Πώς θα είναι ο άνθρωπος σε 1000 χρόνια..

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Από το iefimerida.gr

Με καμπούρα, αγκώνες σε ορθή γωνία και δύο σετ βλέφαρα [εικόνες]​



Ο άνθρωπος του 3000μΧ.


Mια ιδέα για το πώς θα είναι ο άνθρωπος του 3000 μ.Χ. δίνουν ερευνητές.

Η εξάρτηση του ανθρώπου από την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν έναν τρόπο ζωής που θα είναι όλο και περισσότερο συνδεδεμένος με τις ηλεκτρονικές και ψηφιακές συσκευές, θα διαμορφώσουν ένα νέο τύπο ανρθώπου.

Η εικόνα δε, που δίνουν οι επιστήμονες δεν είναι και η πιο ιδανική που θα φανταζόμασταν, καθώς ο άνθρωπος σε χίλια χρόνια περίπου από τώρα, σύμφωνα με το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι καμπούρης, με χοντρό λαιμό και με δύο σετ βλέφαρα, μεταξύ άλλων.

Οι ερευνητές δημιούργησαν ένα μοντέλο με την ονομασία «Mindy», το οποίο, όπως λένε, μας δίνει μια γεύση του πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν οι άνθρωποι το 3000 μ.Χ ως αποτέλεσμα της εξάρτησής μας από την τεχνολογία.

Η Mindy δημιουργήθηκε από την Toll Free Forwarding ως ένας τρόπος οπτικοποίησης του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία επηρεάζει το ανθρώπινο σώμα, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.



Τα smarthpones και τα τάμπλετ θα μας αλλάξουν​


«Προμηθευτήκαμε επιστημονικές έρευνες και γνώμες εμπειρογνωμόνων για το θέμα, προτού συνεργαστούμε με έναν σχεδιαστή 3D για να δημιουργήσουμε έναν μελλοντικό άνθρωπο του οποίου το σώμα έχει αλλάξει σωματικά λόγω της συνεχούς χρήσης smartphones, φορητών υπολογιστών και άλλων τεχνολογιών», εξήγησε.

Τα χρόνια που κοιτάμε τα smartphones μας προς τα κάτω ή τις οθόνες των υπολογιστών μας προς τα πάνω θα έχουν ως αποτέλεσμα την καμπουριασμένη στάση του σώματος, σύμφωνα με το μοντέλο.

Εν τω μεταξύ, τα χέρια μας θα έχουν διαμορφωθεί μόνιμα σε σχήμα που ο αντίχειρας θα κλείνει μέσα στην παλάμη, κατά τον τρόπο που πληκτρολογούμε στα κινητά μας τηλέφωνα.

Ο δρ Νικόλα Τζόρτζεβιτς από το Med Alert Help εξήγησε: «Ο τρόπος που κρατάμε τα τηλέφωνά μας μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση σε ορισμένα σημεία επαφής, προκαλώντας το λεγόμενο «text claw».

Εκτός από το «text-claw», οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εμφανίσουν «αγκώνα smartphone», δηλαδή μια γωνία 90 μοιρών σε μόνιμη βάση που θα προκαλείται από την τυπική τοποθέτηση του χεριού όταν κρατάμε μια συσκευή.



Οι ώρες που κοιτάμε τα τηλέφωνά μας δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα μόνο καμπουριασμένη πλάτη, αλλά και παχύτερους λαιμούς, σύμφωνα με το μοντέλο.

«Όταν δουλεύετε σε έναν υπολογιστή ή κοιτάτε κάτω προς το τηλέφωνό σας, οι μύες στο πίσω μέρος του αυχένα πρέπει να συσπώνται για να κρατήσουν το κεφάλι σας ψηλά», εξήγησε ο δρ K. Ντάνιελ Ριου Daniel Riew από το νοσοκομείο Orch Spine της Νέας Υόρκης

«Αυτοί οι μύες μπορεί να κουραστούν υπερβολικά και να πονέσουν από το να κοιτάμε προς τα κάτω τα smartphones και τα τάμπλετ μας ή να περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της εργάσιμης ημέρας μας σε υπολογιστές».

