν το αεροπλάνο πέρασε ξανά.
«Κάποια στιγμή έχασα τις ελπίδες μου και σκέφτηκα την οικογένειά μου, αλλά ευχαριστώ την ακτοφυλακή. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα ήμουν εδώ να σας τα περιγράφω», είπε ο κ. Φρανσουά.

Ο κ. Μόντες είπε ότι το σκάφος είχε εγκαταλειφθεί στη θάλασσα όταν ο κ. Φρανσουά παρελήφθη από το εμπορικό πλοίο.
Το ναυτικό είπε ότι ο Φρανσουά πέρασε από ιατρικό έλεγχο στην ακτή και στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές μετανάστευσης για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Πηγη www.e-daily.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι 10 πόλεις με τους περισσότερους Έλληνες στο εξωτερικό​

Τις ξέρατε;​

Στην Ελλάδα ο πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή του 2011, είναι λίγο μεγαλύτερος από 10,8 εκατομμύρια. Ωστόσο, σε αυτόν δεν προσμετρείται ο πληθυσμός των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία φτιάχνει άλλη μια μισή Ελλάδα.​

Υπάρχουν καταγεγραμμένοι Έλληνες σε 140 χώρες εκτός της Ελλάδας. Η μετανάστευση των Ελλήνων ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, ενώ το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης μέχρι και σήμερα ήταν εκείνο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το τελευταίο μεγάλο κύμα ήταν μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ελληνικού πληθυσμού είναι στις ΗΠΑ με 3 εκατομμύρια. Η Ευρώπη ακολουθεί με 1 εκατομμύριο, η Αυστραλία έχει περίπου 70 χιλιάδες και 300 χιλιάδες ο Καναδάς, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Ποιες όμως είναι οι πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων στο εξωτερικό; Οι 10 παρακάτω...
10. Μόναχο, Γερμανία (30.000)

@rodrigodaibert via Twenty20
Στην Γερμανία υπάρχουν περίπου 280.000 Έλληνες, ο μεγαλύτερος πληθυσμός Ελλήνων στην Ευρώπη. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στο Μόναχο, με τους περισσότερους να εργάζονται στην αυτοκινητοβιομηχανία και την υγεία.

9. Σαντιάγο, Χιλή (40.000)

@jfajardor9210 via Twenty20
Ο ακριβής αριθμός των Ελλήνων που ζουν στη Χιλή δεν είναι γνωστός. Αλλά σύμφωνα με το υπουργείο εξωτερικών οι Έλληνες μετανάστευσαν στην Χιλή από τις αρχές του 16ου αιώνα. Σήμερα υπολογίζεται πως στη χώρα της Λατινικής Αμερικής ζουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες απόγονοι Ελλήνων μεταναστών.
Η πλειοψηφία τους ζει στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σαντιάγο. Η ιστορία των Ελλήνων στη Χιλή ξεκίνησε όταν Έλληνες της Κρήτης μετανάστευσαν στην πόλης Αντοφαγκάστα, η οποία τότε αλλά και μεταγενέστερα ήταν από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της δύσης.

8. Τορόντο, Καναδάς (60.000)

@jessiewaldvisuals via Twenty20
Στην απογραφή του 2016 που έγινε στον Καναδά, αναφέρθηκε πως 300 χιλιάδες Έλληνες κατοικούν στη χώρα, με το 1/5 αυτών να κατοικούν στο Τορόντο. Η απογραφή έδειξε πως τα ελληνικά είναι 20η πιο συχνή γλώσσα που ακούγεται στην πόλη.
7. Βοστώνη, ΗΠΑ (100.000)

@a_semenkov via Twenty20
Η Μασαχουσέτη είναι η 4η πολιτεία με τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων, ήταν όμως και το πρώτο μέρος που εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες που έφτασαν στην Αμερική.

Μεταξύ 1600 και 1700, οι Έλληνες άρχισαν τη μετανάστευση στις ΗΠΑ, κυρίως στην περιοχή της Βοστώνης. Κάποιοι μάλιστα αναφέρουν πως Έλληνες ναυτικοί και καπετάνιοι βοήθησαν στην εκπαίδευση του αμερικανικού ναυτικού.
6. Σίδνεϊ, Αυστραλία (130.000)

@luciamaccari via Twenty20
Σύμφωνα με την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης, οι πρώτοι ‘Έλληνες έφτασαν στην Αυστραλία στις αρχές του 1800, με την πλειοψηφία τους να εγκαθίσταται στο Σίδνεϊ. Επρόκειτο για εργάτες ορυχείων και αγρότες, που μετανάστευσαν από τα νησιά του Αιγαίου.
Οι Έλληνες άρχισαν να εργάζονται σταδιακά και σε άλλους τομείς, με πολλά ονόματα δρόμων πλέον να έχουν ελληνικά ονόματα προς τιμήν τους.
5. Φλόριντα, ΗΠΑ (150.000)

