ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΝΑΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΣ; ΔΕΣ ΠΩς ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.165
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
*** Το Παρακάτω αρθράκι το βρήκα σε site μαγαζιού μοτοσυκλέτας και σε καιρούς δύσκολους που δεν μας "τρεχουν" τα λεφτά απ τα μπατζάκια δεν ειναι ασχημος ο συλλογισμός-αντιμετώπιση του Θεματος...


Η αγορά των αντα λλακτικών ειναι χαοτική. Οι περισσότεροι ενώ ταλαιπωρούνται αφάνταστα δουλειά δεν κάνουν...

Είτε η αντιδρασή σας ειναι η κατάπληξη είτε απλά γέλιο με απορία , εχετε κατά πάσα πιθανότητα συναντήσει ανταλλακτικά μοτοσυκλέτας σε υπερβολικά εξωφρενικές τιμές. Ομως δεν χρειάζεται πάντα να τα πληρωσετε σ' αυτές τισ τιμές !!!...
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μειωθεί το κόστος των εξαρτημάτων που χειάζεται η μοτοσυκλέτα σας. Διαβάστε μερικούς.:
Ψάξτε και αλλού: Οι έμποροι μπορούν και αλλάζουν τις τιμές των εξαρτημάτων. Επειδή απλά ενας έμπορος σας δίνει μιά τιμή για ένα εξάρτημα ,αυτό δεν σημαίνει οτι ο επόμενος έμπορος θα σας χρεώσει το ίδιο..
Κοιταξτε στην αγορά των μη γνησίων: Μπορείτε κατά κανόνα να πάρετε ενα μη αυθεντικό (μαμά) εξάρτημα πολυ φτηνότερο απο την τιμή του γνησίου. Συνήθως δε ειναι ακριβώς το ιδιο με το "μαμά" απλά δενν έχει το λογότυπο.
Βάλτε μια έκπτωση για ανταλλακτικά και αξεσουάρ στην συμφωνία οταν αγοράζετε μια μηχανή: Πολλοί έμποροι θα σας δώσουν μιά έκπτωση ενός έτους ή και περισσότερο σε ανταλλακτικά και άλλα εξαρτήματα αν αγοράσετε μια μηχανή απ αυτούς.
Γενικεύστε: Ρουλεμάν,βαλβίδες και πολλά αλλα κομμάτια δεν χρειάζεται να είναι κατασκευασμένα για την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα για να λειτουργήσουν. Φυσικά υπάρχουν ορισμένα κομμάτια π.χ. αλυσίδες ελαστικά οπου το επιπλέον κόστος αξίζει σε σχέση με κάτι no name αφού ειναι σίγουρο σχεδόν οτι υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας.
Σκεφτείτε την ηλεκτρονική αγορά: Πιστεύω οτι ειναι προτιμώτερο να πληρώσουμε ενα ποσο παραπάνω (εως 50 ευρώ π.χ.) για ενα εξάρτημα που ψαχνετε προκειμένου να ενισχύσουμε τον καλό ελληνα έμπορο. Απο κει και πέρα ομως οταν η διαφορά ειναι τετοια που παθαίνουμε ταράκουλο ε ναι λοιπόν θα προτιμήσουμε την αγορά μεσω διαδικτύου.
Επισκευάστε, μην αντικαθιστάται : Πολλά φθαρμένα μέρη (οπως εναλλάκτες,δίσκοι φρένων κυλινδροκεφαλές ,τεπόζιτα, καθίσματα , Ζάντες) μπορούν να επισκευαστούν με πολύ μικρότερο κόστος απο το να αγοράσετε ενα νέο.
Η επιλογή των μεταχειρισμένων : Κάθε εξάρτημα για την μοτοσυκλέτα σας είναι διαθέσιμο απο μία μάντρα σε μια σημαντικά χαμηλότερη τιμή απ οτι θα κόστιζε ενα νέα....και η μάντρα εννοείτε οτι ειναι φυσική ή διαδικτυακή...
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.494
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Ιδιαιτερη προσοχη στα μεταχειρισμενα.Οσο πιο σοβαρο το μαγαζι,τοσο λιγοτερες οι πιθανοτητες να αγορασουμε κλεμμενα ανταλλακτικα.

Καλυτερα να δωσουμε κανενα ευρω παραπανω,οσο και αν μας κοκοφανει,παρα να συντηρησουμε ενα κυκλωμα που πιθανοτατα θα βαλει στο στοχαστρο του και την δικη μας μηχανη καποια στιγμη.
 
Top Bottom