ΝΕΟΣ Κ.Ο.Κ

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Π@@τσες μπλε σε θαλασσι Βαζάκι





  • Ξεχάστε τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. βάσει εισοδήματος- 30 ευρώ για άρση ακινησίας στο 18μηνο
    08:55
    Οικονομία

    Του Γιώργου Κ. Ανδρή



    Μειώσεις έως 50% στα πρόστιμαπαραβάσεων του νέου Κ.Ο.Κ., αφαίρεση της διάταξης για επιβολή προστίμων σύμφωνα με το εισόδημα, παράταση του ορίου ηλικίας των οδηγών σε σχολικά, περαιτέρω μείωση του χρόνου διατήρησης των πινακίδων κυκλοφορίας στις εφορίες και αλλαγές στις… εκπτώσεις κομίστρων από εταιρείες διαμεσολάβησης προβλέπει η νομοτεχνική βελτίωση κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

    Οι παραβάσεις παραμένουν σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και αφορούν σε πρόστιμα έως 600 ευρώ ωστόσο για παραβάσεις που αφορούν σε χρήση κινητού χωρίς ακουστικά, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μεταφορά παιδιών εκτός ειδικών καθισμάτων προβλέπεται αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 2 μήνες. Σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε 6 μήνες για την χρήση κινητού αλλά και τη μεταφορά παιδιών χωρίς ειδικό κάθισμα ο παραβάτης πρέπει να επαναλάβει τις εξετάσεις οδήγησης.

    Επίσης σε κάποιες παραβάσεις που αφορούν σε συχνή πρόκληση ατυχημάτων και αντικοινωνικής οδηγικής συμπεριφοράς προβλέπονται μηδενικά πρόστιμα αλλά διοικητικά μέτρα όπως η αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος για 60 ημέρες.

    Ειδικότερα το άρθρο που προέβλεπε πρόστιμα του Κ.Ο.Κ. ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη αφαιρέθηκε από το νομοσχέδιο αλλά υπάρχει πλέον πρόβλεψη για εφαρμογή τους εάν τα παρόντα μέτρα για τα πρόστιμα δεν αποδώσουν.

    Παράλληλα δίνεται παράταση στο όριο ηλικίας των οδηγών σχολικών λεωφορείων από το 65ο έτος στο 67ο έτος.

    Παράλληλα στις αλλαγές του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται και η μείωση του χρονικού διαστήματος ακινησίας ενός οχήματος πριν την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας του η οποία πλέον ορίζεται σε 18 μήνες αντί για 2 χρόνια!

    Για να πραγματοποιήσει κανείς άρση ακινησίας μετά την πάροδο των 18 μηνών θα πρέπει να πληρώσει και παράβολο 30 ευρώ!

    Στο νέο κείμενο του νομοσχεδίου προστέθηκε και η λέξη «παράνομες» στις εκπτώσεις και στις επιδοτήσεις κομίστρου στα ταξί.

    Επίσης ο κ. Σπίρτζης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αλλά και στα ΚΤΕΟ κατά τη της διάρκεια της Β΄ανάγνωσης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις» στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