@g8rsig via Twenty20
Ξέρουμε ότι η Φλόριντα δεν είναι πόλη αλλά πολιτεία, απλά δεν μπορούσε να λείπει από την λίστα. Κι αυτό γιατί στην Φλόριντα υπάρχει το Tarpon Springs, η πόλη με το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων επί του συνολικού πληθυσμού εκτός Ελλάδος. Στην πόλη κατοικούν περίπου 25.000 άνθρωποι, με τους Έλληνες να αγγίζουν το 12%.
Στην πολιτεία της Φλοριντά ζουν διάσπαρτα Έλληνες, πολλοί από αυτούς είναι Ελληνοαμερικανοί που μετακόμισαν εκεί από άλλες πολιτείες.
4. Ιλινόις, ΗΠΑ (180.000)

@alinatsvor via Twenty20
Και το Ίλινοις μπηκε στη λίστα για χάρη του Σικάγο, όπου κατοικούν οι 125 από τις 180 χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην κεντρική πολιτεία των ΗΠΑ.
Η πόλη του Σικάγο έχει την δική της Greektown, η οποία γνώρισε άνθηση της δεκαετίες του ’80 και του ’90, όταν και είχε γίνει σημείο συνάντησης για διασκέδαση. Η κατασκευή φοιτητικών εστιών αλλά και μεγάλων εθνικών δρόμων, ανάγκασαν πολλούς Έλληνες να εγκαταλείψουν την Greektown και να βρουν αλλού σπίτι. Αλλιώς και οι 180 χιλιάδες θα ζουσαν στην πόλη του Σικάγου.
3. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο (280.000)

@JJFarquitectos via Twenty20
Σύμφωνα με το δημαρχείο του Λονδίνου, υπάρχουν περίπου 280 χιλιάδες Έλληνες στην περιφέρεια του Λονδίνου. Η μετανάστευση στην αγγλική πρωτεύουσα ξεκίνησε από τον 15ο αιώνα κιόλας, ενώ το ίδιο συνέβη και με μεγάλα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Μπρίστολ και το Λίβερπουλ.
Η Βρετανία άλλωστε έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων του εξωτερικού που γεννήθηκε στην Ελλάδα.
2. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ (300.000)

@fabien.bazanegue.photography via Twenty20
Η Νέα Υόρκη έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων στις ΗΠΑ. Οι 300 χιλιάδες επίσημα καταγεγραμμένοι ωστόσο ενδέχεται να είναι περισσότεροι. Η Αστόρια έχει το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων, όπου μπορείς σε κάποια μέρη να ακούς μόνο ελληνικά. Βέβαια, Έλληνες μπορείς να βρεις σε κάθε γωνιά της πόλης αλλά και ολόκληρης της ομώνυμης πολιτείας.
1. Μελβούρνη, Αυστραλία (400.000)

@crew_street via Twenty20
Αυτό δεν είναι έκπληξη, αφού ίσως έχετε ακούσει την φράση ότι η Μελβούρνη είναι «η 3η μεγαλύτερη ελληνική πόλη στον κόσμο», μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ελληνικά σχολεία, εκκλησίες, καταστήματα συναντώνται συχνά στη Μελβούρνη, με το Oakleigh να θεωρείται το πιο ελληνικό μέρος στον κόσμο, εκτός Ελλάδος.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Απίστευτο και όμως αληθινό: Το ρεκόρ κρατούμενου που βρίσκεται στην απομόνωση​

Ο διαβόητος «Hannibal the Cannibal» - Προσοχή σκληρές εικόνες​

Απίστευτο και όμως αληθινό: Το ρεκόρ κρατούμενου που βρίσκεται στην απομόνωση

Ο δολοφόνος που ενέπνευσε την εμβληματική ταινία η "Σιωπή των Αμνών", ο Robert Maudsley συμπλήρωσε 16.400 ημέρες σε πλήρη απομόνωση, σε ένα υπόγειο κελί χωρίς φυσικό φωτισμό και χωρίς καμία επαφή με πρόσωπα πριν των σωφρονιστικών υπαλλήλων.​

Μπήκε στη φυλακή πριν 47 χρόνια και συμπλήρωσε 16.400 ημέρες σε πλήρη απομόνωση. ο Robert Maudsley. Ο δολοφόνος που σκότωσε 4 άτομα και έφαγε τα θύματά του.

