Οι 10 τύποι αναβατών που θα συναντήσεις σε μια ομαδική βόλτα η στο δρόμο

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατον. άλλο αν βρεθεί η "μοτοπαρέα" προς τα δω,εννοείται. αλλά σε τακτική βάση,όχι. :)

Αρα το θεμα σου δεν ειναι οι 10 λογοι αλλα καποιος 11ος.Bcde


Οπως και να χει ελπιζω καποια στιγμη να βρεθεις κοντα μας.
 

RaGe_RaptoR

new member
Δημοσιεύσεις
333
Ηλικία
44
Μοτοσυκλέτα
GSX-R1000 K6
Όνομα
Giorgio
Αρα το θεμα σου δεν ειναι οι 10 λογοι αλλα καποιος 11ος.Bcde


Οπως και να χει ελπιζω καποια στιγμη να βρεθεις κοντα μας.

ναι, η απόσταση :p

άλλοι 3 φίλοι που ,οδηγικά, γνωριζόμαστε πολύ καλά, και στον καφέ μπορούμε να συζητήσουμε.-

έχουν λυθεί τα μοτοσυκλετιστικά θέματά μου από τότε που γίναμε μίνι-μοτοπαρέα.;)
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.123
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Το βαρέλι θα είναι γεμάτο με...?

Στάλθηκε από το MI MAX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άδειο με μια τρύπα.....
 

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.511
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
View attachment 16141

Σε κάποια κατηγορία ανήκεις και εσύ

Η βόλτα με μοτοσυκλέτα είναι η πεμπτουσία των δύο τροχών. Το να επιλέξεις έναν προορισμό και να φτάσεις σε αυτόν, όχι λόγο υποχρέωσης ή ανάγκης, απλά μόνο και μόνο για να απολαύσεις την διαδρομή και την εμπειρία, είναι ο λόγος που οι περισσότεροι από εμάς, καβαλάμε μοτοσυκλέτες.

Απίθανα τοπία, φανταστικοί δρόμοι που οδηγούν σε νέα μέρη, εξερεύνηση, περιπλάνηση, χρώματα και μυρωδιές και φυσικά, παρέα! Ναι, γιατί την βόλτα την απολαμβάνεις ακόμη περισσότερο όταν την κάνεις μαζί με άλλους αναβάτες. Βέβαια για να ολοκληρωθεί μια βόλτα χωρίς να σιχτιρίσει κανείς την ώρα και την στιγμή που ξεκίνησε, θα πρέπει όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή, να είναι κατά κάποιο τρόπο συντονισμένοι και να έχουν συμφωνήσει σε ορισμένα πράγματα, αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό…

Υπάρχουν συγκεκριμένοι “τύποι”, γνωστοί μας και φίλοι μας, οι οποίοι κάνουν του κεφαλιού τους ή έχουν διάφορα “χούγια”, που μπορούν να τινάξουν την βόλτα στον αέρα! Ποιοι είναι αυτοί οι τύποι; Ας τους γνωρίσουμε στο θέμα που ακολουθεί και ίσως μέσα σε αυτές τις γραμμές, να βρούμε και δικά μας χαρακτηριστικά…

Η αλήθεια είναι πάντως ότι χωρίς τα “τυπάκια” αυτά, οι βόλτες δεν θα ήταν ολοκληρωμένες! Γιατί μετά από χρόνια μπορεί να μην θυμόμαστε τα πάντα από τις εξορμήσεις, θα θυμόμαστε όμως με κάθε λεπτομέρεια τα τραγελαφικά σκηνικά με πρωταγωνιστές τους ακόλουθους χαρακτήρες:

O Συντονιστής – “Nαζί”

