Το πιο δύσκολο στην ιστορία του το Dakar του 2018

πυξιδας990

well know member
Δημοσιεύσεις
2.946
Ηλικία
47
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
τι εγινε μαγκες.....
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Walkner κέρδισε την 10η ειδική – Ανασκόπηση 10ης ημέρας Dakar 2018

Δημοσιεύτηκε 17 January 2018 Από τον BikerSpirit

Ειδική 10 – Stage 10 Τρίτη 16/1/ 2018 – Διαδρομή = Salta –> Belén 372 χλμ Ειδική – Σύνολο 795χλμ
1. Matthias Walkner – 2. Pablo Quintanilla +11′ 35” – 3. Gerard Farres +16′ 21”
Το Ντακάρ μπήκε στην Αργεντινή και οι οδηγοί αντιμετώπισαν πολύ ψηλότερες θερμοκρασίες από ό, τι τις τελευταίες ημέρες, με σχεδόν 40 ° C στη σκιά. Αυτό κούρασε τους αγωνιζόμενους στο τεράστιο αμμώδες έδαφος που καλύπτει το πρώτο μέρος της ειδικής και στη συνέχεια τους αποστέρησε τη διαύγεια τους να αντιμετωπίσουν το τελευταίο μέρος, όπου η δύσκολη πλοήγηση μέσα από τις κοίτες των ποταμών!

Ο αγώνας στην ουσία κρίθηκε στο δεύτερο μισό της διαδρομής στα ποτάμια του ποταμού Belén. Με σχεδόν 10 χλμ. μακριά από τη σωστή διαδρομή και με περισσότερο από 50 λεπτά, ο Kevin Benavides, ο Toby Price, ο Antoine Meo, ο Stefan Svitko, ο Joan Barreda και ο Ricky Brabec έχασαν την ευκαιρία για μια νίκη στην εδική, αλλά ίσως έχασαν και της ελπίδα γενικής νίκης στην Κόρδοβα.

Ο Matthias Walkner κέρδισε το 10ο stage στο Dakar του 2018. Ο Αυστριακός εκμεταλλεύτηκε το σφάλμα πλοήγησης που έκαναν οι περισσότεροι από τους αντιπάλους του στο δεύτερο μέρος της ειδικής, καθώς και τη σοβαρή πτώση του Adrien Van Beveren 3 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, για να κερδίσει με ένα προβάδισμα 11 λεπτών πάνω από τον Pablo Quintanilla. Ο Walkner είναι επίσης ο νέος ηγέτης στη γενική κατάταξη, 39 λεπτά μπροστά από τον Joan Barreda!

Μετά την 10η ειδική ο Matthias Walkner έχει γίνει το φαβορί για να κερδίσει το φετινό Dakar.

Matthias Walkner: «Τι μέρα. Αυτή ήταν μία τόσο δύσκολη ειδική, όχι μόνο λόγω της ζέστης αλλά και λόγω της πλοήγησης. Γνώριζα σήμερα πόσο σημαντικό θα ήταν να βάλω το χρόνο μου και να επικεντρωθώ στο να μην χαθώ. Καλύτερα να χάσεις μερικά δευτερόλεπτα για να μην χαθείς και να γίνουν τα πράγματα σωστά από το να πιέζεις, χάνεις πολύ περισσότερο χρόνο αν χαθείς. Όταν τα ίχνη από τους μπροστινούς μου εξαφανίστηκαν, ανησυχούσα λίγο ότι είχα κάνει λάθος, αλλά συνέχισα και είχα εμπιστοσύνη στην απόφαση μου. Ήταν μια μεγάλη ανακούφιση όταν είδα το σημείο ελέγχου και έφτασα στον τερματισμό. Είναι πάντα καλό να κερδίζεις μια ειδική, αλλά ποτέ δεν είναι ωραίο όταν ένας από τους αντιπάλους σου καταρρέει. Ελπίζω ότι ο Adrien (Van Beveren) είναι εντάξει. Έχουμε μια σκληρή ειδική αύριο, γι ‘αυτό θα το κάνω με τον ίδιο τρόπο, να προσπαθήσω να μην κάνω λάθη.»

Ενώ η μέρα ξεκίνησε με έξι αναβάτες να είναι μπροστά μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά διαφορα από τον Γάλλο ηγέτη της γενικής , ο Walkner κατέχει τώρα ένα πλεονέκτημα 39m42s.

Ο αναβάτης της KTM είχε μια ήρεμη εκκίνηση και ήταν σχεδόν επτά λεπτά πίσω από τον Kevin Benavides που οδηγούσε τον αγωνα μέχρι την μέση.

Αλλά στο δεύτερο μέρος της ειδικής των 373 χιλιομέτρων, σχεδόν όλοι οι πρωτοπόροι χάθηκαν.

http://www.bikerspirit.net/main/wp-content/uploads/2018/01/©-RallyZone-–-Edoardo-Bauer.jpgΟ Benavides, ο Toby Price, ο Joan Barreda και ο Antoine Meo έχασαν πάρα πολύ χρόνο, αφού μόνο ο van Beveren και ο Walkner κατάφεραν να μην χαθούν και να συνεχίσουν στην σωστή διαδρομή!

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Γάλλος van Beveren μετά από αυτή την ειδική θα μεγάλωνε το πλεονέκτημα του στην γενική κατάταξη, ήρθε η πτώση μόλις τρία χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό.


Ο αναβάτης της Yamaha διαγνώστηκε με σπασμένη την δεξιά κλείδα, καθώς και με τραυματισμούς στο θώρακα και την σπονδυλική στήλη, και δεν κατάφερε να τερματίσει.