Ενώ είχε εκτίσει δις ισόβια σκότωσε δύο συγκρατούμενους του στη φυλακή του Wakefield. Απο εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε ένα υπόγειο κελί, χωρίς φυσικό φως, πλήρως απομονωμένο, και με καμία επαφή εκτός των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Μάλιστα μέχρι και οι κουρείς και οι διανομείς φαγητού αρνούνται να τον συναντήσουν χωρίς τη παρουσία οπλισμένων αστυνομικών που τον φυλάνε.

Το κελί του είναι ειδική κατασκευή για αυτόν με αλεξίσφαιρο γυαλί, όλα τα έπιπλα έιναι από συμπιεσμένο χαρτόνι, ώστε να μην μπορεί να κατασκευάσει κάποιο φονικό όπλο, ειτε για να τραυματίσει υπάλληλο είτε να βλάψει τον εαυτό του.

Η πόρτα είναι από ατσάλι, υπάρχει κάμερα στο κελί ενώ από την ατσάλινη πόρτα του κελιού του τοποθετούνε φαγητό μόνο αν βρίσκεται 3 μέτρα μακρία από την πόρτα. Αλλιώς δεν του παρέχεται φαγητό.

Ουσιαστικά όπως και ο ίδιος δήλωσε στις εφημερίδες είναι θαμμένος σε ένα γυάλινο θέρετρο. Το 2000 είχε ζητήσει άδεια να πεθάνει, μέσω χορήγησης κάποιου θανάτου, αίτημα που απορρίφθηκε.

Το ίδιο συνέβη με το αίτημα για κατοικίδιο και με το αίτημα του για τηλεόραση. Έχει ζητήσει αρκετές φορές κάποιο δηλητήριο για να αυτοκτονήσει καθώς θεωρεί ότι αυτές οι συνθήκες είναι απάνθρωπες.


Πηγη www.e-radio.gr
 

Iraklis174

well know member
Δημοσιεύσεις
3.748
Ηλικία
53
Περιοχή
Κερατσινι
Μοτοσυκλέτα
Ότι κάτσει δεν υπάρχουν λεφτά χαχα
Όνομα
Ηρακλης

Απίστευτο και όμως αληθινό: Το ρεκόρ κρατούμενου που βρίσκεται στην απομόνωση​

Ο διαβόητος «Hannibal the Cannibal» - Προσοχή σκληρές εικόνες​

Απίστευτο και όμως αληθινό: Το ρεκόρ κρατούμενου που βρίσκεται στην απομόνωση

Ο δολοφόνος που ενέπνευσε την εμβληματική ταινία η "Σιωπή των Αμνών", ο Robert Maudsley συμπλήρωσε 16.400 ημέρες σε πλήρη απομόνωση, σε ένα υπόγειο κελί χωρίς φυσικό φωτισμό και χωρίς καμία επαφή με πρόσωπα πριν των σωφρονιστικών υπαλλήλων.​

Μπήκε στη φυλακή πριν 47 χρόνια και συμπλήρωσε 16.400 ημέρες σε πλήρη απομόνωση. ο Robert Maudsley. Ο δολοφόνος που σκότωσε 4 άτομα και έφαγε τα θύματά του.

Ενώ είχε εκτίσει δις ισόβια σκότωσε δύο συγκρατούμενους του στη φυλακή του Wakefield. Απο εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε ένα υπόγειο κελί, χωρίς φυσικό φως, πλήρως απομονωμένο, και με καμία επαφή εκτός των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Μάλιστα μέχρι και οι κουρείς και οι διανομείς φαγητού αρνούνται να τον συναντήσουν χωρίς τη παρουσία οπλισμένων αστυνομικών που τον φυλάνε.

Το κελί του είναι ειδική κατασκευή για αυτόν με αλεξίσφαιρο γυαλί, όλα τα έπιπλα έιναι από συμπιεσμένο χαρτόνι, ώστε να μην μπορεί να κατασκευάσει κάποιο φονικό όπλο, ειτε για να τραυματίσει υπάλληλο είτε να βλάψει τον εαυτό του.

Η πόρτα είναι από ατσάλι, υπάρχει κάμερα στο κελί ενώ από την ατσάλινη πόρτα του κελιού του τοποθετούνε φαγητό μόνο αν βρίσκεται 3 μέτρα μακρία από την πόρτα. Αλλιώς δεν του παρέχεται φαγητό.