Άλλα αλλόκοτα χαρακτηριστικά που μπορούμε να περιμένουμε περιλαμβάνουν ένα παχύτερο κρανίο και μικρότερο εγκέφαλο, καθώς και ένα δεύτερο βλέφαρο για να αποτρέπεται η υπερβολική έκθεση στο φως.

«Οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως, αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος, όπως το πράσινο, το κίτρινο ή το κόκκινο», δήλωσε ο Κάσουν Ρατναγιάκε από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο.



Εmma και Mindy​

Η Mindy είναι η διάδοχος της Emma - της άρρωστης συναδέλφου του μέλλοντος - η οποία κατασκευάστηκε το 2019 για να τονίσει τη σημασία των καλών συνθηκών στο χώρο εργασίας.

Η Emma επινοήθηκε από τους ερευνητές μετά από συνεντεύξεις με περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους σχετικά με τα θέματα υγείας και τις ανησυχίες τους.

Έχει μόνιμα καμπουριασμένη στάση καθισμένη για ώρες κάθε μέρα πάνω από το γραφείο της, ξηρά κόκκινα μάτια από την παρατεταμένη έκθεση στην οθόνη του υπολογιστή και ωχρό δέρμα επειδή περνάει χρόνια παγιδευμένη κάτω από το εκτυφλωτικό τεχνητό φως.

 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Βρίσκω πολύ αισιόδοξους τους επιστήμονες για την ύπαρξη ανθρώπων το 3000μΧ.

Με το μυαλό που κουβαλάμε σήμερα μάλλον δεν θα υπάρχει ανθρώπινο είδος στον πλανήτη Γη σε κάποιες δεκαετίες.
ΑΝ υπάρχει κι ο πλανήτης βέβαια..
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.647
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Βρίσκω πολύ αισιόδοξους τους επιστήμονες για την ύπαρξη ανθρώπων το 3000μΧ.

Με το μυαλό που κουβαλάμε σήμερα μάλλον δεν θα υπάρχει ανθρώπινο είδος στον πλανήτη Γη σε κάποιες δεκαετίες.
ΑΝ υπάρχει κι ο πλανήτης βέβαια..
Ο πλανήτης θα υπάρχει έστω και χωρίς τον άνθρωπο επάνω του.Το πηγάδι δεν παθαίνει τίποτα,το σχοινί κόβεται.
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Βρίσκω πολύ αισιόδοξους τους επιστήμονες για την ύπαρξη ανθρώπων το 3000μΧ.

Με το μυαλό που κουβαλάμε σήμερα μάλλον δεν θα υπάρχει ανθρώπινο είδος στον πλανήτη Γη σε κάποιες δεκαετίες.
ΑΝ υπάρχει κι ο πλανήτης βέβαια..
O πλανητης Μητσο τι να παθει??
Εαν εξαφανιστει το ανθρωπινο ειδος θα ειναι μια ασημαντη λεπτομερεια για τη φυση
 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.411
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Προφανώς ο Δημήτρης εννοεί την ασύστολη χρήση πυρηνικών.
Αλλά και πάλι δεν θα γίνει μεγάλη ζημιά,σε μερικές εκατοντάδες χρόνια θα έχει καθαρίσει.
 

panavour

member
Δημοσιεύσεις
1.647
Ηλικία
63
Περιοχή
αθηναι
Μοτοσυκλέτα
voge500ds
Όνομα
pan
Προφανώς ο Δημήτρης εννοεί την ασύστολη χρήση πυρηνικών.
Αλλά και πάλι δεν θα γίνει μεγάλη ζημιά,σε μερικές εκατοντάδες χρόνια θα έχει καθαρίσει.
Άσε που οι επόμενοι που θα βγουν θα έχουν αντοχή σαν τις κατσαρίδες.
 

