Του κόσμου τα παράξενα

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Κάτι την όαση Στελιος-Τέρι ανάμεσα σε μας τα γουμαραγκαθα...

Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Το Σπίτι του Διαβόλου σε μια πόλη του Μεξικού



Αυτό το σπίτι, στην περιοχή San Luis Tehuiloyocan της πόλης Πουέμπλα (Puebla) -ή Ερόικα Πουέμπλα ντε Σαραγόσα (Heroica Puebla de Zaragoza)- στο Μεξικό, είναι καλυμμένο με εικόνες πάνω σε ηφαιστειακά πετρώματα και καλύπτεται από μια μακάβρια παράδοση.



Η κυβέρνηση της Τσολούλα προσπάθησε να εξαλείψει το στίγμα που περιβάλλει την βιβλιοθήκη Amoxcalli και το σκοτεινό της παρελθόν. Ωστόσο, όλη η πόλη γνωρίζει ακόμα το κτίριο ως το La Casa del Diablo (Σπίτι του Διαβόλου) λόγω της πρόσοψής του και των φημών ότι ήταν χώρος σατανικής λατρείας.



Οι εικόνες χρονολογούνται από τον 17ο αιώνα και δημιουργήθηκαν με μια τεχνική που ονομάζεται "ραγισμένες πέτρες", κατά την οποία έβαζαν ηφαιστειακές πέτρες σε μορφές για τη δημιουργία διαφόρων εικόνων. Αν και η τεχνική ήταν πολύ γνωστή σε όλη την περιοχή, -ίσως- κανένα σπίτι δεν ενσωματώνει αυτή την μορφή τέχνης περισσότερο από το Σπίτι του Διαβόλου.



Σύμφωνα με τους τοπικούς θρύλους, πιστεύεται ότι υπήρχαν ακόμη δύο σπίτια διακοσμημένα με την ίδια τεχνική. Ωστόσο, από το φόβο των σχεδίων, καλύφθηκαν με τσιμέντο και οι τοποθεσίες τους χάθηκαν στην ιστορία.



Μερικές από τις εικόνες απεικονίζουν τον Ήλιο, δικέφαλους αετούς και εκκλησίες. Υπάρχουν επίσης σύμβολα που αναφέρονται στα Πάθη, όπως ένα αγκάθινο στέμμα, σκάλες, καρφιά, ακόμη και το "πέπλο της Βερόνικα" με τον Ιησού να κλαίει δάκρυα αίματος (Το "πέπλο της Βερόνικα" είναι μια παράδοση η οποία άρχισε να αναπτύσσεται στη Δύση από το 1200 περίπου, σύμφωνα με την οποία, η Αγία Βερόνικα σκούπισε τον ιδρώτα και το αίμα που έτρεχε στο πρόσωπο του Χριστού στο δρόμο προς τον Γολγοθά με αποτέλεσμα να αποτυπωθεί θαυματουργικά η μορφή Του σ΄ αυτό. Η επίσημη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της το ύφασμα αυτό, το οποίο έχει αναγνωριστεί ως αυθεντικό από τον πάπα Ιννοκέντιο Γ' (1198‐1216) και φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου). Ωστόσο, οι πιο μυστηριώδεις μορφές του σπιτιού είναι αυτές που φυλάσσουν την είσοδο. Κοντά στην είσοδο του σπιτιού υπάρχουν δύο πίθηκοι με πόδια κότας, που χαμογελούν με τις γλώσσες τους έξω, ενώ φορούν εκκλησιαστικά καπέλα. Στη χριστιανική εικονογραφία, ο πίθηκος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια με την απληστία, την κακία, ακόμη και με τον διάβολο. Οι πίθηκοι, και άλλα περίεργα στοιχεία, έδωσαν στον μύθο ότι η αυλή του σπιτιού χρησιμοποιήθηκε για δαιμονικές επικλήσεις. Υπάρχουν μάλιστα ιστορίες για ανθρωποθυσίες, όπου τα θύματα ρίχτηκαν στο πηγάδι της αυλής.