Ουσιαστικά όπως και ο ίδιος δήλωσε στις εφημερίδες είναι θαμμένος σε ένα γυάλινο θέρετρο. Το 2000 είχε ζητήσει άδεια να πεθάνει, μέσω χορήγησης κάποιου θανάτου, αίτημα που απορρίφθηκε.

Το ίδιο συνέβη με το αίτημα για κατοικίδιο και με το αίτημα του για τηλεόραση. Έχει ζητήσει αρκετές φορές κάποιο δηλητήριο για να αυτοκτονήσει καθώς θεωρεί ότι αυτές οι συνθήκες είναι απάνθρωπες.


Πηγη www.e-radio.gr
Έχει και άποψη τι είναι απάνθρωπο και τι όχι. Στα έξι μέτρα ρε και τα μάτια ανοιχτά θέλουν αυτοί. Η ταινία ήταν όμως πολύ προχωρημένη για την εποχή μέχρι εκεί.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Τι ακριβώς είναι ο «λευκός θόρυβος»;​

Ποιος είναι ακριβώς και πως πήρε το όνομα του​

Σήμερα έμαθα: Τι ακριβώς είναι ο «λευκός θόρυβος»;


Όταν οι άνθρωποι αναφέρουν τον «λευκό θόρυβο», μπορεί να μιλάνε για κάθε διαρκή θόρυβο που μπλοκάρει τους υπόλοιπους η απλά σε κατευνάζει. Ωστόσο μια σειρά από τουβλάκια της Lego να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο σαν ντόμινο, δεν είναι είναι κάτι που αποτελεί «λευκό θόρυβο».​

Όπως εξηγεί το Live Science, ο λευκός θόρυβος είναι ένας συνδυασμός όλων των ηχητικών συχνοτήτων που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος, να παίζουν στο ίδιο πλάτος. Η συχνότητα, η οποία ουσιαστικά περιγράφει πόσες φορές ένα κύμα επαναλαμβάνεται ανά δευτερόλεπτο, καθορίζει πόσο υψηλός ή χαμηλός είναι ένας ήχος. Το πλάτος, ή το ύψος κάθε κύματος, αντιστοιχεί στην ένταση. Φανταστείτε ένα πιάνο με ξεχωριστό πλήκτρο για κάθε τόνο που μπορεί να ακούσει ένας άνθρωπος. Αν μπορούσατε να χτυπήσετε όλα αυτά τα πλήκτρα επανειλημμένα με την ίδια ακριβώς δύναμη (οπότε κανένα πλήκτρο να μην ήταν πιο δυνατό από ένα άλλο), θα είχατε κάτι που μοιάζει με λευκό θόρυβο.

Ονομάζεται έτσι επειδή είναι το ακουστικό αντίστοιχο του λευκού χρώματος, που είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός όλων των μηκών κύματος φωτός που μπορούν να δουν οι άνθρωποι. Μπορεί να μας βοηθήσει όμως να κοιμηθούμε όπως λένε κάποιοι;
Κάποιες μελέτες ισχυρίζονται ότι θα σε κοιμίσει και μάλιστα βαριά. Αλλά εξαρτάται από τον άνθρωπο. Αν το κάνουμε κάθε βράδυ για να κοιμηθούμε μπορεί να το συνηθίσουμε τόσο, που να μην μπορούμε αργότερα να κοιμηθούμε χωρίς αυτό. Αλλά βιολογικά, δεν το χρειαζόμαστε.
Μπορεί να βοηθήσει ώστε να μπλοκαριστούν άλλοι ήχοι που μας ξυπνούν ή μας κρατάνε ξύπνιους. Όπως εξηγεί το Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ, ο λόγος για τον οποίο μπορεί μια σκάλα που τρίζει ή ένας συναγερμός αυτοκινήτου να σας κάνει να ξυπνήσετε, είναι λιγότερο σχετικό με το πόσο δυνατός είναι αυτός ο ήχος και περισσότερο στο πόσο ξαφνικός ή ασυνεπής είναι. Δεδομένου ότι ο λευκός θόρυβος είναι συνεχής και ενσωματώνει ήδη όλες τις ανιχνεύσιμες συχνότητες, οι υπόλοιποι ήχοι χάνονται μέσα σε αυτόν.

Πηγη www.e-radio.gr
 

Βυρων

new member
Δημοσιεύσεις
18
Ηλικία
49
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Suzuki gsr600
Όνομα
Βυρων
Το αλκοολούχο ποτό που είναι superfood και αυξάνει τον μεταβολισμό


Μπορείς να πίνεις πλέον, πάντα υπεύθυνα

Ποιος δεν θέλει να πιει ένα ποτό μετά από μια κουραστική ημέρα ή όταν βγαίνει για να ξεσκάσει; Πολλές φορές μάλιστα το μέτρο με τα ποτά χάνεται ακόμα και αν ξέρεις ότι αυτό δεν είναι καθόλου καλό για την υγεία σου. Υπάρχει όμως ένα νέο σχετικά με το αλκοόλ που θα σε κάνει να χαρείς.

