Κεντρική Ευρώπη - Ιούλιος 2017

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
Αφού ξεκουραστήκαμε αρκετά, συνεχίσαμε τη πορεία μας προς το Colmar όπου θα μείνουμε τα επόμενα δύο βράδια. Στο κόμβο της Βασιλείας είχε πολύ κίνηση καθώς επίσης και στη συνέχεια της διαδρομής μας. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο στις 7 το απόγευμα με φοβερή ζέστη. Το ξενοδοχείο ήταν 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης γιατί στο κέντρο οι τιμές είναι σημαντικά πιο υψηλές. Μπανάκι και ξεκούραση για ένα 2ωρο και μετά βόλτα στο κέντρο της πόλης. Το Colmar είναι πόλη της Αλσατίας με 130.000 περίπου κατοίκους. Δημιουργήθηκε τον 9ο αιώνα. Η πόλη, όπως και όλα σχεδόν τα χωριά και πόλεις της περιοχής, βασίζονται στην αμπελοκαλλιέργεια, στο τουρισμό αλλά και στη βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής. Το Colmar έχει ψηφιστεί ως η ωραιότερη πόλη της Ευρώπης. Οι εικόνες μέσα στη πόλη είναι απερίγραπτης ομορφιάς και νομίζω αξίζει να τη βάλει κανείς στο πρόγραμμά του για επίσκεψη. Η Αλσατία είναι μία από τις 26 περιφέρειες της Γαλλίας και απλώνεται στην περιοχή του Άνω Ρήνου, στα ανατολικά σύνορα της χώρας, δίπλα ακριβώς στη Γερμανία και την Ελβετία. Για πολλούς αιώνες υπήρξε το «μήλον της έριδος» για τους λαούς της περιοχής, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε διεκδικούμενο έδαφος για Γάλλους και Γερμανούς. Από το 1870 έως το 1945 οι Αλσατοί άλλαξαν τέσσερις φορές εθνικότητα και επίσημη γλώσσα. Από το 1945 μετά από μάχη τα γαλλικά στρατεύματα υπό τις οδηγίες του Σαρλ Ντε Γκώλ ανέκτησαν τη κατοχή της. Επιστρέψαμε αργά στο ξενοδοχείο και πέσαμε για ύπνο για να έχουμε δυνάμεις για την επόμενη μέρα.



















 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
4η μέρα Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ξυπνήσαμε στις 8μιση, πήραμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε τη περιοδεία μας στα Αλσατικά χωριά και κάστρα στους περίφημους δρόμους του κρασιού. Επισπευτήκαμε διαδοχικά τα χωριά Ammerschwihr, Keyserberg, Bennwihr, Mittelwihr, Riquewihr όπου και κάναμε στάση μιας ώρας για να περπατήσουμε και να φωτογραφήσουμε αυτό το μικρό πανέμορφο χωριό. το «Μαργαριτάρι του Δρόμου του Κρασιού», όπως το αποκαλούν χαϊδευτικά οι κάτοικοί του. Έχοντας διατηρήσει αρκετό από το μεσαιωνικό ύφος και χρώμα του, το Riquewihr είναι ένα χωριό θαρρείς βγαλμένο απευθείας από ένα παραμύθι του 16ου αιώνα - καθοριστικό ρόλο έπαιξε φυσικά το γεγονός ότι το Riquewihr δεν υπέστη καταστροφές στη διάρκεια των τελευταίων πολέμων.
Ανέγγιχτοι πύργοι, αναγεννησιακά μέγαρα και σιντριβάνια, καλοδιατηρημένα τείχη με επιβλητικές πύλες και πλακόστρωτα καλντερίμια αποτελούν τις απτές αποδείξεις της οικονομικής ευημερίας που γνώρισε κάποτε το Riquewihr, χάρη στην παραγωγή και στο εμπόριο κρασιού. Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από αμπελώνες που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα, ενώ μια επίσκεψη στα κελάρια ντόπιων αμπελουργών είναι επιβεβλημένη.



















 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος





Εν συνεχεία περάσαμε από τα χωριά Zellenberg, Ribeauville, Bergheim, Thannenkirch και καταλήξαμε στο εκπληκτικό Chateau du Haut-Koenigsbourg όπου μπήκαμε μέσα για ξενάγηση. Το «Ψηλό Κάστρο του Βασιλιά», όπως ερμηνεύεται το κάστρο Haut Koenigsbourg, αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης από την εποχή του Μεσαίωνα, λόγω της στρατηγικής του θέσης - είναι κτισμένο σε μια βουνοκορφή για να εποπτεύει την πεδιάδα με τους αμπελώνες.