Τα μυστήρια που περιβάλλουν το σπίτι παραμένουν μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, υπάρχουν λίγες αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την αρχική χρήση του σπιτιού ή γιατί δημιουργήθηκαν οι εικόνες. Επί του παρόντος, το σπίτι λειτουργεί ως βιβλιοθήκη και πολιτιστικό κέντρο. Ωστόσο, οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πολλές ιστορίες να πουν για το Σπίτι του Διαβόλου.

 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
εγω ξερω καποιον που ετσι και παει εκει περα θα διαλυθουν ολα σαν την λαιλαπα θα περάσει.............:D:D:D:D:p:p:p:p:p:D:D:D:D
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
εγω ξερω καποιον που ετσι και παει εκει περα θα διαλυθουν ολα σαν την λαιλαπα θα περάσει.............:D:D:D:D:p:p:p:p:p:D:D:D:D
Εδώ πάει Σιγκαπούρη, ΗΑΕ και Βραζιλία, στο Μέξικο θα κολλήσει?

Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Καποιοι πιστευω δε το ξερουν ;);)

Ποια ήταν η Amber Hagerman που πήρε το όνομά της η παγκόσμια εφαρμογή εξαφάνισης ανηλίκων και πώς δολοφονήθηκε;


Το απόγευμα της 13ης Ιανουαρίου του 1996, η 9χρονη Amber Hagerman και ο 5χρονος αδελφός της Ricky, κατευθύνθηκαν με τα ποδήλατά τους σ’ ένα εγκαταλελειμένο μπακάλικο στο Arlington του Texas. Λίγα λεπτά αργότερα ο Ricky επέστρεψε στο σπίτι τους, το οποίο βρισκόταν μόλις ένα τετράγωνο μακριά, μόνος του. Κανείς δεν είδε ξανά την Amber ζωντανή.



O Jim Keil, ένας 78χρονος συνταξιούχος που βρισκόταν στην αυλή του, είχε δει την Amber να ποδηλατεί πάνω-κάτω στον δρόμο. Κάποια στιγμή ένα φορτηγάκι σταμάτησε κι ο οδηγός πετάχτηκε έξω κι άρπαξε την Amber. To κοριτσάκι έβαλε τις φωνές αλλά το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ο Keil ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία έφθασε μέσα σε λίγα λεπτά. Ο Keil περιέγραψε το φορτηγάκι σαν ένα σκούρο, πιθανότατα μαύρο αυτοκίνητο. Όσο για τον απαγωγέα είπε ότι ήταν λευκός ή λατίνος.

Στο μεταξύ, ο παππούς της Amber, JimmieWhitson, βλέποντας τον Ricky να επιστρέφει μόνος, ανησύχησε για την εγγονή του και κατευθύνθηκε προς το πρώην μπακάλικο, όπου έπαιζαν τα παιδιά. Όταν έφθασε οι αστυνομικοί ήταν ήδη εκεί.

Οι ειδικοί μαρτυρούν ότι οι απαγωγές από ξένους είναι σπάνιες αφενός, αλλά από τις πιο δύσκολες για να επιλυθούν αφετέρου. Ακόμη και με την παρουσία αυτόπτη μάρτυρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι αρχές δεν βοηθήθηκαν ιδιαίτερα. Κατέληξαν πως η απαγωγή της Amber ήταν ένα ευκαιριακό έγκλημα: ο απαγωγέας την είδε μόνη της και αποφάσισε, παρορμητικά, να την αρπάξει. Το άδειο μαγαζί, στο οποίο συνήθιζαν να παίζουν τα παιδιά της γειτονιάς, βρισκόταν κοντά σε μια τεράστια εγκατάσταση της General Motors, με πάρα πολλούς εργαζομένους. Από την αρχή της έρευνας η αστυνομία είχε καταλήξει ότι ο απαγωγέας ήταν εξοικειωμένος με την περιοχή.



