Για Καποιους Που Μαγειρευουν............................

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.131
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Εδω σας εχω λογο γιορτης ειπα να κανω ενα γλυκακι πρωι πρωι YesYes

Καρυδόπιτα με κρέμα
Αφράτη, σιροπιαστή καρυδόπιτα γεμάτη χοντροκομμένα καρύδια με μια στρώση απολαυστικής βουτυρένιας κρέμας από πάνω.

Πλούσια και χορταστική ένα κομμάτι σε ικανοποιεί πλήρως ειδικά όταν η κρέμα που την καλύπτει αναμιγνύεται με το γλυκό συμπληρώνοντας ιδανικά το ένα το άλλο.

Εύκολη στην παρασκευή της, σίγουρη η επιτυχία της. Απλά φτιάξε την!


ΜΕΡΙΔΕΣ:
16 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
30 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
3 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ & 10 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι:

  • 290 γρ ζάχαρη
  • 360 ml νερό
  • 1 στικ κανέλας
  • χυμό ½ φρέσκου λεμονιού
Για την καρυδόπιτα:

  • 180 ml ελαιόλαδο
  • ½ χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 110 γρ χοντροκομμένα καρύδια
  • ½ κγ κανέλα σκόνη
  • ¼ κγ γαρύφαλλα σκόνη
  • 4 αυγά
  • 220 γρ ζάχαρη
  • 30 ml κονιάκ ή ρακή
  • ¼ κγ μαγειρική σόδα
  • 250 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ (1/2 φακελάκι) μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα:

  • 2 αυγά
  • 65 γρ αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ ζάχαρη
  • ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 720 ml γάλα ζεστό
  • 20 γρ βούτυρο
Για γαρνίρισμα:

  • 25 γρ χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Για το σιρόπι βάζω σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη, το νερό, το στίκ κανέλας και το χυμό λεμονιού. Τα ανακατεύω και τα αφήνω να βράσουν για 2-3 λεπτά. Βγάζω το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
  2. Για το γλυκό χωρίζω τα αυγά, τους κρόκους από τα ασπράδια.
  3. Χτυπάω με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  4. Σε ένα μπολ αναμιγνύω το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
  5. Στον μπολ του μίξερ χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη να λιώσουν και να πάρουν ένα παστέλ κίτρινο χρώμα.
  6. Προσθέτω το μείγμα με το ελαιόλαδο και τα καρύδια.
  7. Ρίχνω τη σόδα στο κονιάκ και τα ενώνω στο μείγμα.
  8. Τέλος αφού αναμείξω το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι, τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα.
  9. Βγάζω το μπολ από το μίξερ και με μια μαρίζ προσθέτω σε δόσεις τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά να μην χάσει τον όγκο του το μείγμα.
  10. Το ρίχνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 28 εκ και το ψήνω στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C για περίπου 30 λεπτά.
  11. Μόλις το χρώμα του γίνει χρυσαφί και η οδοντογλυφίδα που το τσιμπήσω βγει καθαρή, είναι έτοιμο, το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω για 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
  12. Το λούζω με το κρύο σιρόπι και το αφήνω για περίπου 1 ώρα να το απορροφήσει όλο.
  13. Όταν περάσει αυτό το διάστημα φτιάχνω την κρέμα χτυπώντας τα αυγά με το σύρμα να αφρατέψουν σε μια κατσαρόλα.
  14. Αναμιγνύω το αλεύρι με τη ζάχαρη και τα ρίχνω στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  15. Προσθέτω τη βανίλια και αφού έχω ζεστάνει το γάλα (όχι καυτό), το βάζω σταδιακά στο μείγμα.
  16. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα απαλά συνεχώς (γιατί είναι εύκολο να κολλήσει στον πάτο), μέχρι η κρέμα να πήξει. Όταν στέκεται πλέον στην ράχη της κουτάλας είναι έτοιμη, την βγάζω από την φωτιά, τις προσθέτω το βούτυρο ανακατεύοντας το να λιώσει και την ρίχνω πάνω από την καρυδόπιτα.
  17. Πασπαλίζω από πάνω με τα καρύδια και αφήνω για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει τελείως το γλυκό για να μπορέσω να το κόψω.


View attachment 13009

Λαιτ ειναι 350 θερμιδες το κομματι abcdeabcdeabcde


κομματια να γινει φερε ολο το ταψί οσες κι αν ειναι
 

apache

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
24.153
Ηλικία
60
Περιοχή
AΘΗΝΑ
Μοτοσυκλέτα
BMW R1200GSA
KOVE MAVERICK 500 X
Όνομα
Mανώλης
Περιοχή
Κορυδαλλός
Ναι πολύ λαιτ, έγώ θέλω 6 κομμάτια στην καθισιά=2000kcal Angry old man
Και τι είναι 2000Kcal? 1,55 αλογάκια παραπάνωRollingRollingRollingRollingRolling....
 