Φαίνεται ότι πρόσφατα οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάποια εκπληκτικά δεδομένα για ένα συγκεκριμένο ποτό, το οποίο παρέχει οφέλη στην υγεία του οργανισμού και μπορεί να έχει θετική επίδραση στην λειτουργία του, αρκεί φυσικά να καταναλώνεται με μέτρο.

Πρόκειται για ένα ποτό αρκετά δημοφιλές, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος αφού όπως αποδείχτηκε αυξάνει τις καύσεις του μεταβολισμού. Ο λόγος για το τζιν, ένα προϊόν που ανακαλύφθηκε αρχικά ως θεραπευτικό ελιξίριο, την περίοδο του μεσαίωνα και μετεξελίχτηκε σε ποτό και το οποίο παρασκευάζεται από μούρα κέδρου.



Αυτά τα μικροσκοπικά μούρα θεωρούνται superfood και είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πρόληψη των μολύνσεων, την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, την πρόληψη των νεφρικών και των ηπατικών νόσων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Πως έφτασαν όμως οι ερευνητές σε αυτό το συμπέρασμα για το τζιν; Όλα ξεκίνησαν με μια ομάδα ποντικών. Οι μισοί από αυτούς στην διάρκεια της έρευνας έπιναν νερό και οι άλλοι μισοί τζιν. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πόσες θερμίδες κατάφεραν να κάψουν σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα ποντίκια στην ομάδα του τζιν είχαν αύξηση του μεταβολικού τους ρυθμού, πράγμα που σημαίνει ότι έκαψαν αυξημένη ποσότητα θερμίδων σε σύγκριση με την ομάδα του νερού. Ορισμένα ποντίκια παρουσίασαν ακόμη την απίστευτη αύξηση κατά 17% όσον αφορά το ρυθμό μεταβολισμού.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες αποκαλούν «φαινόμενο μετά την καύση». Αυτό προκαλεί την αύξηση του μεταβολισμού ενώ το ήπαρ καταστρέφει το αλκοόλ.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τζιν μπορεί δυνητικά να βοηθήσει τους ανθρώπους να αδυνατίσουν, παρόλο που επισήμανε πως η δοκιμή πρέπει να γίνει και σε ανθρώπους, προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι απολύτως έγκυρο.

Όμως το συγκεκριμένο ποτό έχει κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Για παράδειγμα μπορεί να έχει καταλυτική δράση ενάντια στις ενοχλητικές αλλεργίες της άνοιξης. Σύμφωνα με το Asthma.org, «Τα καθαρά οινοπνευματώδη όπως το τζιν και η βότκα θεωρούνται πιο «φιλικά προς το άσθμα» επειδή περιέχουν λιγότερη ισταμίνη και λιγότερα θειώδη.»

Ακόμα το τζιν μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα, λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών που περιέχονται στα μούρα από τα οποία παράγεται, μπορεί να συμβάλει στη μείωση εμφάνισης των ρυτίδων και να διατηρήσει την επιδερμίδα λεία και φωτεινή.


BcdeBcdeBcdeBcde
Με το ζόρι δηλαδή να αρχίσουμε να ξαναπινουμε μετά απο αποχή 6μηνών
 

dikoukos

old member
Δημοσιεύσεις
4.230
Ηλικία
55
Όνομα
Xατζηπετροs Δημητρηs
Με το ζόρι δηλαδή να αρχίσουμε να ξαναπινουμε μετά απο αποχή 6μηνών
Οσοι βρισκομαστε τηνιακο το εχουμε κοψει καρατσεκαρισμενο αφου της μαζωξεις της λεμε θεραπευτικες συνεδριες Tooth Tooth Tooth Tooth
 

Βυρων

new member
Δημοσιεύσεις
18
Ηλικία
49
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Suzuki gsr600
Όνομα
Βυρων
Οσοι βρισκομαστε τηνιακο το εχουμε κοψει καρατσεκαρισμενο αφου της μαζωξεις της λεμε θεραπευτικες συνεδριες Tooth Tooth Tooth Tooth
Αχαχχαχα Καλημερα
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Οσοι βρισκομαστε τηνιακο το εχουμε κοψει καρατσεκαρισμενο αφου της μαζωξεις της λεμε θεραπευτικες συνεδριες Tooth Tooth Tooth Tooth
Πεστα Μητσαρα πινονται σκετα τα χαπακια ToothTooth
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο κανόνας του ποδοσφαίρου που ισχύει μόνο στα Νησιά Φερόε​

Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να τον εφαρμόσουν​

Ο κανόνας του ποδοσφαίρου που ισχύει μόνο στα Νησιά Φερόε


Πριν πούμε την ποδοσφαιρική ιστορία, ας κάνουμε ένα μάθημα γεωγραφίας. Τα Νησιά Φερόε είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και είναι μια αυτόνομη περιοχή που ανήκει στο βασίλειο της Δανίας. Έχουν έκταση 1.399 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι κάτοικοι τους φτάνουν τους 54.000.​

Η πιο κοντινή τους χώρα είναι η Σκωτία και βρίσκονται σχεδόν ακριβώς σε ίση απόσταση από τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Οι κάτοικοι μιλούν φεροϊκά αλλά και δανέζικα. Είναι αυτόνομη από το 1948 και ελέγχει σχεδόν όλους τους τομείς, εκτός από την άμυνα, τη δικαιοσύνη, τις διεθνείς σχέσεις και το νόμισμα, τα οποία υπάγονται στη Δανία. Περίπου 300 ημέρες το χρόνο βρέχει, το κρύο είναι πολύ και οι άνεμοι ακόμα περισσότεροι.

Οι περισσότεροι από εσάς θα τα γνωρίζετε από την ομάδα ποδοσφαίρου. Θα τα μάθατε ακόμα καλύτερα όταν κέρδισαν δυο φορές την εθνική μας ομάδα, την πρώτη στην έδρα τους με 2-1 και τη δεύτερη, 8 μήνες αργότερα, στην Ελλάδα με 1-0.
Οι κάτοικοι των νησιών αγαπούν το ποδόσφαιρο και οι δουλειά που έχουν επιδείξει πάνω σε αυτό, έχει τραβήξει και ξένους παίκτες στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η εθνική ομάδα της χώρας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο No. 123 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ είχε φτάσει και ακόμα ψηλότερα στο παρελθόν.
Ωστόσο, όπως έχουν αναφέρει οι παίκτες που αγωνίζονται εκεί, το πρόβλημα όταν παίζουν δεν είναι ούτε η βροχή ούτε το κρύο. Αλλά οι πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι του Ατλαντικού, με ορισμένα από τα γήπεδα να είναι δίπλα στη θάλασσα. Οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί που η ομοσπονδία της χώρας, έχει υιοθετήσει έναν κανόνα στο ποδόσφαιρο, που μάλλον δεν ισχύει πουθενά αλλού.
Αν μια ομάδα κερδίσει ένα κόρνερ, ένα φάουλ ή ακόμα και ένα πέναλτι, επιτρέπεται σε έναν παίκτη να κρατά την μπάλα με το χέρι, μέχρι να την κλοτσήσει ο συμπαίκτης του. Γιατί πολλές φορές είναι αδύνατο να την κρατήσεις ακίνητη. Ωστόσο, αυτός ο κανόνας ευτυχώς δεν προκύπτει και πάρα πολύ συχνά, με τους προπονητές προς τιμήν τους, να μην σχεδιάζουν ειδικές τακτικές και «κομπίνες» μέσα από τέτοιες φάσεις.
Η αλήθεια είναι ότι όση ώρα γράφω αυτές τις γραμμές, μου έχει δημιουργηθεί η επιθυμία, όχι μόνο να επισκεφθώ κάποια στιγμή τα Νησιά Φερόε, αλλά και να παρακολουθήσω έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, για να δω πως εκτελείται ακριβώς μια τέτοια φάση.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ολοκαύτωμα: Η άγνωστη εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων στο Αουσβιτς​

Κέρδισαν λίγες στιγμές ελευθερίας​

Ολοκαύτωμα: Η άγνωστη εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων στο Αουσβιτς


Η μοναδική εξέγερση που έγινε στο Άουσβιτς, είχε Έλληνες Εβραίους στο επίκεντρο. Μπορεί σχεδόν όλοι όσοι εξεγέρθηκαν να βρήκαν λίγο αργότερα το θάνατο, αλλά έστω και για λίγο κέρδισαν μερικές στιγμές ελευθερίας.​

Ήταν η 7η Οκτωβρίου του 1944, όταν οι Ναζί θα εκτελούσαν περίπου 200 Έλληνες και Ούγγρους Εβραίους. Εκείνο το πρωί, οι Ναζί διάβασαν τα ονόματα των κρατουμένων που θα πήγαιναν για εκτέλεση αλλά κανείς δεν απάντησε στον ήχο του ονόματός του. Κάποιος φώναξε στα ελληνικά «θα γίνει ναι ή όχι το ντου που λέγαμε;». Αυτό ήταν που σηματοδότησε την έναρξη της εξέγερσης.

