Ραντάρ θορύβου(ειδικότερα για μοτό) στη Γαλλία..

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Πηγή:https://www.motorcyclenews.com/news/2019/june/noise-cameras/

Μια Γαλλική πόλη στις παρυφές του αεροδρομίου Ορλύ στο Παρίσι άρχισε να αντιμετωπίζει δυναμικά την εκπομπή θορύβου μοτοσικλετών, εγκαθιστώντας ένα «ραντάρ θορύβου» ικανό να αναγνωρίσει το παράνομο όχημα.Με τον εντοπίσμό της θέσης του θα εκδίδει αυτόματα κλήση.

Βρίσκεται στο κέντρο του Villeneuve-le-Roi, όπως αναφέρει το Reuters και το σύστημα θα τεθεί σε λειτουργία πραγματικού χρόνου αφού περάσει ο νόμος που θα επιτρέπει τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.Η συσκευή θα συνδέθεί με αστυνομικές κάμερες CCTV για να εκδίδει αυτόματα πρόστιμα.

Όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία χρησιμοποιεί ήδη όριο θορύβου οχημάτων,ωστόσο βασίζεται στην ικανότητα της αστυνομίας να τα πιάσει στην πράξη.

Το σύστημα δημιουργήθηκε από την Bruitparif και χρησιμοποιεί τέσσερα μικρόφωνα για τη μέτρηση των επιπέδων ντεσιμπέλ ανά δέκατο δευτερολέπτου. Αυτό μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της αρχικής πηγής θορύβου, που απεικονίζεται ως μια σειρά χρωματιστών κουκίδων πίσω από το μηχάνημα, γνωστή ως «ακουστικό εγχείρημα».

Πέραν του αστικού περιβάλλοντος, τώρα ο θόρυβος παρακολουθείται επίσης στους λόφους του Saint-Forget, έξω από το Παρίσι. Μια δημοφιλής διαδρομή σε ποδηλάτες ενώ δύο επιπλέον συσκευές πρόκειται να εγκατασταθούν στο κεντρικό Παρίσι τον Σεπτέμβριο.
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
και τιθεται το ερωτημα που το χω βαλει και σε αντιπροσωπους εδω στο Ελλάντα (χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα απαντηση φυσικά δεν)
και τα εργοστασια ξερετε κραπες ρεμουλες τερμιλιωνει πως συνεχιζουν και βγαζουν νεα μπουρια και πως περνουν πιστοποιήσεις ;;;
ρωτωντας σε αντιπρόσωπο να παει να μου αλλάξει στην αδεια τα db.... εφοσον παρω την εξατμισουλα απ αυτον μιας και ειναι για το συγκεκριμενο μοντελο εγκεκριμενη......ακόμα περιμενω απαντηαη....




ωχουυυυυ και τωρα κατι μου θυμησες Μητσομ εχω μια εξατμιση ....πρεπει να την στειλω πισω....
 

angelthing

member
Δημοσιεύσεις
1.656
Μοτοσυκλέτα
F700GS, CRF300L
Όνομα
Angelos
Από μία άποψη ολίγον αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε, παραμένω με την απορία όσον αφορά το νομικό πλαίσιο του εγχειρήματος και βέβαια το αν, πότε, πως θα μας έρθει τελικά και προς τα εδώ.
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Καταρχήν με την έλευση των ηλεκτρικων μοτοσυκλετών/αυτοκινήτων θα κλείσουν οι εταιρίες ή θα πουλάνε ηχητικό πρόγραμμα με ηχείο για να βγάζουν τους γνώριμους ήχους.

Μέχρι τότε θα εξελίσονται..

Πχ. AkraTApovic..
:p:D
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.274
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Αλητάμπουρα ........ cdefg
(και εγώ επίσης με το Triumph !!)
Ναι ,τον εναν ,τον αρεσε τοσο που με ρωτησε λεπτομερειες.
Τον βλεπω με gs συντομα χαχαχαχα
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.123
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Υποκρισία παντού εδώ κάηκε ο Αμαζόνιος και η Ευρώπη σιωπά γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη, οι Ακραπες τους πείραξαν
 

ekos

well know member
Δημοσιεύσεις
2.765
Όνομα
d
Υποκρισία παντού εδώ κάηκε ο Αμαζόνιος και η Ευρώπη σιωπά γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη, οι Ακραπες τους πείραξαν
Εδω ανοιγουν πυρηνικα εργοστασια και αγοραζουν ρυπους και κατα τα αλλα θελουν μηχανακια με Euro 123
Παρανοια τελειως
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γαλλία: Ξεκινούν δοκιμές ραντάρ καταγραφής θορύβου για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης​

Στο Παρίσι αλλά και στα προάστια της πρωτεύουσας​




Μετά τις κάμερες καταγραφής παραβιάσεων του ΚΟΚ, ένα νέο σύστημα έρχεται να προστεθεί στη φαρέτρα των γαλλικών αρχών, για την καταπολέμηση αυτή τη φορά της ηχορύπανσης που παράγουν οι εξατμίσεις κυρίως των μοτοσυκλετών

