Το χρονικό μιας κλοπής που δικαιώνει τον Κοέλιο

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
ή αλλιως μην χανεις ποτε την ελπίδα σου.... cdefghigicdefghigicdefghigi


Αναρτήθηκε από: Ditroxo Kouneli, στίς 15/1/2018, στην κατηγορία " Untaggable -www.motoria.gr


Μια παλιά ινδιάνικη παροιμία ή ένας στίχος του μεγάλου αφροαμερικανού ποιητή Άλμπερτ Αινστάιν (δεν θυμάμαι ποιο από τα δύο) λέει “καλύτερα να είναι γεμάτο το γκαράζ σου παρά το τραπέζι σου”.

Εμένα ήταν γεμάτο μέχρι ένα πρωί του χειμώνα του 2017.

Πριν αδειάσει το γκαράζ είχε μέσα τα εξής:

2 μοτοσυκλέτες, η μία ΚΤΜ Duke πρόσφατα ανακαινισμένη και πάρα πολύ περιποιημένη, μια Honda CRF 450, 3 ποδηλατάρες (κάρμπον όχι αηδίες) και γύρω γύρω κράνη, στολές, αγωνιστικός εξοπλισμός, χαμός ό,τι καλούδια μπορείς να φανταστείς.

Το χειμωνιάτικο λοιπόν αυτό πρωινό που ο καλός θεούλης είχε προνοήσει να χαλάσει μια δυο μέρες πριν ο συναγερμός του γκαράζ και ταυτόχρονα να κοιμούνται όλοι τριγύρω σαν τα μοσχάρια, κατέβηκα να πάρω το ποδηλατάκι μου και από μακριά είδα το φονικό. ΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΑΔΕΙΟ. Δηλαδή όχι εντελώς άδειο, είχαν μείνει 2 κουτιά με εργαλεία, ένα χαλί, ένα σταντ, μία χαλασμένη ρόδα, μια αλυσίδα κλειδώματος μηχανής (χωρίς τη μηχανή), μία ομπρέλα θαλάσσης, ένα τραπεζάκι πικ νικ και μια λάμπα.

Οι αμέσως επόμενες αντιδράσεις ήταν οι εξής και ακριβώς με αυτή την σειρά:

-Κλωτσιές στους τοίχους και στα έπιπλα με ταυτόχρονο κατέβασμα καντηλιών.

-Τηλέφωνο στο 100 για να έρθουν για αποτυπώματα.

-Επίσκεψη στην αστυνομία για δήλωση κλοπής.

-Δημοσίευση στο facebook και σε ό,τι φόρουμ με μηχανάκια πατίνια και οτιδήποτε με ρόδες υπάρχει.

-Τηλέφωνο σε όλους τους φίλους για κλάψα.

-Χτύπημα σε όλα τα κουδούνια της γειτονιάς (ούτε στα κάλαντα τόσες επισκέψεις) μήπως είδαν ή άκουσαν κάτι. Εδώ να σημειώσουμε ότι κανείς, ποτέ σε καμιά γειτονιά ακόμη και φόνος να γίνεται με μπαζούκας δίπλα τους δεν σηκώνεται εκείνη την ώρα να δει τι είναι. Την άλλη μέρα όμως ξέρουν να λένε στα κανάλια ήταν καλό παιδί ο δολοφόνος δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα στη γειτονιά.

Κεφάλαιο 1

ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ


Οι ώρες περνούσαν και το γκαράζ εξακολουθούσε να είναι άδειο.


Εγώ πήγαινα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κάθε ένα τέταρτο περίπου με άλλα ρούχα και ρώταγα μήπως βρήκατε κάτι; αλλά με καταλάβαιναν ότι ήμουν εγώ και μου έλεγαν ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.



