Πεδίο μάχης το φετινό Red Bull Romaniacs!

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.129
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Στις 25 με 29 Ιουλίου, θα διεξαχθεί το 14ο Red Bull Romaniacs ο σκληρότερος αγώνας enduro του πλανήτη. Το Red Bull Romaniacs Extreme Hard Enduro Rallye, έχει ειδική θέση ανάμεσα στα «hard enduro rallye» ως ο αδιαμφισβήτητος αρχηγός τους, και διεξάγεται –φυσικά- στην Ρουμανία.

Από τους καλύτερους αναβάτες στο χώμα, ο Νεοζηλανδός Chris Birch που υποστηρίζεται από την Red Bull και την KTM, ανακοίνωσε ότι φέτος θα κάνει κάτι ακραίο στην… ακραία αυτή δοκιμασία: Θα πάρει μέρος με το νέο KTM 1090R Adventure! Από την πρώτη στιγμή ο Chris δήλωσε ότι με τις νέες εκδόσεις “R” των Adventure μπορεί να κάνει τα πάντα, και οι δηλώσεις του Chris δεν γίνονται με δελτία τύπου, αλλά με video - extreme enduro που καταλήγουν viral στο κοινό της μοτοσυκλέτας.
Ο Chris θα παραλάβει μάλιστα την μοτοσυκλέτα από την βάση της KTM στο Mattighofen, θα οδηγήσει μέχρι το Sibiu της Ρουμανίας που είναι η βάση του Romaniacs, κι αφού αλλάξει ελαστικά μετά από τα 1000 χιλιόμετρα στην άσφαλτο θα αγωνιστεί στον ακραίο αυτό αγώνα.

Το θέμα τώρα είναι ότι παράλληλα ή μάλλον κατόπιν, βλέποντας τι γίνεται στο αντίπαλο στρατόπεδο που φέτος έχει τις πιο δυνατές προτάσεις στις μοτοσυκλέτες παντός δρόμου, η BMW ανακοίνωσε ότι θα έχει κι εκείνη μοτοσυκλέτα στο Red Bull Romaniacs, με την συμμετοχή ενός παλιού αντιπάλου του Chris, του Gerhard Foster! Πρόκειται για ένα BMW R nineT που προετοιμάστηκε από την Touratech με την κωδική ονομασία (R9X 7) με τις πληροφορίες να λένε ότι είναι πολύ κοντά σε εμφάνιση με το G/S τον μακρινό πρόδρομο των GS που ξεκίνησε την μόδα των μεγάλων μοτοσυκλετών παντός δρόμου.

Η μοτοσυκλέτα της Touratech έχει ανακοινωθεί καιρό πριν ότι ετοιμάζεται, αλλά φωτογραφίες της θα αργήσουμε ακόμα να δούμε, καθώς τώρα το project αυτό μπαίνει σε νέα πλώρη, με σκοπό να ετοιμαστεί ειδικά για τον Foster και την σκληρή δοκιμασία του Red Bull Romaniacs!
Ο Chris Birch απολαμβάνει μεγαλύτερη αναγνωρισημότητα από την Gerhard Foster, που έχει αγωνιστεί και με BMW HP2 και το βασικό που πρέπει να κρατήσει κανείς, είναι πως και οι δύο τους, είναι οι απολύτως ικανότεροι να αναλάβουν να τερματίσουν με τις μεγάλες On-off των χιλιών και βάλε κυβικών, στο Red Bull Romaniacs που είναι σχεδιασμένο ως η απόλυτη δοκιμασία των enduro.

Παρόλο αυτά, η απορία παραμένει: Το Red Bull Romaniacs περιλαμβάνει τον Πρόλογο, μία κλειστή διαδρομή που είναι εξαιρετικά δύσκολη ακόμα και για τους ημί-θεους Chris και Gerhard κι έπειτα υπάρχουν ειδικές που είναι πρακτικά αδύνατο για μία τέτοια μοτοσυκλέτα. Η εικασία λοιπόν είναι ότι θα συμμετέχουν στην νεοσύστατη «τουριστική» κατηγορία, χωρίς την δοκιμασία του Προλόγου και με ηπιότερη δοκιμή. Η κατηγορία αυτή μετρά δύο χρόνια, από τα δεκατέσσερα του αγώνα, κι έγινε λόγω της αυξημένης προσέλευσης του κόσμου, όσο το Red Bull Romaniacs αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα! Ακόμα κι έτσι βέβαια, αυτό διόλου δεν μειώνει την μεγάλη δυσκολία του εγχειρήματος.


www.motomag.gr
 

evangelos

member
Δημοσιεύσεις
1.717
Ηλικία
50
Περιοχή
Ιωάννινα
Μοτοσυκλέτα
Triumph Tiger 800 - GAS GAS EC300
Όνομα
EVANGELOS
Ready to Race!! μοτοσυκλέτες!! Praising



Κάποιοι έχουν χέρια και κάποιοι έχουμε ...... youtube!! Yes
 

elis_gs

member
Δημοσιεύσεις
524
Ηλικία
36
Περιοχή
Tirana - Albania
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200 GSA LC
Όνομα
Elis
Περιοχή
Tirana - Albania
Chris ειναι αυτός.... τα πάντα μπορεί BikeBike
 
Top Bottom