Ο Pablo Quintanilla οδηγός της Husqvarna και ο Gerard Farres, ήταν πιο κοντά στον Walkner, 11 και 16 λεπτά πίσω του ολοκλήρωσαν την κορυφαία τριαδα της ειδικής.

http://www.bikerspirit.net/main/wp-content/uploads/2018/01/Pablo-Quintanilla-–-Rockstar-Energy-Husqvarna-Factory-Racing.jpgΟ Pablo Quintanilla μετά την 2η θέση της 10η ειδικής, τώρα είναι στην 9η θέση της γενικής με + 1.30’24”
Pablo Quintanilla: «Ήταν μια πραγματικά δύσκολη μέρα. Ακόμη και πριν από την εκκίνηση, γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο στάδιο όσον αφορά την πλοήγηση. Υπήρχαν επίσης πολλά ποτάμια και μερικά από αυτά ήταν παράλληλα με την σωστή διαδρομή. Μετά τα αποτελέσματά μου από το προηγούμενο στάδιο στη Βολιβία είχα μια καλή θέση εκκίνησης, ώστε να επικεντρωθώ στην πλοήγησή μου και να προσπαθήσω να φτιάξω το χρόνο μου. Δεν ήθελα να υπερβώ το όριο, καθώς ήξερα ότι ήταν δυνατόν να κάνει λάθος. Αυτή η στρατηγική λειτούργησε υπέρ μου και κατάφερα να έχω ένα καλό αποτέλεσμα.»

Ο Gerard Farres μετά την 3η θέση στην 10η ειδική, έχει ανέβει στην 4η θέση της γενικής με +47.46, μπροστά από τους οδηγούς της KTM, Price και Meo.
Gerard Farres: «Ήταν μια πολύ περίπλοκη μέρα, όμως παρέμεινα ήρεμος και προσπάθησα να διαχειριστώ τον αγώνα, να εμπιστευτώ «τυφλά» την πλοήγησή μου και να εφαρμόζω όλα όσα έμαθα με τον Miguel Puertas, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών προσανατολισμού που χρησιμοποιούν οι πιλότοι μαχητών για να περιηγηθούν στα σύννεφα. Η τεχνική αυτή, όταν ήταν πολύ δύσκολο να διαβάσω το έδαφος, με βοήθησε πολύ χωρίς κανένα λάθος, είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω στον αγώνα για το βάθρο, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί και εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σύνθετες μέρες μπροστά ».

Στην γενική κατάταξη, ο Barreda είναι δεύτερος με + 39′ 42” και μόλις δύο λεπτά μπροστά από τον ομόσταυλό του Benavides.

Ο Luciano Benavides εγκαταλείπει το φετινό Dakar
Ο Rookie του φετινού Dakar και μικρός αδερφός του Kevin Βenavides , Luciano, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το φετινό Dakar λόγω τραυματισμού στην μέση.

Μια πρόωρη πτώση επιβράδυνε το ρυθμό της Laia Sanz στις αρχές της σημερινής ειδικής. Παρά την καταστροφή του εξοπλισμού πλοήγησης, οδήγησε, φροντίζοντας να μην χαθεί και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο τυχόν περαιτέρω λαθών. Η Sanz τερμάτισε στην 11η θέση!
Laia Sanz: «Η μέρα μου ξεκίνησε αρκετά άσχημα – είχα μια πτώση νωρίς και χάλασε τον υπολογιστή του ταξιδιού μου. Από τότε ήταν πολύ δύσκολο να πλοηγηθείς και να βρεις τα σημεία αναφοράς. Έπρεπε να χαλαρώσω πραγματικά από το ρυθμό μου για να μην έχω ένα ατύχημα. Στο δεύτερο σκέλος της σκηνής η πλοήγησή μου ήταν πραγματικά καλή και έτσι τελικά δεν ήταν τόσο κακή για μένα. Κατάφερα την 11η θέση στο τερματισμό που με βάζει σε μια πολύ καλή αρχική θέση για αύριο.»

Τα αποτελέσματα της 10ης Ειδικής




Η γενική κατάταξη του Rally Dakar μετά την 10η ημέρα




 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.132
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
κοιτα να δεις που με τις πτώσεις και τις εγκαταλήψεις
οι Αυστριακοί θα ειναι πάλι πρώτοι....:D:D:D:D:D
 

πυξιδας990

well know member
Δημοσιεύσεις
2.946
Ηλικία
47
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
κοιτα να δεις που με τις πτώσεις και τις εγκαταλήψεις
οι Αυστριακοί θα ειναι πάλι πρώτοι....:D:D:D:D:D
Βασικα με το μπερδεγουει στην πλοηγηση των χοντα και τη σουπα τής γιαμαχα...καποτε αυτα ηταν απο την αναποδη....
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
https://rally.hondaracingcorporation.com/report/dakar-2018-stage-12/?lang=en



Το στάδιο 12 ακυρώθηκε καθώς η Κόρδοβα πλησιάζει
Αυτή η αναφορά είναι στις εξής γλώσσες:

Οι διοργανωτές αγώνα του Dakar Rally χτες τη νύχτα έλαβαν την απόφαση να ακυρώσουν το δωδέκατο στάδιο για τις μοτοσυκλέτες, αναφέροντας τους λόγους ασφαλείας. Σήμερα, οι αναβάτες κατευθύνονται κατευθείαν στο bivouac στο κύκλωμα ταχύτητας El Zonda στο Σαν Χουάν.