Έχει αναλάβει, χωρίς να τον υποχρεώσει κανένας, τον προγραμματισμό και τον συντονισμό της βόλτας. Το πρόγραμμά που έχει εκπονήσει είναι αυστηρότατο και δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση παρεκκλίσεις! Ουαί και αλίμονο σε όποιον δεν ακολουθήσει τις διαταγές – προσταγές του. Είναι ο τύπος που θα στην πει επειδή “πήγες προς νερού σου” ενώ είχατε ολοκληρώσει τον καφέ σας, στην προγραμματιζόμενη, ακριβώς στα μέσα της βόλτας, 30λεπτη στάση. Θα έπρεπε να είχες ενημερώσει! Γιατί δεν ενημέρωσες; Τώρα πήγε όλο το πρόγραμμα 2 λεπτά πίσω. Εντάξει, είναι υπερβολικός αλλά δεδομένων των χαρακτήρων που ακολουθούν, του δίνουμε πολλά ελαφρυντικά. Απλά πρέπει να χαλαρώσει λίγο…

Ο “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”

Κλασική περίπτωση, ο τύπος που χάνεται σε κάθε εξόρμηση και μετά όλη η παρέα ψάχνει να τον βρει. Έχει μοναδικό ταλέντο σε αυτό, χάνεται ακόμα και αν η παρέα τον βάλει σε “αυστηρή επιτήρηση”, στην μέση του group, χάνεται ακόμα και στην εθνική, όταν δεν υπάρχει καμία έξοδος, παρά μόνο μπαριέρες για χιλιόμετρα. Το πιο εκνευριστικό, περάν του ότι χάνεται, είναι το έκπληκτο ύφος του, όταν μετά από ώρα και ενώ έχουν κληθεί η αστυνομία, ο ερυθρός σταυρός, μονάδες ΕΜΑΚ και συνοριοφύλακες για να τον βρουν, απαντά με ένα “σιγά μωρέ πως κάνετε έτσι;”. Tον σκοτώνεις ή δεν τον σκοτώνεις;

O Social media & forum ανταποκριτής

Τον τύπο αυτόν τον καταλαβαίνεις σε μια παρέα από την μοτοσυκλέτα του, που έχει 5-6 action cam πάνω της (χώρια αυτές που έχει στο κράνος), τσάντες με φωτογραφικά & videoκάμερες, καθώς και στήριξη για smartphone, μέσω του οποίου αναμεταδίδει ζωντανά την βόλτα. Στο τέλος της, θα έχει συγκεντρώσει ένα terabyte σε υλικό, το οποίο θα διοχετευτεί σε social media και forum, περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια το πώς περάσατε. “Να εδώ στο 87ο χιλιόμετρο ο Μήτσος με προσπερνάει, να εδώ στο 88ο τον περνάω πάλι εγώ. Να ο Μήτσος πίνει ελληνικό μέτριο με δύο φουσκάλες στο καφενείο στο Κλαδοβούνι που σταματήσαμε, να ο Μήτσος τελείωσε τον καφέ του…”. Tέτοια πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Ούτε καν τον Μήτσο.

Ο “Πεντάλεπτος”

Ο ανθρώπινος “κόφτης”. O πεντάλεπτος είναι ο τύπος που κάθε λίγο και λιγάκι θέλει να κάνει στάση. Να βγάλει φωτογραφίες, να πάει τουαλέτα, να τσεκάρει κάτι στην μοτοσυκλέτα, να ξεπιαστεί, να μιλήσει στο “μωάκι”, να, να, να, να. Συνήθως μετά από την τρίτη στάση, έχει βριστεί άσχημα με τον Συντονιστή – “Ναζί”, ενώ ο “Social mediα & forum ανταποκριτής” καταγράφει το γεγονός σε 4K video από τρεις διαφορετικές γωνίες…

O Κοντράκιας

Δεν θέλει ανάλυση, είναι αυτός που επιμένει να “τσιγκλάει” τους πάντες στην παρέα για να τα “πάνε λίγο”. Όταν δεν βρει ανταπόκριση (που δεν θα βρει…), θα χαρακτηρίσει τους πάντες “ξενέρωτους” και “κουλομαρίες”, εκνευρίζοντας τους ακόμη περισσότερο. Είναι επικίνδυνος συνδυασμός με τον “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”, καθότι μπορεί να βρεθούν και οι δύο σε μέρη που δεν τα έχει ούτε ο χάρτης. Ο ένας δεν κατάλαβε πως έφτασε εκεί και ο άλλος δεν έδωσε σημασία γιατί επέμενε να τον προκαλεί με ξερογκαζιές και ξυστές προσπεράσεις.

