Χιονοδρομικό κέντρο και κυνήγι στον Ολυμπο; Ε όχι πάλι!

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.141
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

Θα θυμάστε πριν από λίγα χρόνια την πρόταση βορειοελλαδίτη υπουργού για τη δημιουργία «μικρού οικισμού καταφυγίων» στον Όλυμπο, έτσι; Η εγκατάλειψη των σχεδίων εκείνων ήταν μια μικρή προσωρινή μόνον ανάσα. Διότι το ταλαιπωρημένο Προεδρικό Διάταγμα περί του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, μετά από μια πολυετή πορεία μεταξύ υπουργικών γραφείων, γνωμοδοτήσεων αρμοδίων φορέων και έχοντας πάρει την έγκριση του κοινού μέσω δημόσιας διαβούλευσης, προσφάτως βγήκε από το συρτάρι, πλην όμως παραλλαγμένο.
Στη νέα του μορφή, το Προεδρικό Διάταγμα που θεωρητικά υφίσταται για να προστατέψει τον Όλυμπο, καταργεί τον χαρακτηρισμό της «ζώνης απολύτου προστασίας», προβλέπει την κατασκευή νέου αναβατήρα για χιονοδρομία δίπλα από τον υφιστάμενο και επιτρέπει τη θήρευση σε ζώνη όπου υπάρχουν πλήθος ορειβατικών μονοπατιών και καταφυγίων! Ο Ολυμπος με τα 1.700 είδη φυτών να αντιπροσωπεύουν το 25% της ελληνικής χλωρίδας, μερικά εκ των οποίων φύονται μόνο στον Όλυμπο (ενδημικά), θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα σημεία βιοποικιλότητας της Μεσογείου.
Η άρση του καθεστώτος προστασίας αυτού του μοναδικού βοτανικού κήπου, σε συνδυασμό με την ολοένα μεγαλύτερη πίεση, λόγω της αύξουσας επισκεψιμότητας, μπορούν να επιφέρουν δραματικές συνέπειες στα ευαίσθητα οικοσυστήματα του. Με την αλλαγή του νέου ΠΔ και ελλείψει συστηματικών επιστημονικών μελετών κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τις άμεσες και έμμεσες συνέπειες στη βιοποικιλότητα, η οποία μαζί με την κλιματική αλλαγή, χαρακτηρίζονται από τους επιστήμονες ως οι «αόρατοι δολοφόνοι» της ζωής στη Γη.

Το άνοιγμα της θήρευσης σε ζώνη του Εθνικού Δρυμού που μέχρι πρότινος απαγορευόταν, μπορεί να ικανοποιεί κάποια πάγια αιτήματα των κυνηγών, αλλά δυνητικά μπορεί να έχει καθόλα δυσάρεστες συνέπειες, καθώς στην ίδια περιοχή πεζοπορούν και πολλοί άνθρωποι εκτός από τα θηράματα. Ιδιαίτερα το φθινόπωρο και τον χειμώνα την εποχή του κυνηγιού όπου στα ψηλά του βουνού έρχονται τα χιόνια και οι συνθήκες είναι μόνο για τους καλά μυημένους, ολοένα και περισσότερος κόσμος επιλέγει για τις βόλτες του τα χαμηλότερα μονοπάτια, εκεί που πλέον νομίμως επιτρέπεται η θήρευση. Όταν μια οικογένεια, ή μία ομάδα τουριστών θέλει να γευτεί τη θέα των χιονισμένων κορυφών του Ολύμπου από τα εντυπωσιακά ξέφωτα στα ριζά του βουνού υπό τα μπαμ μπουμ των κυνηγετικών καραμπινών, μάλλον δεν θα ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα… Δυστυχώς, το ιστορικό των κυνηγετικών ατυχημάτων δεν εκπέμπει τα πιο ελπιδοφόρα μηνύματα για μία αρμονική συμβίωση μεταξύ κυνηγών και ορειβατών σε ένα μεγάλο μέρος του Ολύμπου και η απόφαση της άρσης της απαγόρευσης του κυνηγιού στη Ζώνη Γ΄ του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, μπορεί να μας κάνει μάρτυρες δυσάρεστων καταστάσεων στο μέλλον.
Από την άλλη, η κατασκευή ενός χιονοδρομικού κέντρου στον Όλυμπο δεν είναι κάτι καινούργιο: αποτελεί πάγιο αίτημα διαφόρων ιδιωτών αλλά και δημόσιων φορέων από τη δεκαετία του 1980. Ένα μελλοντικό χιονοδρομικό κέντρο Ολύμπου έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στις τοπικές κοινωνίες ως μονόδρομος της ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δύο χιονοδρομικά κέντρα, αυτά του Φαλακρού στη Δράμα και του Παρνασσού, παραμένουν ακόμα ανοικτά, καθώς ο χειμώνας που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός, αλλά ο κόσμος που απόλαυσε το σκι δεν ήταν παρά ελάχιστος. Είναι γεγονός ότι στις Άλπεις τα μικρότερα χιονοδρομικά, όπως αυτά της χώρας μας, καθίστανται ολοένα και περισσότερο οικονομικώς μη βιώσιμα. Όταν σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων από τον Όλυμπο υπάρχουν οκτώ χιονοδρομικά κέντρα, είναι προφανές ότι το νέο ΠΔ που ανοίγει το δρόμο για μία επένδυση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ με την κατασκευή ενός νέου αναβατήρα σε μία πλαγιά με τελείως λανθασμένο προσανατολισμό, δεν αποτελεί την ορθότερη επενδυτική επιλογή, αλλά μάλλον κλείνει το μάτι σε τοπικές ή άλλες σκοπιμότητες. Μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε μελλοντικά να θυσιάσει ολοένα μεγαλύτερο μέρος του Ολύμπου στο βωμό της μη βιώσιμης ανάπτυξης.