    Ειδικότερα ο υπουργός Μεταφορών τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Για να δούμε άλλες παρατηρήσεις στην κατεύθυνση της «μεταρρυθμιστικής υγιούς επιχειρηματικότητας της Ν.Δ.». Λέει Ν.Δ.: «Ικανοποιούμε τους εισαγωγείς και περιορίζουμε την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων. Δεν έχουν οι πολίτες επιλογές για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα». Δηλαδή: Είναι άλλη μια «ωραία ζώνη», που έχει κτίσει ο παλαιοκομματισμός. Και για να δούμε ποιος «κιτρινίζει». Σας έχει πει κανείς, στην ελληνική κοινωνία, στην περιφέρειά σας κάπου, στη βόρεια Ελλάδα, στη νότιο, ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν αγοράσει αυτοκίνητα, τα οποία δεν φαίνεται πουθενά μετά ο αριθμός του πλαισίου τους; Ότι ψάχνουν να βρουν οι αντιπροσωπείες ή τα συνεργεία, αυτοκίνητα, εισαγόμενα, μεταχειρισμένα, που έχουν άλλα μεγέθη, άλλα χαρακτηριστικά και δεν αναγνωρίζονται από κανέναν; Δεν τα έχετε ακούσει αυτά; Ποτέ; Δεν έχετε ακούσει ότι είναι «σπορ» για κάποιους εισαγωγείς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να «γυρνάνε» τα κοντέρ των χιλιομέτρων, ώστε να πληρώνουν λιγότερους φόρους όταν κάνουν εισαγωγή και να τα «ξαναγυρνάνε», να τα «χαμηλώνουν» τα χιλιόμετρα, για να τα πληρώνουν πολύ περισσότερο οι πολίτες, όταν πηγαίνουν να τα αγοράσουν; Δηλαδή, τα «γυρνάνε» δύο φορές. Αυτά δεν τα έχετε ακούσει ποτέ; Εμείς τα ανακαλύψαμε πρώτη φορά; Για να δούμε ποιος είναι σε αυτή τη χώρα και ποιος είναι σε άλλη χώρα. Ποιος θέλει να καλύψει τα κυκλώματα και ποιος θέλει να τα πολεμήσει. Ποιος είναι πραγματική μεταρρυθμιστική δύναμη και ποιος εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, δεκαετίες, για να ‘κονομάνε συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, καθόλου υγιείς, σε όλες αυτές τις πτυχές της οικονομικής ζωής, που συζητάμε. Τι να συζητήσουμε; Είστε η κυβέρνηση, η οποία έχει ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των ΚΤΕΟ και το καταργήσατε με Υπουργική Απόφαση. Και το επαναφέρουμε σε αυτό το σχέδιο νόμου. Τι να συζητήσουμε; Δείτε το. Τι είναι ψέμα ; Ποιο ψέμα; Δεν ντρέπεστε λίγο; Να μου φέρετε ό,τι θέλετε. Τώρα καταργούμε την Υπουργική Απόφαση του υπουργού σας»
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Τελικά ουτε διασύνδεση με α.φ.μ ουτε τίποτα.
Το τρικ για μείωση προστίμων στο μισό ουτε ο Χουντίνι δεν θα μπορούσε να το σκεφτεί.
Εξηγώ
Αν π.χ είχες τρεις παραβασεις με 200 την μεγαλύτερη η οποία έμπαινε ολόκληρη, και τα μικρότερα πρόστιμα σαν συρεοντα μισά .
Δηλαδή 100 και 100 είχαν σύνολο 400€ ,σε 10 ημέρες πλήρωνε ο παραβάτης τα μισά
200€
Τώρα για τις ίδιες παραβάσεις που είναι ηδη στην μέση
100Χ3 = 300
Το μπόνους του δεκαήμερου δεν υφίσταται πλέον
Αρα για σχεδόν όλες τις παραβάσεις που έχουν πρόστιμο ο παραβάτης θα πληρώνει περισότερα απο πρίν.
Και το ποσό όσες μέρες και να περάσουν θα είναι το ίδιο.
Με την παρέλευση ενος μήνα αν δεν πληρωθεί θα πηγαίνει το απληρωτο πρόστιμο στην κάθε ΔΟΥ του παραβάτη και θα προσαυξανεται με οτι αυτό συνεπάγεται.

Παραβάσεις όπως στέρηση κράνους και ζώνης ασφαλείας δεν έχουν πλεον πρόστιμο, αλλά απευθείας αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας
για 60 μέρες
Αν υποθέσουμε οτι κάποιος σταθμεύει παράνομα σε θέση ΑΜΕΑ ,δεν υπάρχει πρόστιμο, αλλά αφαίρεση διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας.
 
Τελευταία επεξεργασία:

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Ενδεικτικά κάποιες απο τις βασικές παραβάσεις που έχουν αλλάξει.

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ. ΚΑΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (50%), με εξαίρεση τις κάτωθι έξι (6) παραβάσεις, για τις οποίες τα διοικητικά πρόστιμα παραμένουν ως έχουν σήμερα:

α. Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,

β. Παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας ΣΤΟΠ,

γ. Παραβίασης ερυθρού σηματοδότη,

δ. Οδήγηση οχημάτων για επίδειξη ικανότητας, ή τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων (κόντρες),

ε. Παράλειψη ή πλημμελή σήμανση εργασιών που εκτελούνται στις οδούς,

στ. Αντικανονική προσπέραση οχημάτων

Σε περίπτωση διάπραξης των συγκεκριμένων παραβάσεων (εξαιρουμένης της περίπτωσης ε ) για τρίτη φορά εντός διαστήματος πέντε (5) ετών, η άδεια οδήγησης ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ!!!