Ο Ξινός

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια. Όπου και να πάτε, ότι και να κάνετε, o “Ξινός” θα βρει κάτι για να γκρινιάξει. Το πόσο άσχημη ήταν η διαδρομή, το φαγητό, ο καφές, ο προορισμός, τα πάντα όλα. Δεν ικανοποιείται με τίποτα και παρά του ότι δεν έχει συμβάλει στο παραμικρό στον σχεδιασμό ή στην λήψη αποφάσεων κατά την εξέλιξη μιας βόλτας, βρίσκεται εκεί για να ασκήσει κριτική. Φυσικά κανείς δεν λαμβάνει στα σοβαρά αυτά που λέει, απλά προκαλεί γέλιο στους υπόλοιπους.

Ο Χ*στης

Ο Χ*εστης είναι φυσικά ο τύπος που φοβάται τα πάντα σε μια βόλτα και βάζει στο μυαλό του το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη των πραγμάτων. Θα σας πει ότι είναι τρελό να πάτε από τον τάδε δρόμο γιατί μπορεί να σας πλακώσει χιονοστιβάδα (ενώ βρίσκεστε στα πεδινά, καλοκαίρι) ή ότι δεν έχει φέρει μαζί του ανταλλακτική στραφολομπιέλα, όποτε δεν θα ήταν φρόνιμο να βγείτε εκτός εθνικής, μήπως και μείνει στην μέση του πουθενά και τον φάνε οι αρκούδες. Oι οποίες αρκούδες βρίσκονται παντού στον Ελλαδικό χώρο, σύμφωνα με την λογική του.

Ο “Λαογραφία και αξιοθέατα”

Αυτός είναι ο φίλος σας που θα προσπαθήσει να σας πείσει για παράκαμψη 150 χιλιομέτρων ώστε να μην χάσετε την γιορτή μούσμουλου στην Τραχανοπλαγιά Ημαθίας ή αυτός που θα θέλει να μπείτε σε χωματόδρομο – νταμάρι (με street) για να δείτε έναν παλαιολιθικό οικισμό (δύο ογκόλιθους δηλαδή), τον οποίον δεν τον γνωρίζει ούτε η εφορία αρχαιοτήτων. Ωραίο τυπάκι και ενημερωμένο αλλά πολλές φορές σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου με τις τρελές του απαιτήσεις. Κρατείστε τον πάση θυσία μακριά από τον “Δεν προσανατολίζομαι με τίποτα”, για ευνόητους λόγους.

O Κοιλιόδουλος

Ο Κοιλιόδουλος πεινάει πριν ξεκινήσει η βόλτα, κατά την διάρκεια της, στην επιστροφή και πεινάει ακόμα και όταν η βόλτα έχει ολοκληρωθεί. Δεν έχει σημασία αν έχετε φάει τρεις τυρόπιτες, έχετε ξεκληρίσει ένα κοπάδι ζωντανών σε χασαποταβέρνα και έχετε δοκιμάσει και ένα κιλό από τα παραδοσιακά γλυκά της κάθε περιοχής στην βόλτα σας. Ο κοιλιόδουλός έχει ακόμη χώρο και θα φροντίσει να σας το υπενθυμίζει κάθε φορά που περνάτε από φούρνους, σουβλατζίδικα, καπηλειά, χάνια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Ο μόνος που συμφωνεί σε τόσος συχνές στάσεις, είναι φυσικά ο “Πεντάλεπτος” αλλά για τους δικούς του λόγους.