Στην τελευταία επίσκεψη (όλες οι επισκέψεις φυσικά έγιναν την ίδια μέρα, τη μέρα της κλοπής) που πήγα και καλά για να ρωτήσω αν ξέχασα εκεί το μολύβι μου (δεν έχω μολύβι, από το δημοτικό μου τα είχαν σπάσει όλα οι συμμαθητές μου) και την ώρα που εξιστορούσα ακριβώς το ίδιο γεγονός με το ίδια σασπένς στη φωνή, την στιγμή που είχα φτάσει στη φράση ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΞΙΑΣ άκουσα μία φωνή από ένα γραφείο: “τι ποδήλατα; κάποιος μας πήρε τηλέφωνο ότι βρήκε 2 ποδήλατα στον κήπο του”. Για να μην μακρηγορούμε, μέσα στο επόμενο δίλεπτο είμαστε στο δρόμο εγώ η Αστυνομία ο Στρατός η Πυροσβεστική οι Πρόσκοποι και όσοι πρόλαβα να πάρω τηλέφωνο και κατευθυνόμαστε ντυμένοι κομάντο προς τον κήπο.
Ο κήπος παρεμπιπτόντως ήταν δύο κήπους δίπλα από τον δικό μας και με το που φτάνουμε εκεί, τι βλέπουμε; ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ!

Κρυμμένα πίσω από ένα δέντρο το καθένα.


Αν νομίζετε ότι η φάση “ποδήλατα" τελειώνει εδώ επειδή τα βρήκαμε είστε πολύ γελασμένοι.

Το γεγονός ότι βρέθηκαν τα ποδήλατα γύρω στα 50 μέτρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αυτοί οι κλέφτες μέσα στην απληστία τους να πάρουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους κατέληξαν να πάρουν περισσότερα απ΄όσα μπορούσαν να κουβαλήσουν.

Και για να μην τους ρωτήσει κάποιος ρε παιδιά πού πάτε βραδιάτικα με τόσα πράγματα (να καβαλάς μια μηχανή και να σέρνεις και ένα ποδήλατο ας πούμε δεν είναι ό,τι πιο φυσικό σαν θέαμα να δικαιολογήσεις) είπαν ας αφήσουμε εδώ στον κήπο λίγα πραγματάκια και ερχόμαστε να τα πάρουμε άλλη ώρα. Σωστή σκέψη το έχω κάνει κι εγώ με ψώνια όταν δεν μπορώ να τα κουβαλήσω αφήνω λίγα στο Βασιλόπουλο και του λέω φέρτα εσύ.

Αυτή η παμπόνηρη σκέψη λοιπόν μας οδήγησε στην απόφαση να παραφυλάξουμε εκεί όλο το βράδυ και να περιμένουμε να δούμε ποιος θα έρθει να τα πάρει.

Και φυσικά ποιος θα το έκανε αυτό; ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΝΑΙ.

Έχετε καταλάβει ότι μιλάμε τώρα για αστυνομική ταινία από αυτές που πληρώνεις για να δεις με ποπ κορν αλλά εσείς την διαβάζετε δωρεάν έτσι;;;


Η αλήθεια είναι ότι αυτή η φάση δεν είχε και πολύ αίσιο τέλος γιατί αποφάσισα κι εγώ με τους φίλους μου να ντυθούμε θάμνοι και να παραμονεύουμε από την άλλη πλευρά του κήπου, πράγμα το οποίο δεν ήξεραν οι μυστικοί πράκτορες και για να μην σας τα πολυλογώ είδαν τους θάμνους να κινούνται κάπως περίεργα και μας πέρασαν για τους κλέφτες, μας συνέλαβαν και έτσι χάλασε όλη η επιχείρηση. Ελπίζω όλη αυτή τη φάση να μην την παρακολουθούσαν από κάπου οι ίδιοι οι κλέφτες γιατί δεν είναι και πολύ προς τιμή μας.
Κεφάλαιο 2

