Τι μπορώ να κάνω με ένα παλιό PC?

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.786
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Πριν κάνα χρόνο βρήκα κάτι ξέμπαρκα κομμάτια απο υπολογιστή. Ένα case, μητρική με επεξεργαστή πάνω, μνήμες RAM, GPU και έναν παλιό HDD (ούτε καν SATA τύπου...IDE είναι...)

Έκατσα λοιπόν τα έστησα όλα και το αποτέλεσμα είναι ένα PC με τα εξής specs:
Intel Pentium 4 @ 3.20GHz με HyperThreading αρα τα Windows και οι εφαρμογές το βλέπουνε ως dual-core
2.5GB DDR1 RAM
NVIDIA GeForce FX5200....η σειρά FX της Nvidia ήτανε τέρμα άθλια βέβαια...
80GB HDD ένας παλιός Seagate
και μιας και Windows 7 και Vista δεν το έβλεπα να τα σηκώνει του πέταξα τα Windows XP μέσα. Κατέβασα κανονικά antivirus, drivers για ήχο, γραφικά, USB ports κλπ και σαν λειτουργικό είναι εντάξει. Εντάξει δεν είναι και τέρας επιδόσεων αλλά είναι ένα πολύ απλό χρηστικό PC.

Το μηχάνημα bootαρει κανονικά, και για αυτά που φοράει πάνω και για Windows XP (το οποία τρέχουνε και σε τοστιέρα αν θες) πάει σβέλτα. Είναι ενα PC εποχής 2004-2005 περίπου ας πούμε. Το έχω όμως εδω και τόσο καιρό και κάθεται. Κυρίως το λάπτοπ χρησημοποιώ. Είπα να το δώσω στην αδερφή μου για πολύ απλή χρήση όπως εργασίες για το σχολείο, μουσική ταινίες κλπ αλλά ήθελε tablet.

Εγω δεν μπορώ να το βλέπω να κάθεται εκεί πέρα και να σκονίζεται. Τι μπορώ να κάνω με αυτό; Retro Gaming PC δεν υπάρχει λόγος μια και το λάπτοπ μου μέχρι και Battlefield 4 σηκώνει στα medium settings καλά (Intel HD Graphics 520 με Core i3 και 8GB DDR4 RAM) άρα δεν υπάρχει νόημα σε αυτό. Τι άλλο μπορώ να το κάνω;
 

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.
Ενα τέτοιο παλιό το έχω με linux για να ακούω μουσικούλα και να μπορώ να μπω ιντερνετ κάτω στο εργαστήριο. Απλή χρήση, αλλά να μην σκονίζεται το καλό λάπτοπ.
Αν έχεις χώρο εργασίας γίνεται καλό βοηθητικό εργαλείο. Πολλά πράγματα σε σέρβις μηχανών τα έβλεπα στο ιντερνετ και τα έκανα επι τόπου στην μηχανή.

Απο εκεί και πέρα μπορείς να τον κάνεις σέρβερ για αρχεία σε ιδιωτικό cloud ουσιαστικά, ή να τον κάνεις να γίνει hub για όλες τις συσκευές σου σε δίκτυο οικιακό. Επίσης μπορείς να τον συνδέσεις με τηλεόραση και με το κατάλληλο λογισμικό και ηχεία να τον κάνεις media center. Πάνω σε αυτό, μπορείς πάλι με κατάλληλο λογισμικό να τον κάνεις ενισχυτή με εφέ για μουσικά όργανα (πχ ηλεκτρική κιθάρα) αν και το τελευταίο μάλλον δύσκολα πλέον για τα νέα λογισμικά που κυκλοφορούν.

Μια άλλη λύση είναι απλά να τον πουλήσεις. Πριν δέκα μέρες έδωσα 3 τέτοια "κουφάρια" που βρήκα στην αποθήκη, χωρίς σκληρούς. Υπάρχει κόσμος που τα ψάχνει για ρετρό gaming. Μπορείς να τον δώσεις είτε ολόκληρο και λειτουργικό είτε κομμάτι κομμάτι. Στην δεύτερη περίπτωση περισσότερα χρήματα, αλλά σε σημαντικά περισσότερο χρόνο πώλησης.

Τέλος, μπορείς πάντα να τον κάνεις δωρεά σε κάποιον φίλο (ακόμη και εδω μέσα) που δεν έχει υπολογιστή και τυραννιέται απο το κινητό να διαβάσει τα εξαίσια ποστ που γράφουμε!:p
 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.415
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Ένα ολόιδιο configuration έχω στο μαγαζί και τρέχω ένα εμπορικό πρόγραμμα της Computer Logic (έτσι λεγόταν τότε) σε DOS (!),πολύ Excel και λίγο ιντερνετ.Καλά το fb σέρνεται έτσι όπως το βαρύνανε.

Χάρισέ το που είπε και ο Αποστόλης.
 

ANGELO

member
Δημοσιεύσεις
1.137
Ηλικία
51
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Μοτοσυκλέτα
YAMAHA MT07
Όνομα
ΑΓΓΕΛΟΣ
Περιοχή
ΛΑΜΙΑ
Γίνε κι εσύ Αι Βασίλης και χάρισε χαρά σε κάποιον που δεν έχει και θα του είναι πραγματικά χρήσιμο! Καλές γιορτές!Bike
 

ekos

well know member
Δημοσιεύσεις
2.765
Όνομα
d
Παλαιότερα θα σου ελεγα να το κανείς κατεβαστηρι, τώρα που κανείς δεν κατεβάζει δεν αξίζει


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.786
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Τελικά βρήκε μια χρήση! Χάλασε ο ένας υπολογιστής στην δουλειά του πατέρα μου και μου ζήτησε αν μπορεί να τον πάρει.

Πιστεύω για Access και Excel θα τα πάει μια χαρά.
 
Top Bottom