Εκτός της παγκόσμιας μυθολογικής του διάστασης, ο ορεινός όγκος του Ολύμπου έχει παίξει το δικό του ρόλο στη διαμόρφωση της αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας, αλλά κατέχει και κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού της Ελλάδας. Ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της χώρας μας από το 1930, ο Όλυμπος έχει εύστοχα χριστεί και ως ο Παρθενώνας της Ελληνικής Φύσης, λόγω των μοναδικών οικολογικών και περιβαλλοντικών του χαρακτηριστικών. Παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί περισσότερους από 250.000 επισκέπτες ετησίως, ο Όλυμπος παραμένει αδικημένος και δεν λαμβάνει την αναπτυξιακή δυναμική, την ισορροπημένη προστασία και την προβολή που αρμόζει σε ένα τέτοιο βουνό-σύμβολο, όπως συμβαίνει με αντίστοιχους ορεινούς όγκους του κόσμου. Παραβλέποντας το γεγονός ότι, για κακή του τύχη, κάποιοι ιθύνοντες της προβολής του ελληνικού τουρισμού τον μπέρδεψαν με το Matterhorn των Άλπεων (εδώ), η χαλάρωση του θεσμικού πλαισίου, όπως διαμορφώνεται από το νέο ΠΔ, συμπιέζει περισσότερο τους φυσικούς πόρους του μικρού σε μέγεθος ορεινού όγκου, σε αντίθεση με όσα διατυμπανίζονται τα τελευταία χρόνια για κοινωνικά και περιβαλλοντικά δίκαιη οικονομική ανάπτυξη. Εν αναμονή λοιπόν των γνωμοδοτήσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης, του Δασαρχείου Πιερίας και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, περί του νέου ΠΔ, καλώ όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους και δη την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ να επαναφέρουν το ΠΔ στην αρχική του μορφή. Η κίνηση αυτή κρίνεται επιτακτική ώστε να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για το περιβαλλοντικό ευ ζην του Ολύμπου, βασισμένο σε επιστημονικές μελέτες και τεχνογνωσία από επιτυχημένα παραδείγματα του εξωτερικού και μακριά από μικροπολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Ο δρ. Μιχάλης Στύλλας είναι ερευνητής γεωλόγος του Ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου Λωζάνης και διαχειριστής του καταφυγίου του Ολύμπου «Χρήστος Κάκκαλος»
Πηγή: Protagon.gr
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
3.427
Ηλικία
123
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
H μ@λ@τσια παει συννεφο...


ποιος ηλιθιος τα σκεφτεται αυτα....

να τα διαλυσουμε ολα;


...γαμω το διαβατηριο μου ....
 

EvangeloSKG

member
Δημοσιεύσεις
1.693
Ηλικία
48
Περιοχή
Μαρούσι
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Όνομα
Βαγγέλης
Περιοχή
Μαρούσι
Όλο φοβερές ιδέες...!

