Το ποτήρι ξεχείλισε! Καμία λύση;

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.782
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Ε λοιπόν αυτό ήτανε! Το Suzuki ξεπέρασε τα όρια πλέον!

Καταρχάς να ξεκινήσε με το γεγονός οτι είμαι ένας άνθρωπος με υπομονή γαϊδάρου γενικά. Δεν θα εξαντληθεί γρήγορα η υπομονή μου αλλά μόλις εξαντληθεί τότε εκεί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και δεν έχει σημασία το γεγονός οτι είμαι μόλις 1.73 (pun intended).

Το λοιπόν θα μιλήσω ανοιχτά για να δώσω και μια οικόνα για το μέχρι που φτάνουνε οι οικονομικές μου δυνατότες όσον αφορά την αγορά. Είμαι φοιτητής και καλώς ή κακώς η σχολή μου δεν είναι στον Βόλο. Αυτό σημαίνει οτι τον μήνα θα πρέπει να πηγαίνω στην Λάρισα 4 φορές την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει μόνο στα πήγαινε-έλα (ΟΣΕ και αστικό) είναι 5€ την μέρα δηλαδή 20€ την εβδομάδα άρα 80€ τον μήνα. Παράλληλα παλεύω να βγάλω με 280-300€ τον μήνα τα έξοδα μου τα προσωπικά. Συνεπώς είμαι ο τυπικός φοιτητής που ζει σε λιτότητα.

Το λοιπόν τα λεφτά που έχω δώσει στο μηχανάκι τον τελευταίο μισό χρόνο είναι τα εξής:
  1. Αλλαγή κυλινδροπίστονου: 300€
  2. Νέα λάστιχα: 80€
  3. Αντλία βενζίνης (είναι αντλία, μπεκ και ρυθμιστής σε ένα): 120€ μεταχειρισμένη
  4. Δίσκοι συμπλέκτη: 50€ με δίσκους Ταϊλάνδης αναγκαστικά...
Σύνολο: 550€ μέσα σε μισό χρόνο. Χοντρικά τον μήνα δίνω περίπου δηλαδή κοντά στο 100αρικό σε ένα παπί άρα μου μένουνε καθαρά 180€ για την σχολή και λοιπά έξοδα. Τώρα μου κάνει το άλλο όμως...είχα ένα μικρό ατύχημα το προηγούμενο Σάββατο. Δεν έπαθα κάτι εγω πάλι καλά αλλά πήγα να μπω σε δρόμο χωρίς να κοιτάξω αριστερά (μόνο δεξιά) κοίταξα και δεν είδα το αμάξι να έρχεται. Ο τύπος έπεσε πάνω μου με περίπου 40-45 km/h. Το μηχανάκι εμφανισιακά τίποτα σχέδον. Αλλά μετά απο αυτό (την ίδια μέρα το άφησα γιατί πατίναρε τόσο πολύ που ούτε να ξεκινήσει δεν μπορούσε) το πήρα ξανά τις προάλλες.

Στην αρχή βλέπω το κράτημα του να έχει μειωθεί. Πως γίνεται; Καινούρια λάστιχα εχω, αδύνατον! Αμα στρίψω λίγο παραπάνω δίνει την εντύπωση οτι δεν πατάει καλά κάτω και οτι θα πέσω με γλίστρα λογικά. Σηκώνω το παπί στο δίποδο δίνω γκάζι. Οκ η πίσω ρόδα πάντα είχε έναν μικρό τζόγο...λογικό...μετά το πάω μια βόλτα και κοιτάω την μπροστά ρόδα. Πήρε μέντα...και στράβωσε η ζάντα λίγο. Δεν είναι αισθητό στην ευθειά αλλά μόλις μπεις σε δρόμο με κακή άσφαλτο το καταλαβαίνεις σαν να "επιπλέει" κάπως να το πω.

