Σφηνάκια & Shaker

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε στο Αγρίνιο, αλλά δεν βλέπω να κάνουμε μαθημα μετά
Αστα τα μαθηματα μητσαρα για αλλα φορα θα σας παμε με Sapiokaravo FJR σε μαγαζια κατσε καλα Smileys drinking beer Emoticon
 

johnnie

well know member
Δημοσιεύσεις
2.281
Ηλικία
48
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Γιά όλα τα γούστα
Όνομα
Γιάννης Παντίδος
Ποτε είναι στο Αγρίνιο που λέτε?
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ποτε είναι στο Αγρίνιο που λέτε?
Ειναι τα μαθηματα στη πιστα αλλα απο το καινουριο χρονο φιλε :)
 

johnnie

well know member
Δημοσιεύσεις
2.281
Ηλικία
48
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Γιά όλα τα γούστα
Όνομα
Γιάννης Παντίδος
Τελευταία επεξεργασία:

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Αστα τα μαθηματα μητσαρα για αλλα φορα θα σας παμε με Sapiokaravo FJR σε μαγαζια κατσε καλα Smileys drinking beer Emoticon


Το 2008 ήμουν Αθήνα εκανα σεμινάριο Γρηγόρης οδήγησης με την υπηρεσία.
Το τελευταίο βράδυ βγαίνουμε εξω και γυρνάνε το πρωί
Χώμα
Λασπη
Θα δινανε πτυχία το πρωί.
Και σκάνε μύτη κάτι < μεγάλοι > και ήθελαν να μας βάλουν να κάνουμε επίδειξη.
Όχι επιδείξη, πήρα το πτυχίο και ξανά πήγα για ύπνο
 

Beast

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.282
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
SUZUKI GSF 1250 !!!
Όνομα
Κυριακος
Περιοχή
Nεα. Σμυρνη
Εγώ στο Αγρίνιο γι'αυτό δεν δήλωσα .
Άμα κατέβω ,χλωμό να κάνω και το μαθημα
Έλα θα το κάνουμε... δικαβαλο!!!
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.472
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Τη να κανει παλικαρμ γιατι να μην ειναι τη θα παθουμε νομισες, στην επομενη μαζωξη θα γινει τσι π********νας εκει να δεις υποβρυχια με βομβες βυθουSmileys drinking beer Emoticon

Μαζεφτε τον ρεεεεε,δαγνωνννν.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
εγω θα παω για τα ποτά. Ακούς @johnnie ?
Eλα κοπελα μου εσυ να δεις πως θα περασουμε και ασε τους αλλους να κανουν μαθηματα στη πισταYesYes
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Μαζεφτε τον ρεεεεε,δαγνωνννν.
Οσο για τη παρτη σου γιαννιωτη ξερεις εσυ..............Middle finger dancing bananaMiddle finger dancing banana
 

Βασω Μπ

new member
Δημοσιεύσεις
400
Μοτοσυκλέτα
BMW F650GS
Όνομα
Βάσω
Περιοχή
Εξάρχεια
Eλα κοπελα μου εσυ να δεις πως θα περασουμε και ασε τους αλλους να κανουν μαθηματα στη πισταYesYes
abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk
Μας τα χάλασε ο κορονοϊος αλλα που θα παει ....θα περασει...τα ειπαμε και στην Λιβαδεια. Κανονιστε εκδρομη!!!Dancing
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

‘The Craft of the Cocktail’ του Dale DeGroff




Ο συγγραφέας Dale DeGroff, είναι γνωστός σαν ‘King Cocktail’ και αποτελεί μέντορας μιας ολόκληρης γενιάς bartender. Μια πρωτοποριακή φιγούρα της σύγχρονης εποχής κοκτέιλ, η επιρροή του DeGroff στη βιομηχανία έχει διαρκέσει δεκαετίες – καθιστώντας τον το τέλειο άτομο για να γράψει για την ‘τέχνη του κοκτέιλ’. Σε περισσότερες από 240 σελίδες, ο DeGroff μοιράζεται τεχνικές, περισσότερες από 500 συνταγές κοκτέιλ και ένα γλωσσάρι όρων για να βοηθήσουν τους αναγνώστες με το άγνωστο λεξιλόγιο των ποτών.