Χθες το βράδυ, στο στρατόπεδο Fiambalá, οι αγωνιστικές αρχές γνωστοποίησαν ότι το πρώτο μέρος της σημερινής ειδικής είχε ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας. Τα ελικόπτερα που εγγυώνται την ασφάλεια του αγώνα δεν μπόρεσαν να απογειωθούν λόγω της έντονης ομίχλης νωρίς το πρωί. Επιπλέον, οι διαβάσεις στα ποτάμια κρίθηκαν επικίνδυνες αφού οι πλημμύρες είχαν πλημμυρίσει ποτάμια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τεράστιες δυσκολίες στους ποδηλάτες να διασχίσουν. Ως εκ τούτου, οι ανταγωνιστές αμφισβήτησαν μόνο το δεύτερο τμήμα μετά τη σύνδεση με το Χιλιέτοτο και στη συνέχεια το τμήμα Β. Αφού χορήγησε έναν γενναιόδωρο χρόνο σύνδεσης από το Fiambalá στο Χιλιέτοτο - που συνέπεσε με τα αυτοκίνητα - αποφασίστηκε στη συνέχεια να αναβληθεί η έναρξη του ποδηλάτου μέχρι μία ώρα μετά την αναχώρηση των φορτηγών. Αυτή η είδηση ανέδειξε τα πάθη μεταξύ μερικών αναβατών και ο οργανισμός επέλεξε τελικά την πλήρη κατάργηση της σκηνής τόσο για ποδήλατα όσο και για τετράκλινα. Το τροποποιημένο σχέδιο θα είχε δει ποδηλάτες να προσπαθούν να ξεπεράσουν τα φορτηγά σε σύννεφα σκόνης σε βαριά σπασμένα κομμάτια. Οι αναβάτες κατέληξαν να ακολουθούν την ίδια διαδρομή με τα οχήματα βοήθειας στο bivouac κυκλώματος El Zonda που βρίσκεται στο San Juan.

Η γενική κατάταξη παραμένει έτσι όπως η χθεσινή με τον δεύτερο σε θέση Κέβιν Μπεναβίδου που βρίσκεται 32 λεπτά πίσω από τον συνολικό ηγέτη. Ο Ricky Brabec κατέχει την έκτη θέση και τον José Ignacio Cornejo, ένατο.

Η σημασία μιας καλής προτελευταίας σκηνής από το Σαν Χουάν - Κόρδοβα είναι επιτακτική, με συνολικά 424 χιλιόμετρα ειδικών και 483 χιλιομέτρων συνδέσμων. Στα 907 χιλιόμετρα, αυτό το δέκατο τρίτο στάδιο είναι το μακρύτερο από το Ράλι του Ντακάρ του 2018.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Provisional Standings
Pos. Rider Num Nation Team Constructor Time/Gap
1 WALKNER Matthias 2 AUT Red Bull KTM Rally Factory Team KTM 36:33'37
2 BENAVIDES Kevin 47 ARG Monster Energy Honda Team Honda +32'00
3 PRICE Toby 8 AUS Red Bull KTM Rally Factory Team KTM +39'17
4 FARRES Gerard 3 SPA Himoinsa Team KTM +49'17
5 MEO Antoine 19 FRA Red Bull KTM Rally Factory Team KTM +59'05
6 BRABEC Ricky 20 USA Monster Energy Honda Team Honda +01:18'10
7 AUBERT Johnny 40 FRA Gas Gas Racing Gas Gas +01:49'34
8 QUINTANILLA Pablo 10 CHI Husqvarna Factory Rally Team Husqvarna +01:53'19
9 CORNEJO José Ignacio 68 CHI Monster Energy Honda Team Honda +02:05'57
10 MENA Oriol 61 SPA Hero Motorsports Team Rally Hero +02'13'07
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Toby Price την 13η ειδική – Ανασκόπηση 13ης ημέρας Dakar 2018

Δημοσιεύτηκε 20 January 2018 Από τον BikerSpirit

Ειδική 13 – Stage 13 Παρασκευή 19/1/ 2018 – Διαδρομή = San Juan –> Córdoba 423 χλμ Ειδική – Σύνολο 927 χλμ
1. Toby Price – 2. Kevin Benavides +2’03” – 3. Antoine Meo +2’44”
Η προτελευταία διαδρομή του φετινού Ντακάρ συνολικού μήκους 927 χλμ. ειχε μια ειδική των 424 χιλιομέτρων, η οποία ήταν κομμένη από μια μεγάλη απλή διαδρομή – σύνδεσμο, και έγινε μεταξύ των πόλεων της Αργεντινής Σαν Χουάν και της Κόρδοβα.

Οι αναβάτες αντιμετώπισαν τους αμμόλοφους του Σαν Χουάν στην αρχή της ημέρας τους … αλλά επίσης διέσχισαν μια περιοχή fesh-fesh, η οποία ήταν μια μεγάλη δοκιμή.
Η περιοχή fesh-fesh είναι μια περιοχή με άμμος που έχει φθαρεί από το τυπικό κοκκώδες μέγεθος της, και έχει γίνει σαν σκόνη τάλκ. Όταν το fesh-fesh είναι στρωμένο πάνω σε σκληρό και βραχώδη έδαφος είναι φοβερά ολισθηρό όπως ο πάγος, και όταν συσσωρεύεται σε βαθιούς λάκκους, το fesh-fesh είναι ουσιαστικά σαν να πέφτεις σε νερό. Το fesh-fesh είναι φοβερά ενοχλητικό, καθώς το σύννεφο σκόνης του μπορεί να παραμείνει για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον αέρα, δημιουργώντας όλεθρο για τους αναβάτες και τους οδηγούς σε αγώνες όπως το Dakar.