Εγω άλλα λεφτά απλά ΔΕΝ ΔΙΝΩ πλέον στο Address! Έχω χάσει τον ύπνο μου το άγχος τον εξόδων για αυτό το πράμα. Ήρθε η ώρα να κάνω κάτι ASAP! Μια σκέψη είναι να το έδινα για 900€ να το σκοτώσω δηλαδή και να πάρω κάτι άλλο. Στο car.gr εως 1000€ (τόσα μπορώ να δώσω όλα μαζί μαζεμένα) υπάρχουνε τα εξής:

1) Honda Innova 125 μοντέλο 2006 με 24.000χλμ
https://www.car.gr/24451945-honda-anf-125-innova-innova-125

Τα Innova τα θεωρώ μια άκρως δοκιμασμένη λύση. Έχουνε πουλήσει άπειρα κομμάτια και το βλέπω καθημερινά αυτό.

2) Suzuki FX125 μοντέλο 2002 με 1500χλμ
https://www.car.gr/24155960-suzuki-fx-125

Ξέρω τα 1500χλμ ακούγονται κάπως αλλά ακόμα πιο κάπως ακούγεται το γεγονός οτι ο κινητήρας υπαίστει πλήρη ανακατασκευή...κάτι μου λέει οτι ο τύπος που το είχε το έλιωσε και το μηχανάκι απλά παρέδωσε πνεύμα. Fun fact: το είχα πάντα κρυφό άχτι αυτό το παπί ωστόσο...

και

3) Kawasaki Kaze-R 115 του 2004 με 20.000χλμ
https://www.car.gr/23605300-kawasaki-kaze-r-115

Μπορεί να έιναι λίγο άσχημο μπροστά (παίρνει και τιμόνι και μπροστά πλαστικά και απο το παλιότερο KazeR που το θερώ πιο όμορφο πάντως), ωστόσο δεν έχω δει ποτέ μου Kaze-R να χαλάει κατά κάποιο λόγο.

Απο όλα αυτά προσωπικά το Innova μου κάνει το πιο πολύ κλικ...τα άλλα δεν ξέρω. Η εμφάνιση δεν με χαλάει ούτε το γεγονός οτι είναι πιο παλιά μηχανάκια. Παπάκια είναι ετσι κι αλλιώς και η οδήγηση ακόμα και 115αρι να είναι πάλι θα είναι το στοιχείο μου. Ωστόσο πρέπει να κάνω κάτι οπωσδήποτε στο να το αλλάξω. Απο αυτά τα 3 πιο προτείνετε; Ξαναλέω αυστηρά εως 1000€ άντε 1100€ μπορώ να δώσω ΟΛΑ ΜΑΖΙ στο χερί.

Ή...

Σε ένα μαγαζί στο κέντρο κάτω υπάρχει ένα Innova 125 injection στα 1400€...σκεφτόμουνα να πήγαινα το δικό μου εκεί πέρα, να το αγοράσει πχ 900€ και τα άλλα 500€ να τα έδινα με δόσεις (50€ τον μήνα το πολύ).

Γενικά δεν ξέρω τι ακριβώς να κάνω τώρα, αλλά το Address αρχίζει να με στοιχειώνει σιγά σιγά με τα πράματα που ζητάει...SOS! o_Ocdefghig:(:(

Update πριν λίγα λεπτά: μίλησα με τον πατέρα μου μου είπε πήγαινε το στον μάστορα να στο δει. Ίσως με βαρίδια στις ζάντες να λυθεί το θέμα τα οποιά δεν κοστίζουνε. Ωστόσο το οτι θέλω άλλο όχημα ισχυεί...
 
Τελευταία επεξεργασία:

panostsi

well know member
Δημοσιεύσεις
2.980
Ηλικία
37
Περιοχή
Χαϊδάρι
Μοτοσυκλέτα
Bandit 650
Όνομα
panostsi
Αν είναι ζάντα με ακτίνες σου βρίσκω εδώ στην Αθήνα με 45 με 50 ευρώ και στην στέλνω.... Εκτός αν από την στουκα πήρε τα μπροστινά
 

panostsi

well know member
Δημοσιεύσεις
2.980
Ηλικία
37
Περιοχή
Χαϊδάρι
Μοτοσυκλέτα
Bandit 650
Όνομα
panostsi
Δεν είναι λόγος αυτός να το δώσεις το μηχανάκι..... Αααα και κάτι ακόμα όσο το βάζεις στο ντελιβερι θα σου ζητάει το μηχανάκι παθών και εγώ..
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.782
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Δεν ξέρω ρε φίλε Παναγιώτη απλά με έπιασε η απελπισία λίγο τώρα...