 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
Τελειώνοντας τη περιήγησή μας στο κάστρο και έχοντας αρκετό χρόνο μπροστά μας, αποφασίσαμε να κάνουμε μια επίσκεψη ακόμα, αυτή τη φορά σε Γερμανικό έδαφος, στο κοντινό Freiburg. Είναι μια πανέμορφη 220.000 κατοίκων από την οποία στην ουσία ξεκινάει το τεράστιο δάσος του μέλανα δρυμού. Έχει πανέμορφα κτίρια στο παλιό τμήμα της πόλης, με ωραίες πλατείες και ένα υπέροχο καθεδρικό ναό. Αξιοσημείωτο είναι τα τεχνητά ρυάκια που τρέχουν κατά μήκος πολλών πεζοδρομίων μέσα στη πόλη. Αφού περιηγηθήκαμε αρκετά στη παλιά αλλά και στη νέα πόλη, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο το απόγευμα αφού σταματήσαμε ένα 10λεπτο στο ποταμό Ρήνο για την απαραίτητη φωτογράφιση.









Ξεκουραστήκαμε για ένα 2ωρο και βγήκαμε για μια βραδινή επίσκεψη σε ένα ακόμα πανέμορφο χωριό το Eguisheim. Σημείο αναφοράς του η ιδιαίτερη μεσαιωνική πολεοδομική του ταυτότητα. Έχει κτιστεί σε κυκλικούς ομόκεντρους δρόμους γύρω από ένα κάστρο. Είναι η γενέτειρα του Πάπα Λέοντος Θ΄. Είναι ένα περιτειχισμένο κρασοχώρι με δεκάδες ξύλινα σπιτάκια και ανθισμένα περβάζια, που σίγουρα εξιτάρει τον επισκέπτη. Γυρίσαμε το βράδυ στο ξενοδοχείο και αφού ετοιμάσαμε τα πράγματά μας πέσαμε για ύπνο γιατί είχαμε αρκετά χιλιόμετρα στο αυριανό μας πρόγραμμα.






 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
5η μέρα Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Εγερτήριο στις 8, πρωινό στο ξενοδοχείο και στις 9 βάζουμε το κλειδί στη μίζα. Πρώτη μας μεγάλη στάση το Lindau αφού έχει ήδη προηγηθεί ένα stop σε βενζινάδικο για καύσιμα.




Το Lindau είναι μια πόλη και νησί μαζί 25.000 κατοίκων στην ανατολική όχθη της λίμνης Konstanz ή Bodensee όπως την λένε οι Γερμανοί. Είναι κοντά στο τριεθνές σημείο που ενώνει Γερμανία Αυστρία και Ελβετία και διαθέτει ένα γραφικό λιμάνι από το οποίο γίνονται οι θαλάσσιες μετακινήσεις στις πέριξ της λίμνης πόλεις.







Κάναμε μια μικρή περιήγηση, φάγαμε ελαφριά, ήπιαμε ένα καφεδάκι και ξεκινήσαμε για το προορισμό μας το Peiting όπου θα περνάγαμε το βράδυ μας, ενώ ο καιρός άρχισε να δείχνει πως θα ‘’τρώγαμε’’ τη πρώτη μας μπόρα.
Ακολουθώντας το γραφικό δρόμο 308, περάσαμε από το όμορφο Immenstadt το Kempten και φτάσαμε στο γραφικό χωριουδάκι Peiting 12.000 κατοίκων.






Μπαίνοντας στο χωριό πέσαμε πάνω σε ένα γάμο με τα τοπικά τους έθιμα. Βγάλαμε τις σχετικές φωτογραφίες μας και τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο.


Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί μόλις ξεφορτώσαμε τη μηχανή άνοιξαν οι καταρράκτες και η βροχή ήταν ασταμάτητη. Το στομάχι είχε αρχίζει να γουργουρίζει από τη πείνα και η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει. Για καλή μας τύχη ακριβώς δίπλα στο Ξενοδοχείο υπήρχε ταβέρνα και για ακόμα καλύτερη τύχη τη ταβέρνα την είχε Έλληνας Θεσσαλονικιός όπου πραγματικά ευχαριστηθήκαμε καλό φαγητό.
 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος


Το βραδάκι επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκούραση ενώ η βροχή έξω όλο και δυνάμωνε.