2. Η δυνατότητα ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΕΝΤΟΣ -10- ΗΜΕΡΩΝ, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ,

3 .Για τις κατωτέρω οκτώ (8) παραβάσεις, επιβάλλονται, , ΜΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ), οι οποίες είναι : Επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, για εξήντα (60) ημέρες.

(α) ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

(β) ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΑΜΕΑ

(γ) ΧΡΗΣΗ ΛΩΡΙΔΑΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ (Λ.Ε.Α.),

(δ) ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ

(ε) ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

(στ) ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

(ζ) ΚΡΑΝΟΣ

(η) ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

- Για τις ανωτέρω παραβάσεις, σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι (6) μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Αν εφαρμοστούν ποτέ όλα αυτά θα αδειάσουν οι δρόμοι!!
Stoned EmoticonStoned Emoticon


Ρε Βαγγέλη
Ήρθες, ειδες πως είναι εδώ οι δρόμοι.
Νωρίτερα το πρωι κατεβηκα να βγάλω βόλτα τον σκύλο.
Απέναντι έχω σουπερ μάρκετ.
Και επειδή εφτιαξαν το αποχετευτικό ,δεν πρόλαβαν να τσιμενταρουν τα καπάκια.
Ο τύπος παρκάρει κάθετα με την τζιπαρα τού γιατι είπε δεν έβρισκε του δειχνω τι έκανε
Δηλαδή αυτό

IMG_20180406_132905-2080x1170.jpg

Αυτός μου λέει οτι δεν το έκανε αυτός !!!
Το καπάκι έχει σπάσει και πέσει μέσα στην τρύπα .
Και η βαση βρισκόταν μπροστά απο την ρόδα τού.
Του απανταω.
- εγώ θα βγάλω μια φωτογραφία, και όταν έρθουν οι υπεύθυνοι θα τους την δείξω .
Αυτός μπορεί να νόμιζε οτι δεν πήρα πινακίδα,για αυτό ηταν χαλαρός....
Τι γατάκι..... Stoned Emoticon




Υ.γ όσα πρόστιμα και ποινές να αλλάξουν, αν δεν αλλάξει η *****ισμενη μας νοοτροπία και το στραβό μας κεφάλι, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα
 

StepaS

well know member
Δημοσιεύσεις
3.187
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 Super Adventure S
Όνομα
Vagelis
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά και εκεί που παλεύεις εσύ να αλλάξεις τη νοοτροπία σου και πιστεύεις πως κάπου στο βάθος φαίνεται λίγο φως έρχεται ο "ανίκητος" παπάρας (καλή ώρα αυτός στη φώτο) που εκμεταλλεύεται την προσπάθεια όλων των άλλων για να βγει αυτός μάγκας.

Κλασσικό παράδειγμα η χρήση της ΛΕΑ, που όταν πλέον η κίνηση γίνεται ανυπόφορη βρίσκονται οι έξυπνοι να την κάνουν από τη ΛΕΑ και κάποιοι άλλοι τους ακολουθούν.
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Δε ξέρω αν έχει ξαναγραφτει, αλλά παιδιά προσοχή με το νεο κοκ και ειδικά για κράνος σου παίρνουν το δίπλωμα για 1 μήνα και 350 αν θυμάμαι καλά πρόστιμο. Και ο νόμος δε κάνει διακρίσεις είτε όδηγας παπάκι ή είσαι ντελιβερας. Τώρα θα πεις ποιος είναι τόσο λαλακας να μη φοράει κράνος ακόμα και για να πάει περίπτερο, αλλά νομίζω ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί.
 