Όλες οι σκέψεις αντλούνται είτε από τις εμπειρίες του DeGroff πίσω από το μπαρ είτε από την τεράστια βιβλιοθήκη του με vintage κοκτέιλ βιβλία. Αυτό το βιβλίο ξεκινά με την ιστορία των spirits και τον τρόπο δημιουργίας τους. Καλύπτει επίσης τα βασικά στοιχεία ενός καλά εφοδιασμένου μπαρ, επιλέγοντας τα σωστά εργαλεία και συστατικά, κυριαρχώντας βασικές τεχνικές και την ανάπτυξη του cocktail. Ωστόσο, το ‘The Craft of the Cocktail’ προσφέρει πολύ περισσότερα από απλώς πληροφορίες για κοκτέιλ. Παρουσιάζει επίσης και μια σφαιρική άποψη του κλάδου, γεμάτη με ανέκδοτα και γοητευτικές ιστορίες προσωπικοτήτων του κλάδου που κάθε μπάρμαν πρέπει να γνωρίζει.

‘The Savoy Cocktail Book’



Ένα από τα ιστορικότερα βιβλία cocktail που έχουν εκδοθεί ποτέ. Από το 1889, όταν το Savoy του Λονδίνου άνοιξε για πρώτη φορά, η μπάρα του υπήρξε μέκκα για τους λάτρεις των κοκτέιλ ενώ ακόμη και σήμερα, το μπαρ κατατάσσεται στα καλύτερα του κόσμου. Ένας από τους σημαντικότερους bar leaders ήταν ο Harry Craddock. Οι συνταγές του Craddock θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό πρότυπο για τα σημερινά κοκτέιλ. Στο ‘The Savoy Cocktail Book’, ο Craddock αποτυπώνει εκατοντάδες συνταγές ενώ πολλές από αυτές τις συνταγές εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα και σήμερα στα μενού των καλύτερων bars παγκοσμίως. Το 2013 βγήκε μια επανέκδοση εκείνης της έκδοσης που θεωρήθηκε ορόσημο. Το βιβλίο είναι γεμάτο με έγχρωμες εικονογραφήσεις των κοκτέιλ και της δεκαετίας του 1920 που οι θαμώνες καπνίζουν, πίνουν, τρώνε και χορεύουν στο φημισμένο μπαρ.

‘American Bar: The Artistry of Mixing Drinks’ του Charles Schumann




Δεν θα μπορούσε από αυτή την λίστα να λείπει το American Bar του Charles Schumann. O άνθρωπος που αποτέλεσε την δεκαετία του ’90 πρόσωπο ορόσημο στην αναγέννηση των cocktails, το 1995 έγραψε το δικό του μανιφέστο – αφιέρωμα στα κλασικά cocktails. Tο βιβλίο οργανώνεται σε ενημερωτικές ενότητες που εξηγούν πώς γίνονται τα κοκτέιλ και περιλαμβάνουν σημαντικές πληροφορίες για τα συστατικά τους. Περισσότερες από 500 συνταγές ταξινομούνται αλφαβητικά, ενώ μικρές αναφορές στην ιστορία τους σε κάνει να δεθείς περισσότερο με μερικά από αυτά.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΚΟΚΤΕΙΛ: Με ούζο!​

kokteil-ouzo-600x330.jpg

Ποιος είπε ότι το διάσημο απόσταγμα πίνετε μόνο με τον κλασικό τρόπο -σκέτο ή με νερό και πάγο; Μαζί του φτιάχνουμε και φοβερά cocktails, που ξεχειλίζουν ελληνικά αρώματα και αρέσουν πολύ. Σου έχουμε λοιπόν μια συνταγή, που αν είσαι λάτρης του ούζου, θα τη φτιάξεις ξανά και ξανά.

Υλικά
50 ml Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου
½ λεμόνι κομμένο σε δύο μέρη
20 ml σιρόπι λεβάντας
10-12 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλο)
Για το σιρόπι λεβάντας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζετε το σιρόπι λεβάντας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Το μίγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει. Προσθέτετε τη λεβάντα και άφησε για λίγη ώρα να δώσει τα αρώματά της στο μίγμα. Στη συνέχεια, σουρώνετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο σιρόπι λεβάντας του εμπορίου.
Βάζετε μέσα στο shaker τα κομμάτια λεμονιού και τα φύλλα του βασιλικού και χτυπάτε δυνατά με ένα γουδοχέρι (μέθοδος muddling). Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ούζο και το σιρόπι λεβάντας. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το σουρώνετε 2 φορές (fine strain). Σερβίρετε σε ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο.
Ολοκληρώνετε το κοκτέιλ σας διακοσμώντας το ποτήρι με ένα κλωναράκι λεβάντας και ένα φύλλο βασιλικού.


ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΟΥΖΟ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ​



ΥΛΙΚΑ
  • 50 ml ούζο
  • 25 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 25 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 5 φύλλα βασιλικού
  • 4 κ.γ. ροζ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ροζ πιπέρι. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το ούζο, το χυμό φρέσκου λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάμε. Σερβίρουμε σουρώνοντας το κοκτέιλ και γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού.
 

Aggelos 1969

well know member
Δημοσιεύσεις
2.480
Ηλικία
54
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Transalp 650
Όνομα
Άγγελος
Περιοχή
Αχαρναί Αττικής

ΚΟΚΤΕΙΛ: Με ούζο!​

View attachment 26160

Ποιος είπε ότι το διάσημο απόσταγμα πίνετε μόνο με τον κλασικό τρόπο -σκέτο ή με νερό και πάγο; Μαζί του φτιάχνουμε και φοβερά cocktails, που ξεχειλίζουν ελληνικά αρώματα και αρέσουν πολύ. Σου έχουμε λοιπόν μια συνταγή, που αν είσαι λάτρης του ούζου, θα τη φτιάξεις ξανά και ξανά.

Υλικά
50 ml Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου
½ λεμόνι κομμένο σε δύο μέρη
20 ml σιρόπι λεβάντας
10-12 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλο)
Για το σιρόπι λεβάντας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουτ. γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
Διαδικασία
Αρχικά ετοιμάζετε το σιρόπι λεβάντας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Το μίγμα πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι να βράσει. Προσθέτετε τη λεβάντα και άφησε για λίγη ώρα να δώσει τα αρώματά της στο μίγμα. Στη συνέχεια, σουρώνετε το σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο σιρόπι λεβάντας του εμπορίου.
Βάζετε μέσα στο shaker τα κομμάτια λεμονιού και τα φύλλα του βασιλικού και χτυπάτε δυνατά με ένα γουδοχέρι (μέθοδος muddling). Στη συνέχεια, πρόσθεσε το ούζο και το σιρόπι λεβάντας. Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το σουρώνετε 2 φορές (fine strain). Σερβίρετε σε ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο.
Ολοκληρώνετε το κοκτέιλ σας διακοσμώντας το ποτήρι με ένα κλωναράκι λεβάντας και ένα φύλλο βασιλικού.


ΚΟΚΤΕΙΛ ΜΕ ΟΥΖΟ & ΒΑΣΙΛΙΚΟ​



ΥΛΙΚΑ
  • 50 ml ούζο
  • 25 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 25 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 5 φύλλα βασιλικού
  • 4 κ.γ. ροζ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το ροζ πιπέρι. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το ούζο, το χυμό φρέσκου λεμονιού και το σιρόπι ζάχαρης. Χτυπάμε. Σερβίρουμε σουρώνοντας το κοκτέιλ και γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού.
Εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια πίνω πότε πότε ούζο με πορτοκάλι ή λεμόνι. Παλιά συνήθεια από τον στρατό πού βγαίναμε και πίναμε 5-6 ποτά για να μας βγει φθηνά. Πάντως δεν είναι κακό πίνεται ευχάριστα!!!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Σε δροσιστικά cocktails μετατρέπονται τα Αποστάγματα Μπαμπατζίμ​

11-121749-shot-cocktails-rbt3_1ws7.jpg
Από το απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ! Έτσι, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος –μύστης της ποτοποιίας– μας ταξιδεύει με μία διαφορετική καλοκαιρινή προσέγγιση!

Τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ ξεχωρίζουν για την καθαρότητά τους και αποτελούν τη βάση και τη θεμελίωση της επιτυχίας σε όλες τις προτάσεις κοκτέιλ – Grapirinia, Μαστίχα Fresh, Asso, Stromboli, Monte Cassino Sunrise. O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος προτείνει για τους απαιτητικούς αλλά και τους εναλλακτικούς, 5 συνταγές κοκτέιλ με βάση τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ.