Μια τεράστια, ενδελεχής έρευνα άρχισε. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος πλαισιώθηκαν τόσο από το FBI, όσο και από μια στρατιά εθελοντών πολιτών. Υπήρξαν μαρτυρίες ότι ένα φορτηγάκι, σαν αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή της Amber, είχε γίνει αντιληπτό έξω από ένα πλυντήριο αυτοκινήτων, αλλά οι ερευνητές δεν το εντόπισαν ποτέ. Τέσσερις μέρες αργότερα, ένας άνδρας που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του έξω από το μπλοκ διαμερισμάτων Forest Hill, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από το σημείο αρπαγής της Amber, εντόπισε το πτώμα ενός παιδιού σ’ ένα χαντάκι. Η Amber Hagerman είχε βρεθεί. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι η Amber είχε κρατηθεί ζωντανή δυο ημέρες πριν δολοφονηθεί, κατά την διάρκεια των οποίων είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Η αστυνομία του Arlington και το FBI σχημάτισαν μια κοινή ομάδα έρευνας για τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη. Ακολούθησαν χιλιάδες ενδείξεις, μαρτυρίες και ίχνη χωρίς, όμως, να καταφέρουν να πλησιάσουν –έστω- στον δράστη. Το 1999, τρία χρόνια μετά την αρπαγή και την δολοφονία της Amber, η ομάδα αυτή διαλύθηκε και η υπόθεση πάγωσε. Παραμένει άλυτη μέχρι σήμερα, 19 χρόνια μετά. Ο ντετέκτιβ Jim Ford, του τμήματος του Arlington, δήλωσε πρόσφατα ότι τίποτα δεν θα ήταν πιο σημαντικό και παρηγορητικό από την επίλυση της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς η απαγωγή, η σεξουαλική κακοποίηση και, εν τέλει, η δολοφονία ενός παιδιού είναι από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα.



H Glenda Whitson, γιαγιά της Amber, εύχεται να συλληφθεί ο δολοφόνος της, αν και δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη. «Δεν έχουν σχεδόν τίποτα για να προχωρήσουν», λέει, «παρά μόνο λίγες ίνες υφάσματος που βρέθηκαν στο σώμα της. Εξακολουθούν να ψάχνουν, μας φωνάζουν από καιρού εις καιρόν για να μας πουν ότι δεν έχουν βρει ακόμη κάτι, λένε ότι δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια ποτέ. Αλλά μετά από τόσα χρόνια, χάνεις κάθε ελπίδα ότι θα τον ανακαλύψουν».

Λίγες εβδομάδες μετά την δολοφονία της Amber, η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα το προφίλ του δολοφόνου. Δυστυχώς τα στοιχεία ήταν ελάχιστα, οπότε το προφίλ του ήταν πολύ γενικό. Νεαρός άνδρας, τουλάχιστον 25 ετών, εξοικειωμένος με την περιοχή, ζούσε ή εργαζόταν σ’ αυτήν και κάτι πυροδότησε την ενέργειά του. Καθώς αποδείχτηκε ότι κράτησε την Amber ζωντανή για δύο ημέρες μετά την απαγωγή, έπρεπε να διαθέτει κάποιο σχετικά ασφαλές μέρος για την κράτησή της.

Από το 1996 ένας δολοφόνος διαφεύγει. Κράτησε κάποιο «τρόπαιο» από το θύμα του, ώστε να μπορεί να ξαναζεί το έγκλημά του; Έχει σκοτώσει πριν ή μετά από αυτό; Είναι ελεύθερος ή βρίσκεται στην φυλακή για κάποια άλλη αιτία; Η Amber Hagerman δικαιούται δικαιοσύνη και ο δολοφόνος της τιμωρία.



Το Amber Alert

Λίγο μετά την απαγωγή της Amber, ένας ακροατής του ραδιοφώνου του Dallas, έθεσε μιαν απλή ερώτηση: γιατί η αστυνομία δεν συνεργαζόταν με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε η πληροφόρηση του κοινού και, κατά συνέπεια, η παροχή τυχόν πληροφοριών από αυτό, να είναι άμεση, σε περιπτώσεις απαγωγής παιδιού. Η ιδέα του βρήκε απήχηση και, έτσι, γεννήθηκε το AMBERALERT. Ξεκίνησε τοπικά, σαν Dallas Amber Alert, στην συνέχεια έγινε πολιτειακό και, κατόπιν, εθνικό. Από την δημιουργία του μέχρι σήμερα, το Amber Alert έχει συμβάλει στον εντοπισμό και την διάσωση πάνω από 400 παιδιών, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής. Στις μέρες μας το Amber Alert έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες του κόσμου.

