Το πιο δύσκολο στην ιστορία του το Dakar του 2018

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
πριν απο καιρο ειχα παει σε μια κουβεντα του Ορφανου για το Ντακαρ
θυμαμαι οτι ειχε πει 1 χρονο πριν η καθημερινη του προπόνηση ηταν κατι δεκάδες χλμ τρεξιμο γυμναστηριο ποδηλατο (διαδρομες κορινθος Αθηνα-λουτρακι αθηνα κλπ κλπ) και το κλου η συμμετοχή και μονο στον αγωνα κόστιζε κοντα στα 70000 (αν θυμαμαι καλα για τετοιο ποσο μιλαμε) ευρώ....οποτε καταλαβαινετε τι αθλος ειναι ακόμα και για τις ατομικές συμμετοχές...
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Van Beveren κέρδισε την 4η ειδική – Ανασκόπηση 4ης ημέρας Dakar 2018

Δημοσιεύτηκε 10 January 2018 Από τον BikerSpirit

Stage 4 | 9 Ιανουαρίου | San Juan de Marcona -> San Juan de Marcona |Ειδική: 330 χλμ | Σύνολο 444 χλμ
1. Adrien Van Beveren 4.08′ 23” – 2. Xavier de Soultrait +5’01” – 3. Matthias Walkner +7’10”
Μια θαυμάσια αμμώδης παραλία και με μια θεαματική ομαδική εκκίνηση, περισσότερα από 100 χιλιόμετρα αμμόλοφους όλων των μεγεθών και ένα δύσκολο φαράγγι για να περάσουν λίγο πριν το τέλος ήταν το σκηνικό στην περιοχή του San Juan de Marcona για την μεγάλη 4η ειδική διαδρομή που ήταν ευνοϊκή για εκπλήξεις, που πράγματι είδαμε την 4η ημέρα!

Διαφορετική Εκκίνηση


Οι αγωνιζόμενοι σήμερα ξεκίνησαν κατ ‘εξαίρεση σε ομάδες των 15 οδηγών και έτσι είχαμε μια εντυπωσιακή εικόνα με ένα μακρύ σπριντ κατά μήκος μιας απέραντης αμμουδιάς δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά του ωκεανού.


Οι Sam Sunderland, Matthias Walkner, Gerard Farres, Franco Caimi, Toby Price, Stefan Svitko, Pablo Quintanilla, Laia Sanz, Antoine Meo, Ricky Brabec, Xavier de Soultrait, Kevin Benavides, Walter Nosiglia, Oriol Mena και ο Jose Ignacio Cornejo ξεκίνησαν όλοι μαζί σαν σε ένα κύμα. 15 οδηγοί σε ένα θεαματικό ξεκίνημα κατά μήκος της παραλίας Penuelas!
Με την δεύτερη 15αδα 5 λεπτά αργότερα ξεκίνησαν και ο Adrien Van Beveren με τον Joan Barreda που γρήγορα πέρασαν μπροστά.


Ο Joan Barreda οδήγησε τον σημερινό αγώνα μετά από εκατό χιλιόμετρα, αλλά ο αναβάτης της Honda δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τους διώκτες του και είχε μόνο 30 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Adrien Van Beveren και 39 δευτερόλεπτα από τον Jonathan Barragan, της GAS GAS. Αλλά και ο Xavier de Soultrait, ο Michael Metge και ο Johnny Aubert ήταν πολύ κοντά τους.


Ο αναβάτης της Honda, Joan Barreda έφτασε στο CP2 με 36 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Adrien van Beveren και 1’08 μπροστά από τον Jonathan Barragan. Ο Xavier de Soultrait, ο Michael Metge, ο Matthias Walkner, ο Johnny Aubert και ο Pablo Quintanilla ήταν επίσης στην πρώτη ομάδα.

Ο Adrien Van Beveren έφτασε στο CP4 με καλό προβάδισμα από τους αντιπάλους του. Ο αναβάτης της Yamaha επωφελήθηκε από την ανασυγκρότηση των αναβατών στο CP3 για να κερδίσει με 5 λεπτά τον Xavier de Soultrait που είναι στη δεύτερη θέση, ενώ ο Stefan Svitko ήταν τρίτος, 7 λεπτά πίσω.

Ο Van Beveren κερδίζει την 4η ειδική στο Dakar 2018


Ο Adrien Van Beveren δεν μπορούσε να ελπίζει ότι θα είχε μια καλύτερη ημέρα και θα τα κατάφερνε τόσο καλά! Ο Γάλλος κερδίζει με ένα μεγάλο προβάδισμα πέντε λεπτών μπροστά από τον συμπατριώτη του Xavier de Soultrait. Ο Matthias Walkner και ο Pablo Quintanilla τερμάτισαν πίσω του με περισσότερα από επτά λεπτά διαφορά.

Χάρη σε αυτή την εντυπωσιακή νίκη, ο Γάλλος ανέβηκε από 7η θέση στην 1η θέση στη γενική κατάταξη. Ο αναβάτης της Yamaha επωφελήθηκε από την εγκατάλειψη του πρωτοπόρου έως σήμερα Sam Sunderland μετά από έναν τραυματισμό στην πλάτη που προκλήθηκε από ένα άλμα (δείτε εδώ σχετικό άρθρο >>>).

Adrien Van Beveren
: «Είμαι ευχαριστημένος με τη νίκη σε αυτή τη ειδική, ξεκινήσαμε όλοι μαζί στην παραλία και βρισκόμουν στη δεύτερη ομάδα αναβατών. Μου θύμισε πολύ το τεράστιο ξεκίνημα στο Le Touquet και ήταν πολύ διασκεδαστικό για εγώ ήξερα ότι έπρεπε να μείνω επικεντρωμένος στην οδήγηση και την πλοήγηση μου και αυτό ακριβώς έκανα. Βρήκαμε κάποια μέρη όπου υπήρχε πολλή σκόνη κατά τη διάρκεια της διαδρομής αλλά έπρεπε να είμαι υπομονετικός και να επιτεθώ όποτε αυτό ήταν δυνατό. Όλα πήγαν καλά για μένα και κατάφερα να περάσω πολλούς αναβάτες ακόμη και από την πρώτη ομάδα. Όταν φτάσαμε στους μεγάλους αμμόλοφους, οδηγούσα μαζί με τον Xavier και πραγματικά βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον μέχρι το τέλος. Ήταν μια μεγάλη μέρα για μένα και μια σπουδαία μέρα για την Yamaha, αποδεικνύοντας ότι έχουμε μια μοτοσικλέτα ικανή να κερδίσει μεγάλες ειδικές. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος, αλλά θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσω αυτήν την ορμή».


Ο Xavier de Soultrait ειχε την καλύτερη του ειδική μέχρι σήμερα στο φετινό Dakar. Κέρδισε την 2η θέση στην 4η ειδική με 5 λεπτά διαφορα από τον ομόσταυλό του νικητή. Ο Xavier είναι τώρα πέμπτος στην συνολική κατάταξη του αγώνα, επτά λεπτά και 34 δευτερόλεπτα πίσω από τον Adrien.
Xavier de Soultrait: «Είχαμε μια σπουδαία ειδική σήμερα, ξεκίνησα στην πρώτη ομάδα αναβατών, πήρα ένα καλό ρυθμό από την αρχή και μετά από το μέσο της διαδρομής που είδα ότι ο Adrien ήταν ακριβώς πίσω μου, οδηγήσαμε για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί και στη συνέχεια, αυτός αύξησε το ρυθμό του και προσπάθησε να φτιάξει κάποιο χρόνο. Έκανα το καλύτερο μου για να τον ακολουθήσω και αυτό βοήθησε και τους δυο μας στα τελικά αποτελέσματα. Τα τελευταία χιλιόμετρα ήταν πολύ γρήγορα και είχαμε μεγάλη διασκέδαση με τον Adrien. Δουλέψαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της σεζόν για να φτάσουμε εκεί που είμαστε τώρα ».