Οι οδηγοί έπρεπε να προσέξουν πολύ γιατί σε όλη την ιστορία του Ντακάρ, πολλοί οδηγοί άφησαν τον τίτλο να γλιστρήσει μέσα από τα δάχτυλά τους την ημέρα πριν από τον τερματισμό!

Αυτή ήταν η τελευταία πραγματική ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά και να κερδίσουμε μια θέση στη γενική κατάταξη. Στις γρήγορες διαδρομές στο τέλος των ειδικών υπήρχε ο κίνδυνος να παρασυρθούν από την ταχύτητα και να κάνουν ένα λάθος την κρίσιμη ημέρα πριν από το τερματισμό!

Ο Toby Price έκανε ό, τι μπορούσε για να αφήσει πίσω του Kevin Benavides και ειδικά τον ομόσταυλό του και πρωτοπόρο, Matthias Walkner. Αν και ο Αυστραλός κέρδισε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, τελικά δεν μπόρεσε να ανοίξει αρκετά την διαφορά, ώστε να αλλάξει η σειρά στις 3 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης, οι οποίες είναι πολύ απίθανο να αλλάξουν πριν από τον τερματισμό αύριο στην Κόρδοβα.

Ο Toby Price ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με ένα λεπτό μπροστά από τον teammate του, Antoine Meo και διπλασίασε το προβάδισμά του από τη στιγμή που ολοκλήρωσε το δεύτερο κομμάτι στην πρώτη θέση.
Toby Price: «Ήταν μία σπουδαία ειδική, οδηγούσα από το την αρχή και ήταν πολύ διασκεδαστικό. Οι διαδρομές ήταν γρήγορες και έτσι πίεσα όσο μπορούσα σε αυτά τα κομμάτια. Η πλοήγηση δεν ήταν πάρα πολύ δύσκολη σήμερα, έκανα μερικά λάθη κατά μήκος του δρόμου αλλά τίποτα τεράστιο. Υπήρχαν πολλές ζώνες ταχύτητας, οπότε έπρεπε να είσαι προσεκτικός για να μην το παρακάνεις εκεί, αλλά έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω και κέρδισα την ειδική. Θα ήταν ωραίο να ανοίξω την διαφορά μου λίγο περισσότερο χρόνο από τον Kevin (Benavides), αλλά εξακολουθεί να μένει μια μέρα. Αν μου λέγατε πριν από έξι εβδομάδες ότι θα ήμουν εδώ να αγωνίζομαι για το βάθρο, θα γέλαγα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πώς έχουν έρθει τα πράγματα μέχρι τώρα και θα δούμε τι μπορώ να κάνω αύριο.»

Ο Kevin Benavides έκανε ένα πολύ καλό αγωνα για να κρατήσει τους αντιπάλους του υπό έλεγχο και να μειώσει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο κατά εννέα λεπτά. Ο Αργεντινός τερμάτισε δεύτερος, δύο λεπτά πίσω από τον νικητή της ειδικής πιέζοντας και περνώντας στην δεύτερη θέση στο δεύτερο κομμάτι της ειδικής και αύριο θα προσπαθήσει να κρατήσει την θέση του στο βάθρο, αλλά και να κυνηγήσει τον Walkner για την νίκη του 40ου Dakar.
Kevin Benavides: «Σήμερα είχα μια καλή ειδική, η οποία ήταν δύσκολη, αλλά όπου ευχαριστήθηκα πολύ στα κομμάτια της άμμου. Είχα μια μικρή πτώση, αλλά πίεσα σκληρά και μπόρεσα να κλείσω λίγο την διαφορα από τον πρωτοπόρο. Αύριο θα προσπαθήσω να οδηγήσω με έξυπνο τρόπο. Πρόκειται να προσπαθήσω να οδηγήσω προσεκτικά, διότι υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι και δεν γίνεται να πετάξουμε όλη αυτή την προσπάθεια.»

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Meo τελικά τερμάτισε πίσω από τον Kevin Benavides της Honda, που πίεσε στο δεύτερο μισό πάρα πολύ και τερμάτισε με διαφορά 02′ 03” πίσω από τον νικητή, ενώ ο Meo τερμάτισε στην τρίτη θέση με 02′ 44” πίσω από τον Price.
Antoine Meo: «Η σημερινή ειδική ήταν πολύ διασκεδαστική. Δοκίμασα ό, τι μπορούσα για να πιάσω τον Toby, αλλά ήταν σήμερα σε μεγάλη φόρμα. Το τελευταίο κομμάτι της ειδικής ήταν πολύ γρήγορο και έπεσα, ένα λάθος θα μπορούσε να ήταν πολύ τρομακτικό. Είμαι ευχαριστημένος με το πώς πήγε η μέρα, το αποτέλεσμα με φέρνει στην τέταρτη θέση στην κατάταξη και αυτό είχα στόχο σήμερα. Τώρα έχουμε μόνο μια μέρα για να οδηγήσουμε έτσι θα κάνω το καλύτερό μου και ελπίζω να πάρω ένα καλό, ασφαλές τερματισμό.»

Ο Walkner, ο οποίος ξεκίνησε τη μέρα με ένα κενό 32 λεπτών, οδήγησε χωρίς ρίσκο σε όλη την ειδική και απλώς έχασε από το πλεονέκτημα των 32 λεπτών, 9.48΄΄ .

