Διάσημοι καυγάδες που έμειναν στην ιστορία

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.151
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Από τη μία είναι η ένταση που προκαλεί ο ίδιος ο αγώνας, από την άλλη όταν είσαι κυρίαρχος σε ένα χώρο αντιδράς άσχημα όταν κάποιος πάει να σου πάρει τη θέση, πάντως παράπονο δεν έχουμε, οι ιστορίες “αγάπης” στις πίστες δεν είναι και λίγες. Για κάποιους αυτός είναι και ένας λόγος για να παρακολουθείς αγώνες μοτοσυκλέτας. Ας δούμε κάποιες αντιπαλότητες που έγραψαν ιστορία.


Wayne Rainey και Kevin Schwantz


Ο ανταγωνισμός τους ξεκίνησε όταν έτρεχαν στην κατηγορία AMA Superbikes και κράτησε μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των 500 κ. εκ. στα τέλη του 1980.

Ούτε ο Rainey ούτε ο Schwantz προσπάθησαν να κρύψουν την απέχθεια που ένιωθαν ο ένας για τον άλλον. Πολλές φορές συγκρούστηκαν και μέσα στην πίστα στην προσπάθειά τους να νικήσουν. Τελικά έγιναν πολύ καλοί φίλοι από τότε που ο Rainey έμεινε παράλυτος μετά από ένα ατύχημα. Ο Schwantz μάλιστα όταν έτρεξε αργότερα σε έναν αγώνα στη Suzuka φόρεσε ένα κράνος πιστό αντίγραφο αυτού που φορούσε ο Rainey.

Kenny Roberts και Barry Sheene


O Αμερικανός Kenny Roberts έλεγε κάποτε ότι ο μοναδικός λόγος που σηκώνεται από το κρεβάτι του το πρωί είναι για να δείρει τον Barry Sheene. Και τα αισθήματα του Sheene βέβαια ήταν αμοιβαία. Και οι δύο τους δεν είχαν καμία αναστολή να τα εκφράσουν και δημόσια.

Όταν ο Roberts ξεκινούσε την καριέρα του το 1978 ο Sheene ήταν ένας ήδη καθιερωμένος superstar και το ότι ο Roberts είχε το θράσος να τον ανταγωνιστεί στο ξεκίνημα της καριέρας του ήταν αυτό που πυροδότησε την κρίση μεταξύ τους.

Η επιτομή της πενταετούς έχθρας τους ήταν όταν ο Sheene έκανε μια άσχημη χειρονομία την ώρα που πέρασε τον Roberts στο βρετανικο GP το 1979. Τελικά τον αγώνα εκείνον τον είχε κερδίσει ο Roberts μετά από μεγάλη μάχη.

(δείτε στο 6'03'')
Mick Doohan και Alex Criville


Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Doohan, του οδηγού της Honda NSR500 ήταν ο οδηγός από την ίδια ομάδα, την εργοστασιακή Honda, ο Criville. Η έχθρα τους κορυφώθηκε το 1996. Την ίδια χρονιά ο Criville έφτασε πολύ κοντά στην εκθρόνιση του Doohan και τελικά στο Eastern Creek στην Αυστραλία βρέθηκαν και οι 2 εκτός αγώνα μετά από σύγκρουση μεταξύ τους.

Valentino Rossi και Max Biaggi


Ο Rossi είχε αρκετές αντιπαλότητες κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του αλλά αυτή με τον Max Biaggi ίσως ήταν η πιο έντονη. Ο Biaggi ήταν ο κυρίαρχος στα 500 κ.εκ. όταν έκανε την εμφάνισή του ο Rossi, το 2000.

Υπάρχει ένα αξέχαστο περιστατικό στη Suzuka το 2001 όπου ο Biaggi σπρώχνει με τον αγκώνα του τον Rossi και τον βγάζει εκτός πίστας. Μετά από λίγο ο Rossi τον προσπερνά και τον …χαιρετά με το μεσαίο δάχτυλο του χεριού.
Ο Biaggi εγκατέλειψε το MotoGP στο τέλος του 2005 χωρίς να έχει αποκτήσει κανέναν τίτλο, την ίδια ώρα που ο Rossi κέρδιζε τον πέμπτο στη σειρά.

πηγή: Redbull.com
αναδημοσιευση απο motoria.gr
 

MIKEARMY

motoparea...what else?
Δημοσιεύσεις
266
Ηλικία
57
Μοτοσυκλέτα
BMW 1200 RT 2011
Όνομα
mike
τωρα μονο στα βιντεακια θα μεινει η υπεροψια του ροσσι....
 
Top Bottom