Εφυγε κι ο Θανος

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Καλο παραδεισο στον τεραστιο Θανο Μικρουτσικο.
Ενα που κραταω ,νταξ εχει πολλα ,ειναι του πιο αντισυμβατικου ποιητη μας Νικου Καβαδια,γιατι ακομα και τωρα με "συντροφευει" στις μλκιες που συνεχιζω και κανω ,απολαυστε για αλλη μια φορα υπευθυνα

 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.130
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Ο θανος εφυγε αλλά αφησε πισω του τεράστιο εργο που θα μνημονευεται για αρκετούς αιώνες ...αλλοίμονο σε κατι αλλα ανθρωπάκια σκατόψυχους !!!
Καλο ταξίδι Θάνο θα βρεις πολλούς φίλους σου εκει που πάς...

Στάλθηκε από το SM-N975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

karad-geo

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
8.532
Ηλικία
47
Περιοχή
ΑΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
HONDA Varadero 1000cc MK2
Όνομα
ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Άλλος Ένας Μεγάλος Καλλιτέχνης / Άνθρωπος & Στοχαστής μας έφυγε! - ''με Λόγο! αλλά και Λόγο ύπαρξης!!'' - τον συμπαθούσα πολύ και τον παρακολουθούσα..

-'' Έφυγε '' ... σιγά μην έφυγε - τέτοια έργα & προσφορά μένουν αναλλοίωτα στα χρόνια που περνούν...

'Καλό σου Ταξίδι' Θάνο.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.328
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ


Η Ελλάδα πενθεί τον χαμό του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου που υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή και κατέληξε στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο αγαπημένος μουσικός έδινε τον τελευταίο καιρό, τη μεγάλη μάχη του με τον καρκίνο, χωρίς ωστόσο να χάσει την αισιοδοξία και την αξιοπρέπειά του. Έφυγε σε ηλικία 72 ετών (είχε γεννηθεί στις 13 Απριλίου του 1947 στην Πάτρα).

Ήταν ένας σπουδαίος συνθέτης που φεύγοντας άφησε ένα ογκώδες μουσικό έργο πίσω του και τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα το στίγμα τους, περνώντας από γενιά σε γενιά. Μεταξύ άλλων ηχογράφησε 70 δίσκους, συνεργάστηκε με μεγάλους ερμηνευτές και έδωσε χιλιάδες μοναδικές συναυλίες.

Αντί για στεφάνια, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Θάνος Μικρούτσικος σπούδασε στη Φιλαρμονική Εταιρεία Πατρών και το Ελληνικό Ωδείο (πιάνο, θεωρία, αρμονία). Ακολούθησαν οι σπουδές και η αποφοίτησή του από το μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα μελέτησε αρμονία, αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον καθηγητή-συνθέτη Γ.Α. Παπαϊωάννου.

Ως συνθέτης έκανε επίσημα την παρουσία του το 1975, με το δίσκο «Πολιτικά τραγούδια». Μελοποίησε Γιάννη Ρίτσο, Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, Μάνο Ελευθερίου, Μπέρτολτ Μπρεχτ κ.ά. Μερικοί από τους δίσκους του εκείνη την εποχή ήταν οι «Καντάτα για τη Μακρόνησο», «Φουέντε Οβεχούνα», «Τροπάρια για Φονιάδες», «Μουσική πράξη στον Μπρεχτ».

Ακολούθησε ο «Σταυρός Του Νότου», σε ποίηση Νίκου Καββαδία, ενώ συνέχισε να μελοποιεί Γιάννη Ρίτσο, Άλκη Αλκαίο, Κώστα Τριπολίτη, Φρανσουά Βιγιόν, Κωνσταντίνο Καβάφη κ.ά.

Μεταξύ των ερμηνευτών με τους οποίους συνεργάστηκε συγκαταλέγονται οι Χάρις Αλεξίου, Μαρία Δημητριάδη, Μίλβα, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κούτρας.

Είχε ασχοληθεί με σχεδόν όλα τα είδη μουσικής (όπερα, συμφωνική μουσική, μουσική δωματίου, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πειραματική μουσική) και έχει σκηνοθετήσει τρία έργα στο χώρο του μουσικού θεάτρου.

Το 2002 τιμήθηκε για τη μουσική του στο θέατρο με το βραβείο «Δημήτρης Μητρόπουλος» από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο). Διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού (1994-1996), αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού (1993-1994), ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας (1986-1990), καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - Πάτρα 2006» 2003-2005 κ.ά.

«Ρε καρκίνε, με λάθος άνθρωπο τα έβαλες...»
Τον περασμένο Ιούνιο, ο μέγας Θάνος μας έδωσε και μία συνέντευξη στην «Εφ.Συν.». Το παρακάτω απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό:

Να σου εκμυστηρευτώ πως δεν κοιμήθηκα από την έκσταση μετά από εκείνη τη συναυλία, στο κλειστό του Γαλατσίου, μπροστά σε 12 χιλιάδες κόσμο, σε μία ανοίκεια φόρμα για αυτούς, γιατί δεν είναι εύκολο το «Καντάτα για τη Μακρόνησο». Το πρωί σηκώθηκα να βουρτσίσω τα δόντια μου και με βλέπω στον καθρέφτη. Λέω, «ρε καρκίνε, με λάθος άνθρωπο τα έβαλες, σήκω φύγε μη σου γαμ... τίποτε». Και άρχισα να σφυρίζω. Μέχρι και ο ορθολογιστής γιατρός μου το είδε μεταφυσικά και μου είπε ότι οι συναυλίες μού κάνουν καλό...


Ευχαριστουμε για τις μελωδιες που μου προσφερες.
 

Zatara

member
Δημοσιεύσεις
1.423
Ηλικία
54
Περιοχή
Κουκουβάουνες
Μοτοσυκλέτα
Daytona DY 125RS EFI '17
Όνομα
Γιαβάσης Βλάμης
To 2013 λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είχε έρθει ως τιμώμενος προσκεκλειμένος σε εκδήλωση στην υπηρεσία που ήμουν τότε. Γνωρίζοντας ότι θα έρθει, είχα φροντίσει να είμαι σε υπηρεσία και είχα μαζί μου το CD από τον Σταυρό του Νότου για να μου το υπογράψει. Όταν τελείωσε το πανηγύρι και βγήκαν στο χώρο στάθμευσης τον πλησίασα και του έδωσα το CD παρακαλώντας τον να μου το υπογράψει. Στάθηκε για λίγο με κοίταξε, και με ρώτησε πως και μου άρεσε ο συγκεκριμένος δίσκος, του απάντησα πως ο πατέρας μου ήταν ναυτικός, και η μάνα μας, συνέχεια έβαζε αυτόν το δίσκο να παίζει στο σπίτι, μας είχε γίνει βίωμα και η μελωδία και οι στίχοι, είχε χαραχτεί στο πετσί μας. Υπόγραψε χωρίς να σηκώσει κεφάλι, τον ευχαρίστησα και έφυγε.
Εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε η μουσική του αν και έχω ακούσει όλο σχεδόν το έργο του, μόνο ο Σταυρός του Νότου και οι Γραμμές των Οριζόντων μου αρέσουν, αλλά αυτά είναι γούστα, θεός 'σχωρεστον όπως και να έχει...

 
Top Bottom