Η JvB-moto επιστρέφει με την ολοκαίνουργια CP3.

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.548
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Yard Built: Ρετρό σχεδίαση που ανεβάζει την αδρεναλίνη
Πολλοί κάτοχοι μοτοσυκλετών Yamaha σε ολόκληρο τον κόσμο ονειρεύονται να δημιουργήσουν τη δική τους custom μοτοσυκλέτα στα γκαράζ τους. Εμείς θέλουμε να μετατρέψουμε αυτά τα όνειρα σε πραγματικότητα και ζητάμε από ταλαντούχους κατασκευαστές custom μοτοσυκλετών να προσφέρουν εμπνευσμένες ιδέες για τη μετατροπή των μοντέλων Sport Heritage της Yamaha σε ειδικά κατασκευασμένες μοτοσυκλέτες “Yard Built”. Πολλοί κατασκευαστές δεν προσφέρουν μόνο έμπνευση στους κατόχους μοτοσυκλετών Yamaha με τις ιδέες τους, αλλά παράγουν και custom εξαρτήματα και αξεσουάρ που βοηθούν τους κατόχους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα!

Η JvB-moto επιστρέφει
Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα Yard Built περιλαμβάνει την επιστροφή του επί πολλά χρόνια συνεργάτη της Yamaha Jens vom Brauck. Ο Γερμανός κατασκευαστής μοτοσυκλετών custom και ιδρυτής της JvB-moto, Jens, έχει γίνει ονομαστός για το μινιμαλισμό των σχεδίων των μοτοσυκλετών του, τα οποία αναδεικνύουν το όραμα των αρχικών μοντέλων, συνδυάζοντάς το με μια ολοκαίνουργια εξωτερική όψη.

Το πρώτο ειδικό μοντέλο Yard Built της JvB-moto ήταν το VMAX “Infrared” του 2015, ένα αγωνιστικό μοντέλο τύπου “dragster-meets-café” που σηματοδότησε την 30η επέτειο της εμβληματικής μοτοσυκλέτας cruiser VMAX της Yamaha. Με την προσαρμοσμένη κατασκευή κάθε λεπτομέρειας από το υποπλαίσιο και πάνω, η ρετρό Infrared καθιέρωσε το ιδιαίτερο στυλ της JvB-moto μέσα στην κοινότητα των κατασκευαστών Yard Built.

Μετά από την VMAX ακολούθησε η “Super 7”, η πρώτη custom έκδοση της νέας XSR700, η οποία ανέδειξε την τεράστια γκάμα διαθέσιμων επιλογών (που πωλούνται από την KEDO Germany) για την εξατομίκευση του τυπικού μοντέλου. Με βάση μια νοερή εικόνα της XSR700 χωρίς κοψίματα ή συγκολλήσεις στο πλαίσιο, η JvB-moto δημιούργησε μια ακόμα απίστευτη μηχανή που χαρακτηρίζεται από καθαρές, συμμαζεμένες γραμμές και ταυτόχρονα διαθέτει την ασυγκράτητη ισχύ και την ευελιξία του τυπικού μοντέλου.

Μια σχεδιαστική ιδέα που ανεβάζει την αδρεναλίνη
Τέσσερα χρόνια αργότερα, η JvB-moto επιστρέφει για έναν ακόμα γύρο εντυπωσιακού customisation, προβάλλοντας το όραμά της στην Yamaha XSR900 2019 για τη δημιουργία της CP3. Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Café Racer Festival 2019, όπου έλαβε το βραβείο Best of Show.

Μιλώντας για την πιο πρόσφατη δημιουργία του, ο vom Brauck περιέγραψε με σαφήνεια το όραμά του:

Η μεγαλύτερη ρετρό επιρροή βρίσκεται στις γραμμές και στις αναλογίες. Μου αρέσουν πολύ τα concept αυτοκίνητα των δεκαετιών του ’70 και του ’80, τα οποία αποτέλεσαν σημαντική έμπνευση γι’ αυτό εδώ το μοντέλο. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει διακριτική όψη με καθαρές γραμμές και δίνει περισσότερο την αίσθηση ενός concept μοντέλου παρά μιας τυπικής custom μηχανής“.

