Πέντε γυναικεία ονόματα που θα πρεπε να ξέρουμε

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.141
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
sabrina Bucknole απο www.rideapart.com

Από τον Barry Sheene ,τον Mike Hailwood και τον Michael Dunlop κάθε μοτοσυκλετιστής γνωρίζει αυτα τα ονόματα και σχεδόν ολοι εχουν ακούσει ολα τα τρανταχτά ονοματα των σύγχρονων αγώνων. Πόσοι ομως γνωρίζουν την Marjorie Cottle ή την κάτοχο του ρεκόρ Guinnness Maria Costello ;

Maria Costello


το 1995 η Μαρια πέτυχε την πρώτη της νίκη κατά την διάρκεια της αγωνιστικής σαιζόν στον αγώνα του Αγγλικού Mallory Park. Απο τότε εχει κερδίσει διαφορα βραβεια και αγώνες καθώς και ενα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness της ταχύτερης γυναίκας για το isle of man το 2004. Η Μαρία εκανε τον γύρο του Νησιού με μέση ωριαία ταχύτητα 114,73 μίλια/ώρα. Το ρεκόρ της καρατήθηκε μέχρι το 2009 οταν η Jenny timmouth εγραψε νεο ρεκόρ που ομως η Μαρία ξαναέγραψε το 2010 με μεση ωριαία ταχύτητα 119,45 μιλια/ωρα.
Ειναι η πρωτη γυναίκα που εχει αγωνιστει στο νησί και κατέχει τετοιο ρεκόρ επίσης ειναι η πρωτη γυναίκα οδηγος μοτοσυκλέτα που εχει κερδίσει ΜΒΕ (;;;) το οποίο μαλιστα ελαβε απο τον πρίγκηπα Καρολο στο παλάτι του Μπακιγχαμ το 2009).

Patsy Quick


Ενας άλλος κάτοχος ρεκόρ η Patsy Quick ήταν η πρώτη Βρετανίδα που αγωνιζόταν στο Ραλύ Ντακάρ. Η βρετανίδα ηταν η πρωτη νικήτρια στην κατηγορία της το 2006. Κι αν αυτο απο μόνο του δεν ειναι εντυπωσιακό και αρκετό στην διαρκεια της 20ετούς αγωνιστικής καριέρας της ηταν πρωταθλητρια διαφόρων ευρωπαικων αγώνων γυναικών , αρκετές φορές πρωταθλήτρια enduro γυναικών στην Βρεττανία και αγωνίστηκε εξίσου αρκετες φορές σε διαφορα διεθνή αγωνιστικά events μεταξύ αυτων και 4 φορές στο Ντακάρ.

Ana Carrasco Gabarron


Μια ανερχόμενη συγχρονη γυναίκα της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας η Ανα αρχισε να οδηγεί μοτοσυκλέτα σε ηλικια μολις 3 ετών. Οταν ξεκινας απο τέτοια ηλικία δεν πρέπει να εκπλήσει κανέναν οτι εχει ηδη κατακτήσει ρεκόρ απο την ηλικια των 20 ετών. Η Ανα εξασφάλισε την νίκη στο Πορτογαλικό Prosecco DOC που εγινε στις 17-09-2017 καθιστώντας την έτσι την πρώτη γυναίκα που κέρδισε πρωτάθλημα μοτοσυκλέτα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (σόλο κατηγορίας) .
Εχει καταφέρει μαια σειρά αλλων επιτυχιών μεταξύ τοων οποίων του πρώτου γυναικείου αναβάτη που θα κερδίσει πόντους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MOTO 3 στο Grand Prix του Μαλαισιανού 2013 , όπως επίσης είναι η πρώτη γυναίκα αναβάτης που θακερδίσει πόντους σε οποιδήποτε κατηγορία απο το 2001.
Περιττό να πούμε οτι όλος ο αγωνιστικός κόσμος παρακολουθεί την Ανα και περιμένει να δει την συνεχειά της.

Jane Daniels


Μια αλλη Βρετανίδα αγωνιζόμενη ειναι η 23χρονη Jane η οποία ηταν ο αριθμός 1 στις γυναικείες συμμετοχές στους αγώνες Αντοχης στο Ηνωμένο Βασίλειο . Η 23χρονη κατέκτησε την 2η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο enduro γυναικών το 2013 .
Η πολλά υποσχόμενη καριέρα της γκρεμίστηκε απότομα οταν η Jane υπέστη σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη τηςδιασπωντας 2 σπόνδυλους κατα την διάρκεια του Enduro-Cross το 2014.
Μετά απο μια μεγάλη διάρκεια ανάρρωσης εχει επιστρέψει στους αγώνες αλλά και σε διαφορα δοκιμαστικά projects

συνεχιζεται...
 
Τελευταία επεξεργασία:

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.141
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Marjorie Cottle


Ενα όνομα που πρέπει σίγουρα να γνωρίζουμε ολοι ειναι αυτό της Marjorie Cottle. Η συγκεκριμένη αγωνίστηκε στην διεθνή δοκιμασία των 6 ημερών του 1927 μια off-road δοκιμασία στην οποία κέρδισε το αργυρό μετάλειο. Η Marjorie μαζί με την ομάδα των φοβερών γυναικών Edyth Foley και Louise Maclean αγωνίστηκαν εναντίον 100 άλλων αγωνιζομένων . Ακόμα ομως και πριν το 1927 η Marjorie ηταν ηδη γνωστή στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα της Βρετανίας.
Την μεγαλύτερη φήμη την είχε αποκτήσει σε εναν αγώνα αντοχης σ ολη την ακτογραμμή της Βρεττανίας 3000μιλιων οπου αγωνίστηκε με μια μοτοσυκλέτα Raleigh των 2,75 ίππων.

Με τετοια αλλά και ακόμα πιο πολλά συνεχομενα παραδειγματα ηη μοτοσυκλετιστική βιομηχανία γινεται ολο και πιο προσιτή για τον γυναικείο πληθυσμό. Στην Αμερική πχ Ο αριθμός των γυναικών μοτοσυκλετιστριών εχει διπλασιαστεί μονο απο το 2003 εως το 2014 (σε λιγοτερο δηλαδή απο μια 10ετία).
Χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητα των μοτοσυκλετιστριών και την αυξηση των γυναικών που εχουν -αγοράζουν μοτοσυκλέτες είναι σαφέστατο οτι εντος των επομένων χρόνων η γυναικεία κοινότητα μοτοσυκλετιστών στο συνολό της θα αναπτυχθεί και θα αυξηθεί ραγδαία..




 

karellen

old member
Δημοσιεύσεις
5.409
Ηλικία
61
Μοτοσυκλέτα
Honda DAX 72 Τρου Αντβέ
Όνομα
Νίκος
Περιοχή
Καλαμάτα
Εμείς ξέρουμε τη Μισέλ Μουτόν.:cool::cool:
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Ωραίο να μαθαίνεις ή να γνωρίζεις γυναίκες που "το εχουν"!!
Αυτό που δεν θέλω να χάνει η γυναίκα που ασχολείται με την μοτοσυκλετα ή και ότι αλλο,είναι η θηλυκότητα.

Αν χαθεί,εγώ δεν κερδίζω κάτι.Εκεινες όμως χάνουν πολλά..
 

BULMONT

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.307
Ηλικία
60
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 1190
Όνομα
BAΓΓΕΛΗΣ
Περιοχή
ΠΑΤΡΑ
Να μην ξεχνάμε και την Σόιλε την σύζυγο του αείμνηστου Σααρίνεν....................



 
Top Bottom