Επιστροφη ανταλλακτικων τελος

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.468
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Ισχυει σε πρωτη φαση για τα αυτοκινητα,αλλα πιθανοτατα καποια στιγμη θα ισχυσει για ολα τα οχηματα.

Σε προσφατη κουβεντα που ειχα με μαστορα,μου ειπε οτι βαση της νεας νομοθεσιας,οταν αντικαθιστα καποιο ανταλλακτικο,ειναι υποχρεωμενος να επιστρεψει το παλιο στην διαχειριση αποβλητων,η κατι τετοιο.Δεν ειναι δηλαδη υποχρεωμενος να μας το επιστρεψει,ουσιαστικα ειναι υποχρεωμενος να μην μας το επιστρεψει.

Αυτο αφορα μπαταριες,λαδια,αξονες και γενικα οτιδηποτε θεωρειται ανταλλακτικο.Υπαρχει ενα μικρο παραθυρακι που του επιτρεπει να το αντικαταστησει με κατι αλλο.Αν δηλαδη σου αλλαξει αξονα,μπορεις να του δωσεις ενα αμορτισερ πχ για να το ξεχρεωθει.Στις περιπτωσεις που πατε οι ιδιοι το ανταλλακτικο,θα πρεπει να γινει το ιδιο εφοσον κοψει χαρτι που αναφερετε η εργασια.

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων: Πονοκέφαλος ή διασφάλιση για το συνεργείο;

Από 1 Ιανουαρίου 2017 (Προσοχή: δόθηκε παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου) τίθεται σε εφαρμογή το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αυτοκινήτου σχετικά με την ανακύκλωση των αποβλήτων των συνεργείων και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτό.
Με αφορμή το ΗΜΑ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα μας ο κος Χρήστος Βόντας, Πρόεδρος της ΕΔΟΕ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2017 περιβαλλοντικά αλλάζουν τα πράγματα για το Συνεργείο. Ποια η άποψή σας γι’ αυτή την αλλαγή νομοθετικά;

Με βάση την υπάρχουσα διαδικασία κάθε συνεργείο, Φ/Β, πλυντήριο αυτοκινήτων κ.λ.π. είναι υποχρεωμένο να υποβάλλει στις αρμόδιες υπηρεσίες την «ετήσια έκθεση αποβλήτων».
Η υποχρέωσή του τελειώνει στην υποβολή της έκθεσης. Θεωρώ ότι η τρέχουσα διαδικασία περιέχει αρκετές ασάφειες αλλά και ταυτόχρονα δημιουργεί προβλήματα στα διάφορα σημεία παραγωγής αποβλήτων, όπως και στα συνεργεία. Με τις τρέχουσες αλλαγές, που σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή (1 Ιανουαρίου 2017), και με τη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Μητρώου Αποβλήτων, αρκετά από τα προβλήματα, που σχετίζονται τόσο με τις υποχρεώσεις των συνεργείων κ.λ.π. όσο και με τη σωστή και ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, θα εξαλειφθούν. Θεωρούμε ότι με το νέο σύστημα θα υπάρξει μια πλήρης καταγραφή όλης της διαδικασίας διαχείρισης αποβλήτων, ιχνηλασιμότητα αυτών και κυρίως διαφανείς διαδικασίες.
Με τον τρόπο αυτό το Η.Μ.Α. θα αποτελέσει έναν φύλακα για το συνεργείο και όχι έναν πονοκέφαλο, αποβάλλοντας και απομακρύνοντας κάθε τυχόν μομφή που περιπλανάται για τα συνεργεία ως προς τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων.

Θεωρείτε σωστή την απλή υπογραφή της Βεβαίωσης του κάθε συνεργείου για τα κιλά (πχ. μπαταρίας) που θα ανακυκλώνει, ή αυτό αφήνει κενά για άλλες παράνομες πιθανόν ενέργειες;

Όπως και προανέφερα η πλήρης ιχνηλασιμότητα του αποβλήτου θα καλύψει όλα τα κενά που υπάρχουν σήμερα. Η καταγραφή και τήρηση ισοζυγίου με ακριβείς μονάδες μέτρησης αποτελεί τη μόνη λύση, αλλά και την μόνη διασφάλιση.

πηγη: http://www.tosynergeio.gr/eidiseis/synenteukseis/ilektroniko-mitroo-apovlitwn-ponokefalos-sunergeio
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.152
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Δηλαδη αν αλλαξω τα αμορτισέρ με ohlins, θα μου κρατήσει τα Μαμά;
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.468
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Δεν ειναι ξεκαθαρο για τις μηχανες,αλλα κανονικα ναι εκτος εαν εχεις κατι αναλογο να του δωσεις πχ καποιο παλιο αμορτισες η κατι που να εχει το ιδιο βαρος κατα καποιο τροπο με το αρχικο ανταλλακτικο.Το περιεργο ειναι οτι τους υποχρεωνει αλλα δεν υπαρχει καποια ποινη αν δεν το εχουν.
 

Buckley

member
Δημοσιεύσεις
860
Ηλικία
58
Περιοχή
Αθήνα
Μοτοσυκλέτα
Husky wr 390
Όνομα
Παναγιώτης
Μιλάμε για το συμπαθή κλάδο των ανθρώπων με τον οποίο συναλλάσομαι πάνω από 35 χρόνια ,βέβαια όχι πια με την ίδια συχνότητα όπως πιτσιρικάς.
Από τις εκατοντάδες φορές που έχω κάνει δουλειά με μάστορα ή ανταλλακτικατζή ζήτημα είναι να χω πάρει 5 φορές απόδειξη στα 35 χρόνια.
Οπότε ...
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.468
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Συνονοματε δεν ανεβασα το θεμα για να τους λυπηθουμε.Εγω παιρνω παντα τα παλια μου ανταλακτικα γιατι κανω ιδιοκατασκευες και τα χρησιμοποιω και αλλου.Επισης οταν ο μαστορας ξερει οτι θα παρεις το παλιο και πιθανοτατα θα το ελεγξεις,θα το σκεφτει πολυ να σε κοροιδεψει.
 
Top Bottom