Ο Matthias Walkner οδήγησε την ομάδα στην αρχή της ειδικής, αλλά έπεσε λίγο αργότερα και χάθηκε στους μεγάλους αμμόλοφους. Τελικά ο Αυστριακός κατάφερε να βρει τον δρόμο του και διασχίσει τη γραμμή τερματισμού στην Τρίτη θέση!
Matthias Walkner: «Αυτή ήταν μια πραγματικά δύσκολη μέρα. Δεν ήταν αυτό που περιμέναμε μετά τη μαζική εκκίνηση στην παραλία. Η πλοήγηση στους αμμόλοφους στη μέση της ειδικής ήταν δύσκολη και αρκετοί αναβάτες χάθηκαν. Καταλήξαμε σε μια ομάδα περίπου 15 οδηγών, προσπαθώντας όλοι να βρούμε ένα συγκεκριμένο σημείο. Τελικά βρήκαμε το δρόμο, αλλά αφού χάσαμε 10 λεπτά από τους μπροστινούς οδηγούς. Οι αμμόλοφοι ήταν ιδιαίτερα δύσκολοι σήμερα, υπήρχαν τόσα πολλά *****ά μπαλώματα και κατέληξα να κολλήσω τέσσερις ή πέντε φορές. Σε ένα σημείο σκέφτηκα ότι δεν θα ήμουν σε θέση να συνεχίσω αφού η μηχανή μου ήταν τόσο πολύ θαμμένη. Το τελευταίο τμήμα της ειδικής ήταν εντάξει, πίεσα και τερμάτισα στην Τρίτη θέση. Δεν είναι η καλύτερη θέση εκκίνησης για το αύριο, αλλά είμαι ευτυχής μόνο που έφτασα στο τερματισμό σήμερα. Ελπίζω ότι ο Sam είναι εντάξει από τη πτώση του.»


ΠΗΓΗ http://www.bikerspirit.net/main/o-v...n-4i-eidiki-anaskopisi-4is-imeras-dakar-2018/
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
πάντως κατά πως φαίνονται τα πράγματα ισως φέτος μετά απο καμμιά 15αρια (;;;;) χρονια δεν θα ειναι πρωτη η KTM αλλά κάποια αλλη (ισως η YAMAHA)...
Smileys drinking beer Emoticon:D:DSmileys drinking beer Emoticon
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Στην 4η θέση τερμάτισε ο Pablo Quintanilla με +07:32 πίσω από τον νικητή και τώρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην συνολική κατάταξη και είναι τώρα ένα λεπτό και 55 δευτερόλεπτα πίσω από τον προσωρινό συνολικό ηγέτη με 10 ακόμη ειδικές ακόμη να απομένουν.
Pablo Quintanilla: «Ήταν μια δύσκολη μέρα σήμερα, αλλά καταφέραμε να κάνουμε το καλύτερο. Μετά τη μαζική εκκίνηση το πρωί αρχικά σκέφτηκα ότι η πλοήγηση δεν θα ήταν τόσο δύσκολη, αλλά έκανα λάθος. Μετά από μερικά χιλιόμετρα, συνειδητοποίησα ότι η πλοήγηση ήταν δύσκολη για όλους και οι *****οί αμμώδεις αμμόλοφοι δεν μας διευκόλυναν. Σε τέτοιες συνθήκες είναι πάντα δύσκολο να βρείτε τα σημεία αναφοράς και να επιλέξετε τις καλύτερες γραμμές στους αμμόλοφους. Παρ ‘όλα αυτά, ήταν μια καλή ειδική για μένα. Έχασα λίγα λεπτά μεταξύ των χιλιομέτρων 200 και 230, αλλά ο αγώνας ήταν ΟΚ για μένα. Αισθάνομαι πολύ καλύτερα τώρα με το στομάχι μου και είχα ένα καλό δείπνο σήμερα. Αύριο είναι η τελευταία μέρα στους περουβιανούς αμμόλοφους. Ξέρω ότι αν διατηρήσω την ηρεμία μου και θα μείνω επικεντρωμένος στη δουλειά μου, και πιστεύω ότι μπορούμε να τελειώσουμε αυτές τις ειδικές άμμου με ένα καλό συνολικό αποτέλεσμα.»


Stefan Svitko τερμάτισε στην 5η θέση με +07:45 λεπτά από τον νικητή, θέση του τον φερνει στην 11η θέση της γενικής!
Stefan Svitko: «Μου άρεσε πάρα πολύ ο αγώνας σήμερα, και κατάφερα να τερματίσω 5ος. Η εκκίνηση ήταν παρόμοια με την μοτοκρός. Μετά από 180kms η ομάδα έχει διασπάσει. Είχα δύο μικρές πτώσεις αλλά αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό σε τέτοιους *****ούς αμμόλοφους. Η μοτοσικλέτα μου είναι σε εξαιρετική κατάσταση και η ομάδα μου δουλεύει καλά, είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν τόσο καλά σήμερα και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί αυτό και στις επόμενες μέρες.»


Την κορυφαία εξάδα έκλεισε ο Ισπανός Dani Oliveras με KTM και με +08:39 λεπτά πίσω από την κορυφή, φέρνοντας τον στην 21η θέση της γενικής!
Dani Oliveras: «Ήταν ένα δύσκολο κομμάτι των 150 χιλιόμετρων λόγω της αρχικής μορφής της ομάδας, η οποία προκάλεσε πολύ σκόνη. Μετά από έναν από τους ανεφοδιασμούς που οδήγησα σε μια ομάδα με λίγους αναβάτες από το χιλιόμετρο 200 άρχισα να βλέπω πολλούς χαμένους αναβάτες, αλλά συνέχισα να βασίζομαι στις δικές μου σημειώσεις και στη διαδρομή μου αντί να ακολουθώ τα ίχνη τυφλά, πράγμα που μου επέτρεψε περάσω πολλούς οδηγούς. Κάποιοι με ακολούθησαν και πάλι χάθηκαν μέχρι ότου ένας από αυτούς αποφάσισε να με ακολουθήσει από εκείνο το σημείο. Είναι σαφές ότι σήμερα το κλειδί δεν ήταν τόσο η ταχύτητα όσο ήταν η υπερπήδηση των προβλημάτων με τη σκόνη στην αρχή και στη συνέχεια η αποφυγή τυχόν σφαλμάτων πλοήγησης.»

Απόδοση της ημέρας

Ήρθε την τελευταία στιγμή για να αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Paulo Gonçalves, ο Jose Ignacio Cornejo απολαμβάνει ένα επιτυχημένο ντεμπούτο με την επίσημη ομάδα της Honda στο Dakar. Ο νεαρός αναβάτης από την Χιλή, ο οποίος συμμετείχε στο πρώτο του Dakar το 2016, κατέχει πλέον την 7η θέση στην γενική κατάταξη, χάρη σε μία εξαιρετική έβδομη θέση στην 4η ειδική!


