Από την Ρωσία με αγάπη…. Η αποστολή…

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ


























 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
24-8-11-ΤΕΤΑΡΤΗ ( 432χιλ):



10:00 αναχώρηση με σταθερή άνοδο της θερμοκρασίας και πολύ καλό καιρό. Με Ε261-5 και κατεύθυνση προς την πόλη Poznan.



Μπαίνοντας στην πόλη, για να βρω τον επαρχιακό 32, και αφηρημένος, αναγκάστηκα να πατήσω με όλη μου την δύναμη τα φρένα για να σταματήσω μισό μέτρο πριν την διάβαση πεζών!!!! Εκείνη την στιγμή όλοι κοκαλώνουν, το ίδιο κ’εγω μόνο που δεν σταμάτησε αμέσως. Το έντονο τρίξιμο από τις δισκοπλακες έκανε τους πεζούς να με κοιτάξουν έντονα και με τρόμο. Εγώ να δείτε!! Έτσι και έβγαζα το κράνος θα είχα ένα έντονο μπλε χρώμα σαν στρουμφακι!!!!

Μετά από αυτό σταματώ λίγο να συνέλθω, και να ποιο ένα καφέ να ξυπνήσω γιατί αυτή η ζέστη με την βαβούρα μέσα στην πόλη, με έχουν νυστάξει. Συνεχίζω με τον 32 μέχρι να συναντήσω τον Ε65-3.



Συνέχεια μέσα στην φύση και περνώντας από ωραία χωριουδάκια, μετά την Zielona Gora, με τον 27 μέχρι την πόλη Szprotawa. Εδώ βρίσκω διασταύρωση με τον 12. χωρίς να δω χάρτη ξανά, κάνω μια λανθασμένη κίνηση. Συνεχίζω με τον 12 μέχρι την πόλη Zary. Από εκεί αρχίζω και μπαίνω σε δευτερεύον επαρχιακό, πολύ στενός δρόμος και όχι σε καλή κατάσταση.

Φτάνω στο χωριό Przewoz μιλάμε για 20 σπίτια όλα, και ο δρόμος μέσα από αυτό πλακόστρωτος, και πάλι να κοπανιέμαι για να μην ξεχνιέμαι.. σταματώ και ανοίγω χάρτη. Το GPS δεν ήθελα να το ανοίξω γιατί δεν είχε μπαταρία, και θα το ήθελα για μετά που θα έψαχνα για ξενοδοχείο. Στον χάρτη έβλεπα ότι είμαι σε κάτι πάρκα, τα σύνορα είναι ακριβώς δίπλα με Γερμανία αλλά δεν έχει πέρασμα. Πρέπει να κάνω τουλάχιστον 50χιλ μέσα στα χωριά και δρόμους που δεν ξέρω μέχρι τον αυτοκινητόδρομο.







Και περνώντας από μοναχικούς δρόμους και χωριά όπως, Gozdnica, Ruszow, και με τον 351 Jagodzin, και Piensk, βγαίνω στην εθνική Ε40-4 και μπαίνω Γερμανία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σαξονίας. Σταματώ ξανά γιατί βλέπω έξοδο για Gorlitz. Σύσκεψη με τον εαυτό μου, και ο κύβος εριχθει. Θα συνεχίσω ακόμα, και βλέπουμε. Σε Γερμανικό αυτοκινητόδρομο τον Ε40-Α4 ξέχασα εντελώς το πρόβλημα στα φρένα και καρυδώνω το γκάζι. Μετά από 46χιλ παίρνω την απόφαση και βγαίνω στην έξοδο 89 για την πόλη Bautzen.

Φτάνοντας βρίσκω μια πολύ καλή οικογενειακή πανσιόν. Η τιμή απίστευτη στα 30 ευρώ με πρωινό. Με χάρτη πόλης που μου έδωσε, η γυναίκα της οικογενείας, πάω να εξερευνήσω και αυτή την άγνωστη πόλη. από τα πρώτα κιόλας μέτρα, αρχίζω να εντυπωσιάζομαι, με τις μικρές πλατείες, εστίες πρασίνου σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο.





Η πόλη απλώνεται σε γραφική τοποθεσία, σ’έναν ψιλό βράχο πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Σπρεε. Η ανακατασκευασμένη παλιά πόλη, γοητεύει τον επισκέπτη, όπως πολλά φιδωτά πέτρινα δρομάκια, τα τείχη, το μπαρόκ Δημαρχείο στην πλατεία, όπως και πολλά άλλα σχηματίζουν ένα γοητευτικό σύνολο.
























