"Η οδήγηση μοτοσυκλέτας άλλαξε τη ζωή μου" Andy Brown(Με διαταραχή μετατραυματικού στρες).

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Πηγή:motorcyclenews.com

«Είχα ένα πολύ κακό 2019», λέει ο Andy Brown, 48χρονος πρώην στρατιώτης από το Devon. Η μετατραυματική διαταραχή του στρες που είχε ξεθωριάσει για 20 χρόνια με μια διαδοχή υψηλού επιπέδου αδρεναλίνης (διάθεση βομβών, αντιτρομοκρατία, γρήγορη ανταπόκριση), ξαφνικά έπληξε το σπίτι.

«Ήμουν πολύ άσχημα για ένα χρόνο. Έχασα τη δουλειά μου, την καριέρα μου και σχεδόν έχασα τη ζωή μου λόγω ψυχικής ασθένειας. Έχασα όλη την πίστη στον εαυτό μου. Αν δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον εγκέφαλό σας, πώς μπορείτε να συνεχίσετε;



Στα μέσα Ιανουαρίου ήθελα να επιστρέψω με μια μοτοσυκλέτα.Χρησιμοποίησα μερικά από τα συνταξιοδοτικά μου χρήματα για να πληρώσω για ένα [εννέα ημερών] πρόγραμμα ταχείας προπόνησης. Ήθελα πάντα να κάνω κάτι τέτοιο.

"Το να κάνω το μάθημα μου άλλαξε τη ζωή! Όχι μόνο βελτίωσε την οδήγησή μου, αλλά μου έδωσε επίσης αυτοπεποίθηση στον εαυτό μου. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ο εγκέφαλός μου λειτουργεί και μπορεί να επεξεργαστεί πληροφορίες με υψηλή ταχύτητα.Ότι μπορώ να μάθω και να αναπτύξω δεξιότητα/εξελιχθώ γρήγορα. "

Επιπλέον, το απλό γεγονός ότι ο Adam βρισκόταν έξω με μία μοτοσυκλέτα (έχει BMW R1200ST) βοήθησε. "Η μοτοσυκλέτα απαιτεί την προσοχή σου - πρέπει να επικεντρωθείς εδώ και τώρα. Είναι ένα είδος προσοχής, ειδικά αν προσπαθείς να οδηγήσεις καλά, γιατί πρέπει να συγκεντρωθείς.



Υπάρχει βέβαια και η χαρά ότι αισθάνεστε ελεύθεροι γιατί είστε μόνοι σας χωρίς να ανησυχείτε για τίποτα εκτός από το μηχανάκι σας. Η μοτοσυκλέτα με κρατάει συνδεδεμένο με τον έξω κόσμο με τρόπο που δεν το κάνει το αυτοκίνητο.

«Έκανα δύο ημέρες του μαθήματος λίγο πριν από το lockdown. Έπρεπε να περιμένω μέχρι τον Ιούνιο για να το ολοκληρώσω. Ανησυχούσα ότι θα ξεχάσω ότι έμαθα. Το Lockdown ήταν δύσκολο για άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας επειδή δεν μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση στη συνηθισμένη υποστήριξή.
Ήταν όμως τόσο υπέροχο το συναίσθημα να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα μετά! Δεν είχα ξεχάσει πράγματα που έμαθα όπως νόμιζα.

"Το σχέδιό μου τώρα είναι να βγαίνω έξω και να εξασκώ τακτικά τις ικανότητές μου στην οδήγηση.Μετά έχω προγραμματίσει ένα trackday τον Σεπτέμβριο και κατόπιν εγώ και ορισμένοι σύντροφοι θέλουμε να περιοδεύσουμε στην Ιρλανδία. Ίσως και γύρω από τα πεδία μάχης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Θα έλεγα ότι η επιστροφή με μοτοσυκλέτα μου άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο..



Υ.Γ.Η απόδοση στην Ελληνική έγινε με τη βοήθεια του Google translate και παρεμβάσεις μου όπου χρειάστηκε.
 

Kuklinski

well know member
Δημοσιεύσεις
3.425
Ηλικία
123
Μοτοσυκλέτα
Brough Superior ss100
Όνομα
Ακης
Περιοχή
Brooklyn NY
Πάντα νιώθεις καλύτερα όταν κάνεις τα πράγματα που αγαπάς.


Εμάς που μας αρέσουν οι μοτοσυκλέτες, μια βόλτα μας χαλαρώνει και μας φορτίζει τις μπαταρίες ακόμη κ εάν γυρίσουμε εξουθενωμένοι...


Keep riding
 
Top Bottom