Οι κρατούμενοι όρμησαν και αφόπλισαν τους Γερμανούς και οχυρώθηκαν μέσα σε ένα κρεματόριο. Η πυρίτιδα που μάζευαν εδώ και μήνες, χρησιμοποιήθηκε από του ομήρους που έβαζαν τα πτώματα στους φούρνους, στο διπλανό κρεματόριο. Κάποιοι Γερμανοί πέφτουν νεκροί και το κρεματόριο ανατινάζεται. Όσοι ήταν εκεί έτρεξαν στο δάσος.
Οι περισσότεροι που κατάφεραν να αποδράσουν, έχασαν την ζωή τους έξω από το στρατόπεδο. Για λίγες στιγμές πίστεψαν ότι επαναστάτησαν και ελευθερώθηκαν. Και αυτό τους έφτανε, ύστερα από όλα όσα είχαν περάσει μέσα στο κολαστήριο. Κάποιοι κάηκαν από τους ναζί μέσα σε έναν αχυρώνα και κάποιοι παραδόθηκαν και εκτελέστηκαν αργότερα την ίδια ημέρα με μια σφαίρα στο κεφάλι.

@royalcourt.no
Από τους 451 εξεγερθέντες, οι 300 περίπου ήταν ελληνικής καταγωγής. Δεν ήταν απλά μια στιγμή και ένα «ντου» αλλά ένα οργανωμένο σχέδιο με μήνες προετοιμασίας. Ωστόσο κάποιος το πρόδωσε την τελευταία στιγμή. Μέσα σε λίγα λεπτά, μαζεύτηκαν πολυβόλα και σκυλιά, με τη μάχη να γίνεται άνιση. Μόνο 26 από τους Έλληνες εξεγερθέντες επέζησαν.

Οι Ναζί μπορεί να κατάφεραν να ανταποκριθούν στην εξέγερση, αλλά τους πόνεσε. Το κρεματόριο καταστράφηκε ενώ ποτέ δεν πίστεψαν ότι θα έχουν απώλειες σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Οι Έλληνες Εβραίοι Ζοντερκομάντο ήταν εκείνοι που οργάνωσαν όλη την προσπάθεια. Οι Ζοντερκομάντο ήταν εκείνοι που έβαζαν στους φούρνους τα πτώματα των Εβραίων ομόθρησκών τους. Μέχρι κι εκείνοι να κατέληγαν εκεί. Ζούσαν συνήθως απομονωμένα από όλους τους άλλους, αλλά βρήκαν τρόπο να επικοινωνήσουν την εξέγερση παραφράζοντας ρεμπέτικα τραγούδια.
Όταν οι Γερμανοί τους έπιασαν και τους σκότωσαν με βάναυσο τρόπο, κατέληξαν τελικά στα κρεματόρια. Οι γυναίκες που έκλεβαν πυρίτιδα από το εργοστάσιο Γιούνιον για αρκετούς μήνες, ταυτοποιήθηκαν 3 μήνες μετά και αφού εξευτελίστηκαν, απαγχονίστηκαν, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά στο Άουσβιτς.
Ήταν μια πράξη αντίστασης που πιθανόν να ήξεραν από την αρχή ότι δεν μπορούσαν να κερδίσουν. Ωστόσο ήθελαν να πέσουν μαχόμενοι και αυτό επέλεξαν να κάνουν, για να ανασάνουν ελευθερία έστω και για μια στιγμή.

Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Ο ποταμός στα Βαλκάνια που έχει μετατραπεί σε μια σωρό από σκουπίδια​

Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση​

Ο ποταμός στα Βαλκάνια που έχει μετατραπεί σε μια σωρό από σκουπίδια


Είναι γνωστός για τη φυσική του ομορφιά, αλλά εν μέσω της κακοκαιρίας αλλά και μιας κακοδιαχείρισης πολλών ετών, έχει μετατραπεί σε ένα σωρό από σκουπίδια.​

Ο ποταμός Δρίνος βρίσκεται στην Βοσνία και πλέον είναι γεμάτος από σκουριασμένα βαρέλια, από λάστιχα αυτοκινήτων, από τόνους πλαστικών μπουκαλιών και άλλων αποβλήτων, τα οποία είναι στοιβαγμένα πίσω από ένα φράγμα.