Αν και επίσημα το όνομα AMBER είναι το ακρωνύμιο για το America’s Missing Broadcast Emergency Response (άμεση ανταπόκριση μέσω ΜΜΕ για εξαφανισμένα παιδιά στην Αμερική), είναι σαφές ότι ονομάστηκε έτσι στη μνήμη της Amber. Οι ειδοποιήσεις Amber Alert μεταδίδονται, τόσο στην Αμερική όσο και στις υπόλοιπες χώρες, μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καλωδιακής τηλεόρασης, διαδικτύου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πινακίδων ενημέρωσης κυκλοφορίας, μέσων κοινωνικής δικτύωσης –όπως το facebook και οι εφαρμογές του Google-, συσκευασίες τροφίμων κ.λ.π.

Η απόφαση για να εκδοθεί μια ειδοποίηση Amber Alert, λαμβάνεται πάντα από την τοπική αστυνομία, η οποία έχει την ευθύνη για την έρευνα της εξαφάνισης. Οι ειδοποιήσεις συνήθως περιλαμβάνουν το όνομα και την φωτογραφία του εξαφανισμένου παιδιού, περιγραφή υπόπτου για την απαγωγή αν υπάρχει καθώς και στοιχεία του οχήματος αρπαγής (όπως αριθμός πινακίδων), αν είναι διαθέσιμα. Για να αποφευχθούν τυχόν φάρσες ή κακόβουλες ενέργειες, οι προϋποθέσεις για την έκδοση ενός Amber Alert είναι αρκετά αυστηρές: οι αστυνομικές αρχές πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται περί απαγωγής, να υπάρχουν ενδείξεις ότι η ζωή του παιδιού ή η υγεία του κινδυνεύει, να υπάρχει σαφής περιγραφή του παιδιού και του απαγωγέα ή/και του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησε (όπου αυτό είναι δυνατόν) και, τέλος, το παιδί να είναι κάτω των 18 ετών.





Σ΄αυτές τις βασικές προϋποθέσεις του Amber Alert, έχουν επέλθει διαφοροποιήσεις σε διάφορες χώρες. Για παράδειγμα, άλλες δεν θεωρούν υποχρεωτική την αναφορά στον απαγωγέα, καθώς αυτό το στοιχείο δεν είναι πάντα διαθέσιμο αφενός, αλλά κάποιος μπορεί να έχει εντοπίσει το παιδί αφετέρου. Σε άλλες χώρες δεν θεωρείται αναγκαία συνθήκη για την έκδοση Amber Alert ο κίνδυνος για την ζωή ή την υγεία του παιδιού, κι αυτό γιατί –σε κάποιες περιπτώσεις- ο απαγωγέας είναι ένας εκ των γονέων, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδικία με τον άλλον για την επιμέλεια του παιδιού. Το απήγαγε μεν, δεν θα το βλάψει δε κ.λ.π.

Να σας υπενθυμίσω πως το Amber Alert έχει εφαρμογή μόνο σε εξαφανίσεις ανηλίκων. Για ηλικίες πάνω από τα 18 χρόνια εκδίδεται Silver Alert.
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
κανείς δεν ξέρει την τραγική αυτή ιστορία ,να μή τύχει σε κανένα γονιό...
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ένα κάστρο στη Ρουμανία που θα έκανε τον Δράκουλα να ζηλέψει



Ο οποίος λέγεται ότι είχε φυλακιστεί εκεί.