Αντί να αντιληφθούν τον πραγματικό πλούτο της ελληνικής φύσης, κοιτάμε να τα ξεπουλήσουμε όλα (και μη μου πει κανένας ότι φταίνε οι ξένοι) για την ευκολία.
Έτσι ρήμαξαν τα νησιά. Αντί να επενδύσουμε στο δύσκολο ελίτ τουρισμό τα δίνουμε όλα μπιρ παρά στους ξεβράκωτους.
Πάλι καλά που υπάρχουν άνθρωποι σαν το Στύλλα ή τον Ψημένο και κρατάνε Θερμοπύλες.
 

vpentza

new member
Δημοσιεύσεις
199
Περιοχή
ΥπερΝότιος-ΝοτιοΜακεδόνας
Μοτοσυκλέτα
R1200GS/2011
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Αθήνα
οι κυνηγοί τί φταίνε, δεν καταλαβαίνω ....
έχει αποδειχθεί ότι όπου υπάρχουν κυνηγοί, οι φωτιές και οι παραβάσεις των αυτοχθόνων (αυτοί οι καλοί, ντόπιοι που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον τους) μειώνονται δραστικά !
 

vpentza

new member
Δημοσιεύσεις
199
Περιοχή
ΥπερΝότιος-ΝοτιοΜακεδόνας
Μοτοσυκλέτα
R1200GS/2011
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Αθήνα
Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι οι ντόπιοι δεν θέλουν τρίτους στον τόπο τους. Οτιδήποτε καινούριο, ενοχλεί. Είμαστε βαθιά συντηρητική κοινωνία.
όπως και να το πάμε, Ευρώπη δεν μπορούμε να γίνουμε, είμαστε βαθιά Βαλκάνιοι
 

EvangeloSKG

member
Δημοσιεύσεις
1.693
Ηλικία
48
Περιοχή
Μαρούσι
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Όνομα
Βαγγέλης
Περιοχή
Μαρούσι
Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι οι ντόπιοι δεν θέλουν τρίτους στον τόπο τους. Οτιδήποτε καινούριο, ενοχλεί. Είμαστε βαθιά συντηρητική κοινωνία.
όπως και να το πάμε, Ευρώπη δεν μπορούμε να γίνουμε, είμαστε βαθιά Βαλκάνιοι

Δε νομίζω ότι είναι θέμα ντόπιων. Ο Όλυμπος και η γύρω περιοχή δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, χωρίς να είναι τουριστική σαν την Κέρκυρα ή τη Ρόδο. Υπάρχουν πολύ ωραίοι ξενώνες και μερακλήδες άνθρωποι που προσφέρουν φιλοξενία επιπέδου.
Απλά ο Όλυμπος είναι αυτό που είναι: το τοπίο του. Πας για να τον απολαύσεις. Ούτε για κυνήγι, ούτε για πικ-νικ, ούτε για σκι.
Δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης φυσικά υπάρχουν, απλά καλό είναι να ακούει κανείς και τι λένε οι άνθρωποι του τόπου.
Εν προκειμένω ο Στύλλας είναι ορειβάτης διεθνώς αναγνωρισμένος (είναι στην ομάδα της North Face), που έχει αφήσει την πόλη και ζει μόνιμα στον Όλυμπο.
Ε, κάτι θα ξέρει...
 

vpentza

new member
Δημοσιεύσεις
199
Περιοχή
ΥπερΝότιος-ΝοτιοΜακεδόνας
Μοτοσυκλέτα
R1200GS/2011
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Αθήνα
σίγουρα έχει καλύτερη άποψη ο κ.Στύλλας.
από την άλλη, χαρακτηριζόμαστε από μια μόνιμη άρνηση για το οτιδήποτε νέο. Δαιμονοποιούμε το οτιδήποτε αντί να ασχοληθούμε πώς θα στηθεί μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον, επένδυση. Στην Ευρώπη πώς το έχουν πετύχει και το περιβάλλον παραμένει όμορφο, προστατευμένο και φουλ από "άγρια" ζωή ?

Όσον αφορά στο πώς μπορεί να απολαύσει ο κάθε ένας από εμάς το τοπίο, μόνον εδώ έχω μία μικρούλα ένσταση στα λεγόμενά σου. Έχω για παράδειγμα, "τον δικό μου" τρόπο να απολαμβάνω τη Φύση, συγκεκριμένα όταν γίνομαι "μέρος της" και όχι ως εκ του μακρώθεν παρατηρητής. Έτσι εγώ το απολαμβάνω, γίνομαι "μέρος του οικοσυστήματος" περπατώντας, ιχνηλατώντας, κυνηγώντας, μαζεύοντας φρούτα, πίνοντας νερό από χειμάρους κτλ κτλ...
 

