Για Καποιους Που Μαγειρευουν............................

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Τελευταία επεξεργασία:

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Στεφάνι του Μιχαλάκη :σε παρακαλώ Θεέ κάνε να τον τυλίξει καμιά Ηπειρώτισσα...

View attachment 13168
Ωρε τοχεις χαμενο να βλεπω το γιαννιωτη πρωι μεσημερι και βραδυ μπροστα μου πισω σε χω σατανα :p:p
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.120
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!

Υλικά συνταγής
500 γρ. γίγαντες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαιντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Ελέγχουμε τους γίγαντες καθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν *****ώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλυτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.

Συμβουλή: Αν θέλετε γαρνίρετε το πιάτο με τριμμένη φέτα!


upload_2019-11-15_15-7-55.jpeg

Θανατηφορο φαγητο YesYes
 

panostsi

well know member
Δημοσιεύσεις
2.980
Ηλικία
36
Περιοχή
Χαϊδάρι
Μοτοσυκλέτα
Bandit 650
Όνομα
panostsi
Γίγαντες στο φούρνο, με τη συνταγή της γιαγιάς!

Υλικά συνταγής
500 γρ. γίγαντες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές
4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ κούπα ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαιντανό
3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξουμε αρκεί να θυμηθούμε μία ημέρα πριν να τα βάλουμε στο νερό για να φουσκώσουν.

Αφου λοιπόν βάλουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.

Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν.

Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.

Ελέγχουμε τους γίγαντες καθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν *****ώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατήστε ένα φλυτζάνι με το ζουμί για να το βάλετε στο πυρέξ στο τέλος.

Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη.

Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο τον μαιντανό.

Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση.

Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό σε ένα πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Οι γίγαντες στο φούρνο είναι έτοιμοι.

Συμβουλή: Αν θέλετε γαρνίρετε το πιάτο με τριμμένη φέτα!


View attachment 13230

Θανατηφορο φαγητο YesYes
Όταν φτιάχνει η μάνα τέτοιο φαγητό απλά παραγγέλνω σουβλάκια...
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.123
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Αρακάς κοκκινιστός.
Παίρνουμε 1 κιλό αρακά φρέσκο, αφού τον ξεπλύνουμε καλά τον βάζουμε στην κατάψυξη.
Πάμε στην πλησιέστερη ταβέρνα και τρώμε 1 κιλό παιδακια, 1 φέτα χωρίς σαλάτα και ένα σπληναντερο με καμμιά 10αρια μπύρες.
Αύριο συνταγή για φασολάκια.
 

jtnakos

member
Δημοσιεύσεις
1.876
Ηλικία
46
Περιοχή
Σάμπως ξέρω; Σιάτιστα- Πτολεμαΐδα- Γιάννενα
Μοτοσυκλέτα
Fiat Punto Adve
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Πτολεμαΐδα
Συμβαίνει ΤΏΡΑ



Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.274
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
Όταν φτιάχνει η μάνα τέτοιο φαγητό απλά παραγγέλνω σουβλάκια...
Δεν εχεις καθολου δικιο και το ξεςBye
 

panostsi

well know member
Δημοσιεύσεις
2.980
Ηλικία
36
Περιοχή
Χαϊδάρι
Μοτοσυκλέτα
Bandit 650
Όνομα
panostsi
Δεν εχεις καθολου δικιο και το ξεςBye
Δεν τα μπορώ καθόλου τα σιχαίνομαι.... Φασολάδα όμως θα την ξεσκίσω αν έχω και ρεγγα ακόμα καλύτερα
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Με φώναξε κανείς? :D
Νομίζω είμαι ο άνθρωπός σου στο θέμα. Dancing



Τιραμισού (1 Ταψάκι)
Γνήσια Ιταλική συνταγή



Υλικά

- 5 αυγά μεγάλα

- 2 συσκευασίες μπισκότα Σαβαγιάρ (καθεμία περιέχει 2 υποπακέτα)

- 5 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη

- 500 gr τυρί Mascarpone (σε Σκλαβενίτη ή ΑΒ Βασιλόπουλο υπάρχει συσκευασμένο σε 250gr)

- 4 κοφτές κουταλιές σούπας καφέ espresso ILLY MACINATO (αυτό με την κόκκινη γραμμή), ή αλλιώς 1 γεμάτη δόση μικρού αποστακτήρα (ο καφές φιλτραρισμένος-υγροποιημένος να γεμίζει ένα βαθύ πιάτο).