 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ




Κάνοντας μια πολύ καλή βόλτα, και γνωρίζοντας την πολιτιστική πρωτεύουσα των Σοραβων το πανέμορφο Bautzen, καταλήγω στο κέντρο τις πόλης με τον καθεδρικό.



























Πολλές επιγραφές είναι δίγλωσσες, στα γερμανικά και στα σοραβικα. Οι Σοραβοι, γνωστοί και ως Λουσατοι η Βενδιοι, είναι μια ιθαγενείς μειονότητα Σλάβων που ζουν στις ανατολικές περιοχές της Σαξονίας, και του Βρανδεμβούργου. Καταφεύγω σε μαγαζί, και τρώω ένα τουμπανο κεμπάπ. Η ώρα είναι 21:00 και αρχίζουν να μαζεύουν καρέκλες από τα καφέ. Αυτή είναι η ζωή εδώ!!! Φεύγω κ’εγω και πάω να τραβήξω τις τελευταίες φωτογραφίες.









Επιστρέφω στην πανσιόν και μιλώντας στο τηλέφωνο με τον Θοδωρή (Teo71) του λέω αν μπορεί να βρει που είναι τα κεντρικά της BMW στο Μόναχο για να πάω να δουν εκεί την μηχανή. Μετά από λίγο μιλάμε πάλι και λέει ότι μίλησε με τους γερμανούς λέγοντας την περίπτωση μου, και κλίνοντας ραντεβού για αύριο στις 14:00 το μεσημέρι. Η ερώτηση του Θοδωρή θα προλάβεις; Ξέροντας ότι είμαι 500χιλ μακριά. Χάχα.. και καφέ θα προλάβω να πιω. Καλά ρε να είσαι εκεί έτσι; Ναι φιλαράκι σ’εχαριστω και θα μιλήσουμε από Μόναχο.
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
25-8-11-ΠΕΜΠΤΗ (603χιλ):



Πάω σε μια αίθουσα που είχαν για πρωινό, με το νούμερο του δωματίου μου πάνω σε τραπέζι. Κάθομαι, ήταν όλα έτοιμα. Εντύπωση μεγάλη (δεν παίζονται οι Γερμανοί) που είχε ένα μεγάλο πλαστικό αυγό στο τραπέζι. Ρε τι είναι αυτό πλαστικό!!! Μου κάνουν πλάκα; Το παίρνω για να δω και αυτό άνοιγε, και μέσα ήταν το αυγό!!! Δηλαδή ήταν θήκη αυγού με φενιζολ μέσα για να το κρατά ζεστό. Εντάξει τώρα τι να λέμε!!! 9:00 βάζω μπρος την μηχανή και ξεκινώ.




Βγαίνω πάλι στον αυτοκινητόδρομο Ε40-Α4 ανεβάζω ρυθμό, σταθερά καρφωμένα στο κοντέρ 190+…
Χρησιμοποιώντας τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας όπως, Ε441-Α72 μέχρι Ηοf. Μετά με Α93 περνώ το Regensburg, στάση μόνο για βενζίνη καφέ, και κάτι φαγώσιμο, με τον Ε45-Α9 μπαίνω Μόναχο.

Βάζω στο GPSτην οδό Frankfurterring 29 και σε λίγα λεπτά είμαι έξω από τις τεράστιες εγκαταστάσεις, BMW έκθεση και σέρβις για μηχανές. Όπως είπα στον Θοδωρή χθες θα ποιο και καφεδάκι. 531χιλ και έφτασα 30λ ποιο νωρίς. Σερβίρουν ένα εσπρεσακι στην αίθουσα υποδοχής. Λοιπόν από εδώ έχει μια μεγάλη επιφάνια με τζάμι, όπου ο πελάτης περιμένοντας, βλέπει τις εργασίες που του κάνουν στην μηχανή!!!

Το προσωπικό του συνεργείου σκέτοι γιατροί, μέχρι και γυναίκα εργάζεται στο σέρβις. Με φωνάζουν μετά από λίγο, ένας υπεύθυνος με πάει στην μηχανή για να την βάλω στο χώρο του σέρβις. Ανάβω και παίρνει τα χαρτιά με τα αποτελέσματα από τον εγκέφαλο στην Πολωνία. Γυρίζει μια το κλειδί και μου σβήνει την μηχανή. Πρόβλημα… μου λέει!!! Τέλος η μονάδα ABS δεν γίνεται τίποτα μόνο αλλαγή. Πόσο; 1700 ευρώ και δεν την έχουν!!! Θέλουν τρεις μέρες τουλάχιστον για να έρθει. Καλά κρασιά, να είστε καλά και για σας!!! Μου δίνει τα χαρτιά και ετοιμάζομαι ξενερωμένος να φύγω.