Στην καρδιά της Τρανσυλβανίας, στην πόλη Χουνεντοάρα, ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ευρώπης μοιάζει σαν να κάθεται πάνω σε έναν βραχώδη γκρεμό και το μόνο που επιτρέπει την πρόσβαση σ' αυτό είναι μόνο μια λεπτή γέφυρα. Πρόκειται για το Κάστρο Corvin, το οποίο μοιάζει σαν να βγήκε από κάποιο παραμύθι -κυρίως επειδή οι συντηρητές του πίστευαν ότι έτσι έπρεπε να δείχνει.



Χτισμένο στα μέσα του 15ου αιώνα, το κάστρο ήταν έργο του Ούγγρου στρατιωτικού και πολιτικού ηγετική Ιωάννη Ουνιάδη (Hunyadi János στα ουγγρικά, Ioan de Hunedoara στα ρουμανικά) -σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές της εποχής, ήταν γιος οικογένειας ευγενών Ρουμανικής καταγωγής-, ο οποίος το έκτισε πάνω στα ερείπια ενός κάστρου που είχε χτίσει ο Κάρολος Α' της Ουγγαρίας.


Ο Ιωάννης Ουνιάδης - πηγή


Ο Βλαντ Γ' Τσέπες - πηγή

Το κάστρο χωρίζεται σε τρεις μεγάλες περιοχές: την αίθουσα του ιππότη, την αίθουσα του φαγητού και τις κυκλικές σκάλες. Κάθε ένα από αυτά τα τρία μέρη περιβάλλεται από κυκλικούς και ορθογώνιους πύργους που χρησιμοποιήθηκαν τόσο για την άμυνα, όσο και ως φυλακή.



Κατά τη διάρκεια της ζωής του Ουνιάδη, το κάστρο ήταν μεγαλοπρεπές. Όμως, μετά τον θάνατό του, το παράκμασε γρήγορα. Το ενδιαφέρον για την αποκατάστασή του αυξήθηκε τον 17ο αιώνα. Όταν άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης, οι εργάτες ξανασχεδίασαν το κάστρο για να φαίνεται ως αυτό που θεωρούσαν γοτθικό κάστρο, κάτι που εξηγεί κατά πολύ την εμφάνισή του.



Το κάστρο συνδέεται με μερικούς θρύλους. Αν και μάλλον είναι αναληθές, λέγεται ότι ο Ιωάννης Ουνιάδης φυλάκισε εκεί μέσα τον βοεβόδα της Βλαχίας, Βλαντ Γ' Τσέπες (ή Βλαντ ο Παλουκωτής ή Κόμης Δράκουλας). Ο Βλαντ πέρασε περίπου επτά χρόνια στα μπουντρούμια του κάστρου, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να τρελαθεί. Λόγω αυτών των δεσμών, το κάστρο αναφέρεται μερικές φορές ως πηγή έμπνευσης για το κάστρο του Δράκουλα στο μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ του 1897. Στην πραγματικότητα, ο Στόκερ ούτε τη συμμαχία του Βλαντ με το Ουνιάδη γνώριζε, ούτε το κάστρο.



Στην αυλή του κάστρου, κοντά στο παρεκκλήσι του 15ου αιώνα, υπάρχει ένα πηγάδι βάθους 30 μέτρων. Σύμφωνα με το μύθο, την πηγή άνοιξαν τρεις Τούρκοι κρατούμενοι στους οποίους είχαν υποσχεθεί να τους αφήσουν ελεύθερους αν έβρισκαν νερό. Οι Τούρκοι ολοκλήρωσαν το πηγάδι μετά από 15 χρόνια, αλλά οι δεσμοφύλακές τους δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους. Λέγεται ότι η επιγραφή σε έναν τοίχο του πηγαδιού σημαίνει "έχετε νερό, αλλά όχι ψυχή". Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν μεταφράσει την επιγραφή ότι "την επιγραφή έγραψε ο Χασάν, ο οποίος ζει σκλάβος των Γκιαούρηδων (η αρχική έννοια της λέξης ήταν ο άπιστος, ήταν υβριστική ονομασία των χριστιανών από τους μωαμεθανούς), στο φρούριο κοντά στην εκκλησία".
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Τα Μάτια της Μαυριτανής που επιβλέπουν την ισπανική πόλη Κουένκα



Δύο μεγάλα μάτια, που τα ζωγράφισε κάποιος ανώνυμος κάποτε, σε ένα βουνό με θέα προς την πόλη, αποδίδουν φόρο τιμής σε έναν παλιό μύθο.



