Λονδίνο – Τεχεράνη με ποδήλατο

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.131
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)

Λέγεται Ρεβέκκα Λόου, έχει γεννηθεί στο Λονδίνο, είναι 30 χρόνων. Και έκανε ένα ταξίδι από την πόλη της έως την Τεχεράνη διανύοντας 11.000 χιλιόμετρα με ποδήλατο. Ο λόγος; Για να αποδείξει ότι η Αφρική και η Μέση Ανατολή «δεν είναι μόνο τρομοκρατία και θρησκευτικός φανατισμός».

Αυτό το δύσκολο ταξίδι με τα υψηλά ιδανικά μπορεί τον επόμενο χρόνο να βγει σε βιβλίο και – γιατί όχι; – να μεταφερθεί και στον κινηματογράφο. Και να ποια θα ήταν μία από τις πρώτες σκηνές: η Ρεβέκκα ανακοινώνει στη μητέρα της την απόφασή της, εκείνη την ρωτάει εάν έχει τρελαθεί. «Φταις κι εσύ γι’ αυτό» της απαντά. «Η καταγωγή σου είναι από την Ουγγαρία, άρα κυλάει και λίγο τσιγγάνικο αίμα στις φλέβες μου. Είμαι μια νομάδα που θέλει να γυρίσει τον κόσμο».

Κι εκείνη τον γύρισε με το ποδήλατο διασχίζοντας τρεις ηπείρους και είκοσι χώρες. Φυσικά με μια δόση τρέλας – τουλάχιστον επαγγελματικής: «Δούλευα ως δημοσιογράφος σε ένα περιοδικό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχα μια σταθερή ζωή στο Λονδίνο και κανέναν λόγο να παρατήσω τα πάντα» λέει στη Repubblica. «Αλλά η δουλειά μου με έκανε να αναρωτηθώ για τον τρόπο με βλέπουμε εμείς εδώ στη Δύση εκείνες τις χώρες και εκείνους τους λαούς. Κι έτσι μου κόλλησε η ιδέα του ταξιδιού με το ποδήλατο».

Η οδύσσεια με το πετάλι ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 και ολοκληρώθηκε τέσσερις μήνες αργότερα. Στην πρώτη φάση διέσχισε τη Γαλλία την Ιταλία και τα Βαλκάνια για να περάσει από εκεί στην Κωνσταντινούπολη. Η δεύτερη φάση ήταν και η πιο απαιτητική: Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία, Αίγυπτος, Σουδάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράν. Μια γυναίκα μόνη. Δεν φοβόταν; «Η αλήθεια είναι ότι σε κίνδυνο μπορεί να βρεθείς έξω και μια παμπ στο Λονδίνο Σάββατο βράδυ» απαντά.

Κινδύνους συνάντησε κι εκεί: άνδρες που την φλέρταραν επίμονα, κάποιοι που την άγγιξαν, ένας που προσπάθησε να κάνει περισσότερα. Και τι έκανε σε αυτήν την περίπτωση; «Εβγαλα ένα κουζινομάχαιρο και το κράτησα κοντά στα γεννητικά του όργανα». Από την άλλη πλευρά, όμως, οι ευχάριστες συναντήσεις ήταν πολύ μα πολύ περισσότερες. Παντού βρήκε ανθρώπους διατεθειμένους να την φιλοξενήσουν και να της προσφέρουν φαγητό. Δεν θα ξεχάσει ποτέ, φυσικά, εκείνη την οικογένεια νομάδων που της έσωσε τη ζωή στη Σαχάρα όπου έμεινε χωρίς νερό και κατέρρευσε παραληρώντας.

Οταν επέστρεψε στο Λονδίνο, δημοσίευσε την ιστορία της στο σάιτ «Ημερολόγια ποδηλάτου» – εμπνεόμενη πιθανότατα από τα «Ημερολόγια μοτοσικλέτας», την ταινία που αναφέρεται στο ταξίδι του Τσε Γκεβάρα στη Λατινική Αμερική. Αν θυμίζει κάποιον, πάντως, αυτός είναι μάλλον ο Λόρενς της Αραβίας.

περισσότερα στο http://thebicyclediaries.co.uk/ με τρομερες φωτογραφιες
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
..κι εμείς σκεφτόμαστε να παμε λίγα χιλιόμετρα... με τη μηχανή ορισμένες φορές.

Μπραβο της... !!!!
Τώρα που έχουν επιδότηση,πάρε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Πιο πολλά χλμ θα κάνεις από τώρα ...

Στάλθηκε από το POCO F2 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
3.434
Ηλικία
123
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Pointless.....από τύχη ζει
...
 
Top Bottom