Ξέχασα να πω οτι ίσως και με ακτινολόγηση να διορθωθεί το πρόβλημα του. Δεν ξέρω πως ακριβώς το κάνουνε αλλά έχω ακούσει οτι μετά το μηχανάκι θα πηηγαίνει καλύτερα και απο πριν.

Delivery, ναι, αλλά δεν είμαι και κάθε μέρα...είμαι 3 ώρες την Παρασκευή το απόγευμα (σχολή το πρωί), 9μιση ώρες το Σάββατο και 6 ώρες την Κυριακή. Σε όλες αυτές τις ώρες το παπί το πηγαίνω πιο ήρεμα και απο βόλτα στον δρόμο. Δεν τρώει χοντρή χρήση δηλαδή στην δουλειά. Κυριώς βολτάδικο το έχω το μηχανάκι στην πραγματικότητα. Βέβαια αν είχα την δυνατότητα να έχω πχ το Address και ένα 2ο 50αρακι πχ να έχει μόνο φρένα και φώτα για την δουλειά θα ήτανε πολύ πολύ καλύτερα αλλά δεν παίζει...αν είχε πάρει τα μπροστινά δεν θα ήτανε χειρότερα; Επίσης το τιμόνι δεν είναι στραβό το καταλαβαίνω. Αν πάω πχ και αφήσω τα χέρια μου εντελώς πηγαίνει ευθεία κατά 90% (οκ ποτέ δεν πήγαινε 100% ευθεία όπως κάθε παπί...δεν είναι αμάξι...).

Για μεταχειρισμένες είδα και εγω...θα δείξει...ωστόσο έστω οτι το έδινα απο αυτά τα 3 μοντέλα ποιο θα μου πρότεινες; Ένας φίλος του πατέρα μου έχει ίδιο Kawasaki με της αγγελείας απο το 2003 εως σήμερα και το παπί δεν έχει πάθει τίποτα.
 

panostsi

well know member
Δημοσιεύσεις
2.980
Ηλικία
37
Περιοχή
Χαϊδάρι
Μοτοσυκλέτα
Bandit 650
Όνομα
panostsi
Για καινούρια ζάντα σου είπα εγώ δεν είναι γνήσια αλλά ούτε και χάλια την είχα βάλει στο παλιό παπί.....
Εγω φίλε πήρα το daytona DY 125 με cbs φρένα.... Είναι πολύ αξιόλογο παπί το ίδιο έχει πάρει και ο @Arisxios και είμαστε και οι δύο πολύ ευχαριστημενη με αυτό... Αν έχει κανένας γνωστό σου οδήγησε το και πάτα πίσω φρένο εκεί θα δεις φρένα... Επειδή έχω οδηγήσει πολλά παπιά αυτό θα ξανά έπαιρνα στα 1000 ευρώ... 2017 μοντέλο φυσικά...
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.782
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Στο stelpet βρήκα αυτό:
https://www.stelpet.gr/Proion/4113/...Jlfp4IeO-kiriMM9CG00-IKrRKFOTc9xPJ8wUSB8td-uk

Union φοράει το δικό μου και αυτή είναι και ενισχυμένη στα 60€. Πές 65€ με μεταφορικά. Να μου τα περάσει ο μάστορας; 10€ θα μου πάρει...

Απο Daytona μου αρέσει πολύ το Sprinter εμφανισιακά κυρίως (επίσης το κοτνέρ του είναι πανέμορφο). Ίδιος εξοπλισμός με DY125 2017 ίδιος κινητήρας. Τα φρένα του είναι άψογα ακόμα και στο καρμπυρατέρ μοντέλο που έχει ένας φίλος. Φαντάζομαι στο 2017 με CBS...1500€ καινούριο απο όσο ξέρω. Και έχει και πρόγραμμα δώσεων.
 

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.
Δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν γίνεται. Δεν μπορείς απο την μια να το έχεις βολτάδικο να είναι πάντα στην πένα και πάντα έτοιμο για βόλτα και ίσιο και σωστό και σερβισαρισμένο και απο την άλλη να το βάζεις και στην δουλειά. Από τα παλιά χρόνια ακόμη άλλα άλογα είχαν να τραβάνε το άροτρο στο χωράφι και με άλλα πήγαιναν για ιππασία ή έσερναν την άμαξα.

