Με διήθηση αμέσως καλύτερα;

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.094
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ενα ενδιαφερον αρθρο για την διήθησημε ενδιαφερουσες αποψεις ....και ωραία δωσμένες....απο το motoria.gr
Αναρτήθηκε από: Ditroxo Kouneli, στίς 2/6/2017
Πριν από λίγο καιρό είχε προκύψει ένα θέμα που είχε να κάνει με τη διήθηση μοτοσυκλετών στις λωρίδες κυκλοφορίας.

Εγώ δεν ήξερα τι σημαίνει διήθηση και στην αρχή το πέρασα για αρρώστια και μάλιστα στις αμυγδαλές γι αυτό δεν έγραψα και τίποτα για το θέμα μην πω καμιά βλακεία. Αλλά διάβασα, έψαξα, γκούγκλαρα, πήρα ανθρώπους στην άλλη άκρη του ημισφαιρίου, ρώτησα διάσημους επικοινωνιολόγους- συγκοινωνιολόγους-ενδοκρινολόγους και είμαι εδώ για να δώσω τα φώτα μου.


Διήθηση λοιπόν για μας παιδιά που ξέρουμε πολλά πράγματα μέσα από τη ζωή αλλά όχι όλα, είναι αυτό που κάθεσαι με το αμάξι στο φανάρι στη λεωφόρο Κηφισίας και υπολογίζεις ότι θα περάσεις στο επόμενο όχι φανάρι αλλά 24ωρο και βλέπεις από τον καθρέφτη τον μηχανόβιο που σου κάνει νόημα έλα σε παρακαλώ λίγο άκρη δεν χωράω και πας άκρη και σου κάνει ένα νεύμα αδιόρατο (εγώ πάντα για ευχαριστώ το παίρνω) και μετά περνάει.

Επίσης διήθηση είναι όταν έχεις περάσει με τρομερό κόπο ένα παπί χρέπι που πάει με 1,2 χιλιόμετρα το μήνα μιλώντας με τον συνοδηγό και αφού τα καταφέρεις μετά από πολλές προσπάθειες και κάτσεις στο επόμενο φανάρι 10ος στην ουρά ακούς το εφιαλτικό αργό και βασανιστικό πρρρρ πρρρρ πραααα να σε πλησιάζει από μακριά και να σε ξαναπερνάει οπότε εκεί βγάζεις το μαχαιράκι που έχεις στο ντουλαπάκι και το στρίβεις σιγά σιγά στα εντόσθια.


Αυτή είναι η διήθηση.

Λοιπόν στην Ελλάδα αυτό γενικά απαγορεύεται. Με νόμο. Και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού σχεδόν. Και μάλιστα για να το καταλάβεις καλύτερα αν κινείσαι ανάμεσα από αυτοκίνητα και ανοίξει κάποιος την πόρτα του αυτοκινήτου του, βγάλει μία σκούπα και σε κοπανήσει πιο πιθανό είναι ότι θα δικαιωθεί αυτός παρά εσύ. Άρα αν χτυπήσεις μην ζητήσεις το δίκιο σου γιατί μία κυρία που το έκανε πριν λίγο καιρό και έφτασε και στον Άρειο Πάγο (να το πούμε κόσμια) ατύχησε.

Οπότε τι κάνουμε τώρα; Ξεκινάμε να φωνάζουμε 1 2 3 ΚΑ-ΤΩ-Η ΔΙ-Η-ΘΗ-ΣΗ;

‘Οοοοχι παιδιά μισό λεπτο. Ας σκεφτούμε λίγο ανάποδα την κατάσταση.