Συναντώ και ένα ζευγάρι Ελλήνων που είχαν πάει Σκοτία με μηχανή. Σταμάτησαν για να αλλάξουν μια λάμπα στο RT που είχαν. Τα είπαμε λίγο και τους αποχαιρέτισα. Η διανυκτέρευση σήμερα θα εξαρτηθεί από την πόλη, που θα έχει μαγαζί με την γνωστή αλυσίδα για εξοπλισμό αναβατή Louis. Εδώ που βρίσκομαι έχει, αλλά δεν θέλω να καθυστερήσω άλλο μέσα σε μια μεγαλούπολη. Και η πόλη αυτή είναι 50χιλ περίπου από εδώ το Rosenheim-Ροζενχαιμ. Βάζω στο GPS την διεύθυνση του καταστήματος και ξεκινώ. Εντάξει δεν ήθελα και πολύ έφτασα μέσα στην απίστευτη ζέστη του μεσημεριού.

16:30 παρκάρω έξω από το Louis. Μεγάλο μαγαζί με τα πάντα. Βρήκα τις μπότες που ήθελα και έτοιμος πάλι προς αναζήτηση ξενοδοχείου. Βρίσκω ένα με 50 ευρώ και δωμάτιο σοφίτα. Τέλειο και χωρίς πολύ ψάξιμο και ταλαιπωρία. Κουμάντο κάνει το στομάχι τώρα, χωρίς άλλα περιθώρια αναβολής. Κατευθείαν στο κέντρο για φαί.







Τι άλλο από δυο πίτες αραβικές, ξεχειλισμένες από κεμπάπ και σαλάτα. Τα πάντα όλα λέμε….
Βολτουλα για να χωνέψω στα γύρω δρομάκια της πόλης, με προσόψεις κτηρίων σε ωραία χρώματα, που σου εξιτάρουν καλαίσθητα τις κωρες των οφθαλμών!!!

Και όπως κάθε πόλη μικρή και μεγάλη στην Βαυαρία, σέβεται τις παραδόσεις τις, έτσι κ’εδώ πέφτω σε γιορτή μπίρας. Έβλεπα πολύ κόσμο να κυκλοφορεί με παραδοσιακή ενδυμασία, και πήγα.













Σε κάποιο σημείο της πόλης έπεσα στην γιορτή. Φανταστικά!!!
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
26-8-11-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (397 χιλ):



9:00 μια ακόμη ζεστή μέρα ξεκινά. Α93-Ε45 αυτοκινητόδρομος, και γρήγορα έχω μπει Αυστρία, με κατεύθυνση το Innsbruck. Στάση για βενζίνη και καφέ, με θέα τα επιβλητικά βουνά των Αυστριακών άλπεων.






Μετά με Α13-Ε45 περνώντας το Μπρενερο τουνελ βρίσκομαι σε Ιταλικό έδαφος. Α22-Ε45 προς Bolzano και μετά Trento. Από εδώ παίρνω τον επαρχιακό 47 και αποκτά ποιο σφιχτό οδηγικο ενδιαφέρον η πορεία μου. Με όμορφα χωριά σε απόκρημνες πλαγιές, και ποτάμια.







Βγαίνω στον 53, για να καταλήξω στο πασίγνωστο σ’εμενα CastelfrancoVeneto. 14:00 παρκάρω έξω από το ξενοδοχείο που επιλέγω πάντα, το Albergo Roma hotel της αλυσίδας BestWestern.

Με 60 ευρώ το υπέρ-λουξ δωμάτιο τα αξίζει τα λεφτά του στο κέντρο της πόλης. Φεύγω με τα πόδια λίγο έξω από την πόλη στο μαγαζί που όλο και κάτι ψωνίζω, από εξοπλισμό ένδυσης για μηχανή. Η ζέστη απίστευτη και την είχα ξεχάσει τόσο καιρό. Φτάνοντας εννοείτε πως στο μυαλό μου είχα βάλει να πάρω ένα κράνος δεύτερο. Δεν ήξερα όμως τι!!!

Τελικά κατέληξα σε X-Lite-GPσειρά 802 - 380 ευρώ. Αν δεν κάνω λάθος στην Ελλάδα το βρίσκει κανείς στα 600 ευρώ. Τελειώνοντας απέναντι από εδώ ήταν γνωστή αλυσίδα φαστ φουντ και έκατσα να φάω.