Grapirinia​

Συστατικά: 1 Lime, 2-3 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη, 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, τριμμένος πάγος
Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail

Asso​

Συστατικά: 4/10 grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, 1/10 σιρόπι τριαντάφυλλο, 2/10 χυμός βατόμουρο (όχι φρέσκο), 1/10 σιρόπι ζάχαρης
Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker

Μαστίχα Fresh​

Συστατικά: 40ml μαστίχα, 20 ml grappa Μπαμπατζιμ Ξινόμαυρο, 20-30 ml χυμό φρέσκο αγγούρι, 10 ml χυμό lime ή λεμόνι, 5-10 ml σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση: Χτυπάμε τα υλικά στο shaker και σουρώνουμε σε ποτήρι martini

Stromboli​

Συστατικά: 25ml grappa Μπαμπατζίμ Μοσχάτο, 25ml Γρεναδίνη
Σερβίρισμα: Σε κλασικό ποτήρι cocktail
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker, σερβίρουμε και συμπληρώνουμε λευκό κρασί από πάνω για να έχουμε διχρωμία (κρασί μη αρωματικό κατά προτίμηση)

Monte Cassino Sunrise​

Συστατικά: 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Ροδίτης, 30ml Limoncello
Σερβίρισμα: Σε κλασικό ποτήρι cocktail
Εκτέλεση: Συμπληρώνουμε χυμό πορτοκάλι και από πάνω προσθέτουμε 15ml Γρεναδίνη
Το φετινό καλοκαίρι συνοδεύεται από προϊόντα απόσταξης με υπογραφή ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ! Τολμήστε και απολαύστε τα δροσιστικά αυτά cocktails!
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δεν είναι ρούμι με κόλα, είναι Cuba Libre​

Μια ωδή στο κοκτέιλ που έφερε την επανάσταση στον κόσμο του ποτού.​

cuba-libre.jpg

Μπορεί να αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ στον παγκόσμιο χάρτη, όμως, πόσοι πραγματικά γνωρίζουν την επαναστατική ιστορία του Cuba Libre; Του σκουρόχρωμου κοκτέιλ, που αποτελείται από ρούμι, λάιμ και Coca Cola, και που εκτόξευσε τη φήμη του όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία Cocktail με τον Tom Cruise;

Η αλήθεια είναι πως από το 1988, όταν και εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη, το συγκεκριμένο κοκτέιλ φτιάχνεται και πωλείται σχεδόν παντού. Από τα μεγάλα bars των μητροπόλεων, μέχρι και το τελευταίο ξεχασμένο μαγαζάκι της επαρχίας. Μιλάμε ασφαλώς για ένα αρκετά απλό κοκτέιλ στην παρασκευή, αλλά ταυτόχρονα και τόσο περίπλοκο στη γεύση.

__opt__aboutcom__coeus__resources__content_migration__liquor__2018__01__02105149__Cuba-Libre-7...jpg

Ένα μικρό μάθημα ιστορίας του Cuba Libre​

Ήταν αρχές του 1900 όταν τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών εγκαταστάθηκαν στην Κούβα, έχοντας μόλις νικήσει τον αμερικανοισπανικό πόλεμο στην Καραϊβική. Το σύνθημα «Ελεύθερη Κούβα» (Cuba Libre) ήταν τότε το μότο των Κουβανών επαναστατών κατά της ισπανικής κυριαρχίας.
Μαζί με τους Αμερικανούς που έφτασαν τότε στο νησί, ήρθαν και κάποια αμερικανικά προϊόντα, όπως η Coca Cola. Σύμφωνα με τον μύθο, λοιπόν, τον Αύγουστο του 1900 οι αμερικανικές δυνάμεις που είχαν βρίσκονταν στο νησί, για να γιορτάσουν την νίκη, βγήκαν στα bars της Αβάνας. Τότε ο στρατηγός Ράσελ ζήτησε από έναν barman να του ετοιμάσει ένα ρούμι, με cola και μια φέτα λάιμ.
Μόλις πήρε το κοκτέιλ του, σήκωσε το ποτήρι ψηλά και αναφώνησε “Por Cuba Libre”. Τότε, οι υπόλοιποι Αμερικάνοι στρατιώτες παρήγγειλαν το ίδιο και ήπιαν όλοι μαζί, φωνάζοντας το σύνθημα. Κάπως έτσι λέγεται ότι γεννήθηκε το όνομα ενός ιστορικού και διαχρονικού κοκτέιλ, το οποίο άρχισε να εξαπλώνεται από εκείνη τη στιγμή σε όλο τον κόσμο.