LAndreas

member
Δημοσιεύσεις
1.413
Ηλικία
60
Περιοχή
Ναουσαρα
Όνομα
Λειβαδιτης Ανδρεας
@maik900 ''ασχετο '' το μαχαιρι μου θυμισε τα παιδικα μου χρονια ........................
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.470
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
Gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Μωρη ρουφιανες ωραίες συνταγές έχετε....abcdefghgkabcdefghgkabcdefghgkabcdefghgk

Κατσε να ξεθαρεψουν και οι κρυφες να δεις τι εχει να γινει.
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ
https://img-global.cpcdn.com/recipes/c08de93c7b03e4db/751x532cq70/κύρια-φωτογραφία-συνταγής-mosxaribodino-katsarolas-kokkinisto-me-patates-kai-manitaria.jpg

Μοσχάρι/βοδινό κατσαρόλας κοκκινιστό με πατάτες και μανιτάρια

Υλικά
  1. 1/2 κιλό κρέας μοσχάρι ή βοδινό κομμένο σε κύβους
  2. 300 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
  3. 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  4. 400 γραμμάρια σάλτσα τομάτας ή αντίστοιχα τριμμένη ντομάτα στον τρίφτη
  5. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  6. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  7. 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  8. 1 σφηνοπότηρο Μεταξά (ή και παραπάνω αν προτιμάτε, φυσικά και οποιοδήποτε άλλο μπράντι)
  9. 1 κύβος λαχανικών
  10. Νερό όσο πάρει
  11. Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω το κρέας και το αφήνω να στεγνώσει καλά.




  2. Σε σχετικά δυνατή φωτιά βάζω το ελαιόλαδο να κάψει. Προσθέτω το κρέας και το σωτάρω στο λάδι για 5 περίπου λεπτά, φροντίζοντας να αλλάξει χρώμα από όλες τις μεριές.




  3. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνω ανακατεύοντας για 3-4 περίπου λεπτά μαζί με το κρέας. Στα 2 λεπτά περίπου προσθέτω και τη ζάχαρη.




  4. Προσθέτω το κονιάκ. Αφήνω να βγάλει τα αρώματά του.




  5. Προσθέτω νερό, αρχικά ένα νεροπότηρο. Ρίχνω τον κύβο, το αλατοπίπερο και την ντομάτα, ανακατεύω να πάει παντού η σάλτσα.




  6. Αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για τουλάχιστον μισή ώρα-45 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αυτό εξαρτάται από το σκεύος και την εστία. Σίγουρα πάντως θα πρέπει το κρέας να έχει *****ώσει λίγο πριν το (μεθ)επόμενο στάδιο.




  7. Όσο μαγειρεύεται το κρέας, καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω φέτες και τις πατάτες σε κύβους.




  8. Προσθέτω τα μανιτάρια και τις πατάτες και αν χρειαστεί λίγο παραπάνω νερό.




  9. Αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτούν και οι πατάτες.




  10. Κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω το φαγητό για 10-15 λεπτά να "ξεκουραστεί" στην κατσαρόλα.




  11. Σερβίρω. Καλή όρεξη!




upload_2019-11-10_13-43-58.jpegDSC00693.JPG

Αυτα ειναι Smileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer Emoticon
 

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
https://img-global.cpcdn.com/recipes/c08de93c7b03e4db/751x532cq70/κύρια-φωτογραφία-συνταγής-mosxaribodino-katsarolas-kokkinisto-me-patates-kai-manitaria.jpg

CoolGood post
 

giamar

Αφραπογιαννος
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
19.354
Περιοχή
Λεπτοκαρυά Κατερίνη
Μοτοσυκλέτα
Voge 300 & Αστρέα Grand 100 σε μπλε
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Pieria
απο αλανιαρη ;;;;;
Δεν ειναι αβγο.
Ειναι ροδακινο κομποστα σε γιαουρτι και διπλα μηλα ψιλοκομμενα
 

stelios62

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
7.265
Περιοχή
Πειραιας
Μοτοσυκλέτα
Ducati Pantah 600 SL, Honda Cbr 500r , Honda Cbf 250
Όνομα
Στελιος
Περιοχή
Κερατσινι
Πατσάς;

....Ασπροβαλτα 'Κωνσταντινουπολις' 1st ...... Σαλλονικη ' Τσαρουχας' 2nd ......Περιστερι ' Μακης' μμμμ only for em/cy .....!Yes
 

maik900

Administrator
Motoparea team
Δημοσιεύσεις
26.344
Ηλικία
62
Περιοχή
Αγρινιο
Μοτοσυκλέτα
KAWASAKI ΖΧR 900 1999
MODENAS X CITE 135 2009
Όνομα
ΜΙΧΑΛΗΣ
Περιοχή
ΑΓΡΙΝΙΟ

thanosgp

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
11.519
Ηλικία
52
Περιοχή
Τρίκαλα
Μοτοσυκλέτα
Τίγρης ξεδοντιασμένος 220 τελική
Όνομα
Θάνος
Περιοχή
Τρίκαλα
Top Bottom