Επιστρέφω στο ξενοδοχείο, αφήνω το καινούριο μου κράνος και κατεβαίνω για την τελευταία βόλτα, στην πόλη, και για έναν καφέ πριν πω καληνύχτα…

















 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
27-8-11-ΣΑΒΒΑΤΟ (45 χιλ):



Το καράβι αναχωρεί στις 14:00 έχω αρκετό χρόνο και λίγα χιλιόμετρα να διανύσω. Οπότε βγαίνω για τον τελευταίο καπουτσίνο στο Castelfranco. Παίρνω την μηχανή από το παρκινγκ, και διανύω τα 20μ δρόμου, μέχρι την κύρια είσοδο του ξενοδοχείου, που είχα αφήσει τα πράγματα για να φύγω. Περνά ένα περιπολικό εκείνη την στιγμή, ανάβει φάρο και μου κορνάρει!!! Αγνοώντας σταματώ στην είσοδο του ξενοδοχείου. Κάνει αναστροφή και παρκάρει δίπλα μου. Αρχίζει μια Ιταλίδα μπατσινα γιατί δεν φορούσα το κράνος!!!

Άρχισα να εξηγώ ότι η απόσταση που διάνυσα ήταν γελοία για να φορέσω το κράνος. Εντάξει με τα πολλά μου έκαναν συστάσεις, και να μην το ξανακάνω οκ!!! Ξεκινώ μετά από την μικρή περιπέτεια, και οδηγώ στον επαρχιακό 245 με κατεύθυνση το λιμάνι της Βενετίας. Φτάνοντας είχε μια κινητικότητα έντονη με τον κόσμο εδώ και εκεί. Βγάζω εισιτήριο για Ηγουμενίτσα, γιατί βαριέμαι το ταξίδι μέχρι Πάτρα. Θα επισκεφτώ και κάτι φίλους στα Ιωάννινα όπως κάνω πάντα όταν επιστρέφω από τα ξένα.

Μπαίνω στο καράβι και πιάνω θέση καναπέ σε παράθυρο. Κόσμο δεν έχει ευτυχώς, γιατί φεύγουν δυο καράβια με διαφορά μισής ώρας. Το πλοίο ξεκινά κ’εγω κολλημένος στο παράθυρο να βλέπω έξω την Βενετία.











Τα μάτια μου μπορεί να έβλεπαν τα κάθε λογίς αμέτρητα πλοιάρια να πηγαίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά το μυαλό είχε χαθεί ήταν αλλού.


Πραγματικά το έζησα όλο αυτό η μήπως ήταν όνειρο και μόλις ξύπνησα;




…..Αφιερωμένο στην μνήμη δυο φίλων…..

ΠΑΝΟΣ (PanVas) και ΝΩΝΤΑΣ
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Λίγο παλιό αλλά είπα να το ανεβάσω κι'εδω μιας και είναι έτοιμο. Υπάρχουν άλλα δύο ταξιδιωτικά ποιο παλιά. Σκέφτομαι να τα ανεβάσω και αυτά για κάποιους που δεν τα έχουν ανακαλύψει. Οι περισσότεροι τα ξέρουν. Συγνώμη αν κουρασουν κάποιους λόγο επαναληψης.
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Φιλε μου Μαγγελάνε (δεν γνωριζω το ονομα σου)
μολις τελειωσα την 2ωρη αναγνωση του ταξιδιωτικου σου...

Ευγε...πολυ δυνατο το ταξιδι και η περιγραφη...

δεν ξερω αν θα το εκανα μονος ή με το sport touring μου (μαλλον με on-off) αλλα οπως και να εχει, το μυαλο μου ξεφυγε για λιγο...

Καλα ταξιδια-και αν θες παρεα.... ;)

Ευχαριστώ φίλε μου να είσαι καλά.
Πάνος το όνομα μου και θα σου πω ότι με ότι έχω πορευομαι. Το Κ1200S είχα και με αυτό πήγα. Σαφώς ένα μικρό on-off θα έκανε την διαφορά σε κάποια δύσκολα οδηγικα σημεία, αλλά δεν υπήρχε. Και σαφώς με παρέα είναι καλά (όχι κανόνας) αλλά ούτε αυτή υπήρχε. Οπότε όταν εγώ μπορώ και είμαι έτοιμος πατάω την μίζα και φεύγω, χωρίς να σκέφτομαι τέτοια θέματα. Στο επόμενο πάντως μοναχικό θα σ'εχω υπόψιν ευχαριστώ. Καλά ταξίδια..
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Λίγο παλιό αλλά είπα να το ανεβάσω κι'εδω μιας και είναι έτοιμο. Υπάρχουν άλλα δύο ταξιδιωτικά ποιο παλιά. Σκέφτομαι να τα ανεβάσω και αυτά για κάποιους που δεν τα έχουν ανακαλύψει. Οι περισσότεροι τα ξέρουν. Συγνώμη αν κουρασουν κάποιους λόγο επαναληψης.

