Ιστορίες του δρόμου O γκαζόβλαχος

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Ιστορίες του δρόμου
O γκαζόβλαχος



Πώς κάνει μπαμ από χιλιόμετρα η ντροπή των δρόμων. Μάθε ποιος είναι, τι κάνει, γιατί πρέπει να του καεί το δίπλωμα

Ο βλαχόγκαζος έχει θέμα με το ''εγώ''. Εντάξει, όλοι έχουμε θέμα με το ''εγώ'' μας. Εννοείται. Η διαφορά με τον βλαχόγκαζο είναι πως το διατυμπανίζει.

Η εξάτμιση ραγίζει τσιμέντα. Το stereo dolby με θύρα χαμηλού IQ τρίζει τα παρμπρίζ. Το περλέ χρωματάκι που έβαψε το εργαλείο τα ''σπάει''. Τύφλα να 'χει το Posidonio.

Ο βλαχόγκαζος αγοράζει μεταχειρισμένα xenon απ' τις αγγελίες -έχοντας προηγηθεί τρελό παζάρι για το πεντάευρο- τα βάζει στον Μήτσο τον Τανάλια με μια τυρόπιτα σφολιάτα εν είδει γαλαντόμου αμοιβής και μετά φωτίζει το σύμπαν στο πέρασμα του. Τυφλώνει τους απέναντι, ραγίζει εσωτερικούς καθρέφτες, βλέπει εκεί που οι άλλοι χρειάζονται το φως το αληθινό.

Ο βλαχόγκαζος βασικά είναι ψευτόμαγκας. Ειδικά με τους πιο αδύναμους των δρόμων. Με πεζούς. Σε διαβάσεις. Σε μάνες με μικρά παιδιά. Ή στο αναιμικό χιλιάρι που δεν του δίνει την οφειλόμενη προτεραιότητα καθώς είναι άκων οπαδός του Δαρβίνου.

Ο βλαχόγκαζος πιστεύει πως είναι και γαμώ τα τιμόνια. Δεν έχει GT 86 γιατί ένα σοβαρό αυτοκίνητο μπορεί να σε κάνει κι άνθρωπο. Αλλά αν είχε την Τουότα την Κορόλα την παλιά, ''το καλό'', το ''σιξτιβάλβ'' με την μπλοκαδούρα, χαμηλοπρόφιλο και τούμπανο δικέ μου, ίσα που θα κέρδιζε τις 1.000 λίμνες.

Αλλά είναι άνεργος, φτάνει δεν φτάνει η π********να βενζίνη μέχρι τη λίμνη του Μαραθώνα και μετρώντας τα κέρματα δεν βγαίνει και το παράβολο του μεγάλου αγώνα. Δε βαριέσαι, οι Φινλανδοί χάνουν το ταλέντο της δεκαετίας.

Ο βλαχόγκαζος έχει θέμα με την αίσθηση χώρου. Κολλάει από πίσω

-σχεδόν οθωμανικά-, παρκάρει μπροστά από το μαγαζί χύμα, μάλιστα σε στιγμές ψυχικής ανάτασης δεν διστάζει να το αφήσει επί τόπου και να μπει για ανανέωση κάρτας με €10. Ένα λεπτό κάνει και φεύγει.

Είναι ο ίδιος τύπος που περιμένεις στην ουρά της Τράπεζας και σε πλησιάζει τόσο κοντά λες και θα κάνει slipstream στην τελική ευθεία για το γκισέ.

Ο βλαχόγκαζος δεν κάνει δεξιά. No way. Ο πατέρας του, παλιό, έντιμο στέλεχος του Κ.Κ., του 'μαθε πως η δεξιά είναι η αιτία όλων των δεινών. Τι το 'θελε ο χριστιανός; Ο σκληρός δίσκος του βλαχόγκαζου το κατέγραψε άφιλτρο σαν μόρτικο τσιγάρο και το εφαρμόζει σφυρί. Πας με 150 και αυτός σέρνεται αριστερά στην Αττική Οδό; Θα σε πάει καρότσι, σε ''κόβει'' απειλητικά σαν τον Τόνι Μοντάνα απ' τον καθρέφτη, μένει εκεί. Αριστερά. Βράχος. Τιμά τη μνήμη του πατέρα.

Ο βλαχόγκαζος και το τραυματισμένο, εξ απαλών ονύχων, ''εγώ'' του μασάει ωστόσο χοντρά όταν δει αυτοκίνητο ίδιας μάρκας παύλα μοντέλου με το δικό του, αλλά με μεγαλύτερη ισχύ. Ή με μεγαλύτερο ζαντουλάστιχο. Ή αν το άλλο είναι ''Σνιτσερομένο''. Το ''σνιτσερομένο'' βγαίνει απ' τον οίκο Schnitzer - είσαι και άσχετος.