Ο Αναβλητικός ενθουσιώδης

Να και ένας τύπος που… δεν συμμετέχει στις βόλτες, σας έχει σπάσει τα νεύρα πριν αυτές ξεκινήσουν. Ο “Αναβλητικός ενθουσιώδης” είναι αυτός που παρουσιάζει τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό όταν καταστρώνονται τα σχέδια για την βόλτα ή ακόμα μπορεί να είναι και αυτός που έχει ρίξει την ιδέα για την βόλτα. “Καλά, δεν το χάνω με τίποτα!”, “Κοιτάχτε να είστε όλοι εκεί ρε!”, “Δεν θέλω μα και μου, θα πάμε!”, είναι αυτά που λέει ή στέλνει σε μηνύματα στους υπόλοιπους της παρέες, για να καταλήξει τελικά, το πρωί, λίγο πριν την συνάντηση, να ενημερώσει ότι δεν μπορεί να έρθει, για έναν πολύ γελοίο –και συνήθως μούφα- λόγο. Απλά βαριέται.

Για να σας δω πουλακια μου HappyHappy

ΠΗΓΗ www.bikeit.gr/
Βαθύτατα Φιλοσοφημένο & Επεξεργασμένο...
 

taxydromos

new member
Δημοσιεύσεις
217
Περιοχή
Πειραιάς
Μοτοσυκλέτα
KTM 1090adventureR
Όνομα
Sotiris
Περιοχή
Πειραιάς
χαχαχαα!! Ωραίο ποστ!!

Αλλά όλες αυτές οι κατηγορίες δεν πιάνουν μία ως προς τον χειρότερο πάντων όλων......τον Σαργό!

Οταν λέω 'Σαργό' εννοώ τον αργότερο όλης της ομάδας, αυτόν που σέρνεται αδικαιολόγητα, οδηγώντας στη μισή ταχύτητα του πιο αργού της ομάδας!
Ο πονοκέφαλος της σκούπας!
Κατά κύριο λόγω τον συναντάμε σε χωματοασφάλτινες βόλτες..

cdefghi
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

Δέκα τύποι επικίνδυνων οδηγών που ζουν ανάμεσά μας​

Και τρία bonus!​


1662401471945.png

Δεν έχει σημασία αν είναι άνδρας, γυναίκα ή απροσδιορίστου φύλλου. Δεν έχει, επίσης, καμία απολύτως σημασία αν οδηγεί αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, ποδήλατο, πατίνι ή μονόροδο

Από τη στιγμή που έχει μέσα το μικρόβιο της ηλιθιότητας και της ασυνειδησίας θα αισθάνεται βασιλιάς των δρόμων, άρχοντας του τιμονιού, η εξαίρεση στον κανόνα. Θα εξακολουθήσει να αποτελεί επικίνδυνο φαινόμενο και δημόσιο κίνδυνο για όλους τους υπόλοιπους γιατί πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρουν οι γύρω του ή μάλλον γιατί πιστεύει πως είναι πιο έξυπνος από τους άλλους.

Πάμε να δούμε τον δεκάλογο του μ@λ@κ@ οδηγού τον οποίο συντάξαμε έπειτα από προσεκτική παρατήρηση των «φαινομένων» που ζουν και κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