Στην 8η θέση τερμάτισε ο αναβάτης της Honda, Kevin Benavides, που τον ανέβασε στην 3η θέση της γενικής!.
Kevin Benavides: «Ήταν μια σκληρή και σωματικά απαιτητική ειδική. Υπήρχε πολλή σκόνη μετά την έναρξη και στη συνέχεια στους αμμόλοφους πήγαμε όλοι μαζί και πάλι. Είχαμε πολλά προβλήματα σε ένα σημείο που ήταν δύσκολο να βρεθεί. Ήμουν σε θέση να φτάσω καλά.»

Παρόλο που οδήγησε τον σημερινό αγωνα για το μεγαλύτερο κομμάτι ο Joan Barreda τερμάτισε 9ος που τον έφερε στην Συνολική κατάταξη στην 13η θέση.

Joan Barreda: «Μια μέρα όλα είναι ωραία και έπειτα την επόμενη μέρα όλα λάθος και είναι πολύ λυπηρό. Πρέπει να μείνουμε επικεντρωμένοι στο στόχο. Σήμερα με όλες τις δυσκολίες που είχαμε τα πράγματα αποδείχθηκαν αρκετά καλά όπως είχαμε προγραμματίσει, γιατί αύριο είναι η τελευταία μέρα των αμμόλοφων. Θέλαμε να ξεκινήσουμε από πίσω για να δοκιμάσουμε επίθεση αύριο, έτσι ήταν τέλεια. Είχαμε μια αμφιβολία για ένα σημείο που δεν φαινόταν να είναι σωστά τοποθετημένο και έπρεπε να περάσουμε αρκετά για να το βρούμε και χάσαμε λίγα λεπτά στο τέλος. Έτσι, είναι μια καλή θέση. Είναι κρίμα ότι ο Sunderland είναι εκτός καθώς είναι ένας από τους ισχυρότερους αντιπάλους. Ο τραυματισμός τα χεριών μου με πίεσε λίγο σήμερα. Δεν είναι τόσο άσχημα στους αμμόλοφους, αλλά πονάει λίγο στα βουνά, αλλά θα πρέπει απλώς να το παλέψω.»


Την κορυφαία δεκάδα έκλεισε ο Gerard Farrés που τον έφερε στη 9η θέση της γενικής!
Gerard Farrés: « Όλοι ξεκινήσαμε αρχικά σε μια ομάδα, αλλά ο ρυθμός του De Soultrait ήταν απίστευτος. Μερικοί από τους αναβάτες της δεύτερης ομάδας μας έφτασαν, αλλά μετά τους χάσαμε. Ήταν μια ειδική με πολύπλοκη πλοήγηση και αυτό οδήγησε σε έναν πολύ ανώμαλο ρυθμό στην κορυφαία ομάδα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω λίγο χρόνο και να βελτιώσω τη θέση μου υπό αυτές τις συνθήκες».


Η Laia Sanz ειχε την χειρότερη της απόδοση σήμερα στην 4η ειδική. Οι δυσάρεστες συνθήκες οδήγησης και η δύσκολη πλοήγηση την επιβράδυνε πάρα πολύ με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 25η θέση, και την 19η θέση στην συνολική κατάταξη.
Laia Sanz: «Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα σήμερα, ξεκινώντας από μια ομάδα σημαίνει ότι υπάρχει πολλή σκόνη, κάνει τα πράγματα πιο επικίνδυνα και κάνει και πιο δύσκολη την πλοήγηση. Χάθηκα στη μέση της ειδικής και έχασα λίγο χρόνο. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι εδώ στο τέλος της ειδικής και δεν είχα πτώση. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσω να ξανακερδίσω το χαμένο χρόνο αύριο.»


QUAD : 1. Sergei Kariakin 4.56′ 34” – 2. Ignacio Casale +
00’43” – 3. Alexis Hernandez + 05′ 31”

Ο Kariakin κερδίζει την 4η ειδική και τερματίζει την κυριαρχία του Casale


Ο Sergei Kariakin δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε την προσπάθεια και τελικά κέρδισε. Ο Ρώσος κατάφερε να νικήσει τον επικεφαλή της γενικής καταταξης, Ignacio Casale για πρώτη φορά σε αυτό το Ντακάρ για 43 δευτερόλεπτα στο τερματισμό και έσπασε την κυριαρχία του Χιλιανού! Στην τριτη θεση τερματισε ο Alexis Hernandez με 5μιση λεπτά διαφορα από τον νικητή!



 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Joan Barreda κέρδισε την 5η ειδική – Ανασκόπηση 5ης ημέρας Dakar 2018

Δημοσιεύτηκε 11 January 2018 Από τον BikerSpirit

Stage 5 | 10 Ιανουαρίου | San Juan de Marcona –> Arequipa | Ειδική: 264 χλμ | Σύνολο: 770 χλμ
1. Joan Barreda 3.19′ 42” – 2. Matthias Walkner + 10′ 26” – 3. Kevin Benavides + 12′ 20”

Οι Αγαπημένοι αμμόλοφοι τέλος ! Η πέμπτη και τελική ειδική στο Περού ήταν ακριβώς όπως και εκείνα που προηγήθηκαν. Οι οδηγοί πέρασαν άλλη μια μέρα στην «κόλαση». Η περιοχή Tacna και οι ορεινοί αμμόλοφοι της δεν έδειξαν κανέναν έλεος, αλλά οι οδηγοί πήραν μια αναπνοή στην διαδρομή δίπλα στην παραλία για να φτάσουν στην Arequipa.


Ο Joan Barreda, ο οδηγός της Honda, ξεκινώντας σήμερα το πρωί ένατος, και 24 λεπτά μετά τον πρώτο στην τελευταία διαδρομή στο Περουβιανό έδαφος μπήκε σε ένα «μανιασμένο» ρυθμό κάνοντας από την αρχή τους καλύτερους χρόνους, πιέζοντας συνεχώς περνώντας τους πάντες, φτάνοντας στο τερματισμό της ειδικής παίρνοντας μια εντυπωσιακή νίκη, με περισσότερα από 10 λεπτά από τον δεύτερο.


Ο Ισπανός ήταν αποφασισμένος να κερδίσει το χαμένο έδαφος και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Κερδίζοντας την 5ή ειδική κατάφερε από 11ος στην γενική βαθμολογία να ανεβεί 4ος.


Joan Barreda
: «Ήταν μια καλή μέρα για εμάς και καταφέραμε να καλύψουμε την διαφορά που είχαμε λόγο του λάθους που έκανα την τρίτη ημέρα. Είχα καλό ρυθμό από την αρχή της ημέρας και κατάφερα να τον κρατήσω μέχρι και το τέλος. Οδήγησα στο ζενίθ, σε πολύ υψηλές ταχύτητες και πήγε καλά. Ήξερα ότι ήταν η τελευταία μέρα στο Περού και ήταν η ευκαιρία να επιτεθούμε και να κάνουμε ένα πιο καλό αποτέλεσμα. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες να ανακάμψουμε και να προσπαθήσουμε για την νίκη. Ήμουν σε θέση να κερδίζω πίσω μερικά λεπτά και να μπούμε πίσω στην πρώτη δεκάδα. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό και ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.»


Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο οδηγός της KTM, Matthias Walkner που έδωσε μάχη με τον Antoine Méo κερδίζοντας τελικά μια νίκη που τον έφερε στην τρίτη θέση της Γενικής!
Matthias Walkner: «Αυτή ήταν μια πολύ κουραστική μέρα. Είπαν ότι ο αγώνας φέτος θα είναι ένας από τους πιο σκληρούς και είναι σίγουρα το δυσκολότερο Dakar μέχρι τώρα για μένα. Προσπάθησα να κυνηγήσω τα παιδιά μπροστά – είναι πάντα ένα ρίσκο το αν θα διαλέξεις να ακολουθήσεις το δικό σου δρόμο ή θα πας με βάση τα χνάρια από άλλους αναβάτες που βλέπεις μπροστά σου, ρισκάροντας το λάθος. Σήμερα προσπάθησα πραγματικά να πιέσω, αλλά πήγαινα πολύ προσεκτικά με βάση το road book μου και ευτυχώς όλα λειτούργησαν εντάξει. Μετά από πέντε ημέρες οδήγησης, αρχίζω να αισθάνομαι λίγο ταλαιπωρημένος. Είχα μια μικρή πτώση και εγώ σήμερα και χτύπησα λίγο, κάτι που δεν βοηθάει. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα και μέχρι στιγμής, τα πράγματα πάνε καλά. Η μοτοσυκλέτα μου ήταν τέλεια και ο ρυθμός μου είναι ασφαλώς αρκετά καλός. Απλά πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος και ελπίζω ότι η Βολιβία και η Αργεντινή θα είναι καλές και για εμάς. Ένα λεπτό χωρίζει τους τρεις πρώτους, έτσι είναι ακόμα όλα ανοιχτά.»


Την κορυφαία τριαδα έκλεισε άλλος ένας αναβάτης της Honda, o Kevin Benavides, που τερμάτισε μόλις 2 λεπτά πίσω από τον Walkner και 12 από τον νικητή ομόσταυλό του!
Με αυτή την επίδοση του σήμερα ο Αργεντινός ανέβηκε στην 2η θέση της Γενικής!
Kevin Benavides: «Η ιδέα ήταν να ξεκινήσω επιθετικά και πήγε καλά, αλλά είχα μια μικρή αναποδιά και έχασα λίγο χρόνο για να το διορθώσω. Ήμουν μπροστά, πιέζοντας σκληρά, μέχρι που είχα μια δυσκολία και τρόμαξα σε ένα σημείο και το πήρα λίγο πιο χαλαρά. Τερμάτισα τρίτος και νομίζω ότι ήταν ένα καλό αποτέλεσμα και μια καλή ειδική, παρόλο που ήταν αρκετά δύσκολη. Οι αμμόλοφοι ήταν πολύ *****οί και το δεύτερο στάδιο ειχε καταστραφεί από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που ήταν μπροστά μας.»


Απόδοση της ημέρας

Ο Antoine Méo έχει καλό λόγο να είναι ευτυχισμένος μετά την ολοκλήρωση της ειδικής σήμερα και την τέταρτης θέσης του. Το 2016 με δύο νίκες στο πρώτο του Ντακάρ, ο Meo υπέστη τραυματισμό στο χέρι που τον κράτησε μακριά για ενάμισι χρόνο. Επιπλέον, η ανάκαμψή του παρεμποδίστηκε από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Ο Γάλλος, ανακουφισμένος ξανακερδίζει τη φόρμα του στο Ντακάρ, και ελπίζει να συνεχίσει να δυναμώνει καθώς ο αγώνας συνεχίζεται.
Antoine Meo: «Είχα μια πολύ καλή μέρα σήμερα. Ο ρυθμός μου ήταν πραγματικά γρήγορος και ήμουν σε θέση να πιάσω τον Toby κοντά στην αρχή της ειδικής. Οδηγήσαμε μαζί για αρκετή ώρα, και αυτό με βοήθησε πολύ. Χάσαμε ένα waypoint κοντά στο τερματισμό και έπρεπε να γυρίσουμε πίσω, αλλά χάσαμε μόνο μερικά λεπτά. Είναι ο καλύτερος τερματισμός μου μέχρι στιγμής και έχω φτάσει έβδομος στην γενική κατάταξη και γι ‘αυτό είμαι πραγματικά χαρούμενος.»


Ο ηγέτης της Γενικής του Ντακάρ Adrien Van Beveren τερμάτισε 5ος με 14′ 35′ λεπτά πίσω από τον Barreda. Παρόλο που ο οδηγός της Yamaha συνεχίζει να είναι επικεφαλής στη συνολική βαθμολογία, δεν κατάφερε να κρατήσει σήμερα ένα ρυθμό και να διατηρήσει μια διαφορα χρόνου από τους αντίπαλους του και τώρα είναι πίσω του μόνο ένα λεπτό ο Kevin Benavides και ο 1.14 ο Matthias Walkner, ενώ ο σημερινός νικητής είναι μόλις 07′ 33”!
Adrien Van Beveren: «Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με την οδήγηση μου σήμερα, ήταν μια δύσκολη ειδική και σε μερικά μέρη η άμμος ήταν τόσο *****ή που οι μοτοσυκλέτες βυθίζονταν. Οδηγούσαμε μαζί με τον Xavier σήμερα, βοηθούσαμε ο ένας τον άλλο όταν χρειαζόταν. Χαίρομαι πάρα πολύ με το ομαδικό πνεύμα, και αυτό είναι κάτι πραγματικά πολύ σημαντικό σε ένα τόσο μεγάλο αγώνα. Προσπάθησα να πιέσω σήμερα στην άμμο, υπήρχαν μέρη όπου ήταν τόσο δύσκολο να κρατήσω την μηχανή στους 2 τροχούς, αλλά όλα πήγαν καλά για μένα. Το WR450F Rally μου δουλεύει τέλεια μέχρι στιγμής και είμαι χαρούμενος που μείναμε μπροστά με τους άλλους αναβάτες όλη την ημέρα και αποδείξαμε ότι είμαστε δυνατοί ως ομάδα και καθένας μας ξεχωριστά. Ο αγώνας είναι μακρύς και θα συνεχίσω να πιέζω σκληρά.»


Την εξάδα έκλεισε ο δεύτερος αναβάτης της Yamaha Xavier de Soultrait με μόλις 9 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του. Με αυτήν την 6η θέση ο Γάλλος είναι στην 5η θέση της Γενικής μια ανάσα πίσω από τον Barreda.
Xavier de Soultrait: «Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος με το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στο φετινό Dakar. Σήμερα ένιωσα ότι οδήγησα καλά και κατάφερα να μείνω πολύ κοντά στους πρώτους. Οδηγήσαμε με τον Adrien το πρώτο κομμάτι του stage και πήγαμε μαζί μέχρι το τέλος της ειδική. Ήταν πολύ συναρπαστικό να ξεκινάς πρώτος την ειδική και νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά λαμβάνοντας υπόψη ότι έπρεπε να βρούμε τον δρόμο μας στους αμμόλοφους. Είμαι χαρούμενος που δεν κάναμε λάθη και είμαστε και οι δύο σε καλή θέση στην γενική κατάταξη. Ο αγώνας είναι ακόμα στην αρχή και ο στόχος είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για τις επόμενες ειδικές.»



ΠΗΓΗ http://www.bikerspirit.net/main/o-j...n-5i-eidiki-anaskopisi-5is-imeras-dakar-2018/
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο τρίτος αναβάτης της εργοστασιακής KTM και νικητής του Dakar 2016 τερμάτισε στην 7η θέση της 5ης ειδικής που τον φερνει στην 6η θέση της Γενικής!
Toby Price: «Όλα πήγαν καλά σήμερα, τερμάτισα το σημερινό stage χωρίς πολλές δυσκολίες. Υπήρξε ένα waypoint που ήταν δύσκολο να βρεθεί, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οδηγούσα δίπλα-δίπλα με τον Antoine και αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα και ανυπομονώ για το αύριο.»