VKon

GS is a great way to spend time on the roads
Δημοσιεύσεις
1.339
Ηλικία
56
Περιοχή
Καβάλα
Μοτοσυκλέτα
F 800 GS
Όνομα
Κώστας
Περιοχή
Καβάλα
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί και θα συνεχιστεί το φαινόμενο όταν σε σταματήσουν ειδικά μόνος σου σε γράφουν για παράβαση αξίας 40€ δλδ παράβαση του συνεπιβάτη σου που δεν φορούσε κράνος.
Έτσι όλοι εξυπηρετούνται και εσύ έχεις υποχρέωση στο όργανο της περιοχής σου και το όργανο ότι έκανε μια καλή πράξη δεν σε έσφαξε.
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει όσα μνημόνια και να έρθουν αν δεν αλλάξουμε εμείς νοοτροπία.
Εντάξει το γνωρίζω ότι ανοίγω μεγάλη κουβέντα αλλά η γελοιογραφία που κυκλοφορεί που όλοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα αλλά οι αλλαγές να αρχίσουν από τους άλλους είναι χαρακτηριστική για τους πολίτες της πατρίδας μας.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Δε ξέρω αν έχει ξαναγραφτει, αλλά παιδιά προσοχή με το νεο κοκ και ειδικά για κράνος σου παίρνουν το δίπλωμα για 1 μήνα και 350 αν θυμάμαι καλά πρόστιμο. Και ο νόμος δε κάνει διακρίσεις είτε όδηγας παπάκι ή είσαι ντελιβερας. Τώρα θα πεις ποιος είναι τόσο λαλακας να μη φοράει κράνος ακόμα και για να πάει περίπτερο, αλλά νομίζω ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί.



Το πρόστιμο για κράνος η ζώνη είναι επιτόπου αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας ( άδεια οχήματος και πινακίδες) και άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.
Δεν υπάρχει χρηματικό αντίτιμο..
*προσοχή όμως
Για τον συνεπιβάτη η συνοδηγό είναι ξεχωριστό πρόστιμο κσι ενα ακόμα για τον οδηγό επειδή δεν μερίμνησε για την ασφάλεια του συνοδηγού η συνεπιβάτη
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί και θα συνεχιστεί το φαινόμενο όταν σε σταματήσουν ειδικά μόνος σου σε γράφουν για παράβαση αξίας 40€ δλδ παράβαση του συνεπιβάτη σου που δεν φορούσε κράνος.
Έτσι όλοι εξυπηρετούνται και εσύ έχεις υποχρέωση στο όργανο της περιοχής σου και το όργανο ότι έκανε μια καλή πράξη δεν σε έσφαξε.
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει όσα μνημόνια και να έρθουν αν δεν αλλάξουμε εμείς νοοτροπία.
Εντάξει το γνωρίζω ότι ανοίγω μεγάλη κουβέντα αλλά η γελοιογραφία που κυκλοφορεί που όλοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα αλλά οι αλλαγές να αρχίσουν από τους άλλους είναι χαρακτηριστική για τους πολίτες της πατρίδας μας.


Μια χαρά αλλάζει αν πέφτουν οι καμπάνες βροχή και δεν γίνονται χαρές σε κανένα και καμία.
Προσωπική διαπίστωση
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.413
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Αυτο για το κρανος ,προσυπογραφω .
Φιλος του πηραν το διπλωμα για ενα μηνα.
Εκλαψε με μαυρο δακρυ
 

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Αυτο για το κρανος ,προσυπογραφω .
Φιλος του πηραν το διπλωμα για ενα μηνα.
Εκλαψε με μαυρο δακρυ


Καλύτερα αυτός, παρά οι δικοί του πιθανόν στο μέλλον.....
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
αλλά οι αλλαγές να αρχίσουν από τους άλλους είναι χαρακτηριστική για τους πολίτες της πατρίδας μας.
Έτσι είναι.. Ακριβώς έτσι.
Αλλαγές κι έλεγχος στους άλλους.

cdefghigikcdefghigikcdefghigik
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Προσπαθησα να το ψαξω λιγο και μπερδέυτηκα πιο πολύ. Τι μπαχαλο (μην πω κατι αλλο απο μπ) νομοθεσια έχουμε! έρχεται ο νόμος 4530/18 καταργει τα πρόστιμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες (μεταξύ των οποίων και το κράνος) , ενώ για άλλες διατηρεί τα πρόστιμα του παλιου κώδικα με μείωση 50% (εκτος απο αυτοσχέδιους αγωνες που παραμένει το 700αρι) και μέχρι να βγουν νεες Υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το ύψος των προστίμων για όλες τις παραβάσεις. Ποιο το νόημα να καταργήσεις τα πρόστιμα και να τους παίρνεις διπλωμα και πινακίδα για δύο μήνες, μέχρι να εκδοθούν τα νέα διοικητικά πρόστιμα? Μπερδέυεις την τροχαία και όλον τον κόσμο. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ? Αντι αυτού μπορούσαν να κωδικοποιήσουν με το νέο νόμο όλον τον ΚΟΚ και μη βγαλουνε καθόλου υπουργικές αποφάσεις. Άρπα - κόλα και ότι να ναι...
 
Top Bottom