πυξιδας990

well know member
Δημοσιεύσεις
2.946
Ηλικία
47
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
την αποψη των κυνηγετικων συλλογων εκει την εχουμε?


διοτι υπαρχουν μερικες φορες καποιες παραμετροι που δεν γνωριζουμε...
στον παρνωνα π.χ τα τελευταια χρονια εχουμε εξαρση αγριογουρουνων που εχουν αρχισει και γινονται σοβαρο προβλημα....
γι αυτο λεω οτι θα πρεπει να ακουμε ολο το φασμα των αποψεων
 

vpentza

new member
Δημοσιεύσεις
199
Περιοχή
ΥπερΝότιος-ΝοτιοΜακεδόνας
Μοτοσυκλέτα
R1200GS/2011
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Αθήνα
Δεν έχω δείγματα ότι μπορεί να υπάρχει υπεύθυνη, μελετημένη απάντηση από κυνηγετικό σύλλογο.
Η διαχείριση της υπαίθρου τελεί αποκλειστικά υπό την αιγίδα των Δασαρχείων (πιάσε το αυγό και κούρεφτο-δεν υπάρχουν πουθενά οι κύριοι).
 

πυξιδας990

well know member
Δημοσιεύσεις
2.946
Ηλικία
47
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
Δεν έχω δείγματα ότι μπορεί να υπάρχει υπεύθυνη, μελετημένη απάντηση από κυνηγετικό σύλλογο.
Η διαχείριση της υπαίθρου τελεί αποκλειστικά υπό την αιγίδα των Δασαρχείων (πιάσε το αυγό και κούρεφτο-δεν υπάρχουν πουθενά οι κύριοι).
τα δασαρχεια με τι περικοπες που εχουν ουσιαστικα δεν μπορουν να παρεμβουν καθολου εντομεταξυ.......
 

vpentza

new member
Δημοσιεύσεις
199
Περιοχή
ΥπερΝότιος-ΝοτιοΜακεδόνας
Μοτοσυκλέτα
R1200GS/2011
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Αθήνα
τα δασαρχεια με τι περικοπες που εχουν ουσιαστικα δεν μπορουν να παρεμβουν καθολου εντομεταξυ.......

Δασαρχείο υπάρχει μόνον ως όνομα δημόσιας υπηρεσίας, κατά τα άλλα υπολειτουργεί (είμαι ευγενικός) εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Δεν υπάρχει κράτος γιατί δεν υπάρχουν πολίτες.

Κατ αρχήν για ποιο λογο να επιτρέπεται το κυνήγι;

Αν θέλουν να κάνουν χιονοδρομικό στον Όλυμπο να το δώσουν Σδιτ στους αυστριακους να γίνει ολοκληρωμένα και με μελέτη, όχι άρπα κόλα αναβατηρες όπου να ναι και απο άσχετους μηχανικούς που έχουν τόσο σχέση με το σκι όσο οι εσκιμωοι με το σαφάρι.

Στάλθηκε από το ASUS_X00HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

vpentza

new member
Δημοσιεύσεις
199
Περιοχή
ΥπερΝότιος-ΝοτιοΜακεδόνας
Μοτοσυκλέτα
R1200GS/2011
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Αθήνα
Δεν υπάρχει κράτος γιατί δεν υπάρχουν πολίτες.

Κατ αρχήν για ποιο λογο να επιτρέπεται το κυνήγι;

Αν θέλουν να κάνουν χιονοδρομικό στον Όλυμπο να το δώσουν Σδιτ στους αυστριακους να γίνει ολοκληρωμένα και με μελέτη...

- Ισχύει ότι οι πολίτες σχεδόν αδιαφορούν, αλλά πάντα έχουν άποψη, εκ του μακρώθεν.
- Ερώτηση. Για ποιόν ακριβώς λόγο να ΜΗΝ επιτρέπετε το κυνήγι σε μια χώρα με τους πιό αυστηρούς Νόμους περί θήρας
- Ισχύει ότι πρέπει να βάλουν σχετικούς , έμπειρους να κάνουν τη δουλειά, κοντά με δικούς μας που θα εκπαιδευτούν να το ξανακάνουν και αλλού, αφού τα όμορφα βουνά δεν μας λείπουν σε αυτή τη χώρα.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
- Ισχύει ότι οι πολίτες σχεδόν αδιαφορούν, αλλά πάντα έχουν άποψη, εκ του μακρώθεν.
- Ερώτηση. Για ποιόν ακριβώς λόγο να ΜΗΝ επιτρέπετε το κυνήγι σε μια χώρα με τους πιό αυστηρούς Νόμους περί θήρας
- Ισχύει ότι πρέπει να βάλουν σχετικούς , έμπειρους να κάνουν τη δουλειά, κοντά με δικούς μας που θα εκπαιδευτούν να το ξανακάνουν και αλλού, αφού τα όμορφα βουνά δεν μας λείπουν σε αυτή τη χώρα.