1) Ο «δεν γνωρίζω τι είναι το φλας». Στρίβω όποτε γουστάρω όπου γουστάρω και προφανώς δεν δίνω αναφορά σε κανέναν… το φλας γι αυτούς τους τύπους αποτελεί απλά διακοσμητικό στοιχείο.
2) Ο «δεν φοράω ζώνη» από άποψη, γιατί «αισθάνομαι ότι πνίγομαι».
3) Ο «δεν φοράω κράνος» αλλά «οδηγώ μοτοσυκλέτα φορώντας μάσκα προστασίας από τον Covid». Το κράνος είθισται σε αυτές τις περιπτώσει να «κοσμεί» τον αγκώνα, άλλωστε είναι πιο χρήσιμο εκεί…
4) Ο «οδηγώ το όχημα φορώντας παντόφλες/σαγιονάρες». Οι κύριες για να μοστράρουν το φρέσκο πεντικιούρ που μόλις έκαναν, οι κύριοι έτσι γιατί το πόδι πρέπει να αερίζεται το καλοκαίρι. Χαρακτηριστικές οι εικόνες των μαντραχαλάδων πάνω στο superbike των 1.000+ κ. εκ. με αμάνικο, μαγιό σλιπ, σαγιονάρα και καπέλο για να μην τους χτυπάει ο ήλιος. Το αυτό βέβαια ισχύει και για τις αιθέριες υπάρξεις με τα σορτσάκια ή τα μαγιό και τη διχάλα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το κράνος αποτελεί απλά βάρος ή δεν υπάρχει καν…
5) Ο «οδηγώ και κουτσομπολεύω στο τηλεφωνώ». Στο ένα χέρι το κινητό στο άλλο το τσιγάρο. Κι αν βρω κανέναν πιο αργό μπροστά κορνάρω γιατί με καθυστερεί…
6) Ο τύπος «σιγά μη σταματήσω στο φανάρι». Πιο συχνό φαινόμενο στους οδηγούς μοτοσακών, ποδηλάτων και πατινιών. Σε αυτές τις περιπτώσεις προφανώς ο ΚΟΚ (όχι το ΚΟΚ) δεν ισχύει. Αλλά ακόμα κι παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχουν τη δικαιολογία «το κάνουμε προσεκτικά»…
7) Ο «μου αρέσει να κορνάρω». Χωρίς λόγο, έτσι για να προκαλώ εντύπωση ή γιατί ξύπνησα στραβά και πρέπει κάπου να εκτονωθώ…
8) Ο «με πιάσε μια λιγούρα, είπα μα φάω κάτι». Στο αυτοκίνητο κρατώντας στο ένα χέρι τη σφολιάτα ή το σάντουιτς και με το άλλο το τιμόνι αλλάζοντας παράλληλα και ταχύτητες…
9) Ο «βιάζομαι να παραδώσω το δέμα/παραγγελία». Δύσκολο και απαιτητικό επάγγελμα ασυζητητί, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν δίκυκλο. Όμως ρε παίδες αυτό δεν σημαίνει ότι σε κάθε διαδρομή πρέπει να παραβιάζετε τον μισό ΚΟΚ. Κράνος σπανίζει, χρήση φλας ομοίως, για χρήση κινητού δεν το συζητάμε, είναι η προέκταση του χεριού.
10) Ο «αρχιαυνανιστής». Συνήθως οδηγεί σκούτερ ή παπί και έχει ως συνεπιβάτη μικρό παιδί, μπροστά ή πίσω. Ως «υπόδειγμα» καλού γονέα, ποτέ δεν φορά κράνος ούτε φυσικά και στο παιδί του γιατί «έλα μωρέ εδώ κοντά πηγαίνουμε».
Bonus: Ο κάγκουρας με το «φτιαγμένο» σκούτερ/παπί που σε κάθε φανάρι νομίζει ότι βρίσκεται σε σχάρα εκκίνησης αγώνα MotoGP…
Bonus1: Ο μπάρμπας με το «σαπάκι» και το τελάρο στην ουρά. Συνήθως φορά παντόφλα και κάτι σαν κράνος ίσα για να μην τον «γράψουν» με το υποσιάγωνο λυμένο να κρέμεται. Κινείται στους ρυθμούς του, δεν βγάζει ποτέ φλας και δεν κοιτάζει ποτέ καθρέπτες. Είναι ο Βασιλιάς του δρόμου άλλωστε…
Bonus2: Ο «γρήγορος» που του αρέσει να χώνεται ή να κολλά πίσω σου για να ικανοποιήσει το «εγώ» του, ασχέτως αν στα 100 μέτρα έχει φανάρι…

Πηγη https://2wo.gr
 
Top Bottom