Λαμπης

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.981
Ηλικία
53
Περιοχή
Πετραλωνα
Όνομα
Θανάσης βεγγος
Ο πλανητης υπηρχε πριν τον ανθρωπο, και θα υπαρχει και μετα, εκτος αν τρακαρει με κανα μετεωριτη
Ο ανθρωπος , παρολα τα μολις 80 ετη ζωης που εχει πανω κατω....νομιζει οτι ειναι το κεντρο του συμπαντος,..
Μεχρι να γινει ενα τσουναμι η ενας σεισμος..αχαχα

Ειτε σεβεται τον πλανητη που τον φιλοξενει, ειτε τον καταστρεφει., ουτε που ιδρωνει ...ο πλανητης!!!
 
Τελευταία επεξεργασία:

angelthing

member
Δημοσιεύσεις
1.667
Μοτοσυκλέτα
F700GS, CRF300L
Όνομα
Angelos
Είχα χρόνο και όρεξη, ακολουθεί σεντόνι:

Σε πλανητικό επίπεδο, είμαστε μια ανεπαίσθητη ενόχληση βάσει του τρέχοντος τεχνολογικού επιπέδου του είδους μας. Αρκετά συχνά σε εκλαϊκευμένες δημοσιεύσεις, γίνεται σύγχηση μεταξύ της επίδρασης της οποίας έχουμε στο γήινο οικοσύστημα επιφανείας, θαλασσών και ατμόσφαιρας (καθώς αν υπάρχει κάποιο είδος ζωής βαθιά στο εσωτερικό της Γης μας έχει παντελώς χεσμένους) και στον πλανήτη ως σύνολο. Η επίδρασή μας επίσης στο μετεωρολογικό σύστημα (το οποίο λαμβάνει χώρα κατά βάσει στην Τροπόσφαιρα, στη ζώνη δηλαδή της ατμόσφαιρας χοντρικά μέχρι το ύψος των 10 χλμ από την επιφάνεια) είναι πλέον δεδομένη αλλά και πάλι πρόκειται για ένα πάρα πολύ μικρό μέρος του πλανητικού συστήματος της Γης.

Πλάκα έχει να δούμε ορισμένους αριθμούς για να γίνει πιο κατανοητό το παραπάνω:

1. Όσον αφορά στο όριο δράσης μας στο εσωτερικό της Γης:

Η πλέον βαθειά γεώτρηση ξηράς που έχει επιτευχθεί από τον άνθρωπο, είναι το πηγάδι Kola, κοντά στο Murmansk της Ρωσίας για ερευνητικούς σκοπούς. Το βάθος του πηγαδιού αυτού είναι 7 χιλιόμετρα, δηλαδή δεν έχει καταφέρει να διαπεράσει ούτε καν το πρώτο και κατά πολύ λεπτότερο στρώμα της Γης τον φλοιό (ο οποίος τυπικά έχει πάχος περί τα 30 με 40 χλμ στην ξηρά και περί τα 10 χλμ στον πυθμένα των Ωκεανών). Να αναφέρουμε ως αντιπαράθεση, πως η ακτίνα της Γης, έχει τη μέση τιμή των 6371 χιλιομέτρων, τρεις δηλαδή τάξεις μεγέθους (1000 φορές) μεγαλύτερη από την βαθύτερη επίδραση του ανθρώπινου είδους μέχρι σήμερα. Αν παρομοιάσουμε τη Γη με ένα μήλο, είμαστε ακόμα αρκετά μακρυά από το να τρυπήσουμε τη φλούδα του !!!! Ακόμα και οι φυσικές διεργασίες των ηφαιστείων ή και των κινήσεων των τεκτονικών πλακών δεν επιδρούν σε ιδιαίτερα μεγάλα βάθη.