Μια προσφιλής συνήθεια των οδηγών, είτε αυτοκίνητου είτε μοτοσυκλέτας, είναι η αντικατάσταση της εργοστασιακής εξάτμισης, με κάποια after market, πιο «ελεύθερη», είτε πρόκειται για ολόκληρο το σύστημα, είτε μόνο για την απόληξη.
Στη Γαλλία, λοιπόν, θέλοντας να καταπολεμήσουν την ηχορύπανση που παράγουν οι «ελεύθερες» εξατμίσεις κυρίως των μοτοσυκλετών, ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν ραντάρ ήχου.
Στο Παρίσι αλλά και στα προάστια της πρωτεύουσας, οι συγκεκριμένες συσκευές έχουν ήδη τοποθετηθεί ωστόσο δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία ακόμα, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας όπως η Λιόν και η Νις.
Όπως έγινε γνωστό το επόμενο διάστημα οι αρχές θα ξεκινήσουν δοκιμές ώστε να διαπιστωθεί το πόσο ακριβές είναι το ραντάρ ήχου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η δοκιμαστική περίοδος αναμένεται να διαρκέσει για ένα με δύο χρόνια, με την εφαρμογή τους να αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο το 2023.
Πως λειτουργεί
Το ραντάρ καταγραφής ήχου διαθέτει κάμερα και λειτουργεί όπως ακριβώς και οι κάμερες που υπάρχουν ήδη στα οδικά δίκτυα. Όταν το σύστημα διαπιστώσει παραβίαση του ορίου των ντεσιμπέλ που παράγει το όχημα, προχωρά σε καταγραφή της πινακίδας κυκλοφορίας του και εν συνεχεία ο οδηγός ενημερώνεται σχετικά μέσω κλίσης που θα λάβει από το ταχυδρομείο.
Οι επιπτώσεις του θορύβου στην υγεία μας
Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησε το βρετανικό σύστημα υγείας, η ηχορύπανση και οι διαταραχές ύπνου αποτελούν τις βασικές αιτίες πρόκλησης άγχους, στρες και προβλημάτων που αφορούν στην ψυχική υγεία. Στην έρευνα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο θόρυβος έχει άμεση συνάρτηση με την ποιότητα ζωής καθώς προκαλεί εκνευρισμό και σύγχυση.

Πηγη https://2wo.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.221
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Για το καλό μας , αν και ποτέ μου δεν κατάλαβα το νοημα της ... ελεύθερης εξατμισης ..... γύρω από τις πλατείες ....!abcde
 
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Γαλλία – Η «καταδίωξη» του ήχου συνεχίζεται​



Η «τάση» στο κυνήγι των παραβάσεων στη Ευρώπη τελευταία έχει αρκετά «ραντάρ» θορύβου, με τη Γαλλία να επεκτείνει τα σημεία ελέγχου της.
Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά στο Παρίσι, με τα επονομαζόμενα συστήματα «Μέδουσα». Πρόκειται για συνδυασμό κάμερας 360 μοιρών και μερικών μικροφώνων που εκτείνονται γύρω της με στόχο… τις διερχόμενες φασαριόζικες εξατμίσεις.

Οι μοτοσυκλέτες είναι ο πρωταρχικός στόχος, καθώς σύμφωνα με το περιοδικό L'Automobile για παράδειγμα, το χωριό Saint-Forget στην περιοχή Yvelines είναι «μια κόλαση για τους κατοίκους που αναζήτησαν την ηρεμία σε αυτή την αγροτική τοποθεσία». Αυτή η «ηρεμία» διαταράσσεται από «500 αναβάτες την ημέρα» το καλοκαίρι, σύμφωνα –πάντα- με το περιοδικό L'Automobile.
Μέσα από τα ίδια δημοσιεύματα, πολιτικοί στην περιοχή της κοιλάδας Chevreuse λένε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο» να καταγράφουν οχήματα στα 120dB ή ακόμα και στα 130dB. Εντάσεις δηλαδή κοντά στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες.
Σε κάθε περίπτωση, το όριο που επιβάλλουν οι γαλλικές αρχές στα οχήματα είναι τα 90dB, το οποίο είναι 12 dB χαμηλότερο από το όριο των 102dB που σχεδιάζουν να εισαγάγουν στις πίστες αγώνων στο μέλλον. Όσοι υπερβαίνουν τα όρια τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 135 ευρώ.

Στην Ελλάδα δε, η ποινή είναι εξίσου αμείλικτη, με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να πραγματεύεται το θέμα στο Άρθρο 15, κατά το οποίο απαγορεύεται η οδήγηση και η κυκλοφορία οχήματος που προκαλεί θόρυβο πέραν των επιτρεπόμενων ορίων. Εάν το όχημα δεν πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ και παράλληλα αφαιρούνται τα στοιχεία κυκλοφορίας.
Είναι προφανές πως κανείς δεν θα διαφωνήσει με κάποιο πρόστιμο σε κάποιον που δε σέβεται τίποτα, έχοντας εξάτμιση που ξεκουφαίνει άπαντες, για αυτό άλλωστε υπάρχει και σχετική νομοθεσία. Το θέμα είναι που τελειώνει η προστασία μας και που ξεκινά απλά η συνεχής παρακολούθηση μας στο όνομα της πρώτης. Όσα βλέπουμε στην Ευρώπη άλλωστε, είναι θέμα χρόνου να έρθουν και στη χώρα μας.

Πηγη www.bikeit.gr
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.221
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Δράση-Αντίδραση .... εδώ ας αρχίσουν από τα μεταμεσονύχτια παπάκια των ντελιβερυ ... και το πρόστιμο στο μαγαζί φυσικά ....!Bcdef
 
Top Bottom