Η CP3 αποτυπώνει τέλεια τη σχεδιαστική φιλοσοφία της JvB-moto με τις καθαρές γραμμές που ενισχύουν την εικόνα του τυπικού μοντέλου και χρησιμοποιούνται ως βάση για τη διευκόλυνση του customisation και την αναζωογόνηση της εικόνας της μοτοσυκλέτας. Παρότι το ρετρό θέμα αποτελεί εν μέρει μια επιρροή για την CP3, η σχεδίαση της JvB-moto τονίζει το γεγονός ότι πρόκειται για μια πραγματική μοτοσυκλέτα Yamaha, η οποία, επιπλέον, προσαρμόζεται εύκολα. Έχει χρησιμοποιηθεί το σκούρο μπλε χρώμα των αγωνιστικών μοντέλων Yamaha, το οποίο όμως έχει γίνει πιο σκούρο και ματ, ώστε να τονίζει τη νέα σχεδίαση και, ταυτόχρονα, να διατηρεί το χαρακτήρα του τυπικού μοντέλου. Παρότι η σχεδίαση είναι εγγενώς μινιμαλιστική, η CP3 περιλαμβάνει μερικές ιδιαίτερα εξελιγμένες τροποποιήσεις που την ανεβάζουν από το επίπεδο μιας τυπικής custom μηχανής στο επίπεδο μιας πραγματικής μοτοσυκλέτας concept. Μέσα στα καλύμματα τροχών από ανθρακονήματα υπάρχουν ελαστικά Pirelli Super Corsa, ενώ τα μπροστινά δισκόφρενα είναι Behringer για επιπλέον δύναμη ακινητοποίησης. Τα μαρσπιέ της Lightech μειώνουν το βάρος και παρέχουν σίγουρο πάτημα για τον αναβάτη, ενώ η νέα σέλα ταιριάζει με τη συνολική αίσθηση που παρέχει η CP3.

Σε τελική ανάλυση, η JvB-moto οραματίστηκε την CP3 ως μια μηχανή βασισμένη στον ισχυρό τρικύλινδρο κινητήρα 850 κ.εκ. της XSR900, ο οποίος δεν άλλαξε κατά το customisation, και σχεδίασε τη μοτοσυκλέτα έτσι, ώστε να απεικονίζει την αίσθηση που παρέχει στον αναβάτη ο κινητήρας κατά την οδήγηση. Η εξάτμιση Termignoni ενισχύει τον συναρπαστικό ήχο της τριάδας των κυλίνδρων και αυξάνει ελαφρώς την ιπποδύναμη, συμπληρώνοντας τα χαρακτηριστικά της CP3 που ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τα ιδιαίτερα υψηλά στάνταρντ των ειδικών μοντέλων Yard Built. Ο Jens εξήγησε πιο αναλυτικά αυτήν την προσέγγιση:

Ήθελα να δείχνει γρήγορη χωρίς να μοιάζει επιθετική, ώστε να είναι λιγότερο ρετρό και περισσότερο μινιμαλιστική, με διακριτική αλλά και αποφασιστική όψη.”

Μια μοτοσυκλέτα concept για τον πελάτη
Η σειρά Sport Heritage της Yamaha περιλαμβάνει μηχανές με υπερσύγχρονη τεχνολογία και ρετρό εμφάνιση – η σειρά εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση σε πραγματικές δυνατότητες εξατομίκευσης και, μέσω της συνεργασίας με επαγγελματίες όπως η JvB-moto, η φίρμα έχει στόχο να φέρει αυτήν τη δημιουργικότητα ακόμα πιο κοντά στον πελάτη.