2. Όσον αφορά στη δυνατότητά μας να επηρεάσουμε την κίνηση της Γης:

Η κινητική ενέργεια από περιστροφή της Γης είναι της τάξης των 10^29 Joule (δηλαδή 1 ακολουθούμενο από 29 μηδενικά). Συγκριτικά να αναφέρουμε ότι η έκλυση ενέργειας κατά την έκρηξη των ισχυρότερων πυρηνικών όπλων (π.χ. της ισχυρότερης πυρηνικής βόμβας που έχει δοκιμαστεί - Tsar Bomb στους 50 ΜΤ, αλλά και των υποτιθέμενων πλέον ισχυρών σε ύπαρξη σήμερα στους 100 ΜΤ) είναι της τάξης των 10^17 Joule, δηλαδή 1 τρισεκατομμύριο φορές μικρότερη από τη στροφική ενέργεια της γήινης κίνησης. Ακόμα και με την εκτόνωση χιλίων ανάλογων πυρηνικών βομβών ταυτόχρονα, η αναλογία εξακολουθεί να είναι στο ένα δισεκατομμυριοστό ...... αν πρόκειται να αλλάξει η κινητική κατάσταση της Γης σε κάποια χρονική φάση, δεν θα γίνει με τον τρόπο αυτό.

3. Όσον αφορά τον κατακερματισμό της Γης:

Η τρέχουσα εκτίμηση για την ενέργεια που αποδεσμεύτηκε κατά την κρούση του μετεωρίτη που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατομμύρια έτη, την φέρει στα επίπεδα της ταυτόχρονης εκτόνωσης ενός εκατομμυρίου πυρηνικών βομβών των 100 MT. Η επίδραση της κρούσης, σαφώς και προκάλεσε τοπική μορφοποίηση του φλοιού της Γης (ο κρατήρας μετρήθηκε να έχει διάμετρο 180 χιλιόμετρα και βάθος περί τα 20 χιλιόμετρα) και πάλι όμως, ακόμα και αυτή η κρούση δεν κατάφερε ουσιαστικά να διαπεράσει ούτε καν τον φλοιό της Γης ή να εξαπλωθεί πέρα από το ένα χιλιοστό της επιφάνειάς του. Προφανώς και πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο την έκταση του οποίου δεν μπορούμε να αναπαράγουμε ούτε κατά διάνοιαν με τα σημερινά τεχνικά μας επιτεύματα.

Οπότε κατά βάση, δεν μπορούμε να μπούμε στο εσωτερικό της Γης, δεν μπορούμε να την "σπάσουμε" σε επιμέρους μέρη και δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την κίνησή της. Σε πλανητικό επίπεδο, απλά πάμε ως είδος παρέα μαζί της και παρατηρούμε τα δρώμενα έχοντας ενίοτε αυταπάτες μεγαλείου.
Στη δική μας βέβαια μικροκλίμακα κάνουμε ότι μπορούμε για να χειροτερεύουμε ολοένα το δικό μας περιβάλλον καθώς εξαπλωνόμαστε στο οικοσύστημά μας με τη δυναμική μιας ίωσης .......
 

Neos

member
Δημοσιεύσεις
729
Ηλικία
42
Περιοχή
Μαρκόπουλο - Πόρτο Ράφτη
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR400R-NC21, 2* VFR400R-NC30, RVF400R-NC35, VTR1000SP2-SC45, VFR750F-RC36, AX1-250, VTR1000F-Firestorm
Όνομα
Μιχαήλ
Αστειοτητες είναι το κείμενο, επιστημονοφανες, αλλα όχι επιστημονικό.

Για παράδειγμα, υποθέτει ότι οι άνθρωποι θα κοιτάνε οθόνες, τάμπλετ κ.ο.κ. για 1000 χρόνια, κάτι που είναι τελείως αυθαίρετο. Η τεχνολογία αλλάζει απροβλεπτα, και κάτι που ειναι σύνηθες σήμερα, μπορεί να είναι εντελώς ξεπερασμένο κ μουσειακό, σε 30 χρόνια από σήμερα.
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.485
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Θα συμφωνησω με τον αποπαν.Δεν ξερουμε πως θα ειμαστε σε 50 χρονια,θα ξερουμε πως θα ειμαστε σε 1000?

Πολυ θεωρητικη προσεγγιση.
 
Top Bottom