Ας πούμε λοιπόν ότι είμαστε ένα πρωί με κίνηση (ξέρω είναι δύσκολο να φανταστείς τέτοια κατάσταση στην Αθήνα) και έχουν αποφασίσει όλοι μαζί οι μηχανόβιοι να κάθονται ο ένας πίσω από τον άλλον. Να μην ΔΙΗΘΗΣΟΥΝ ρε παιδί μου πώς να στο πω πιο απλά να το καταλάβεις; Δηλαδή από τον γιάπη με την GS1200 (καλά αυτοί δεν κάνουν και πολύ διήθηση απορώ που τους έδωσαν και δίπλωμα δηλαδή) μέχρι τον ντελιβερά (εντάξει αυτό θέλει μεγάλη φαντασία για να το συλλάβεις) να κάθονται εκεί που ορίζει ο νόμος.

Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Θα σε βοηθήσω γιατί είναι δύσκολο στην ηλικία σου να κάνεις υπολογισμούς άσε που έχεις κουραστεί να μετράς τις μειώσεις που σου έχουν κάνει στο μισθό σου (τον ποιον;).

Αυτομάτως λοιπόν και με κάποιους γρήγορους υπολογισμούς που έκανα με το τετραπέρατο μυαλό μου, η ουρά θα φτάσει μέσα σε 2 ώρες στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Δηλαδή ο πρώτος θα βρίσκεται στο φανάρι του ΦΙΞ και ο τελευταίος θα πληρώνει τα διόδια από Ναύπακτο προς Αθήνα.


Σκέψου τώρα το άλλο. Έχεις παραγγείλει το σουβλάκι το δίπιτο και βιάζεσαι κάπως να φας. Αν ο ντελιβεράς τηρήσει το νόμο ξέρεις πότε θα φας; Έλα πάλι εγω θα σε βοηθήσω. Καλύτερα ξεκίνα να μαγειρεύεις.


Άρα λοιπόν τι συμπέρασμα βγάζουμε;


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ!

Με διήθηση αμέσως καλύτερα! Εντάξει υπό όρους μη φωνάζεις.


Αυτό σκέφτηκαν και στην Ουάσινγκτον και αποφάσισαν να επιτρέψουν σε κάποιες περιπτώσεις τη διήθηση. Και στην Καλιφόρνια επίσης πάρε νάχεις μια διήθηση. (Όσες πιο πολλές φορές σου λέμε τη λέξη διήθηση τόσο την εμπεδώνεις για να την πεις την επόμενη φορά στην παρέα σου να εντυπωσιάσεις.)


Βέβαια στην Αμερική είναι κάπως περίεργα τα πράγματα γιατί εκεί λέει αν σε δει οδηγός να χώνεσαι σε λωρίδα ανάμεσα σε αυτοκίνητα, αν είναι λίγο εκνευρισμένος, αν δεν έχει φάει καλά ή έχει τσακωθεί με τη μάνα του, δεν τόχει σε τίποτα να σε σκοτώσει εν ψυχρώ. Οπότε οι νόμοι πρέπει να είναι σαφείς για να μην έχουμε παρατράγουδα.


Επίσης δεν το σκέφτηκαν μόνο στην Αμερική, το σκέφτηκαν και στη Γαλλία, έλα σε συγκινήσαμε φίλε ευρωπαϊστη; Τους έλεγες γύφτους αυτούς που χώνονται στην αλεξάνδρας και σε τρομάζουν; Μάθε τώρα ότι το κάνουν και οι Γάλλοι. Και μάλιστα το δοκιμάζουν και πιλοτικά γιατί και τη διήθησή τους κάνουν και τους νόμους φτιάχνουν σωστά και δεν στερούνται τίποτα γιατί έχουν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ οι άνθρωποι.


