νεα τεχνολογια ασφαλειας στα κρανη....

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Συμφωνα λοιπόν με τους ιδρυτές της MIPS Hans Von Ηolst και Peter Halldinparap;anv apo ta 2/3 πτωσεων των μοτοσυκλετιστών που χτυπούν στο κεφάλι τους αυτό γίνεται με καποια γωνία στο εδαφος και οχι με τελεια κατακόρυφη πτώση οπως γινονται σ ολες τις μετρήσεις των οργανισμών SNELL, DOT ,ECE κ.α.
Συμφωνα λοιπόν με αυτην την ερευνα που απ οτι λενε οι ιδιοι αρχισε απο το 1996 αυτή η μορφή κρούσης (υπό γωνία ) προκαλεί τον σοβαρότερο και συχνά πιο θανατηφόρο τυπο εγκεφαλικής βλάβης.
Προκειμένου λοιπόν να μειωθεί αυτή η αιφνίδια περιστροφική μεταφορά ενέργειας στον εγκέφαλο και να μειωθεί εξίσου και η πιθανότητα τέντωσης, σχισίματος ή συστροφής που σχετίζονται με την διάσειση αλλά και με άλλους εγκεφαλικούς τραυματισμούς η ομαδα MIPS εφτιαξε ενα επιπλέον στρωμα προστασίας απο kevlar μεσα στο κράνος για να μπορεί να απορροφήσει αυτήν την δύναμη.
Σύμφωνα λοιπόν μ αυτήν την ευρεσιτεχνία ανεξάρτητα απο την γωνία κρούσης επιτρέπεται μια 6μοιρών μετατόπιση ελεύθερης κίνησης μέσα στο κράνος ανεξάρτητα απο το σχημα του κεφαλιού μας και το τυπο του κράνους..
www.rideapart.com


η μοναδική ενσταση δική μου : κρανος μεσα στο κράνος ;;;; εν αναμονή μεχρι να ενσωματωθει η τεχνολογια αυτή μεσα στα υπάρχοντα κρανη....
 

Kostas_RRR

new member
Δημοσιεύσεις
426
Μοτοσυκλέτα
Την πιο γλήγορη
Όνομα
Κώστας
Έχει η Lazer κάποια αντίστοιχη τεχνολογία από το 2009, αλλά χρησιμοποιεί πρόσθετο κινούμενο δέρμα στο εξωτερικό κέλυφος του κράνους:
https://www.webbikeworld.com/lazer-helmets-superskin/
 
Top Bottom