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΔΟΥΚΑΣ


Την επόμενη μέρα κάπου στο Μαρούσι, ένας κύριος κάνοντας τη βόλτα του είδε ένα περίεργο θέαμα. Μία μοτοσυκλέτα σκεπασμένη με κουκούλα αυτοκινήτου κάτω από το σπίτι του. Ανασηκώνοντας την κουκούλα είδε από κάτω κάτι πράσινο. Με μιας πέρασε από το μυαλό του το ποστ στο facebook που είχε πάρει 800 εκατομμύρια κοινοποιήσεις και μιλούσε για έναν πράσινο δούκα κλεμμένο (μπορεί και απλά να σκέφτηκε τι στο διάολο είναι αυτό τώρα αλλά εγώ θέλω να πιστεύω ότι έπιασε τόπο η καμπάνια μέσω facebook). Μέσα σε ένα τέταρτο είχε μαζευτεί εκεί σύσσωμη η ομάδα ΔΙΑΣ και μετά από λίγο φορτώναμε χαρούμενοι στο τρέηλερ τη μηχανούλα που οι ηλίθιοι κλέφτες την είχαν κοπανήσει άσχημα, μάλλον προσπαθώντας να περάσουν με άλμα από τα Μελίσσια στο Μαρούσι και είχαν γίνει οι ζάντες λίγο τετράγωνες.


Κεφάλαιο 3

Η ΑΣΠΡΟΚΟΚΚΙΝΗ Honda CRF


Οι μέρες περνούσαν και οι ελπίδες να βρούμε την CRF λιγόστευαν. Απ’ ό,τι μας είπαν οι γνώστες των κλοπών, αυτά τα μηχανάκια τα κάνουν μικρά μικρά ανταλλακτικά και τα πουλάνε ξεχωριστά αφού πετάξουν κάπου το πλαίσιο.

Φυσικά σε αυτή τη φάση δεν τολμάς να πεις κάτι γιατί κάτσε ρε φίλε έχεις βρει όλα τα άλλα και θες κι αυτό; Μην είσαι αχάριστος!

Ώσπου ένα απόγευμα (μπορεί να ήταν και βράδυ) στην Κυψέλη συνέβη το εξής:

Αστυνομικός ΔΙΑΣ κάνει νόημα σε έναν τύπο που περνάει σαν δαίμονας με μια μηχανή χωρίς πινακίδες, να σταματήσει. Αυτός δεν σταματάει (χαζός είναι να σταματήσει;) Και τι κάνει ο αστυνομικός; Τον ακολουθεί αλλά χωρίς να τον βλέπει ο χαζός. Πηγαίνει από παράλληλο δρόμο ακούγοντας τον ήχο της μηχανής. Κάποια στιγμή σταματάει ο θόρυβος και καταλαβαίνει πού περίπου σταμάτησε.



Την επόμενη μέρα μια ομάδα έρχεται, κάνει ντου σε ένα γκαράζ και βρίσκει πολλά μηχανάκια κλεμμένα μεταξύ των οποίων ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟ!

Την δική μας, την αγαπημένη, την πανέμορφη ΑΣΠΡΟΚΟΚΚΙΝΗ CRF.


Η παραπάνω ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και είναι αφιερωμένη σε αυτούς που όταν έμαθαν για την κλοπή είπαν: ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ.
 

Sokis

new member
Δημοσιεύσεις
89
Ηλικία
50
Μοτοσυκλέτα
ZZR 1400
Όνομα
Σωκρατης
Ουτε σε χολυγουντιανη παραγωγη.....Giving
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
3.420
Ηλικία
123
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Καραουλι, τηλ σε μερικους φιλους απο ρεντινα εφεδρους σειρες,
καλυψη-αποκρυψη, πτυσσομενα και που σε πονει και που σε σφαζει...


Ευγε στον φιλο!!!!!
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.124
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Πωωωωωωω ρε φίλε..........
 