Βαμμένα σε μια ρωγμή στα βουνά που επιβλέπουν την μεσαιωνική πόλη Κουένκα, στην αυτόνομη κοινότητα Καστίλλη-Λα Μάντσα στην κεντρική Ισπανία, υπάρχουν δύο μεγάλα μπλε μάτια που κοιτούν τα μικρά δρομάκια της πόλης. Τα ζωγράφισε κάποτε ένας ανώνυμος καλλιτέχνης και αποδίδουν φόρο τιμής σε έναν θρύλο μιας απαγορευμένης αγάπης ηλικίας σχεδόν 1.000 χρόνων.


πηγή

Η ιστορία της πόλης, που απέχει σχεδόν μια ώρα από την Μαδρίτη, ξεκινάει την εποχή της κατάκτησης της Ιβηρικής Χερσονήσου από τους Μουσουλμάνους το 714. Η πόλη, που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου από ασβεστόλιθο, χτίστηκε από τους Μαυριτανούς ως ένα αδιαπέραστο φρούριο και η σχεδόν τέλεια κατάστασή της την έχει καταστήσει Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ο θρύλος πίσω από τα "Los Ojos de la Mora" τοποθετείται μετά την κατάκτηση της πόλης από τους Χριστιανούς τον 12ο αιώνα. Σε μια από τις γειτονιές που κατοικούσαν οι Μαυριτανοί, μια Μαυριτανή και ένας χριστιανός στρατιώτης ερωτεύτηκαν. Η αγάπη τους κρατήθηκε μυστική, καθώς η επαφή μεταξύ των δύο θρησκειών απαγορευόταν αυστηρά. Ο πατέρας της νεαρής σκόπευε να την παντρέψει με έναν νεαρό Μαυριτανό που είχε ζήτησε το χέρι της. Όταν εκείνη απέρριψε την πρόταση, ο νεαρός άρχισε να παρακολουθεί τις κινήσεις της τη νύχτα.



Ο στρατιώτης και η νεαρή γυναίκα είχαν σκοπό να φύγουν κρυφά ώστε να είναι μαζί και να βρουν έναν ιερέα για βαφτιστεί εκείνη χριστιανή και να μπορούν να παντρευτούν. Τη νύχτα που είχαν προγραμματίσει να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, ο στρατιώτης δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα Μαυριτανών που έστειλε ο απορριφθείς εραστής της γυναίκας και σκοτώθηκε.



Απελπισμένη, η γυναίκα προσπάθησε να αυτοκτονήσει για να μπορέσει να ενωθεί με τον εραστή της στον ουρανό, αλλά ο ιερέας της υπενθύμισε ότι η αυτοκτονία απαγορεύεται στους χριστιανούς. Τότε, λέγεται ότι, η γυναίκα πέθανε με την καρδιά της χίλια κομμάτια και ότι μέχρι σήμερα τα μάτια της επιβλέπουν το παλιό τμήμα της πόλης, εκεί που προοριζόταν να συναντήσει τον εραστή της.
 

jtnakos

member
Δημοσιεύσεις
1.876
Ηλικία
46
Περιοχή
Σάμπως ξέρω; Σιάτιστα- Πτολεμαΐδα- Γιάννενα
Μοτοσυκλέτα
Fiat Punto Adve
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Πτολεμαΐδα
Σκορπά τρόμο: ψάρι με ανθρώπινα δόντια επιτίθεται σε κολυμβητές και τρώει τους όρχεις τους


Το ψάρι ονομάζεται Pacu, και έχει την ικανότητα να εντοπίζει τους άνδρες που κολυμπούν. Δεν επιτίθεται σε γυναίκες. Θεωρεί εξαιρετικό μεζέ τους… όρχεις. Όταν εντοπίσει λοιπόν έναν άνδρα κολυμβητή, ορμάει και στην κυριολεξία ξεσκίζει τους όρχεις του.