Στην 8η θέση τερμάτισε ο Gerard Farres με 15′ 24” λεπτά πίσω από τον νικητή, που τον φερνει στην αντίστοιχη 8η θέση της Γενικής!
Gerard Farres: «Η διαδρομή αυτού του stage έγινε για μία από τις πιο εντυπωσιακές και ευχάριστες ειδικές που έχω οδηγήσει ποτέ. Αισθάνομαι πολύ καλά σωματικά, η μοτοσυκλέτα είναι τέλεια και αυτό φαίνεται από τον ρυθμό που κρατούσα για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τα stages της ερήμου στο Περού και τώρα είναι καιρός να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας, διότι στη Βολιβία θα βρούμε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό.»

Στην 9η θέση τερμάτισε ο τρίτος οδηγός της Honda Ricky Brabec, 19′ 16” πίσω από τον ομόσταυλό του νικητή της σημερινής ειδικής. Ο Brabec τώρα είναι στην 10η θέση της Γενικής!
Ricky Brabec: «Η μέρα ήταν δύσκολη. Υπήρχαν και πάλι πολλοί αμμόλοφοι, αλλά το πρώτο στάδιο ήταν πολύ καλό για μένα αφού είχα αρκετά χνάρια να ακολουθήσω. Το δεύτερο στάδιο ήταν απαίσιο, επειδή τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν μπροστά μας και αυτό το έκανε πιο δύσκολο. Δεν είχα επιλέξει το σωστό ελαστικό. Αλλά είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αύριο.»

Την κορυφαία δεκάδα έκλεισε ο Johnny Aubert, οδηγός της GAS GAS με 21′ 17” πίσω από τον νικητή, θέση που τον έφερε στην 13η θέση της Γενικής!
Johnny Aubert: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο stage από άποψη πλοήγησης, και σε μερικά τμήματα του η οδήγηση ήταν περίπλοκη επειδή η άμμος ήταν πολύ *****ή. Παρόλα αυτά, ήταν μια καλή μέρα για μένα, με καλό ρυθμό και χωρίς λάθη. Ήταν μια γεμάτη μέρα για όλη την ομάδα της GasGas Rally, η οποία έκανε και πάλι σπουδαία δουλειά, οπότε θα δούμε τι θα συμβεί αύριο.»

Ο μέχρι χθες 2ος στην γενική κατάταξη Pablo Quintanilla, οδηγός της Husqvarna τερμάτισε στην 16η θέση αφού έμεινε αρκετά πίσω λόγω πτώσης που είχε νωρίτερα στην παραλία. Μετά από αυτήν την άσχημη μέρα, έπεσε στην 9η θέση της Γενικής!
Pablo Quintanilla: «Ήταν μια δύσκολη μέρα για μένα σήμερα. Ξέραμε ότι θα ήταν μια δύσκολη μέρα για πλοήγηση. Ξεκίνησα με ιδιαίτερη προσοχή την ειδική, αλλά πέντε χιλιόμετρα πριν από το τέλος της, είχα ένα μικρό τεχνικό θέμα που με έκανε να χάσω πολύ χρόνο. Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να διορθώσω το πρόβλημα και συνέχισα. Δεν ήταν η καλύτερη μέρα μας, αλλά ο αγώνας έχει ακόμα πολύ δρόμο. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι και να κάνω το καλύτερο δυνατό.»

Η Ισπανίδα πρωτοπόρος των γυναικών τερμάτισε σήμερα στην 14η θέση, που την έφερε στην 18η θέση της Γενικής!
Laia Sanz: «Είχα μια καλή μέρα σήμερα. Ήταν δύσκολα και οδηγούσαμε πολλές ώρες, αλλά νομίζω συνολικά, ο ρυθμός μου ήταν καλύτερος από χθες. Τέλειωσα την σημερινή μέρα χωρίς να κάνω λάθη και είμαι ικανοποιημένη με το ρυθμό μου.»

QUAD – 1. Nicolas Cavigliasso – 2. Ignacio Casale +1’23” – 3. Alexis Hernández +6’35”

QUAD – Ο Nicolás Cavigliasso κερδίζει την 5η ειδική

Ο Nicolás Cavigliasso κέρδισε την 5η ειδική στο ντεμπούτο του στο Dakar , με τον Ignacio Casale στην δεύτερη θέση με +1’23” λεπτά, ενώ στην τρίτη θέση τελικά τερμάτισε ο Alexis Hernández με +6’35”

Ο Medeiros, που ήταν 13ος στην γενική κατάταξη, κυριάρχησε σήμερα στο πρώτο μέρος της ειδικής και πέρασε το σημείο ελέγχου με 22΄΄ μπροστά από τον Nicolás Cavigliasso και 2’46’ μπροστά από τον Rafal Sonik.

Ο Karyakin εγκατάλειψε!

Ο Sergey Karyakin έπεσε στο 44χλμ. και έσπασε το χέρι του. Το Ντακάρ έφτασε στο τέλος του για τον μόνο οδηγό που κατάφερε να πιέσει σκληρά τον Ignacio Casale από την αρχή του αγώνα!





Η γενική κατάταξη (10 πρώτοι)





 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Dakar 2018 – Ημέρα 6: Arequipa -> La Paz – Ζωντανή ενημέρωση!

Δημοσιεύτηκε 11 January 2018 Από τον BikerSpirit

Ημέρα 6 – Stage 6 Πέμπτη 11/1/ 2018 – Διαδρομή = Arequipa -> La Paz Ειδική: 313 χλμ – Σύνολο: 758 χλμ

Stage 6 Πέμπτη 11/1/ 2018 – Διαδρομή = Arequipa -> La Paz
Προχωρώντας με ταχύτητα στην 6η ημέρα
Το Ντακάρ φεύγει από το Περού και την έρημο για να ανέβει στα βουνά. Η διαδρομή γίνεται γρηγορότερη, αφήνοντας αρκετό χρόνο για μια ματιά στις πολλές λίμνες κατά μήκος της διαδρομής. Το δεύτερο χρονικό τμήμα θα ξεκινήσει στις όχθες της λίμνης Titicaca.

Με μία Ειδική διαδρομή 313 χλμ και Σύνολο: 758 χλμ, το Bolivian Altiplano απαιτεί από τους οδηγούς και τα πληρώματα να προσαρμοστούν σε αγώνες σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Η ελεύθερη μέρα στην πρωτεύουσα θα τους βοηθήσει να εγκλιματιστούν.



21:22 Ο Benavides οδηγεί το Dakar 2018
Με τη δεύτερη θέση του στην La Paz σήμερα, 30 δευτερόλεπτα πίσω από τον Antoine Meo, ο Kevin Benavides ανεβαίνει με 1΄57΄΄ πλεονέκτημα στην κορυφή της γενικής κατάταξης! Μόλις στο δεύτερο του Ντακάρ, ο επίσημος αναβάτης της Honda ήταν έως τώρα πολύ συνεπής και είναι ένας σοβαρός υποψήφιος για την απόλυτη νίκη.
20:50 Ο Antoine Meo κερδίζει την 6η ειδική
Ο Antoine Meo κατάφερε και έκανε την πρώτη του νίκη στο φωτεινό Dakar με 1.54’10”, ενώ στην δεύτερη θέση ο Kevin Benavides μόλις 30΄΄ δευτερόλεπτα πίσω του, όπως και ο Toby Price που πέρασε την γραμμή τερματισμού μαζί με τον Αργεντινό της Honda και μόλις 30΄΄ δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή ομόσταυλό του!