 
Τελευταία επεξεργασία:

VKon

GS is a great way to spend time on the roads
Δημοσιεύσεις
1.339
Ηλικία
56
Περιοχή
Καβάλα
Μοτοσυκλέτα
F 800 GS
Όνομα
Κώστας
Περιοχή
Καβάλα
Ευχαριστώ πολύ μου έφτιαξες την ημέρα,
καλή συνέχεια & περιμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο φωτορεπορτάζ.
Giving
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Περιποιημένες πόλεις και χωριά που διατηρούν την ταυτότητα τους μεσα απο τις τοπικές παραδόσεις.Αυτο εισπράττω και θαυμάζω..
Δεν θα κάνω σύγκριση με το τι συμβαίνει στην χώρα μας γιατι θα μαυρίσει το ποστ.

Χαίρομαι Πέτρο για την υπέροχη βόλτα σας καθως και για την πολυ ωραια περιγραφή που μας κανεις..
 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
6η μέρα Σαββάτο 8 Ιουλίου 2017

Σηκωθήκαμε ως συνήθως στις 8 και κατεβήκαμε στη τραπεζαρία για πρωινό. Η βροχή ευτυχώς είχε σταματήσει και τα σύννεφα άρχισαν σιγά σιγά να φεύγουν από τον ουρανό.



Στις 9 γύρισα μίζα και ξεκινήσαμε για σύντομη περιήγηση στα βαυαρικά χωριά της φημισμένης ρομαντικής οδού.



Περάσαμε διαδοχικά από το Rottenbuch, Wildsteig Wieskirche, Steingaden, Halbech και λίγο πριν το Fussen κατευθυνθήκαμε στα περίφημα κάστρα της περιοχής Neuschwanstein και Hohenschwangau.


Εδώ πρέπει κανείς να έρχεται πολύ νωρίς γιατί οι ουρές για εισιτήρια εισόδου στα κάστρα είναι τεράστιες. Εμείς δυστυχώς είχαμε αργήσει και περιμέναμε μία ώρα για να πάρουμε εισιτήρια και ένα 15λεπτο για το λεωφορείο.


Η προσέγγιση στο Neuschwanstein castle γίνεται μόνο με το λεωφορείο ή με τα πόδια.

Το κάστρο είναι εκπληκτικό και άξιζε το χρόνο που περιμέναμε όπως επίσης και η θέα από το ύψωμα που βρίσκεται. Είναι ένα παλάτι-κάστρο του 19ου αιώνα πάνω σε λόφο κοντά στο χωριό Σβανγκάου και τη πόλη Φύσεν. Το παλάτι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και ήταν έμπνευση για τη ταινία της ωραίας κοιμωμένης της Ντίσνευλαντ. Φτιάχτηκε και αυτό από τον Λουδοβίκο Β΄ Αν κάποιος δεν έχει χρόνο να περιμένει μπορεί να ανέβει με το λεωφορείο, να δει τη θέα και να φωτογραφίσει το κάστρο.




Αφού περιηγηθήκαμε στο κάστρο και βγάλαμε δεκάδες φωτογραφίες, συνεχίσαμε τη πορεία μας προς ένα άλλο πανέμορφο μέρος το ανάκτορο Linderhof. Ο Λουδοβίκος Β' γνωστό και ως τρελός, είχε την εμμονή να φτιάχνει παραμυθένια κάστρο. Ένα από αυτά είναι και το linterhof palace φτιαγμένο σε ροκοκό ρυθμό και βρίσκεται μέσα στο δάσος στους πρόποδες των Άλπεων. Για την ιστορία ο Λουδοβίκος ήταν ανιψιός του δικού μας βασιλιά Όθωνα.




 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
Συνεχίσαμε την οδήγηση προς το Ettal με το περίφημο Ettal Abbey και στη πόλη Oberammergau με τα περίφημα ζωγραφισμένα σπίτια. Το 1663 έπεσε επιδημία πανούκλας στο χωριό αυτό και οι κάτοικοι έκαναν τάμα πως αν τους γλίτωνε ο Θεός θα έκαναν αναπαράσταση των παθών κάθε 10 χρόνια. Τήρησαν την υπόσχεση τους και για αυτό το λόγο όλα τα σπίτια τους έχουν ζωγραφιές με θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, καθώς επίσης παραστάσεις βουκολικού περιεχομένου της καθημερινότητας και σκηνές από παραμύθια.