H Θεσσαλονικιώτικη παραλλαγή​

Η παρασκευή του Cuba Libre είναι αρκετά εύκολη, κάτι που έχει ενθαρρύνει πάρα πολλούς να το φτιάξουν στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεσαι άλλωστε είναι λίγο ρούμι, λίγη Coca Cola, λίγο λάιμ και πάγο. Τίποτα παραπάνω.
Στη Θεσσαλονίκη τώρα είναι αρκετά διαδεδομένη μια μικρή παραλλαγή του Cuba Libre, που ακούει στο όνομα Toumba Libre και αντί για ρούμι, έχει ρετσίνα. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, αποτελεί το αγαπημένο ποτό των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πριν ή μετά τα ματς της ομάδας τους, γεμίζουν τα ποτήρια τους με Ρετσίνα και Κόλα και δεν πίνουν στην υγειά της Αβάνας, αλλά της Τούμπας.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.303
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Prohibition_era_Party.jpg

Τα cocktails της ποτοαπαγόρευσης επιστρέφουν στη μόδα​

Τι έπινε ο Αλ Καπόνε και οι υπόλοιποι γκάνγκστερ.

Η ανάγκη είναι η μητέρα όλων των ανακαλύψεων όπως λέει ο λαός. Την εποχή του 1920 η Αμερική απαγόρευσε την πώληση αλκοολούχων ποτών κι έτσι ο κόσμος αναγκάστηκε να στραφεί σε αυτοσχέδια μέτρα για να περάσει καλά το χρόνο του μέσα σε μία τόσο ζοφερή ατμόσφαιρα.

Δες πως θα φτιάξεις τα καλύτερα λευκά κοκτέιλ του 1920:

cok7.jpg

The Last Word...Fill a shake with ice Pour in 20ml of Dry Gin (we’d opt for Chase) Add 20ml of Green Chartreuse Add 20ml of Lime Juice, and 20ml of Maraschino Liqueur Shake until well chilled Strain into a chilled coupe glass


cok3.jpg

Gin Rickey...Fill a glass with ice and squeeze in two Lime Wedges Add 40ml of London Dry Gin (we like Sipsmith) Top up with Sparkling Water Stir thoroughly and serve


cok5.jpg

Southside....Fill a shaker with ice Add 60ml of Gin (we suggest the bold, brash Batchers’ Gin from Litchfield Distillery) Pour in 20ml of Lemon Juice and 20ml of Simple Syrup Throw in 5 fresh Mint Leaves Shake for 15 seconds Strain into a chilled cocktail glass Garnish with a mint leaf


Φυσικά κάποια από εκείνα τα παράξενα και χρωματιστά ποτά έμειναν στην ιστορία μιας και ήταν υπέροχα στη γεύση αλλά και στην όψη. Και κάπως έτσι ανακαλύφθηκε η τέχνη του κοκτέιλ.

Η ανάγκη να καλυφθεί η οξύτητα των παράνομων και αυτοσχέδιων ποτών που κυκλοφορούσαν εκείνη την περίοδο, μας χάρισαν τα υπέροχα κοκτέιλ που απολαμβάνουμε σήμερα όπου κι αν βρεθούμε.

Μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ στη λίστα μας και να προσπαθήσεις να τα φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι, μόνο πρόσεξε τη λεπτομέρεια μιας και όλο το παιχνίδι παίζεται εκεί.

cok2.jpg

Sidecar...Fill a shake with ice Add 50ml Cognac (we like Hennessy), 15ml Cointreau and 15ml Lemon Juice Shake vigorously for 30 seconds Strain into a cocktail glass Garnish with Orange Zest​


cok4.jpg

Rob Roy...Fill a mixing glass with ice cubes Pour in 50ml of blended Scotch Whisky (such as Sir Edward’s) Add 20ml of Red Vermouth Shake in a couple of drops of Angostura Bitters Stir thoroughly with a bar spoon Strain into a cocktail glass​


cok6.jpg

Jack Rose...Fill a shake with ice Pour in 40ml of Apple Brandy (Laird’s Straight is best) Add 15 ml of Grenadine and 25ml Lemon Juice Shake until chilled Strain into a coupe glass Garnish with a single cherry​


Πηγη www.ratpack.gr
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.350
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
View attachment 28522

H Θεσσαλονικιώτικη παραλλαγή​


Στη Θεσσαλονίκη τώρα είναι αρκετά διαδεδομένη μια μικρή παραλλαγή του Cuba Libre, που ακούει στο όνομα Toumba Libre και αντί για ρούμι, έχει ρετσίνα. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, αποτελεί το αγαπημένο ποτό των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι πριν ή μετά τα ματς της ομάδας τους, γεμίζουν τα ποτήρια τους με Ρετσίνα και Κόλα και δεν πίνουν στην υγειά της Αβάνας, αλλά της Τούμπας.
Κάτω από το γήπεδο έχει Μάρκετ ιν.
Χρυσές δουλειές έχει κάνει Rolling
 
Top Bottom