20:15 Ο Toby Price οδηγεί μπροστά
Μετά το WP8 και προς το τέλος της διαδρομής ο Toby Price βρίσκετε μπροστά με τον ομόσταυλό του Meo και τον Benavides στην ρόδα του.
19:57 Ο Oliveras και ο Quintanilla στο σουτ
Μετά από μια δύσκολη ειδική χθες, ο Daniel Oliveras και ο Pablo Quintanilla έχουν καλό ρυθμό σήμερα. Οι δύο οδηγοί βρίσκονται στο παιχνίδι για τη νίκη με 31 και 45 δευτερόλεπτα πίσω από το De Soultrait!
19:35 Ο De Soultrait πέρασε πρώτος στο CP1
Ο Xavier de Soultrait έχει κάνει μια καλή αρχή σε αυτή την πρώτη ειδική της Βολιβίας. Ο αναβάτης της Yamaha έχει γράψει τον καλύτερο χρόνο περνώντας από το CP1 με 50 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Toby Price. Ο Kevin Benavides είναι 1’08 ποιο πίσω ενώ ο Joan Barreda, ο οποίος ξεκίνησε πρώτος σήμερα, βρίσκεται 2’42 πίσω από τον De Soultrait.


18:30 Ο Barreda ξεκινά την ειδική
Μετά από μια απλή διαδρομή σύνδεσης 356 χιλιομέτρων, οι μοτοσικλετιστές επιτέλους ξεκίνησαν για μια ειδική 194 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τις όχθες της λίμνης Titicaca. Ο Joan Barreda, νικητής της 5ης ειδικής, έχει το δύσκολο καθήκον να ανοίξει τον δρόμο στην διαδρομή μπροστά από τους Matthias Walkner και Kevin Benavides.


16:30 Βολιβία
Με το πρώτο μέρος της ειδικής, να έχει ακυρωθεί λόγο άσχημων καιρικών συνθηκών οι οδηγοί των μοτοσυκλετών ακολούθησαν την απλή διαδρομή για να φτάσουν στο δεύτερο μέρος της ειδικής.

Ο Joan Barreda άφησε πίσω του το Περού και μπήκε στην Βολιβία!

Τροποποίηση σκηνής
Το πρώτο μέρος της ειδικής, που θα έφτανε σε υψόμετρο 4700 μέτρων, ακυρώθηκε για τις μοτοσυκλέτες λόγο άσχημων καιρικών συνθηκών. Οι αγωνιζόμενοι βρίσκονται στο στάδιο της σύνδεσης, της απλής διαδρομής, που θα τους φέρει στο δεύτερο μέρος της ειδικής, από το οποίο θα ξεκινήσει ο Joan Barreda στις 18.30 ώρα Ελλάδος. Η ειδική δεν έχει αλλάξει για τα αυτοκίνητα.

Τα αποτελέσματα της χτεσινής Ειδικής (10 πρώτοι)




Η γενική κατάταξη μέχρι στιγμής (10 πρώτοι)




ΠΗΓΗ http://www.bikerspirit.net/main/dakar-2018-imera-6-arequipa-la-paz-zontani-enimerosi/
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ο Joan Barreda κερδίζει την Μαραθώνια 7η ειδική – Ανασκόπηση 7ης ημέρας Dakar 2018

Δημοσιεύτηκε 14 January 2018 Από τον BikerSpirit

Ημέρα 7 – Stage 7 Σάββατο 13/1/ 2018 – Διαδρομή = La Paz -> Uyuni 425 χλμ Ειδική – Σύνολο 726 χλμ
1. Joan Barreda 5.11′10” – 2. Adrien Van Beveren + 02′51” – 3. Kevin Benavides + 08′43”

Μετά από μια ημέρα ξεκούρασης στην πρωτεύουσα της Βολιβίας, La Paz, οι αγωνιζόμενοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος του αγώνα στο δρόμο για το Uyuni. Το σημερινό στάδιο είχε 30 χλμ. Απλής διαδρομής- Συνδέσμου για την ειδική και 425 χλμ. Ειδικής!

Η σημερινή διαδρομή είχε πολύ γρήγορους δρόμους. Οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να είναι σε εγρήγορση, ακόμα περισσότερο λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόκειται για μία Μαραθώνια ειδική όπου στο τέλος της ημέρας δεν θα μπορέσουν να έχουν βοήθεια από τους μηχανικούς και την ομάδα τους στο bivouac, επιτρέποντας μόνο στους ίδιους τους αναβάτες να εκτελέσουν συντήρηση ή οποιαδήποτε αναγκαία επισκευή!

Ο Antoine Méo ξεκίνησε τη σημερινή Μαραθώνια ειδική. Ο αναβάτης της KTM ξεκίνησε τρία λεπτά μπροστά από τον συμπαίκτη του Toby Price και έξι μπροστά από τον μέχρι σήμερα ηγέτη της γενικής, Kevin Benavides. Οι Adrien Van Beveren, Joan Barreda και Matthias Walkner, ξεκίνησαν λίγο αργότερα.

Ο Joan Barreda που κάνει πάντα σούπερ γρήγορες εκκινήσεις, έφτασε στο CP1 με 47 δευτερόλεπτα διαφορά μπροστά από τον Matthias Walkner και σχεδόν ένα λεπτό μπροστά από τον συμπαίκτη του Kevin Benavides, ενώ ο Antoine Meo, είναι ήδη τρία λεπτά πίσω.

Η ειδική, ήταν με γρήγορες και λασπώδεις διαδρομές – πολλές από τις οποίες ήταν πολύ άσχημες στα ανοιχτά κομμάτια και με κομμάτια σκληρού offroad πάνω σε άμμο και βλάστηση που ήθελαν να έχεις καλή φυσική κατάσταση και καλή τεχνική οδήγησης για να σταματήσουν οι μηχανές να βυθίζονται στο έδαφος ή να πέφτουν. Υπήρχαν πολλές διασταυρώσεις ποταμών προς το τέλος του αγώνα που πρόσθεσε ένας επιπλέον βαθμό δυσκολίας.

Την 3η φετινή του ειδική κέρδισε τελικά σήμερα ο Joan Barreda, που ήταν ασταμάτητος και με μια φοβερή οδήγηση, που τον έφερε στην κορυφή της πρώτης Μαραθώνιας ειδικής για φέτος!

Αν και ο Ισπανός έκοψε λίγο το ρυθμό του προς το τέλος της διαδρομής, κατάφερε και νίκησε τον Adrien Van Beveren με διαφορά 2’51΄΄!

Ο ισπανός αναβάτης στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ειχε μια σκληρή πτώση και υπέστη ζημιά στο γόνατο, αν και παρά το γεγονός αυτό, κατάφερε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη ειδική με μια ακόμα νίκη, την τρίτη σε αυτό το Dakar και την 22η στην ιστορία του.

Ο ίδιος είπε μετά το τέλος της σημερινής ημέρας: «Ξεκινήσαμε πολύ δυνατοί, στο πρώτο μέρος της ειδικής μέχρι τα πρώτα 300 km, με πολύ υψηλό ρυθμό. Στην συνέχεια όμως είχα μια σοβαρή πτώση, βγήκα εκτός διαδρομής και έπεσα σε μια μεγάλη λακκούβα. Έσπασε το γόνατό μου, σίγουρα, γιατί είναι πολύ ασταθές και πονάω πολύ. Δεν μπορώ να το πατήσω, ειδικά στις αριστερές στροφές είναι πολύ δύσκολο και χάνω πολύ χρόνο. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το αύριο, αλλά φαίνεται ότι είναι δύσκολη η κατάσταση ».