να ανεβασεις και τα αλλα ...
πιστεψε με ειναι σιγουρο οτι θα το περάσω και μια επανάληψη ακόμα γιατι εκτος της ωραιας περιγραφής ...δινεις και πολλες πληροφοριες...!!!
Smileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer Emoticon
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Λίγο παλιό αλλά είπα να το ανεβάσω κι'εδω μιας και είναι έτοιμο. Υπάρχουν άλλα δύο ταξιδιωτικά ποιο παλιά. Σκέφτομαι να τα ανεβάσω και αυτά για κάποιους που δεν τα έχουν ανακαλύψει. Οι περισσότεροι τα ξέρουν. Συγνώμη αν κουρασουν κάποιους λόγο επαναληψης.


Να το κάνεις και για τα υπόλοιπα
 

gagarin

new member
Δημοσιεύσεις
471
Περιοχή
Αθηνα
Μοτοσυκλέτα
Kawasaki ZZR1400
Όνομα
Κώστας
Εγώ δεν το είχα ξαναδιαβάσει Πάνο, και χτες που το ανεβαζες ακολουθούσα με το διάβασμα. Ευχαριστώ για τη χαρά της ανάγνωσης και του νοερού ταξιδιού , μπράβο που το τόλμησες μόνος .!!!!!!!
 

ΜΟΥΡΙΚΗΣ

well know member
Δημοσιεύσεις
2.375
Ηλικία
50
Περιοχή
Κρανίδι Αργολίδας. Φωκιανό Αρκαδίας.
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 640 ADV (07)
YAMAHA YZF600R (97) Thundercat
Όνομα
Γιώργος Μουρίκης
Περιοχή
Κρανίδι Αργολίδας.
Είναι ευκαιρία τώρα γιατί ξανά βλέπουμε φωτογραφίες !!
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
να ανεβασεις και τα αλλα ...
πιστεψε με ειναι σιγουρο οτι θα το περάσω και μια επανάληψη ακόμα γιατι εκτος της ωραιας περιγραφής ...δινεις και πολλες πληροφοριες...!!!
Smileys drinking beer EmoticonSmileys drinking beer Emoticon

Ευχαριστώ Στέλιο κάνε μια επανάληψη γιατί θα σε σηκώσω στον πίνακα να πεις το μάθημα. Χαχα

Οι πληροφορίες είναι λίγο μπαγιατικες μη δίνεται και πολύ σημασία, και ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με χαρτουρα. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα.
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Δεν ειναι η πρωτη αλλα ουτε και η τελευταια φορα που το διαβαζω.Smileys drinking beer Emoticon




Περιμενουμε και τα παλαιοτερα.:D

Ευχαριστώ συνονοματε για την ανάγνωση και έρχονται και τ'αλλα. YesGiving
 

Magelanos

member
Δημοσιεύσεις
833
Ηλικία
49
Όνομα
ΠΑΝΟΣ
Περιοχή
ΙΛΙΟΝ
Εγώ δεν το είχα ξαναδιαβάσει Πάνο, και χτες που το ανεβαζες ακολουθούσα με το διάβασμα. Ευχαριστώ για τη χαρά της ανάγνωσης και του νοερού ταξιδιού , μπράβο που το τόλμησες μόνος .!!!!!!!

Ευχαριστώ Κώστα για το διάβασμα εύχομαι καλά ταξίδια όπου αγαπάς με τον υπέροχο διτροχο υπερτουριστα που έχεις.
Όσο για το μοναχικό ταξίδι είναι δύσκολο στο άκουσμα αλλά γίνεται.
 

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Αν και δεν συμπαθησα ποτέ ( ουτε συμπαθώ ) τα πολυημερα ταξίδια με μότο, δεν μπορω όμως να μην ξεκοκαλισω τέτοια ταξιδιωτικά και να μην θαυμασω το κουράγιο και την επιμονή των απανταχού ταξιδευτών
 
Top Bottom