Matthias Walkner: «Αυτή ήταν μια πραγματικά μεγάλη ημέρα σήμερα. Οι μπροστινοί πίεσαν πολύ σκληρά και ένιωσα λίγο νευρικός, οπότε ο στόχος μου είναι απλά να πάρω τα πράγματα σταθερά και να φτάσω στη γραμμή με ασφάλεια. Ήταν μια πολύ γρήγορη ειδική και μόνο ένα μικρό λάθος θα μπορούσε να προκαλέσει μια μεγάλη συντριβή. Έχω μια διαφορα 20 λεπτών με τους πίσω, αλλά ακόμα και αυτός ο χρόνος μπορεί να εξαφανιστεί εύκολα αν χαθείς ή έχεις πρόβλημα με την μηχανή. Αύριο έχουμε ακόμα 120 χιλιόμετρα και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Θα αρχίσω να σκέφτομαι τη νίκη όταν καταφέρω να περάσω τελικά τη γραμμή τερματισμού αύριο.»

Ο Benavides τώρα στην γενική είναι πίσω από τον πρωτοπόρο Walkner, με 22′ 31”, ενώ έχει προβάδισμα από τον Price περίπου 5 λεπτά.

Με μόλις 120 χιλιόμετρα ειδικής για αύριο, οι πιθανότητες του Kevin Benavides να προσεγγίσει τον Matthias Walkner στη γενική κατάταξη και να κερδίσει το πρώτο του Dakar μπροστά σε ένα πλήθος στο σπίτι του είναι λίγες. Χωρίς ατυχήματα ή λάθη και με διαφορά 22’31 ” από τον Αυστριακό, ο επίσημος αναβάτης της Honda θα πρέπει να ανακτήσει 12 δευτερόλεπτα ανά χιλιόμετρο έναντι του οδηγού της KTM για να καταφέρει να ανέβει στο υψηλότερο βήμα του τελικού βάθρου.

Ο Brabec πέρασε τέταρτος στο WP1 με 1’10 ” πίσω από τον Meo, αλλά λίγο αργότερα σταμάτησε στο 52ο χλμ. της ειδικής για 4 ώρες, όταν αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει τον αγωνα. Ο επίσημος αναβάτης του HRC δεν μπόρεσε να επισκευάσει τη Honda, όπου ειχε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα που προκάλεσε φωτιά.
Ricky Brabec: «Ήταν μεγάλη ατυχία την προτελευταία ημέρα για μένα να έχω ένα ηλεκτρικό πρόβλημα και με ανάγκασε να εγκαταλείψω, καθώς μου έδωσαν μόνο μία ώρα για να ξαναγυρίσω στον αγώνα. Απλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για την επόμενη χρονιά. Λυπάμαι για όλους τους φίλους και τους οπαδούς για τους οποίους δεν ήμουν σε θέση να τους ενημερώσω πρόσφατα. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη.»

Ξεκινώντας 18η σήμερα το πρωί, η Laia Sanz πάλεψε φτάνοντας μέχρι και τη 13η θέση στον τερματισμό. Η Ισπανίδα βελτίωσε την θέση της στην γενική φτάνοντας την 12η. Αύριο η Laia Sanz θα προσπαθήσει να κάνει το καλύτερο για να διεκδικήσει την μια θέση στην κορυφαία 10αδα.
Laia Sanz: «Είχα μια καλή μέρα σήμερα. Η αρχή της ειδικής ήταν πολύ δύσκολη, η άμμος ήταν εξαιρετικά *****ή. Το δεύτερο μισό της ημέρας ήταν πολύ καλύτερο, ήταν πολύ γρήγορο αλλά πιο εύκολο να πιέσεις, έτσι έμεινα σε καλό ρυθμό και έφτασα στο τέλος χωρίς λάθη. Αύριο θα προσπαθήσω να μείνω ασφαλής και ελπίζω να απολαύσω την τελική φάση του αγώνα.»

Στα Quad νικητής της ημέρας ήταν για δεύτερη φορά ο Αργεντινός Jeremias González Ferioli, μπροστά από τον Nelson Augusto Sanabria Galeano με +03′ 18” και τον Ignacio Casale με + 04′ 03”.
Ο Ignacio Casale αύριο χρειάζεται να οδηγήσει προσεκτικά εκμεταλλευόμενος την μεγάλη διαφορά που έχει από τον δεύτερο που φτάνει την 1 ώρα και 37′ λεπτά , για να κερδίσει τον τίτλο του 40ου Ντακάρ !

Τα αποτελέσματα (10 πρώτοι) της 13ης ημέρας




Η γενική κατάταξη (10 πρώτοι) μετά το τέλος της 13ης ημέρας




ΠΗΓΗ http://www.bikerspirit.net/main/dakar2018/
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
IMG_20180120_203358.jpg



Walkner wins Dakar!
Red Bull KTM Factory Racing's @MatthiasWalkner is the 2018 @dakar champion! KTM's 17th consecutive Dakar victory.
Awesome ride Matthias!
#KTM #ReadyToRace #GivesYouWings #Dakar2018 https://t.co/BclO9fwQKr
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.132
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
παντως φετος ζουριστηκαν λιγουλακι ....
σε συγκριση κιολας με τα προηγουμενα που ειχαν το 1 -2-3-4...
εδω και gas-gas 6η
 

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
παντως φετος ζουριστηκαν λιγουλακι ....

Επρεπε να υπάρχει και λίγο σασπένς..................