Εκτός από την παρουσίαση μιας εκπληκτικής καινούργιας μοτοσυκλέτας concept στον κόσμο, η CP3 της JvB-moto δείχνει, πάνω απ’ όλα, πόσο εύκολα γίνεται το customisation της Yamaha XSR900 και πόσο πραγματικά ευέλικτο μοντέλο είναι. Ως αποτέλεσμα, η JvB-moto αναπτύσσει τώρα ένα κιτ που θα επιτρέπει στους πελάτες είτε να δημιουργήσουν το δικό τους αντίγραφο της CP3 είτε απλώς να προσαρμόσουν κάποια εξαρτήματά της, δίνοντας έμφαση στο ότι η μοτοσυκλέτα ταιριάζει απόλυτα στο όραμα του ατρόμητου customiser που αναζητά εύκολους τρόπους για να κάνει το δικό του σύνολο προσαρμογών στην Yamaha XSR900.

Το κιτ περιλαμβάνει:

– Καλύμματα τροχών
– Φρένα
– Μαρσπιέ
– Σέλα
– Εξάτμιση
– Μπροστινό φτερό
– Καλύμματα ρεζερβουάρ καυσίμου
– Χειροποίητο πίσω μέρος με φώτα τύπου LED
– Κιτ αλλαγής θέσης του ταχύμετρου
– Τιμόνι με σταδιακή κλίση και εξάρτημα ανύψωσης
– Προβολέα τύπου LED και κάλυμμα
– Μπροστά και πίσω φώτα φλας τύπου LED
– Βάση πινακίδας κυκλοφορίας

Υπάρχει επίσης μια σειρά εξαρτημάτων που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα. Η JvB-moto αναμένει ότι αυτό το κιτ βιδωτών εξαρτημάτων θα είναι διαθέσιμο για τους πελάτες στις αρχές του 2020 και θα τους παρέχει σχεδόν απεριόριστες επιλογές για να προσαρμόσουν την XSR900 ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Τι κρύβεται κάτω από τα καλύμματα
Επιδεικνύοντας ότι η ιδιαίτερα ενεργή παρουσία των μοντέλων Yard Built στη Γερμανία συνεχίζει αδιάκοπα να σημειώνει επιτυχίες, η CP3 έκανε το ντεμπούτο της στην ιδιαίτερη πατρίδα της σε μια διοργάνωση Yard Built Night που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο στο Αμβούργο, δίπλα στην Grasshopper της Hookie Co., μια άλλη μοτοσυκλέτα Yard Built του 2019, επίσης γερμανικής κατασκευής. Περισσότεροι από 150 προσκεκλημένοι από μέσα ενημέρωσης που ασχολούνται με τη μοτοσυκλέτα και το χώρο των custom μηχανών συναντήθηκαν εκεί για την παρουσίαση των δύο μοτοσυκλετών. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε από την KEDO, μια αντιπροσωπεία μοτοσυκλετών που βρίσκεται δίπλα από μια βιομηχανική σιδηροδρομική γραμμή, η οποία προσέφερε ένα φόντο τέλειο για την αίσθηση “χειροποίητης” και “μη τέλεια φινιρισμένης” κατασκευής που χαρακτηρίζει τις μοτοσυκλέτες Yard Built.

Τόσο η JvB-moto όσο και η Hookie Co. ήταν εκεί κατά την παρουσίαση και περιέγραψαν σε ζωντανές συνεντεύξεις τις ιδιαίτερες προσεγγίσεις τους για το customisation των μοτοσυκλετών και το πώς οραματίζονται το πρόγραμμα Yard Built. Οι κατασκευαστές συζήτησαν επίσης τα σχέδιά τους για την προσφορά κιτ βιδωτών εξαρτημάτων που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες, υποστηρίζοντας την αρχική ιδέα του προγράμματος Yard Built που δίνει στους πελάτες της Yamaha τη δυνατότητα να αποτυπώνουν το δικό τους όραμα στις δικές τους μοτοσυκλέτες.

Η CP3 και η Grasshopper επιδεικνύουν τις δυνατότητες customisation των XSR900 και XSR700 και το πόσο εύκολα μπορεί να αλλάξει κάθε μοντέλο, ώστε να ταιριάζει στα προσωπικά γούστα. Καθώς έχουν δημιουργηθεί σχεδόν πενήντα μοτοσυκλέτες Yard Built, η Yamaha έδειξε για άλλη μια φορά πόσο ποικιλόμορφο και προσβάσιμο είναι το ρετρό στυλ το 2019.

 
Top Bottom