Το φράγμα αυτό δημιουργήθηκε από ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη Visegrad, στα ανατολικά της χώρας, που χωρίς να έχει αυτόν τον σκοπό έχει μετατραπεί σε έναν σκουπιδότοπο, όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές.
Την περασμένη εβδομάδα, οι καταρρακτώδεις βροχές σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, οδήγησαν ποταμούς που βρίσκονται σε Σερβία, Βοσνία και Μαυροβούνιο σε υπερχείλιση, αναγκάζοντας μάλιστα αρκετούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ο Dejan Furtula της περιβαλλοντικής οργάνωσης Eko Centar Visegrad δήλωσε πως «η τεράστια εισροή αποβλήτων ήταν ασταμάτητη» παρά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και στη συνέχεια την υποχώρηση των πλημμυρών.

Ο Δρίνος έχει μήκος που φτάνει τα 346 χλμ. και ρέει από το βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου και διασχίζει Σερβία και Βοσνία. Στα σύνορα των δυο τελευταίων χωρών, υπάρχει μια περιοχή που είναι γνωστή σε όσους αγαπούν το rafting, ωστόσο όχι όταν τα απόβλητα κάνουν την εμφάνισή τους.
Το σμαραγδί χρώμα των νερών και η γύρω φύση, είναι ένα θέαμα που υπό φυσιολογικές συνθήκες κόβει την ανάσα. Ωστόσο, περίπου 10.000 κ.μ. αποβλήτων έχουν συσσωρευθεί στο φράγμα, ανάλογο σκηνικό δηλαδή με την περσινή χρονιά.
Ο καθαρισμός του βέβαια, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Η απομάκρυνση των σκουπιδιών απαιτεί τουλάχιστον 6 μήνες εργασίας. Ωστόσο, όλα τα σκουπίδια καταλήγουν σε έναν σκουπιδότοπο του Visegrad, ο οποίος αδυνατεί να διαχειριστεί ακόμα και τα σκουπίδια της πόλης του.

Μετά από τρεις και πλέον δεκαετίες, οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, βρίσκονται πίσω από τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης σε θέματα οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Η διαχείριση των αποβλήτων έχει σημειώσει ελάχιστη πρόοδο, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες χώρες θέλουν να ενταχθούν στην ΕΕ, υιοθετώντας μάλιστα μερικούς από τους κανόνες της.
Εκτός από την μόλυνση του ποταμού, πολλές χώρες των δυτικών Βαλκανίων καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα μόλυνσης του αέρα στην περιοχή.


Πηγη www.e-radio.gr
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Αυτός είναι ο νέος γηραιότερος σκύλος στον κόσμο που έσπασε ρεκόρ 83 ετών​

Και δείχνει πολύ καλά για την ηλικία του​

Σήμερα έμαθα: Αυτός είναι ο νέος γηραιότερος σκύλος στον κόσμο που έσπασε ρεκόρ 83 ετών


Ο σκύλος που εκθρόνισε τον προκάτοχό του από τα βιβλία των Ρεκόρ Γκίνες βρίσκεται στη Πορτογαλία. Το ρεκόρ που κατέρριψε κρατούσε κάτι περισσότερο από 83 χρόνια.​

Ο προηγούμενος γηραιότερος σκύλος ήταν ο Bluey από την Αυστραλία, ο οποίος πέθανε το 1939 σε ηλικία 29 ετών και πέντε μηνών. Πλέον ο Bobi είναι ένα καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, μια ράτσα που ζει 12 με 14 χρόνια. Αλλά την πρώτη Φεβρουαρίου ο Bobi ήταν ήδη 30 ετών και 226 ημερών, δείχνοντας μάλιστα αρκετά καλά για την ηλικία του.

Η ηλικία του έχει κατοχυρωθεί επίσημα από την από τη βάση δεδομένων κατοικίδιων ζώων της πορτογαλικής κυβέρνησης, της οποίας την διαχείριση έχει η Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων, όπως αναφέρει το Βιβλίο Γκίνες.

Ο Bobi έχει ζήσει αυτές τις τρεις δεκαετίες και κάτι στο χωριό Conqueiros στην δυτική ακτή της χώρας, μαζί με την οικογένεια Costa. Το 2018 εμφάνισε το μέχρι στιγμής μοναδικό πρόβλημα υγείας του, όταν και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, όταν κατέρρευσε από αναπνευστικές δυσκολίες. Αλλά κατά τα άλλα έχει ζήσει μια χαλαρή και απροβλημάτιστη ζωή έως τώρα.

Πηγη www.e-daily.gr
 
Top Bottom