Ασε που αν το καθαρίζανε από πιό νωρίς, θα χάνανε τους υπόλοιπους γιά πολλά χρόνια.
Πρέπει να κρατάς τον ανταγωνισμό ''ζεστό''

Πάντως πέρα από πλάκα, πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο φέτος, μιάς και όλα τα
φαβορί εγκατέλειψαν από ατυχήματα κυρίως.......
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Και ο KING CARLOS SAINZ
Νικητής για δεύτερη φορά στα αυτοκίνητα.


IMG_20180121_112141.jpg



IMG_20180121_015403.jpg




Finally we win the @dakar thanks for the incredible support during this days!! Fantastic job from @LucasCruz74 and @peugeotsport
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Benavides κέρδισε την 14η τελική ειδική – Ο Walkner κέρδισε το Dakar 2018 – Ανασκόπηση

Δημοσιεύτηκε 21 January 2018 Από τον BikerSpirit

Stage 14 20/1/ 2018 – Διαδρομή Córdoba –> Córdoba 119 χλμ Ειδική – Σύνολο 284 χλμ
1. Kevin Benavides – 2. Toby Price + 00′ 54” – 3. Antoine Meo + 02′ 49”
Η σημερινή ειδική ήταν μόλις 119 χλμ πριν φτάσουν στον τερματισμού του Ντακάρ 2018.

To Dakar έφτασε στο τέλος του σήμερα με Συνολικά, 185 οχήματα να ολοκληρώνουν την 40η έκδοση: 85 Μοτοσυκλέτες, 32 Quads, 46 Αυτοκίνητα, 6 SxS και 19 φορτηγά, που σημαίνει ότι το 55% των συμμετοχών που ξεκίνησαν από τη Λίμα πριν από δύο εβδομάδες έφτασαν στο τέλος.

Οι οδηγοί, ομάδες και φίλοι γιόρτασαν στον τερματισμό, όχι μόνο οι νικητές, αλλά και όλοι όσοι κατάφεραν να ολοκληρώσουν την 40η έκδοση του Ντακάρ, του δυσκολότερου αγώνα στο κόσμο!

Οι οδηγοί σήμερα διέσχισαν μια περιοχή με περίπου 30 ποτάμια, μικρά και μεγάλα που τους οδήγησε στην γραμμή τερματισμού!

O Kevin Benavides τερμάτισε 54 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Toby Price και τον Antoine Meo που ολοκλήρωσε το βάθρο της ημέρας.

Οι νίκες του Kevin Benavides στις μοτοσυκλέτες, του Ignacio Casale στην κατηγορία quad, δεν επηρέασαν τις θέσεις στην κορυφή της γενικής κατάταξης του αγώνα.

Ο Matthias Walkner έγινε ο πρώτος Αυστριακός νικητής με μοτοσυκλέτα, με αυστριακή μάρκα και την KTM να συνεχίζει να κυριαρχεί στο Ντακάρ για 17η συνεχόμενη χρονιά.

Matthias Walkner: «Είναι απίστευτο – δεν μπορώ να περιγράψω πώς αισθάνομαι. Το φετινό Ντακάρ ήταν τόσο δύσκολο, το πιο δύσκολο ράλι της καριέρας μου. Η πλοήγηση ήταν δύσκολη σχεδόν κάθε μέρα. Στην αρχή του αγώνα, όλοι οι κορυφαίοι ήταν τόσο κοντά. Προσπάθησα απλώς να συνεχίζω καλά κάθε μέρα χωρίς να κάνω λάθη. Τα πράγματα ήταν τόσο σφιχτά μέχρι τη νίκη της σκηνής μου. Μετά από αυτό ο στόχος ήταν να τελειώσω κάθε μέρα με ασφάλεια και να φτάσω στο τέλος του αγώνα χωρίς να χάσω το πλεονέκτημά μου. Ευτυχώς η τακτική μου βγήκε και είμαι εδώ στο τέλος τώρα σαν νικητής και αισθάνομαι εξωπραγματικά. Ευχαριστώ την ομάδα μου και όλους όσους με υποστήριξαν – τα καταφέραμε!»

Το φετινό Ντακάρ ήταν ανοιχτό από την αρχή, και σύντομα ήρθε η πρώτη έκπληξη με την πρόωρη εγκατάλειψη του Sam Sunderland στους αμμόλοφους του San Juan de Marcona μόλις την 4η ημέρα του αγώνα. Ο κάτοχος του περσινού τίτλου και ο νικητής 2 από τις 3 πρώτες ειδικές, εγκατέλειψε ενώ ήταν πρώτος, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τα υπόλοιπα φαβορί!

Οι Adrien van Beveren και Kevin Benavides αμφισβήτησαν τη συνηθισμένη κυριαρχία της KTM, αλλάζοντας πολλές φορές την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη. Μέσα σε αυτή τη μάχη της κορυφής ήταν και ο Joan Barreda αλλά και ο Antoine Meo, πριν από την καταστροφική δέκατη ειδική. Μια ημέρα που στέρησε από τον νεαρό Αργεντινό Kevin Benavides να θριαμβεύσει στην πατρίδα του, εξαιτίας ενός τρομερού σφάλματος πλοήγησης στα ποτάμια του Belén προς το τέλος της ειδικής. Στην ομάδα των χαμένων και ο Toby Price, ενώ ο Matthias Walkner και ο Van Beveren ήταν οι μοναδικοί οδηγητικοί που δεν χάθηκαν. Ο Matthias Walkner κέρδισε την 10η ειδική που του έδωσε ένα μεγάλο προβάδισμα χρόνου!