Λίγο αργότερα μετά που τον είδαν οι γιατροί είπε. Joan Barreda: «Στη μέση της καταιγίδας έφυγα από την πίστα και η μηχανή έπεσε πάνω μου, χτυπώντας το αριστερό μου γόνατο. Οι γιατροί που με εξέτασαν μου είπαν ότι δεν υπάρχει τίποτα σπασμένο, αλλά ότι έχω λίγο υγρό μέσα στο γόνατο. Ας δούμε αν μπορούν να το διορθώσουν και αύριο θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ρυθμό στην ειδική, αν και πονούσα φοβερά όταν έπρεπε να βάλω το πόδι μου σε ορισμένες στροφές».

Ο Adrien Van Beveren με διαφορά 2’51΄΄ λεπτά τερματίζει στην δεύτερη θέση πίσω από τον Ισπανό της Honda, θέση που τον ανέβασε ξανά στην κορυφή της Γενικής βαθμολογίας

Στην 3η θέση τερμάτισε ο άλλος οδηγός της Honda Kevin Benavides με 8’02’διαφορα, φέρνοντας τον στην δεύτερη θέση της Γενικής καταταξης!
Kevin Benavides: «Ήταν μια πολύ δύσκολη διαδρομή, βασικά έβρεχε όλη την ημέρα. Στην αρχή υπήρχαν πολλά κομμάτια με αμμόλοφους και με βλάστηση και ήταν πολύ δύσκολο να κάνεις πλοήγηση. Στο 100ο χιλιόμετρο έπιασα τους αναβάτες μπροστά μου και άνοιξα μέχρι τη μέση του αγώνα. Ήξερα ότι είχα χάσει χρόνο επειδή άνοιξα αργά ρυθμό. Στη συνέχεια άρχισα να πιέζω προς το τέλος για να ανακτήσω ένα καλό ρυθμό. Ελπίζω να ολοκληρώσω αύριο αυτή τη Μαραθώνια ειδική.

4ος τερμάτισε ο Toby Price με +08:43 διαφορα από τον νικητή, ενώ ο Pablo Quintanilla τερμάτισε στην 5η θέση με +08:53 από τον πρώτο!

Την εξάδα έκλεισε ο Matthias Walkner με διαφορα +09:16, ενώ πολύ κοντά του στην 7η θέση ο Stefan Svitko με + 09:30, ενώ ο Antoine Meo, νικητής της 6ης ειδικής τερμάτισε στην 8η θέση με διαφορα από τον πρώτο 11:46 λεπτά!

Μετά το τέλος και της σημερινής ημέρας ο Adrien Van Beveren ανεβαίνει και πάλι στην κορυφή της γενικής με τον προηγούμενο ηγέτη, Kevin Benavides να είναι δεύτερος με+03:14 λεπτά ενώ στην 3η θέση ο σημερινός νικητής Joan Barreda με +04:45 λεπτά διαφορα!

Ο Michael Metge ρίχνει την πετσέτα και εγκαταλείπει. Ο Γάλλος, ο οποίος είχε αγωνιστεί για ώρες με σπασμένο έναν τροχό, δεν ήταν σε θέση να φτάσει στο τέλος και ως εκ τούτου αποφάσισε να εγκαταλείψει. Ένα διπλό χτύπημα για την Honda μετά τον τραυματισμό του Joan Barreda.

Η κατάταξη (10 πρώτοι) της χτεσινής Ειδικής




Η γενική κατάταξη (10 πρώτοι)




ΠΗΓΗ http://www.bikerspirit.net/main/o-j...a-7i-eidiki-anaskopisi-7is-imeras-dakar-2018/
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Dakar 2018 – Stage 8- Μαραθώνια ειδική: Uyuni -> Tupiza – Ζωντανή ενημέρωση!

Δημοσιεύτηκε 14 January 2018 Από τον BikerSpirit

Ημέρα 8 – Stage 8 Κυριακή 14/1/ 2018 – Διαδρομή = Uyuni -> Tupiza 498 χλμ Ειδική – Σύνολο 584χλμ
Ο Antoine Meo κέρδισε την 8η ειδική
Ο Antoine Meo κέρδισε την 8η ειδική, το δεύτερο κομμάτι της Μαραθώνιας ειδικής του Rally Dakar 2018, ενώ η διαφορα στην γενική κατάταξη μεταξύ Adrien van Beveren και Kevin Benavides είναι μόλις στα 22 δευτερόλεπτα.
17:40 10 δευτερόλεπτα μεταξύ Brabec και Meo
448 χιλιόμετρα στην ειδική και η διαφορά μεταξύ του Ricky Brabec και του Antoine Meo είναι μόλις στα 10 δευτερόλεπτα. Ο Toby Price εξακολουθεί να είναι τρίτος, ο Adrien Van Beveren + 8’43 ‘ και ο Joan Barreda + 11’43’.
16:47 Ο Brabec είναι ακόμα στην πρώτη θέση στο CP4
Ο Ricky Brabec συνεχίζει να οδηγεί την ειδική καθώς περνά από το CP4, αλλά ο Antoine Meo δεν δίνει έδαφος στον αναβάτη της Honda και βρήσκεται με το KTM μόλις 31 δευτερόλεπτα πίσω του. Από την πλευρά του, ο Toby Price χάνει χρόνο και μένει πίσω με 3’03 ”.
16:14 Ο Brabec οδηγεί τον αγώνα
Ο Ricky Brabec κατάφερε να πιάσει τον Antoine Meo και να κάνει διαφορά 26 δευτερολέπτων από τον Γάλλο. Ο Toby Price κλείνει την τριάδα μόλις με 35 δευτερόλεπτα διαφορά.
15:53 O Quintanilla συνεχίζει!
Ο Pablo Quintanilla είναι και πάλι εν κινήσει. Η πτώση του Χιλιανού δεν είχε κάποιο φυσικό τραυματισμό, αλλά σίγουρα «τραυμάτισε» σοβαρά τις συνολικές του προοπτικές.
15:23 Meo βρίσκεται υπό πίεση
Ο Antoine Meo εξακολουθεί να είναι επικεφαλής, το πλεονέκτημα του έχει μειωθεί στα 33 δευτερόλεπτα μπροστά απο τον καταπληκτικό Ricky Brabec. Ο Toby Price παίζει έξυπνα με διαφορά 1’40 ‘, ενώ ο Matthias Walkner και ο Kevin Benavides έχουν πάνω από τέσσερα λεπτά διαφορά. Ο Adrien Van Beveren δεν είναι τόσο ισχυρός όσο χθες και χάνει κατά 7’31 ‘.
15:00 O Quintanilla έχει σταματήσει
Παρά τις φιλοδοξίες του Pablo Quintanilla, ο Χιλιανός, ο οποίος είχε ήδη μείνει πίσω αρκετά στη γενική κατάταξη, φαίνεται πως αντιμετωπίζει κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την τη Husqvarna του μετά απο πτώση που υπέστη, αφού εδώ και αρκετή ώρα έχει σταματήσει και προσπαθεί να διορθώσει τη βλάβη.
14:55 Τέλος το Dakar 2018 για τον De Soultrait
Ο Xavier de Soultrait μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με πιθανόν σπασμένο αριστερό αγκώνα και γόνατο. Όπως όλα φαίνονται ο αναβάτης της Yamaha τελείωσε το φετινό Rally πρόωρα