Θα σου πω τι θα έκανα εγώ στην θέση σου.
Ακτινολόγηση. Αν δεν πετύχει αγορά ζάντας. Κι απο κει και πέρα, πετύχει δεν πετύχει, μην ρίχνεις άλλα φράγκα πάνω. Έχε το για δουλειά και ας πηγαίνει λίγο σαν να επιπλέει και κοίτα να μαζέψεις λεφτά να πάρεις κάποιο 250αρι για βόλτες.

Στην δική μου συνείδηση το παπί είναι εργάτης. Sorry. :(

Not Sorry.;)

Υ.Γ Το να δώσεις παπί 125 για να πάρεις μεταχειρισμένο και πιο παλιό παπί 125 απο αυτό που έχεις το θεωρώ ...cdefghigik
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.782
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@Drake Ramore Εντάξει αν δεν πετύχει ούτε η ακτινόγηση ούτε η νέα ζάντα ε τότε έχει πάρει ο σκελετός του. Που το αποκλείσω όμως γιατί έχω δει μηχανάκι μετά απο 4 καλές τράκες (Suzuki Shogun 110) να μην έχει στραβώσει. Το δικό μου δεν νομίζω εξάλλου δεν είχα μετωπική για να την φάει άσχημα.

Το θέμα είναι οτι αν το έχω μόνο για δουλειά θα πρέπει να ξεχάσω βόλτες μέχρι να πάρω 250αρι (σε 3 χρόνια απο τώρα που θα έχω νορμάλ δουλειά, καλά Χριστούγεννα δηλαδή...)

...δεν γίνεται ρε παιδιά κάποιος τρόπος θα υπάρχει, προς Θεού δεν είναι για πέταμα...το ξέρω οτι είναι εργάτης το παπί αλλά τι να κάνω που δεν μπορώ να δώσω λεφτά για κάτι άλλο. Ακόμα και μηχανή 125 να έχω δεν παίζει τώρα...πρέπει να κοιτάξω να πορευτώ με αυτό.

Αυτό που με φοβίζει όμως είναι το εξής: δεν είναι πχ "ε εντάξει πατινάρει λίγο". Αυτό είναι θέμα ασφάλειας. Αν σε μια βόλτα πχ είμαι εγω και πίσω η κοπελιά και γίνει κάτι τέτοιο 1000 φορές να σπάσω χέρι εγω, παρά αυτή...πρέπει να φτιαχτεί αναγκαστικά...
 

Drake Ramore

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
10.891
Όνομα
.
Και ποιος σε διασφαλίζει πως στα παπιά που κοιτάς που είναι και παλιότερα απο το δικό σου, δεν θα χρειαστεί να ρίξεις λεφτά;

Μείνε με τον διάολο που ξέρεις.;)
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.782
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
@Drake Ramore Καλά σίγουρα μπορεί το άλλο να είναι χειρότερο...για αρχή ας πάω στον μηχανικό αύριο να το κοιτάξει και να μου πει.
Το γελοίο είναι οτι ο μπαγλαμάς που στουκάραμε κλαψούριζε οτι του προκάλεσα ζημιές μέχρι και στην πόρτα (οχι μην του έσπασα και το πορτ μπαγκάζ) για να πάρει λεφτά απο την ασφαλιστική ο μάστορας του για να το φτιάξει αλλά ο ίδιος έκανε πιο επικύνδινη ζημιά...τέλος πάντων

Θα σας πω αύριο τι μπορεί να γίνει με το παπί. Δεν είναι οτι δεν στρίβει αλλά δεν είναι τρένο όπως και πριν το ατύχημα...
 

panostsi

well know member
Δημοσιεύσεις
2.980
Ηλικία
37
Περιοχή
Χαϊδάρι
Μοτοσυκλέτα
Bandit 650
Όνομα
panostsi
Λογικά ζάντα είναι αν και η ακτινολογιση στην Αθήνα κάνει 30 ευρώ αν πάει και εκεί τόσο πάρε union ζάντα κατευθείαν... Υπάρχει περίπτωση από την πτώση να έχει πάρει και το τιμόνι και να μην το καταλαβαίνεις...
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.782
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Δεν έπεσα καν ρε. Τίποτα απολύτως. Ούτε έτρεχε με πάνω απο 40-45 αυτός, εγω σταματημένος ήμουνα ουσιαστικά. Το τιμόνι απο όσο ξέρω αν το ακουμπήσεις σε έναν τοίχο το ισιάζεις και μόνος σου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχυεί. Το τιμόνι πάντως φτιάχνεται.
 