Ωστόσο, ο αναβάτης της Yamaha δεν μπόρεσε να μείνει στην μάχη της κορυφής λόγω μιας τρομερής πτώσης, 3 χλμ. πριν το τέλος της ειδικής, που ανάγκασε τον Γάλλο της Yamaha να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ελέγχοντας τον αγώνα τέλεια μέχρι το τέλος ο 31 ετών Αυστριακός κέρδισε το μεγαλύτερο βραβείο της καριέρας του, επιτρέποντας στην KTM να συνεχίσει μια απίστευτη ακολουθία 17 διαδοχικών θριάμβων!

Ο Kevin Benavides κέρδισε την τελευταία ειδική του φετινού Ντακάρ μέσα στο σπίτι του και εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Kevin Benavides: «Ήταν ένα σπουδαίο Ντακάρ. Είμαι πραγματικά χαρούμενος και ένιωσα υπέροχα. Ήταν πολύ δύσκολο. Αγωνιστήκαμε μέχρι το τέλος. Είχαμε μια καλή στρατηγική. Βρισκόμασταν πάντα στο βάθρο και μάλιστα οδηγούσα τον αγώνα σε ένα σημείο. Είναι κρίμα για το τι συνέβη στη 10η ειδική, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε τερματίσει στην δεύτερη θέση συνολικά και έχουμε κερδίσει την τελευταία ειδική, πράγμα που ξέραμε ότι θα μπορούσαμε.»

Ο Toby Price έκλεισε το κενό με τους αναβάτες μπροστά του. Το σημερινό του αποτέλεσμα του έδωσε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη, ένα καταπληκτικό κατόρθωμα για αυτόν αφού είναι η πρώτος αγώνας του Αυστραλού μετά από τον τραυματισμό του, που τον ανάγκασε να χάσει το Ντακάρ του 2017.

Toby Price: «Η τελική φάση τελείωσε και πήγε πολύ καλά. Είμαι ευτυχής που έφτασα στη γραμμή τερματισμού, που ήταν πάντα ο κύριος στόχος από την αρχή. Προσπάθησα να πιέσω σήμερα για να μπορέσω να φτάσω τον Kevin Benavides, αλλά στα μέσα της διαδρομής ήξερα ότι πέντε λεπτά ήταν πάρα πολλά και γι ‘αυτό απλώς είχα στόχο ένα ασφαλές τερματισμό. Το να τερματίσεις στο Dakar είναι ένα επίτευγμα από μόνο του, το να τελειώνω τον φετινό αγωνα με ένα βάθρο είναι απίστευτο, ειδικά μετά την άσχημη χρονιά που είχα. Όλη η ομάδα εργάστηκε τόσο σκληρά, κανείς από εμάς δεν θα μπορούσε να το κάνει χωρίς αυτούς. Θα επικεντρωθώ τώρα στη σεζόν του 2018 και θα προσπαθήσω να αποκτήσω λίγο μεγαλύτερη δύναμη και να επιστρέψω εδώ την επόμενη χρονιά ψάχνοντας την νίκη.»

 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ομοίως με τον ομόσταυλό του ο Antoine Meo είχε ένα τραυματισμό. Ερχόμενος στο Ντακάρ ο στόχος του Γάλλου ήταν απλά να φτάσει στον τερματισμό. Με δύο νίκες σε ειδικές και μια πολύ καλή απόδοση και έξυπνο αγωνα, ο Meo κατάφερε και κέρδισε την τέταρτη θέση συνολικά, ένα μεγάλο επίτευγμα, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσκολία του φετινού αγώνα.

Antoine Meo: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώνω τον αγώνα. Σήμερα ήταν δύσκολο όχι λόγω της διάρκειας της ειδικής, αλλά επειδή έπρεπε να περιμένουμε λίγο και ήταν δύσκολο να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση μας. Προσπάθησα να προχωρήσω νωρίς, αλλά μετά από ένα μικρό λάθος, βρήκα ένα φορτηγό μπροστά μου σε ένα δύσκολο κομμάτι της διαδρομής και έχασα κάποιο χρόνο κολλημένος πίσω του. Είχα δυο πτώσεις φέτος, αλλά καμία δεν ήταν άσχημη. Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο με τον οποίο κάναμε τον αγωνα και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα γιατί χωρίς αυτήν δεν θα φτάναμε εδώ.»

Ο Gerard Farres, στο τελευταίο του Dakar ως μοτοσικλετιστής, έδωσε μια τελική πινελιά στην καριέρα του με μια εξαιρετική απόδοση που του επέτρεψε να αγωνιστεί με το καλύτερο τρόπο, να αμφισβητήσει τις εργοστασιακές μοτοσικλέτες μέρα με τη μέρα και να κάνει χρήση της εμπειρίας του, του της ηρεμίας και της ικανότητάς του ως σπουδαίου πλοηγού για να τελειώσει ο αγώνας στην πέμπτη θέση. Στο τελευταίο στάδιο, όπου δεν υπήρχε πίεση, ο Gerard κρατούσε έναν καλό ρυθμό για να τερματίσει στην έβδομη θέση της ειδικής και εξασφάλισε τη θέση του μέσα στις πέντε πρώτες θέσεις.

Gerard Farres: «Έχουμε δουλέψει πραγματικά σκληρά καθ ‘όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και το αποτέλεσμα δεν ήρθε εύκολα, αλλά δούλεψε ολόκληρη η ομάδα Himoinsa, ο Miguel και όλοι μας πιστέψαμε και είδαμε την δουλειά μας να έχει απόδοση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που έχουμε επιτύχει σε αυτό το Ντακάρ, με μια ιδιωτική ομάδα, με άλλες αξίες, με μεγάλη συντροφικότητα με όλους τους αναβάτες εδώ και με πολύ καλά αποτελέσματα, είναι πραγματικά κρίμα για την εγκατάλειψη της Rosa.»

