Η Suzuki φροντίζει για την ασφάλεια των αναβατών

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.143
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Το φώς της δημοσιότητας είδαν κάποια σχέδια της Suzuki για ένα σύστημα που επιτρέπει στα οχήματα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο, καθώς κινούνται ομαδικά.
Το σύστημα αυτό επικεντρώνεται σε μοτοσυκλέτες που ταξιδεύουν μαζί και διαφέρει από άλλα παρόμοια συστήματα που μεταδίδουν δεδομένα από μια μόνο μοτοσυκλέτα. Δημιουργείται ένα πλάνο, ενώ κάθε μοτοσυκλέτα καταγράφεται ως μέρος του γκρουπ και ελέγχεται συνεχώς η θέση της σε σχέση με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες. Το σημαντικό είναι ότι το γκρουπ μεταδίδει τη θέση του και τον αριθμό των μοτοσυκλετών που το απαρτίζουν στα υπόλοιπα οχήματα του δρόμου, ώστε οι οδηγοί αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών, να λαμβάνουν έγκαιρη προειδοποίηση για τους αναβάτες που πλησιάζουν. Επίσης, ο οδηγός λαμβάνει αντίστροφη μέτρηση των αναβατών που απομένουν να προσπεράσουν.

Η πατέντα της Suzuki δεν είναι κάτι εντελώς νέο, αφού έχουμε δει συστήματα που επιτρέπουν σε οχήματα να επικοινωνούν πόσο από Ιάπωνες, όσο και από Ευρωπαίους κατασκευαστές. Όμως, η συγκεκριμένη ιδέα θα μπορούσε να βοηθήσει ένα γκρουπ αναβατών να είναι πιο ορατό στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.



www.mototriti.gr
 
Top Bottom