Αυτό με τους αυστηρούς νόμους περί Θήρας, να το κοιτάξουμε λίγο
 

vpentza

new member
Δημοσιεύσεις
199
Περιοχή
ΥπερΝότιος-ΝοτιοΜακεδόνας
Μοτοσυκλέτα
R1200GS/2011
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Αθήνα
Αυτό με τους αυστηρούς νόμους περί Θήρας, να το κοιτάξουμε λίγο
μπερδεύεσαι είναι λογικό,
όμως υπάρχουν και είναι αυστηροί αλλά το ερώτημα είναι ποιός και πώς αστυνομεύει τους αυστηρούς αυτούς Νόμους.
Λόγω τραγικής ανεπάρκειας του Δασαρχείου και των Αγροφυλάκων(?) του αείμνηστου, οι κυνηγοί μέσα από την ετήσια πληρωμή της άδειας θήρας, πληρώνουν Ιδιώτες Θηροφύλακες (μισθοδοσίες, αυτοκίνητα, βενζίνες, στολές και λοιπά έξοδα) προς έλεγχο τήρησης του σχετικού Νόμου όπως και για τον έλεγχο άλλων αυθαιρεσιών στο περιβάλλον (παράνομη υλοτομία, παράνομες χωματερές κτλ κτλ) . Θα εκπλαγείς με τον αριθμό των μηνύσεων που γίνονται προς τους παρανομούντες.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Θυροφυλακες που είναι και οι ίδιοι κυνηγοί, και ξημεροβραδιαζονται στα στέκια κυνηγών.
Και πιάνουν κανέναν τυχαίο ενω κάποιοι < δικοί > τους κυνηγάνε ΟΛΟ τον χρόνο.
Τα ίδια και με τους υλοτόμους.
Όσο για τους αμαρτωλούς αγρόφύλακες που σε ενα βράδυ προσλήφθηκαν και το επόμενο πήραν σύνταξη αυτό ξεπερνάει και την ποιο νοσηρή φαντασία.
Όσοι παρέμειναν μονο στην αγροφυλακή δεν είναι ...
 

vpentza

new member
Δημοσιεύσεις
199
Περιοχή
ΥπερΝότιος-ΝοτιοΜακεδόνας
Μοτοσυκλέτα
R1200GS/2011
Όνομα
Βασίλης
Περιοχή
Αθήνα
Θυροφυλακες που είναι και οι ίδιοι κυνηγοί, και ξημεροβραδιαζονται στα στέκια κυνηγών.
Και πιάνουν κανέναν τυχαίο ενω κάποιοι < δικοί > τους κυνηγάνε ΟΛΟ τον χρόνο.
Τα ίδια και με τους υλοτόμους. Όσο για τους αμαρτωλούς αγρόφύλακες που σε ενα βράδυ προσλήφθηκαν και το επόμενο πήραν σύνταξη αυτό ξεπερνάει και την ποιο νοσηρή φαντασία. Όσοι παρέμειναν μονο στην αγροφυλακή δεν είναι ...

συνεχίζεις να γενικεύεις και δεν έχει πλέον νόημα η κουβέντα χωρίς να παραθέτουμε στοιχεία.
καταλήγουμε λοιπόν ότι οι "κακοί" ντόπιοι (κυνηγοί, θηροφύλακες, δασάρχες, αγροφύλακες, έμποροι, υλοτόμοι) , είναι οι ίδιοι που βάζουν φρένο σε πιθανή τοπική επένδυση εκατομμυρίων και η Κεντρική Διοίκηση δεν μπορεί να τους επιβληθεί και να απαιτήσει/πληρώσει μελέτες βιώσιμης ανάπτυξης για τον συγκεκριμένο τόπο.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Δεν ξέρω τι γίνεται στον Όλυμπο.
Αλλά σε δυο τρία μέρη που έχω προσωπική εμπειρία γίνεται αυτό ακριβώς που περιέγραψα.
 
Top Bottom