ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ποδηλάτης 106 ετών αποσύρεται από την ενεργό δράση

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.143
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
...γιατί δεν μπορεί να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος όπως παλιά!

Να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, καθώς τα 106 χρόνια του δεν του επιτρέπουν πλέον να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος όπως παλιά, αποφάσισε ο λάτρης της ποδηλασίας Ρομπέρ Μαρσάν, έναν χρόνο αφότου διένυσε απόσταση 22,5 χιλιομέτρων εντός μίας ώρας σε ποδηλατοδρόμιο κοντά στο Παρίσι, επίδοση που του χάρισε ένα παγκόσμιο ρεκόρ.
Όπως αποκάλυψε ο γείτονάς του Κριστιάν Μπουσάρ, οι γιατροί ζήτησαν από τον κ. Μαρσάν να μην καταβάλει πλέον έντονη σωματική προσπάθεια, προκειμένου να μην καταπονεί τον οργανισμό του.

Ο Αλέν Γκοτρόν, πρόεδρος του αθλητικού ομίλου Cyclos του Μιτρί-Μορί –του οποίου ο κ. Μαρσάν είναι το διασημότερο μέλος– εξήγησε από την πλευρά του ότι ο υπεραιωνόβιος αθλητής θα αναγκαζόταν να πιεστεί υπερβολικά για να πετύχει κάποιο νέο ρεκόρ. «Μπορεί να κάνει ποδήλατο απλώς για την ευχαρίστησή του. Είναι πιο λογικό», πρόσθεσε.

Πάντως, σύμφωνα με τους συγγενείς του, ο κ. Μαρσάν εξακολουθεί να κάνει στατικό ποδήλατο στο μικρό διαμέρισμά του, στα προάστια του Παρισιού.

Ο κ. Μαρσάν γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1911 στην πόλη Αμιέν της Βόρειας Γαλλίας.

Βίωσε τον Α΄ και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έζησε κάποια χρόνια στη Βενεζουέλα και τον Καναδά, εργάστηκε ως πυροσβέστης, ως καλλιεργητής ζαχαροκάλαμων και κηπευτικών, αλλά και ως έμπορος κρασιών.

Πέρσι, αποκάλυψε ότι το μυστικό της μακροβιότητάς του ήταν ο υγιεινός τρόπος ζωής (αθλητισμός, πολλά φρούτα και λαχανικά, όχι υπερβολικός καφές, ελάχιστο αλκοόλ και καθόλου τσιγάρο).

Παραπονιόταν μόνο ότι στην ηλικία του αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας: είχε υπέρταση, ρευματισμούς και μια μικρή απώλεια ακοής.

Όπως είχε δηλώσει μιλώντας σε δημοσιογράφους τον περασμένο Ιανουάριο, στην ηλικία του δεν πρέπει κανείς να απέχει από τη γυμναστική για πολύ καιρό.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως σχεδόν έναν αιώνα πριν, οι γονείς του τού έλεγαν να αφήσει στην άκρη το ποδήλατο, καθώς δεν θα του προσφέρει κάτι σημαντικό, ωστόσο εκείνος τελικά δεν τους άκουσε.



ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

User V

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.090
Αλλά 62 χρόνια Μέχρι τα 106..
Αν υπάρχει κοσμος/γη.:(


Να'ναι καλά ο "παππούς" και μακάρι να 200άριζε..
 
Top Bottom