StepaS

well know member
Δημοσιεύσεις
3.187
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 Super Adventure S
Όνομα
Vagelis
Ιστορίες υπάρχουν πολλές. Αυτες με αίσιο τέλος είναι ελάχιστες.
Και ας πούμε πως σου γίνεται η στραβή. Και χάνεις μερικά χρονακια ζωής από τη στεναχώρια και το όλο θέαμα.
Σε περίπτωση που τα ξαναβρείς τα αντικείμενα που σου έκλεψαν η χαρά που θα πάρεις θα σου δώσει πίσω αυτά τα χρόνια ζωής που έχασες σε μια στιγμή;

Από προσωπική εμπειρία έχω να καταθέσω πως μπήκα σε σπίτι το οποίο διεριξαν. Η εικόνα μου μαυρισε την ψυχή. Τελικά δεν έλειπε τίποτα από το σπίτι, μάλλον κάτι τρόμαξε τους ληστές και φύγανε με άδεια χέρια.
Αυτό όμως δεν κάλυψε την άσχημη πρώτη εικόνα και το συναίσθημα αυτής.

Διαβάζοντας τον φίλο, ναι μεν λέω "πάλι καλά", αλλά από την άλλη η στεναχώρια που πήρε δεν ξεπληρώνεται χωρίς εκδίκηση... για την οποία βέβαια πολλοι νοικοκυρηδες θα κατεληγαν στη φυλακή άδικα...
(ταπεινή μου άποψη)
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.449
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
....
Σε περίπτωση που τα ξαναβρείς τα αντικείμενα που σου έκλεψαν η χαρά που θα πάρεις θα σου δώσει πίσω αυτά τα χρόνια ζωής που έχασες σε μια στιγμή;
...

Χανεις πεντε,αλλα οταν ειναι αυτη η καταληξη αποκτας αυτοπεποιθηση και κερδιζεις δεκα.
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Οσο πιο γρήγορα αποδεχθείς το τι έγινε και σταματήσεις να σκας τόσο λιγότερο κακό θα κάνεις στην υγεία σου,ψυχική και σωματική.

Μου έτυχε με παπί(Townmate 80cc).Η αντιδραση μου ηταν τετοια που νόμιζε η γυναίκα κι ενας φιλος ότι έβαλα Εγώ να το κλέψουν για να πάρω μηχανή. abcdefghgk

Τελικά βρέθηκε και επιστράφηκε μετά από 25 μέρες.Happy Έδωσα 100€ και το έφερα στα ίσια του. Dancing

Αν βρεθούμε έχω να σας πω.
 

ekos

well know member
Δημοσιεύσεις
2.765
Όνομα
d
Σου έχω καλύτερη
Ξάδερφος μου παρκάρει βράδυ στο Παγκράτι ένα Ζ1000.
Το πρωί κατεβαίνει και δεν το βρίσκει.

Μέτα από 5+ χρόνια χτυπάει το τηλέφωνο της θείας μου (ήταν στο όνομα της) και της λένε η μηχανή βρέθηκε.
Ευτυχώς είχε κρατήσει αντίγραφο της άδειας και την πήρε πίσω

Όταν ρώτησε πως βρέθηκε, της είπαν ότι πεζή περίπολος είδε μια κοπέλα να κατεβαίνει από το Ζ και να παίρνει ένα 636
Τούς φάνηκε παράξενο κοπέλα να έχει 2 τέτοιες μηχανές και τις ζήτησαν τα χαρτιά

Εκεί αποκαλυφθηκαν όλα, η κοπέλα είχε όντως ένα Ζ άλλα το είχε στουκαρει γερά και δεν φτιάχνονταν
Τότε από το συνεργείο της πρότειναν να της βρουν άλλο ...

Η πλάκα είναι ότι η μηχανή ήταν σε άριστη κατάσταση και με αλλαγμένα λάστιχα
 

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
..... ότι πεζή περίπολος είδε μια κοπέλα να κατεβαίνει από το Ζ και να παίρνει ένα 636
Τούς φάνηκε παράξενο κοπέλα να έχει 2 τέτοιες μηχανές και τις ζήτησαν τα χαρτιά.......


Καθόλου περίεργο γιά κάποιες κοπέλες..........................




(συγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα..............)
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Καθόλου περίεργο γιά κάποιες κοπέλες..........................




(συγνώμη αλλά δεν κρατήθηκα..............)




Πάλι τσόντες βάζεις?
 
Top Bottom