Την κορυφαία εξάδα του Dakar 2018 έκλεισε o Johnny Aubert poy είχε μία εκπληκτική του απόδοση στις δύο εβδομάδες του αγώνα με μια πέμπτη θέση στην τελευταία ειδική, το καλύτερο αποτέλεσμα του. Ο Γάλλος αναβάτης επέστρεψε στο Ντακάρ με αυτόν τον τρόπο, έξι χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή, και πέτυχε μια αξιοσημείωτη έκτη θέση στην γενική.

Johnny Aubert: «Τελικά ολοκληρώσαμε το Dakar του 2018 στην έκτη θέση, είμαι πολύ χαρούμενος! Πριν από ένα χρόνο είχα τραυματίσει τον ώμο μου και έπρεπε να κάνω 8 μήνες ανάκαμψης, γι ‘αυτό το αποτέλεσμα είναι η ανταμοιβή για τη διατήρηση της πίστης μου. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη την Ομάδα Rally GasGas για όλη τη δουλειά που κάναμε πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα και επίσης ευχαριστώ την GasGas και την Torrot για την εμπιστοσύνη τους και τον Jordi Arilla για το ότι κάναμε. Τώρα ανυπομονώ να φτάσω στο σπίτι και να δω την οικογένεια και τους φίλους μου ».

Μετά από έναν τραυματισμό της τελευταίας στιγμής που ανάγκασε τον Paulo να αποσυρθεί, ο αντικαταστάτης του πορτογάλου στον αγώνα, ο νεαρός Cornejo José Ignacio, αποδείχθηκε μια από τις αποκαλύψεις του αγώνα. Ο Χιλιανός αναβάτης ήταν συνεχώς στις πρώτες δεκαπέντε θέσεις, ενώ τερμάτισε τελικά στη δέκατη θέση συνολικά. Ο Cornejo θα μπορούσε να είναι το ανερχόμενο αστέρι που χρειάζεται η Honda να χτυπήσει την κυριαρχία της KTM.

Η Laia Sanz δεν παύει ποτέ να εντυπωσιάζει. Παρά τις δύο μεγάλες πτώσεις, η Ισπανίδα έσφιξε τα δόντια της και συνέχισε. Πάντα κοντά στο top-10, η Laia ολοκλήρωσε τελικά το Dakar στην 12η θέση συνολικά. Η Laia Sanz κέρδισε και πάλι την κατηγορία γυναικών.

Laia Sanz: «Είμαι πολύ χαρούμενη που έφτασα στο τέλος, είμαι πραγματικά ικανοποιημένη από τη θέση μου – ήταν πολύ σκληρός αγώνας. Είχα δύο μεγάλες πτώσεις, οι οποίες ευτυχώς δεν προκάλεσαν πάρα πολύ ζημιά σε εμένα ή στην μηχανή μου. Είμαι εξαντλημένη τώρα, αλλά αισθάνομαι καλά γιατί είμαι εδώ, με ασφάλεια στον τερματισμέ. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα για τη βοήθειά τους και τώρα είναι τελικά η ώρα να χαλαρώσετε.»

QUAD: Ο Χιλιανός Ignacio Casale, κερδίσε το 2ο Ντακάρ του.

Ο Χιλιανός αναβάτης Ignacio Casale κέρδισε για δεύτερη φορά το Dakar στην κατηγορία των QUAD, κυριαρχώντας στη γενική κατάταξη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ο Casale, κέρδισε για πρώτη φορά το Ντακάρ το 2014 και μετά την φετινή νίκη του μπαίνει και αυτός στους οδηγούς μαζί με τους αδερφούς Patronelli σε αυτούς που έχουν κερδίσει πάνω από μια φορά το Dakar στα quad.

Ο Casale κέρδισε το Ντακάρ με διαφορά μία ώρα και 39 λεπτά μπροστά από τον Nicolas Cavigliasso.

Ο Casale στο φετινό Ντακάρ κέρδισε τέσσερεις ειδικές, ενώ ένας από τους κυριότερους αντιπάλους του, ο πρωταθλητής Σεργκέι Καριακίν εγκατέλειψε, αφήνοντας τον Χιλιανό χωρίς μεγάλη πίεση για τον υπόλοιπο αγωνα, όπως και ο Rafal Sonik, ο νικητής του 2015.

Το βάθρο του 2018 συμπληρώσαν οι δύο νέοι Αργεντινοί που εκπροσωπούν το μέλλον της κατηγορίας. Ο 26χρονος Nicolas Cavigliasso τερμάτισε δεύτερος στην γενική ενώ το βάθρο του Ντακάρ 2018 έκλεισε ο 22χρονος Jeremias González Ferioli.

Για την Ιστορία στην κατηγορία των αυτοκίνητων κέρδισε η Peugeot με τον θρυλικό Carlos Sainz, ενώ στην κατηγορία SxS, ο Βραζιλιάνος Reinaldo Varela και τέλος στην κατηγορία φορτηγών νίκησε ο Ρώσος Eduard Nikolaev με φορτηγό Kamaz.




Τα αποτελέσματα (10 πρώτοι) της χτεσινής Ειδικής




Η τελική κατάταξη (10 πρώτοι) του φετινού Dakar




 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.132
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Top Bottom