Αφού τιμήσαμε δεόντως τη γερμανική κουζίνα, συνεχίσαμε προς το Garmisch-Partenkirchen όπου το 3ημερο 7-9 Ιουλίου γινόταν η ετήσια συγκέντρωση BMW Motorrad Days. Περίπου 40 χιλιάδες μοτοσικλετιστές από διάφορες χώρες είχαν έρθει για την εκδήλωση και το θέαμα στο χώρο της εκδήλωσης αλλά και στους πέριξ δρόμους ήταν καταπληκτικό. Περάσαμε τα σύνορα με την Αυστρία και καταλήξαμε στο Seefeld όπου θα κάναμε τις επόμενες 3 διανυκτερεύσεις μας. Η vignette για τους αυτοκινητόδρομους στην Αυστρία για τις μηχανές κοστίζει 6€ και διαρκεί μια εβδομάδα.







Το βράδυ και εδώ το ίδιο βρόχινο σκηνικό. Ευτυχώς το ξενοδοχείο από το κέντρο του Seefeld που βγήκαμε για βόλτα ήταν μόνο 4 χιλιόμετρα και γλυτώσαμε τα χειρότερα.




Να σημειώσω εδώ πως στην Αυστρία όσο και στη Γαλλία και Γερμανία μετά τις 9 το βράδυ δύσκολα έως καθόλου θα βρείτε μαγαζί να σερβίρει φαγητό. Μόνο ποτό.
 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
7η μέρα Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Ξυπνήσαμε το πρωί γύρω στις 8μιση και έξω ήταν όλα στεγνά. Λες και δεν είχε βρέξει καθόλου. Ο καιρός όμως έδειχνε πως το πάει πάλι για βροχή. Πήραμε το πρωινό μας βλέποντας το υπέροχο τοπίο από το παράθυρο. Για καλή μας τύχη η pension που μέναμε είχε καταπληκτική θέα και όλα τα δωμάτια είχαν θέα μια υπέροχη κοιλάδα με τα βουνά της ακριβώς μπροστά μας.


Σήμερα είχαμε προγραμματίσει να ανεβούμε στην υψηλότερη κορυφή της Γερμανίας στο φημισμένο Zugspitze. Η κορυφή βρίσκεται στα 2962μ σε γερμανικό έδαφος αλλά το βουνό είναι σύνορο με την Αυστρία σχεδόν δίπλα στο πιο ψηλό του σημείο. Η πρόσβαση γίνεται από το Garmisch-Partenkirchen όπου επιβιβαστήκαμε σε τραίνο το οποίο περνάει ακριβώς δίπλα από το χώρο εκδήλωσης της BMW.





Μετά από δύο στάσεις αλλάξαμε τραίνο το οποίο είναι κάτι σαν τον οδοντωτό το δικό μας αλλά σαφώς πολύ πιο μεγάλο. Το τραίνο αυτό διασχίζει όλη τη πεδιάδα με ελαφριά ανηφόρα και μετά από τη λίμνη Eibsee μπαίνει σε ένα τούνελ 4 χιλιόμετρων μέσα στο βουνό με τεράστια ανηφορική κλίση και φτάνει σε οροπέδιο σε υψόμετρο 2600μ μετά από 75 λεπτά συνολικής διαδρομής από το Garmisch. Τα δρομολόγια είναι κάθε μισή ώρα.


Στο οροπέδιο αυτό υπάρχουν τεράστιες εγκαταστάσεις από εστιατόρια, βεράντες και άλλα πολλά. Από εκεί παίρνεις το τελεφερίκ και ανεβαίνεις πλέον στο 2962μ όπου και εκεί υπάρχουν παρόμοιες εγκαταστάσεις.









 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
Η θέα είναι φανταστική και μπορεί να διακρίνει κανείς 400 κορυφές των Άλπεων στη Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία Ιταλία και Ελβετία. Το κόστος ανάβασης και κατάβασης μαζί είναι 53€ και το αξίζει με το παραπάνω. Μπορεί επίσης κανείς να ανέβει με το τελεφερίκ από τη λίμνη Eibsee αλλά λόγω του ότι φτιάχνουν καινούργιο τελεφερίκ χωρητικότητας 120 ατόμων, αυτό θα λειτουργήσει από τον Δεκέμβρη μήνα. Βγάλαμε φωτογραφίες, απολαύσαμε τη θέα και ένα υπέροχο hamburger με μπύρα και πήραμε το δρόμο της επιστροφής, το τελεφερίκ αρχικά και το τραίνο στη συνέχεια.