Δηλωμένος χιλιοεξακοσάρης με ασήμαντη ζωή που περνά σαν trailer μπροστά του, κομπλεξάρεται μόλις δει δίλιτρο. Βάστα μη συναντήσει ''δυομισάρι'' . Κατάθλιψη. Μην τον βλέπεις ελληνάρα, επιβήτορα και ντούρο τον βλαχόγκαζο. Κατά βάθος είναι ευαίσθητο παλλικάρι.

Ο βλαχόγκαζος είναι και άσχετος. Και φαίνεται από χιλιόμετρα. Θα πάει τέζα στην ευθεία μετά τα φανάρια της Βάρκιζας για Ribas, μιλάμε σφαίρα ο πιλότος, μεγάλος χεράς σου λέω, και στην πρώτη ανηφορική δεξιά με την αρνητική κλίση κόβει. Kότα.

Στροφές; Χα! Βάστα μη φύγει στο αντίθετο κι έχουμε γενοκτονία. Θα κάνει απότομες τιμονιές στην παραλιακή. Γενικώς, το ''απότομο'' του πάει. Αλλαγές ταχυτήτων, άγαρμπο φρενάρισμα την τελευταία στιγμή πριν το φανάρι, απότομο και το σλάλομ στις αλλαγές λωρίδας. Ποιας λωρίδας, καλέ;

Ο δρόμος για πάρτη του όπως και το οικόπεδο στη Σταμνίτσα, εκεί που γνώρισε τη Μαρίτσα. Ψυχούλα η Μαρίτσα. Αλλά κι αυτής απότομα της φέρεται.

Ο βλαχόγκαζος δεν έχει σχέση με τον βλάχο σε επίπεδο καταγωγής. Ούτε με τον βλάχικο γάμο. Ούτε με το αξάν. Ούτε με το βλάχικο αντάμωμα 2017. Επίσης, δεν έχει σχέση με τον πιο γνωστό, χαριτωμένο και πανέξυπνο βλάχο παγκοσμίως, τον Μπάρμπα της ταινίας ''Cars''.

Όμως, το πρόβλημα ανακύπτει όταν στο ''βλάχο'' προστίθεται το συνθετικό ''γκαζος''. Εκεί είναι που αναδύεται σε κοινωνικό πρόβλημα.

Είναι ζώο του δάσους αειθαλές. Μολονότι ανθεί ακόμα περισσότερο εν μέσω κρίσης. Η τελευταία -που πια δεν είναι ''κρίση θα περάσει'', αλλά ''ουδέν μονιμότερο του προσωρινού''- παράγει ακόμα περισσότερους βλαχόγκαζους. Κάθε μέρα.

Με τον ψυχισμό να βαράει μπιέλα, κουρασμένο νευρικό σύστημα, τελειωμένες στον κόφτη αντοχές, μια υφέρπουσα αντιπάθεια προς το διπλανό, την υπόνοια πως ο τύπος με το δίλιτρο δεν τα 'φαγε μαζί σου (κατά τη ρήση του μεγάλου μύστη και Βούδα της πολιτικής) και την οδηγική βία ως ηρεμιστικό, η αναπαραγωγή του βλαχόγκαζου επιταχύνεται.

Στην τελική (ταχύτητα), ο βλαχόγκαζος είναι το πιο ευπαθές ζώο των δρόμων. Ταλανίζεται περισσότερο, η ξεχειλίζουσα μαγκιά τον κάνει ακόμα πιο κωμικό, το Σνιτσερομένο είναι πάντα πιο σημαντικό απ' τον ίδιο.

πηγη https://www.4drivers.gr/single-post/-vlahogazos
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
ξεχασες τα φωτα νεον κατω απο τους προφυλαχτηρες ....
 

evangelos

member
Δημοσιεύσεις
1.717
Ηλικία
50
Περιοχή
Ιωάννινα
Μοτοσυκλέτα
Triumph Tiger 800 - GAS GAS EC300
Όνομα
EVANGELOS
Είναι ο ίδιος τύπος που περιμένεις στην ουρά της Τράπεζας και σε πλησιάζει τόσο κοντά λες και θα κάνει slipstream στην τελική ευθεία για το γκισέ.


PraisingPraising
 

jtnakos

member
Δημοσιεύσεις
1.876
Ηλικία
46
Περιοχή
Σάμπως ξέρω; Σιάτιστα- Πτολεμαΐδα- Γιάννενα
Μοτοσυκλέτα
Fiat Punto Adve
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Πτολεμαΐδα
Είπα θα γράψει τον αγαπητό βλάχο μπαρμπαγιωργο του καραγκιόζη ποιο παλαιάς κοπής μιας και ο βλαχογκαζος με θυμίζει ροδα- τσάντα και κοπανα

Χα χα χα Α Π Ο Κ Α Ύ Σ Τ Ί Κ Ο Τ Ά Τ Ο
 
Top Bottom