- Κουβερτούρα τριμμένη για γαρνιτούρα

- Ρούμι λευκό ή Κονιάκ.



Εκτέλεση

1) Φιλτράρουμε τον καφέ μέχρι να υγροποιηθεί πλήρως και τον αφήνουμε να κρυώσει

2) Χτυπάμε τα αυγά (μόνο τους κρόκους) με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο (ΠΡΟΣΟΧΗ: να μην "κόψει")

3) Προσθέτουμε το Mascarpone και λίγο ρούμι ή κονιάκ προαιρετικά και χτυπάμε καλά

4) Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα και προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύοντας σιγά σιγά

5) Βάζουμε τον υγροποιημένο καφέ σ' ένα βαθύ πιάτο

6) Βουτάμε τα μπισκότα και από τις 2 πλευρές πολύ γρήγορα για να μην τραβήξουν πολύ καφέ και λιώσουνε και ακολούθως τα απλώνουμε στο ταψάκι

7) Αλείφουμε μία στρώση κρέμας και πάλι στρώση με σαβαγιάρ. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τέλος γαρνίρουμε με νιφάδες κουβερτούρας και το βάζουμε να κρυώσει στο ψυγείο.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!




Το έχω φτιάξει αρκετές φορές και είναι πραγματικά υπέροχο.



+ Ελαφρύ γλυκό χωρίς σιρόπια και άλλα παχυντικά.

- Η κρέμα φτιάχνεται από ωμά αυγά που απλά χτυπιώνται. Όμως φαντάζομαι ότι και άλλα γλυκά χρησιμοποιούν ωμά αυγά. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω πάθει κάτι.




Υ.Γ.
Το έχω και εικονογραφημένο βήμα-βήμα, αλλά το σκατο-photobucket έχει σβήσει τις φωτογραφίες, επειδή ήθελε να τους δώκουμε και λεφτά οι χρήστες..... :mad:
Αυτή η συνταγή είναι η γνήσια ιταλική και πολυ καλη αλλα θέλει προσοχή στα αυγά γιατί άμα έχουν σαλμονέλα...

Όποιος φοβάται τα αυγά μπορεί να φτιάξει τρεις κρόκους σε μπενμαρι και αντι για ασπράδια λιγο χτυπημένη light κρέμα γαλακτος, σαν σαντιγί

Άμα φτιάξετε και Σαβαγιαρ δικα σας σαν παντεσπανι και δε βάλετε τα χαζα που πουλάνε εξω, γίνεται ακόμα καλύτερο.

Sent from my ASUS_X00HD using Tapatalk
 

duke200

member
Δημοσιεύσεις
1.310
Ηλικία
44
Όνομα
Alex
Να δώσω και γω μια γελοία συνταγή για τα φρούτα σας που είναι έτοιμα να χαλάσουν. Εύκολη μαρμελάδα ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ. Βάζετε τα φρούτα στο μπλέντερ (χωρίς φλούδα και κοκοτσια), χτυπάτε ελαφρά μέχρι να γίνουν πολτός, όχι σουπα.

Σε ενα pyrex βάζετε:

Τα χτυπημένα φρούτα,
ίσο βαρος ζάχαρης (1 ποτήρι φρούτο, μισο ποτήρι ζάχαρη μαύρη)
χυμό απο μισο λεμόνι και λιγο ξύσμα
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ανακατεύετε και ψήνετε στο πανω κάτω και όχι τον αέρα, 4 ώρες στους 140, ανακατεύοντας ανα μισάωρο.

Δε θα ξαναφατε αγορασμενη μαρμελάδα με τις πηκτινες




Sent from my ASUS_X00HD using Tapatalk
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Όταν φτιάχνει η μάνα τέτοιο φαγητό απλά παραγγέλνω σουβλάκια...


Που ξες εσύ ρε !!!
Προχτες έφαγα τέτοιο, παρέα με τουρσί καο τσίπουρο
 
Top Bottom