panostsi

well know member
Δημοσιεύσεις
2.980
Ηλικία
37
Περιοχή
Χαϊδάρι
Μοτοσυκλέτα
Bandit 650
Όνομα
panostsi
Για μένα αν είναι η ζάντα πάρε καινούργια... Και μείνε με αυτό μην αλλάξεις παπί... Εγώ πήρα μεγαλύτερα κυβικά στα 29.... Οπότε μην αγχώνεσαι έχεις ακόμα όσο είσαι φοιτητής μείνε με το παπί...
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.371
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Τασουλη το καινουριο ειναι μονοδρομος.
Μονο ετσι θα γινει ησυχια .
Με πλανο δοσεων ποσο μπορει να σου βγει ενα daytona?
 
N

notakos600

Guest
Δεν έπεσα καν ρε. Τίποτα απολύτως. Ούτε έτρεχε με πάνω απο 40-45 αυτός, εγω σταματημένος ήμουνα ουσιαστικά. Το τιμόνι απο όσο ξέρω αν το ακουμπήσεις σε έναν τοίχο το ισιάζεις και μόνος σου αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχυεί. Το τιμόνι πάντως φτιάχνεται.
Τάσο,
όχι ρε φίλε ίσιωμα στον τοίχο!
 

Red Shogun

well know member
Δημοσιεύσεις
3.782
Ηλικία
25
Περιοχή
Βόλος
Μοτοσυκλέτα
Suzuki FL125
Suzuki V-Strom 650
Όνομα
Τάσος
Περιοχή
Βόλος
Παιδιά το λέω ξανά: μηχανή άνω των 125 δεν μπορώ να αποκτήσω ακόμα. Το δίπλωμα μου καλύπτει 125 κυβικά και 15 άλογα το πολύ. Δεν έχω το Α2...επίσης για να πάρω μηχανή πρέπει να δώσω το παπί. Με μηχανή delivery δεν θα κάνω ποτέ μου προφανώς για κανέναν λόγο...

Γενικά δεν ξέρω τι να κάνω τώρα. Να ασχοληθώ μαζί του; Να το δώσω; Τι να κάνω...? Με πλάνο δώσεων ένα καινούριο Daytona κάνει 1500€ πες άρα αν δώσω το δικό μου 900€ τα υπόλοιπα θα τα βάζω με δώσεις ααααντεε βαριά 60€ τον μήνα (παραπάνω δεν μπορώ να δώσω...) άρα σε 10 μήνες θα το έχω ξεχρεώσει. Δεν ξέρω τι να κάνω ειλικρινά.

Επίσης στα 1400€ (απο τον ίδιο dealer του οποίο όνομα δεν θα αναφέρω) υπάρχει μεταχειρισμένο Innova 125 injection και δέχεται και με δώσεις. Στον πατέρα μου που τον είπα για το Sprinter μου είπε δεν έχει θέμα αλλά δεν ξέρει κατά πόσο αξιόπιστα είναι σαν μάρκα. Ο μηχανικός μου μου είπε κατά λέξη "οχι οχι...κινέζικα είναι...δεν αξίζουνε"

Καιιι ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν ξέρει τι να αποφασίσει Stoned Emoticon
 

EvangeloSKG

member
Δημοσιεύσεις
1.693
Ηλικία
48
Περιοχή
Μαρούσι
Μοτοσυκλέτα
R1200GS
Όνομα
Βαγγέλης
Περιοχή
Μαρούσι
@red_Shogun998 συγνώμη για το άσχετο, αλλά καιρό ήθελα να στο γράψω: εσύ αδερφέ μου, θα γίνεις μια μέρα τέτοιος μηχανόβιος που θα ντρεπόμαστε να σε κοιτάξουμε στα μάτια. Και γνώσεις χτίζεις, και εμπειρία και το παλεύεις το θέμα. Εύγε, λεβέντη!
 
Top Bottom