Σεμιναριο Α' βοηθειων Θεσσαλονικη

vasko

new member
Δημοσιεύσεις
86
Ηλικία
49
Περιοχή
Χαλκιδική
Μοτοσυκλέτα
VARADERO MK3
Όνομα
Βασίλης
https://m.facebook.com/photo.php?fb...urce=57&ref=m_notif&notif_t=share_wall_create

 

Ilias vara

wolf
Δημοσιεύσεις
2.880
Περιοχή
θεσσαλονικη
Μοτοσυκλέτα
VARADERO MK3
Όνομα
ΗΛΙΑΣ
Περιοχή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΕΡΡΕΣ
αν και το ειδα τωρα ...θα προσπαθησω να περασω ...
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.131
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
παρα πολυ ενδιαφερουσα προταση και πρωτοβουλια μιλησα και με τα πιδια της USAR HEllAS για την ΑΘΗΝΑ κατι παρομοιο .....θα δουμε αν μπορεσουμε γιατι δεν υπαρχει κλιμακιο για την ΑΘΗΝΑ....
 

StepaS

well know member
Δημοσιεύσεις
3.187
Μοτοσυκλέτα
KTM 1290 Super Adventure S
Όνομα
Vagelis
Ένα σεμινάριο τέτοιου είδους θα έπρεπε να το έχει παρακολουθήσει ο καθένας μας. Ίσως η σημαντικότερη γνώση που μπορεί να μας προσφέρει είναι το ότι μερικές φορές δεν πρέπει να κάνουμε απολύτως τίποτα για να μην χειροτερέψουμε μια κατάσταση με ανεπανόρθωτο τρόπο!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα... Οι παλιοί μπορεί να θυμούνται τον Σλόμπονταν Γιάνκοβιτς. Παίχτης του Πανιωνίου ο οποιος στη διαμαρτηρία του για ένα φάουλ έριξε κεφαλιά στο προστατευτικό μαξιλάρι της μπασκέτας για να διαμαρτυρηθεί.
«Διατομή του πέμπτου αυχενικού, τομή νωτιαίου μυελού» διέγνωσαν οι γιατροί, και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του. Το βίντεο του τραυματισμού υπάρχει στο youtube. Βλέποντάς το, και προσπαθόντας να φέρω στο μυαλό μου 1-2 πραγματάκια από τα σεμηνάρια νομίζω πως ο άνθρωπος μπορεί και να τον "πηδούσε" τον τραυματισμό του εάν υπήρχαν σωστοί τραυματιοφορείς οι οποίοι θα ακινητοποιούσαν σωστά το κεφάλι του και δεν θα το κουνούσαν πέρα δώθε.
στα πρώτα δύο λεπτά του βίντεο φαίνεται η βλακεία (η οποία ξεκινάει από την άγνοια) όλων όσων είναι τριγύρω... όλοι θέλανε να βοηθήσουν και όλοι τους θα έπρεπε να βρίσκονται κατηγορούμενοι στα δικαστήρια.
Να τονίσω πως δεν είμαι γιατρός!! και πως αυτό είναι δικό μου συμπέρασμα με 1-2 πραγματάκια που μου έχουν δείξει κάποιοι γιατροί και τραυματιοφορείς. Εάν δεν κάνω λάθος υπάρχει πλαίσιο νόμου στο οποίο κάποιος που θα σπεύσει να βοηθήσει έναν τραυματία υπάρχει η πιθανότητα να μπλέξει νομικά εφόσον του προκαλέσει κάποια ζημιά. Καλό είναι να το έχουμε και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας...

Για όποιον δεν έχει παρακολουθήσει και δεν σκοπεύει να παρακολουθήσει ένα τέτοιο σεμινάριο ας βάλει καλά στο μυαλό του πως βλέποντας έναν άνθρωπο πεσμένο στο δρόμο/πάτωμα δε σημαίνει αυτομάτως πως πρέπει πρώτα να τον σηκώσουμε εάν δεν κινδυνεύει από κάτι. Μερικές φορές αρκεί το να είμαστε δίπλα του και να του μιλάμε για να ηρεμήσει κι ας περιμένουμε να τον σηκώσει κάποιος που να ξέρει τον σωστό τρόπο...
 

vasko

new member
Δημοσιεύσεις
86
Ηλικία
49
Περιοχή
Χαλκιδική
Μοτοσυκλέτα
VARADERO MK3
Όνομα
Βασίλης
https://m.es-la.wwwwww.lite.facebook.com/groups/156983174346913

Πολύ καλή εμπειρία.Μακάρι να γίνονται συχνά τετοιες συναντήσεις.Να σημειώσω ότι ήταν η πρώτη μου επαφη με το V-Strom club.

Μπράβο στα παιδιά για την πρωτοβουλία.
 
Top Bottom