Βγαίνοντας το τραίνο από το τούνελ και ενώ στη κορυφή είχαμε ήλιο και 17 βαθμούς πιο κάτω το τοπίο ήταν βρόχινο και αρκετά δυνατή βροχή. Φτάσαμε στο Garmisch με τη βροχή να συνεχίζει και αναγκαστήκαμε να βάλουμε τα αδιάβροχα για να επιστρέψουμε στο Seefeld. Η απόσταση ήταν 42 χιλιόμετρα και θέλει κανείς γύρω στα 50 λεπτά για να τη διανύσει. Φτάσαμε στη pension και ευτυχώς ο καιρός μας έκανε τη χάρη και σταμάτησε η βροχή οπότε αφού ξεκουραστήκαμε αρκετά κατεβήκαμε πάλι στο κέντρο της πόλης για να μπορέσουμε να τη δούμε καλύτερα και για περισσότερο χρόνο.










 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
8η μέρα Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ξύπνημα τη συνηθισμένη ώρα, πρωινό και ξεκινάμε το πρόγραμμά μας με περιήγηση στο Innsbruck το οποίο απέχει από το μέρος που μένουμε 35 χιλιόμετρα και χρειάζεται κανείς 35-45 λεπτά ανάλογα με τη κίνηση και το οδικό δίκτυο που θα επιλέξει. Το Innsbruck είναι μία πόλη της δυτικής Αυστρίας με 120 χιλιάδες κατοίκους και είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Ζιλ και Ιν, στην ευρεία κοιλάδα μεταξύ των υψηλών βουνών Nordkette (Hafelekar, 2.334 μ) στο βορρά, Patscherkofel (2.246 μ) και Serles (2.718 μ) στο νότο, γι' αυτό και είναι διεθνώς διάσημο κέντρο χειμερινού αθλητισμού. Το όνομα της πόλης μεταφράζεται «γέφυρα πάνω στον ποταμό Ινν. Έχει πάρα πολλά αξιοθέατα, όπως το πύργο Στάτουμ δίπλα στο παλαιό Δημαρχείο, το καθεδρικό ναό Dom σε μπαρόκ ρυθμό, το κεντρικό δρόμο Χέρτσογκ-Φρίντριχ Στράσσε με προσόψεις μπαρόκ σπιτιών, τη πλατεία της Μαρίας Θηρεσίας και άλλα πολλά.















 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
Ένα μικρό ατύχημα της γυναίκας μου (κτύπησε με τη μύτη της στη πόρτα της τουαλέτας σε μια καφετέρια που καθίσαμε για καφέ), μας ανάγκασε να αλλάξουμε λίγο το πρόγραμμά μας και να το κάνουμε πιο σύντομο με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε να πάμε σε μέρη που είχαμε προγραμματίσει όπως ήταν οι καταρράκτες Krimml, το Zell am Ziller και το Kitzbuhel. Επισπεφθήκαμε όμως το κοντινό Swarovski Kristallwelten και την εξαιρετικά πανέμορφη λίμνη Achensee.
















 

TopGun

new member
Δημοσιεύσεις
291
Μοτοσυκλέτα
Honda VFR800X Crossrunner
Όνομα
Πέτρος
Στην επιστροφή περάσαμε πάλι μέσα από το Innsbruck με σκοπό να ανέβουμε Bergisel ski jump για να δούμε τη πόλη από ψηλά αλλά δυστυχώς κλείνει στις 6μιση το απόγευμα και εμείς φτάσαμε με 5 λεπτά καθυστέρηση. Είδαμε τουλάχιστον το περιβάλλοντα χώρο που είναι πολύ όμορφος. Επιστροφή στις 8 στο ξενοδοχείο και μια από τα ίδια. Ασταμάτητη βροχή. Καθημερινό βραδινό φαινόμενο. Αναγκαστικά την αράξαμε στο ξενοδοχείο, ετοιμάσαμε τα πράγματα για την επόμενη μέρα ήπιαμε τις μπυρίτσες μας βλέποντας τη βροχή!







 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.141
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Εχεις φουσκώσει στο ποπκορν!! Smileys drinking beer Emoticon

μαλλον αποφασισαν να μεινουν Αυστρία ....δεν τους αδικώ 4η χωρα παγκοσμίως στην ποιότητα ζωής 2η στην Ευρώπη
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.475
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
μαλλον αποφασισαν να μεινουν Αυστρία ....δεν τους αδικώ 4η χωρα παγκοσμίως στην ποιότητα ζωής 2η στην Ευρώπη

Επεστρεψε ηδη στην 1η χωρα παγκοσμιως σε ποιοτητα ζωης και τσακιζει κατι μεζεδακια στην Πρεβεζα.



Υπομονη.:D
 
Top Bottom