14:24 O De Soultrait βγαίνει εκτός αγώνα!
Ο Xavier de Soultrait υπέστη μια βαριά πτώση κατά την διάρκεια της ειδικής. Ο Γάλλος, που βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής σήμερα το πρωί, χτύπησε το πόδι του και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο.
14:17 O Meo συνεχίζει δυναμικά
Ο Antoine Meo εξακολουθεί να είναι δυνατός. Ο Γάλλος βρίσκεται 40 δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπαίκτη του Toby Price. Ο Ricky Brabec βρίσκεται επίσης είναι σε καλή μέρα, μόλις 1’49 ‘πίσω. Ο π΄ρωτος στην γενική κατάταξη, Adrien Van Beveren, από την άλλη πλευρά, χάνει κατά 6’31 ‘.
13:39 O Barreda μένει πίσω
Ο Joan Barreda έχει μείνει πίσω παρά το καλό του ξεκίνημα. Ο αναβάτης της Honda πιθανώς έχει ενοχλήσεις από το τραυματισμένο γόνατό του και έχει μείνει πίσω 10’36 ‘στο Antoine Meo στο CP2.
13:20 Ο Meo παίρνει το προβάδισμα
Μετά τη να ανοίξει το δρόμο χθες. Ο Γάλλος ξεκίνησε τη σημερινή Μαραθώνια δυναμικά ακολουθοντας βντας τους πρώτους και έχοντας πολύ καλό ρυθμό πέρασε μπροστά. Ο επίσημος αναβάτης της KTM είναι δέκα δευτερόλεπτα μπροστά από τον συμπαίκτη του Toby Price. Εν το μεταξύ, οι Adrien Van Beveren και Xavier de Soultrait της Yamaha δυσκολεύονται να βρουν το ρυθμό τους και είναι πίσω κατά 2’30 ‘.
12:01 Ο Barreda ξεκινάει τον αγώνα!
Ο Joan Barreda άνοιξε το δρόμο σήμερα ως αποτέλεσμα της εντυπωσιακής νίκης του χθες. Ο αναβάτης της Honda χτες χτύπησε το γόνατο του, οπότε μένει να δούμε προς θα συνεχίσει σήμερα.

11:40 Ολα είναι ανοιχτά
Με λιγότερο από 5 λεπτά να χωρίζουν τον Adrien van Beveren, τον Kevin Benavides και τον Joan Barreda στη γενική κατάταξη, το όνομα του νικητή στο τέλος της ημέρας μπορεί να είναι οποιουδήποτε. Ενώ το κορυφαίο τρίο θα προτιμήσει πιο συντηρητική οδήγηση προς τη Tupiza, οι αναβάτες όπως ο Matthias Walkner, ο Toby Price και ο Xavier de Soultrait είναι διατεθειμένοι να έρθουν αντιμέτωποι με τον δυνατό αέρα για να ανέβουν θέσεις στην γενική κατάταξη.



Το δεύτερο μισό του κρίσιμου Μαραθωνίου
Η 8η ειδική – Stage 8, η μεγαλύτερη του αγώνα, μήκους 498χλμ, είναι το δεύτερο μέρος της Μαραθώνιας ειδικής που άφησε τους αγωνιζόμενους χωρίς βοήθεια από τις ομάδες στο bivouac χθες το βράδυ.
Προκλήσεις όπως οι ψηλοί αμμόλοφοι που βρίσκονται σε υψόμετρο 3.500 μέτρων, καθιστούν την διαδρομή δύσκολη και περίπλοκη!

Με λιγότερο από 5 λεπτά που χωρίζει τον Adrien van Beveren, τον Kevin Benavides και τον Joan Barreda στη γενική κατάταξη, και με τον «αστάθμητο παράγοντα» να παίζει το πρώτο ρόλο το όνομα του νικητή στην Κόρδοβα μπορεί να είναι ο οποιεσδήποτε. Το κορυφαίο τρίο θα πρέπει να οδηγήσουν με λιγότερα ρίσκα στο δρόμο προς την Tupiza, ενώ αναβάτες όπως ο Matthias Walkner, ο Toby Price και ο Xavier de Soultrait είναι διατεθειμένοι να πιέσουν για να ανεβούν στην γενική κατάταξη.

Γενική κατάταξη μετά την 8η μέρα:

1 Adrien van Beveren Yamaha 27h22m03s

2 Kevin Benavides Honda 0m22s

3 Matthias Walkner KTM 6m34s

4 Toby Price KTM 7m35s

5 Joan Barreda Honda 8m01s

6 Antoine Meo KTM 9m56s

7 Stefan Svitko KTM 31m55s

8 Ricky Brabec Honda 31m58s

9 Gerard Farres KTM 45m52s

10 Johnny Aubert Gas Gas 1h09m02s


ΠΗΓΗ http://www.bikerspirit.net/main/
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ακυρώνεται η 9η ειδική λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Δημοσιεύτηκε 14 January 2018 Από τον BikerSpirit

Η αυριανή 9η ειδική Tupiza-Salta ακυρώνεται λόγω καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και με την αυριανή πρόβλεψη του καιρού να δίνει ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες!

Αυτή την ανακοίνωσε εξέδωσε πριν λίγο η διοργάνωση του Dakar μέσω του διευθυντή του αγώνα Marc Coma: «Υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας και καταιγίδα. Δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα ρίσκο και βάλουμε τους οδηγούς σε οποιοδήποτε κίνδυνο»

Η 9η ειδική Tupiza-Salta που ακυρώνεται θα έμπαινε στην Αργεντινή με αυτή την διαδρομή των 754 χλμ. με 242 χλμ. να αποτελούν την ειδική.

«Το bivouac στη Tupiza είναι ήδη σε κακή κατάσταση. Θα μπορούσαμε αύριο να διοργανώσουμε μια αλλά ειδική διαδρομή, αλλά προτιμούμε να μην διακινδυνεύσουμε.»

«Καταρχήν, γνωρίζαμε από την αρχή ότι αυτό το τμήμα της Βολιβίας είναι ευαίσθητο από την άποψη του καιρού. Προτιμάμε να είμαστε λίγο συντηρητικοί σήμερα και στη συνέχεια να είμαστε σε θέση να κρατήσουμε την 10η ειδική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Στο Ράλι Ντακάρ του 2017 είχαμε πολλές ακυρώσεις ειδικών και συντομότερες διαδρομές λόγω κακοκαιρίας, η ακύρωση της 9ης ειδικής της Δευτέρας, σηματοδοτεί μόλις την πρώτη ολοκληρωτική ακύρωση ενώ είχαμε άλλη μια μερική ακύρωση του φετινού Ντακάρ.

Μείνετε συντονισμένοι …

 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
κατα πως φαινεται μονο με 2 εγκαταλήψεις θα δει κορυφή
φετος ειναι Ιαπωνική υπόθεση ....
 

πυξιδας990

well know member
Δημοσιεύσεις
2.945
Ηλικία
46
Περιοχή
λεωνιδιο τσακωνιας
Μοτοσυκλέτα
aprilia DORSODURO RED
Όνομα
Μανωλης
κατα πως φαινεται μονο με 2 εγκαταλήψεις θα δει κορυφή
φετος ειναι Ιαπωνική υπόθεση ....
τους αφησαμε μπας και κατεβουν και αλλοιDancing
 

ΜΟΥΡΙΚΗΣ

well know member
Δημοσιεύσεις
2.375
Ηλικία
50
Περιοχή
Κρανίδι Αργολίδας. Φωκιανό Αρκαδίας.
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 640 ADV (07)
YAMAHA YZF600R (97) Thundercat
Όνομα
Γιώργος Μουρίκης
Περιοχή
Κρανίδι Αργολίδας.
Είναι καιρός αφού λανσάρουν νέες μοτοσικλέτες στην αγορά. ...
 
Top Bottom