Εγώ πάντως πιστεύω (ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ) ότι καταλληλότερο μέρος από την Ελλάδα να ξεκινήσει η διήθηση δεν υπάρχει. Έτσι κι αλλιώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων είναι πια πολύ καλά εκπαιδευμένοι με τα μηχανάκια να περνούν ανάμεσα. Τα δε μηχανάκια μια χαρά πάνε στη δουλειά τους γρήγορα και εντάξει τώρα εκτός από καναδυό περιπτώσεις που έχουν φάει κάτι καθρέφτες καλά κάνουν. Στην τελική γι’ αυτό το αγόρασαν κιόλας το ρημάδι. Για να πηγαίνουν γρήγορα και να προλαβαίνουν και τις 400 δουλειές τους και το ραντεβού με το γυναικάκι το βράδυ
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Αυτό ειναι πολύ δυσκολο να ξεκαθαρίσει.
Η μοτοσυκλέτα δικαιούται λωρίδα κυκλοφορίας.Λογιζεται ως ισάξιο με το αυτοκινητο όχημα.Αυτο ειναι μια επιτυχία!! Έστω στα χαρτιά σε λογαριάζουν.
Εξω εξαρτάςαι παντα απο την οδηγική αντίληψη και παιδεία των λοιπών οδηγών αλλα και την δίκη σου.
Αν σου αναγνωρίσουν δικαίωμα γενικής κι αόριστης διήθησης,αυτόματα σε δικαιώνουν για καθε σφήνα που θα κανεις.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ αυτο.
Εχεις γνώση των κανόνων κι αποτελεί δικο σου ρίσκο να κινηθείς ανάμεσα σε λωρίδες κυκλοφοριας.
Γι'αυτο κι όταν μπλέκουμε σε τροχαια με προσπεράσεις μας ανάμεσα σε οχήματα τρέχουμε να αποδείξουμε οτι δεν ειμαστε ελέφαντες.
Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να βρεθεί μέση λύση ποτέ.
 

evangelos

member
Δημοσιεύσεις
1.717
Ηλικία
50
Περιοχή
Ιωάννινα
Μοτοσυκλέτα
Triumph Tiger 800 - GAS GAS EC300
Όνομα
EVANGELOS
Ακριβώς αυτό όμως είναι το πρόβλημα. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη νομοθεσία για το τι ισχύει! Απαγορεύεται η διήθηση, Επιτρέπεται εν μέρει, τρέξε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Για μια μέρα να κινηθούμε ΟΛΟΙ κανονικά για να δούμε εάν λύνονται ή δημιουργούνται προβλήματα.
 

MIKEARMY

motoparea...what else?
Δημοσιεύσεις
266
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
BMW 1200 RT 2011
Όνομα
mike
αυτο που λετε οτι θα μπουν κανονικα ολα τα μηχανακια σε μια σειρα για να απειλησουν τα αυτοκινητα.. νταλα μεσημερι 40 βαθμοι και ο μηχανοβιος με κρανος και μπουφαν (ειπαμε κανονικα ε?) να σταζει στον ιδρωτα και να ...απειλει τον οδηγο αυτοκινητου που θα εχει κλιματισμο και μουσικουλα δεν μοιαζει και πολυ για απειλη...
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Η αναφορά στη συγκεκριμένη τακτική θίγει το θέμα καθυστέρησης όχι άνεσης.Η πιεςη θα ηταν στον χρονο.Αν γινοταν..
 

MIKEARMY

motoparea...what else?
Δημοσιεύσεις
266
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
BMW 1200 RT 2011
Όνομα
mike
Δεν μπορει να υπαρξει τετοια κινηση, δεν ειναι "ΑΥΤΟΙ" και "ΕΜΕΙΣ" , το 50 % των μοτοσυκλετιστων τουλαχιστον ειναι και αυτοκινητιστες, και αν υπολογισουμε οτι μελη της οικογενειας τους οδηγουν αυτοκινητο τοτε ισως μιλαμε για 80%. Και επειδη μιλαμε για την Ελλαδα μια χωρα με ελαχιστη παιδεια στο δρομο , την ιδια ημερα που θα εφαρμοστει το "σωτηριο" μετρο της διηθησης για τους μοτοσυκλετιστες, θα γεμισει ο δρομος απο σπασμενους καθρεπτες και το ΚΑΤ απο ξυλοκοπημενους οδηγους αυτοκινητων.
 
Top Bottom