Αυτό με την γεύση της Άμστελ τον χειμώνα και το καλοκαίρι, παραμένει ένας μύθος.
Δηλαδή
Το καλοκαίρι έχει διαφορετική γεύση και τον χειμώνα άλλη.
Πλανάται ένας μύθος οτι ,λόγω υπερκατανάλωσης δεν προλαβαίνει να < ψηθεί > που λένε η μπύρα ,γι αυτό και έχει μια ποιο νερουλιαριιη γεύση το καλοκαίρι.
Προσωπικά είχα ρωτήσει στελεχος της Άμστελ ,ο οποίος ουτε το επιβεβαίωσε ούτε το αρνήθηκε.
η βασικη διαφορα αναμεσα στις φρεσκιες και τις παστεριωμενες μπυρες ειναι
οι φρεσκιες μπυρες εχουν χρονο καταναλωσης ...ο οποιος τι ειναι στην ουσια ; ειναι ο χρονος μεσα στον οποιο η μπυρα θα ολοκληρωθει και θα αποκτησει τα χαρακτηριστικα τα οποια ειχε σαν στοχο ο ζυθοποιος οταν ''εβραζε΄'' την συνταγη εαν τον υπερβεις στην ουσια δεν πινεις αυτο που ηθελε να βγαλει
Οι παστεριωμενες μπυρες ειναι σταθεροποιημενες στην γευση που θεωρει η ζυθοποιοια οτι αυτη που ηθελε ... οσο μενει ουτε κερδιζει ουτε χανει
Για να εχει μια (την οποια ) σταθερη γευση μια μπυρα πρεπει η συνταγη και το αρχικο χαρμανι να ειναι οσο γινεται πιο ουδετερο και να μην εξαρταται τοσο πολλυ απο τις διαφορες στην παραγωγη και επεξεργασια των συστατικων Πραγμα που οι μικρες ζυθοποιοιες το επιδιωκουν για πιο ιδιαιτερες γευσεις
Αν λαβουμε υποψιν οτι στην ουσια η μπυρα αποτελειται απο 4 βασικα υλικα Νερο, κριθαρι , βυνη μαγια
Νερο .. αν δεν ειναι ειναι προιον απο επεξεργασιας (υδραγωγειο ) αλλα και εκει παλι παιζει ρολο με ποιον τροπο γινεται ποσιμο (πχ χλωριωση ,οζον κτλ ) τοτε διαφερει απο περιοχη σε πριοχη και εποχη του χρονου
Κριθαρι.. .τι ποικιλια ειναι και με τι τροπο και σε ποια περιοχη εγινε η παραγωγη του και φυσικα η επεξεργασια δηλ ποσο καιρο εμεινε για να βγαλει φυτρα και με ποια μεθοδο καβουρδιστηκε μεχρι να γινει βυνη
Μαγια ....απο οτι μου ειπε ο τυπος στην Corfu beers ειναι τρια ργοστασια στην Γαλλια με ιστορια πανω απο 350 χρονια
Αν ολα αυτα ειναι ειναι καλης ποιοτητας και τα αποσταξεις εχεις ...... ουισκι
λικισκος ....τι ποικιλια ειναι και με τι τροπο και σε ποια περιοχη εγινε η παραγωγη του η επεξεργασια
Οι συνδυασμοι των απο πανω ειναι απειροι χωρια τους χρονους και τα προσθετα για διαφορετικες ιδιαιτερες γευσεις
Στην υγεια σας