Πάντως εδώ στην Ελλάδα δεν πρέπει να μας πιάνει τρόμος, δεν κινδυνεύει κανένας άνδρας κολυμβητής, αφού το συγκεκριμένο είδος δε ζει στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής πληθυσμοί από το Pacu έχουν εντοπιστεί στη λίμνη Μίσιγκαν στο Ιλινόις, στη θάλασσα της Παπούα- Νέα Γουινέα και πριν από λίγες ημέρες στο Όρεσουντ της Σουηδίας.



Μάλιστα οι ψαράδες εκεί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το ψαρεύουν, αφού έχουν αναφερθεί περιπτώσεις, κατά τις οποίες το ψάρι αν και έξω από το νερό, όρμησε σε ψαρά, έκλεισε τα σαγόνια του γύρω από τους όρχεις του και τους έκοψε. Οι επιστήμονες που εξέτασαν το συγκεκριμένο είδος κατέληξαν πως έχει άμεση συγγένεια με τα πιράνχας του Αμαζονίου. Διαφέρει μόνο στο μέγεθος. Το Pacu είναι μεγαλύτερο και συχνά απαντώνται πληθυσμοί του όπου υπάρχουν ψάρια που αγγίζουν τα 12 κιλά. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση δεν είναι ο τρόπος επίθεσης και ο εκλεκτός μεζές που του αρέσει, αλλά το σχήμα των δοντιών του. Δεν διαφέρουν καθόλου από τα ανθρώπινα δόντια. Το Pacu, έχει τουλάχιστον τρεις σειρές από δόντια.




 

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Σκορπά τρόμο: ψάρι με ανθρώπινα δόντια επιτίθεται σε κολυμβητές και τρώει τους όρχεις τους


Το ψάρι ονομάζεται Pacu, και έχει την ικανότητα να εντοπίζει τους άνδρες που κολυμπούν. Δεν επιτίθεται σε γυναίκες. Θεωρεί εξαιρετικό μεζέ τους… όρχεις. Όταν εντοπίσει λοιπόν έναν άνδρα κολυμβητή, ορμάει και στην κυριολεξία ξεσκίζει τους όρχεις του.





Πάντως εδώ στην Ελλάδα δεν πρέπει να μας πιάνει τρόμος, δεν κινδυνεύει κανένας άνδρας κολυμβητής, αφού το συγκεκριμένο είδος δε ζει στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής πληθυσμοί από το Pacu έχουν εντοπιστεί στη λίμνη Μίσιγκαν στο Ιλινόις, στη θάλασσα της Παπούα- Νέα Γουινέα και πριν από λίγες ημέρες στο Όρεσουντ της Σουηδίας.



Μάλιστα οι ψαράδες εκεί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν το ψαρεύουν, αφού έχουν αναφερθεί περιπτώσεις, κατά τις οποίες το ψάρι αν και έξω από το νερό, όρμησε σε ψαρά, έκλεισε τα σαγόνια του γύρω από τους όρχεις του και τους έκοψε. Οι επιστήμονες που εξέτασαν το συγκεκριμένο είδος κατέληξαν πως έχει άμεση συγγένεια με τα πιράνχας του Αμαζονίου. Διαφέρει μόνο στο μέγεθος. Το Pacu είναι μεγαλύτερο και συχνά απαντώνται πληθυσμοί του όπου υπάρχουν ψάρια που αγγίζουν τα 12 κιλά. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση δεν είναι ο τρόπος επίθεσης και ο εκλεκτός μεζές που του αρέσει, αλλά το σχήμα των δοντιών του. Δεν διαφέρουν καθόλου από τα ανθρώπινα δόντια. Το Pacu, έχει τουλάχιστον τρεις σειρές από δόντια.






Λούγκρα θα 'ναι.................από κούνια.......................................
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Σκορπά τρόμο: ψάρι με ανθρώπινα δόντια επιτίθεται σε κολυμβητές και τρώει τους όρχεις τους

Aρα ο Μάνος κολυμπά άφοβα εκεί....cdefghigik
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Top Bottom