Περιπολικό χωρίς πλήρωμα θα πιάνει τους παραβάτες μόνο του

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Η Ford θα κατασκευάσει ένα αυτόνομο όχημα που θα μπορεί να... κρύβεται και να εντοπίζει όσους υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας αλλά και να καταδιώκει υπόπτους
Πριν από λίγους μήνες οι Αρχές του Ντουμπάι παρουσίασαν ένα αυτόνομο όχημα που θα λειτουργεί ως περιπολικό. Πρόκειται για ένα όχημα, παρόμοιο με τα μικρά αυτοκίνητα πόλης, που διαθέτει μία ειδική κάμερα που μπορεί να καταγράφει εικόνες περιμετρικά (360 μοίρες) αλλά και βιομετρικό λογισμικό για την αναγνώριση υπόπτων και καταζητούμενων. Το όχημα μεταφέρει μαζί του και ένα drone το οποίο θα βοηθά στους ελέγχους και την παρακολούθηση σε σημεία που το όχημα για κάποιο λόγο αδυνατεί να προσεγγίσει. Οι εικόνες που καταγράφει το όχημα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο και σε κάποιο κέντρο ελέγχου της αστυνομίας έτσι ώστε γίνεται και εκεί επεξεργασία και αναζήτηση πιθανών υπόπτων.

Η Ford κάνει το επόμενο βήμα. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή ενός περιπολικού που θα κινείται αυτόνομα και θα κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να καταγράφει εικόνες. Το περιπολικό της Ford θα πηγαίνει σε δρόμους που γίνεται συχνά παραβίαση του ορίου ταχύτητας και το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα διαθέτει θα το οδηγεί σε σημεία που θα είναι αθέατο από τους άλλου οδηγούς. Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι βρετανικοί Times το περιπολικό θα διαθέτει νέα γενιάς συστήματα καταγραφής εικόνων, ταχύτητας και επικοινωνίας.
Το περιπολικό θα παραμένει αόρατο για τους οδηγούς που παραβιάζουν το όριο ταχύτητας ή τους ερυθρούς σηματοδότες ενώ ταυτόχρονα θα παραμένει αόρατο και από τα διάφορα συστήματα που εντοπίζουν τα συμβατικά ραντάρ που χρησιμοποιούνται για την μέτρηση της ταχύτητας και ειδοποιούν τους κατόχους τους ώστε να πατούν φρένο όταν πλησιάζουν σε αυτά. Οταν κάποιος οδηγός παραβιάσει το όριο ταχύτητας ή περάσει με κόκκινο το περιπολικό έχοντας καταγράψει τον αριθμό της πινακίδας θα δρα αναλόγως. Θα στέλνει τα σχετικά στοιχεία στα κεντρικά για τα… περαιτέρω αλλά σε περίπτωση που το όχημα του παραβάτη είναι τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει συστήματα ηλεκτρονικής επικοινωνίας τότε το περιπολικό θα συνδέεται αυτόματα με το όχημα του παραβάτη και θα τον ενημερώνει με μήνυμα στην οθόνη του ταμπλό ότι έχει ήδη δεχτεί κλήση. Επιπλέον σε περίπτωση που τα κεντρικά έχουν κάποια πληροφορία ότι στην περιοχή που βρίσκεται το περιπολικό κινείται κάποιο ύποπτο αυτοκίνητο ή ακόμη και άνθρωπος θα στέλνουν τα σχετικά δεδομένα στο περιπολικό και αυτό θα ξεκινήσει την καταδίωξη

Οι αστυνομικές Αρχές των ΗΠΑ αλλά και της Βρετανίας υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την είδηση αυτή αφού στελέχη της υποστήριξαν ότι υπάρχουν διάφορες περιοχές στις οποίες για διαφόρους λόγους είναι δύσκολη ή ακόμη και επικίνδυνη η φυσική παρουσία των αστυνομικών και η χρήση ενός τέτοιου περιπολικού θα προσφέρει κάποιες λύσεις στην αστυνόμευση αυτών των περιοχών. Αναφέρουν επίσης ότι ένα τέτοιο όχημα μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και σε περιστατικά που συνδέονται με τρομοκρατία. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η χρήση τέτοιων οχημάτων από τις αστυνομικές Αρχές θα επιφέρουν αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα στελέχη της Ford αναφέρουν ότι σε περίπτωση που η εταιρεία δεχτεί κάποια παραγγελία μπορεί να παραδώσει ένα ρομποτικό περιπολικό σε διάστημα τριών ετών από σήμερα.

www.newsbeast.gr


κι ο φιλος μας ; τι θα κανει ο φιλος μας ; καφε και τυρόπιττα στα everest συνέχεια ;;;;

funnyfunnyfunnyRollingRollingRollingRollingSmileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer Emoticon



 

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Περιπολικό χωρίς πλήρωμα θα πιάνει τους παραβάτες μόνο του

...κι' εδώ θα φτιάξουμε δικαστήρια χωρίς δικαστές για να
τους αφήνουν ελεύθερους ξανά και ξανά...................
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.124
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Οπως το sex χωρίς γυναίκα, αλλά αυτό είναι απο αρχαιοτάτων χρόνων.....Τι άλλο θα ακούσουμε......
 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
δικαστης ντρεντ ταινια...κοιτα να δεις οτι θα γινει πραγματικοτητα

O Τζότζεφ είχε μοτοσυκλέτα :D...γ*******στερή Lawmaster 5000. Αυτό θυμίζει περισσότερο Total Recall (το νεότερο) ή Minority Report.
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Ρε σεις ενα καλο ρουκετοβολο,ισα με ποσο να κανει?cdefghigicdefghigicdefghigi
 
Top Bottom