Εκδρομή στην Πελοπόννησο 21-22 Οκτωβρίου

Δημοσιεύσεις
8
Ηλικία
53
Όνομα
Freiderikosavgoustis
Αγαπημένοι φίλοι λάτρεις των 2 τροχών και της καλής Παρέας, πάντα το πιο ενδιαφέρον σε μια Μοτοπαρέα δεν είναι μόνο η διαδρομή, είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η άριστη επικοινωνία των ανθρώπων.
Ξεκινώντας για μια βόλτα για το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου σαν Μοτοπαρέα Κέρκυρας στην Πελοπόννησο, έπεσε η ιδέα να πιούμε ένα οικογενειακό κρασάκι στον ξενώνα μας το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Αροάνια με έναν προσωπικό φίλο φιλοξενώντας τον με την οικογένεια του.
Ο άνθρωπος αυτός χωρίς να τον διακατέχει το κόμπλεξ της έπαρσης, δέχθηκε σαν μικρό παιδί και όχι μόνο, το προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, προτείνοντας μας να το σηκώσουμε ανακοίνωση δημόσια ώστε να παρεβρεθούν και άλλοι φίλοι μοτοσυκλετιστές για να μας παρουσιάσει τις εμπειρίες του.
Ο άνθρωπος αυτός έχει στην πλάτη του πάνω από 500.000 abventure ταξιδιωτικά χιλιόμετρα και το γύρο του πλανήτη.
Το όνομα αυτού ....... ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ.
Λεπτομέρειες της διαδρομής που θα πάμε αλλά και πληροφορίες για έξτρα διαμονή να αναμένετε Άμεσα αλλά και στα τηλέφωνα : 6971855643 Αυγούστης Φρειδερίκος και 6934297702 Μιχόπουλος Γιάννης.
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Αροανία: Ο «παράδεισος» με την πλούσια βλάστηση και τα κρυστάλλινα νερά


Γράφει η Ντία Μούλου


Πλατάνια, πεντακάθαρα νερά, πετρόχτιστες βρύσες, παλαιά αρχοντικά και καθαρός αέρας αποτελούν τα χαρακτηριστικά της Αροανίας Καλαβρύτων. Το μικρό αυτό χωριό προσφέρεται όλο τον χρόνο για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις, αν και αναμφισβήτητα ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή. Κι όλα αυτά μόλις 32 χιλιόμετρα από την πόλη των Καλαβρύτων.

Η Αροανία ή Σοποτό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 930 μέτρων στους πρόποδες του βουνού Τάρταρης (παραφυάδα της οροσειράς του Ερύμανθου), με τη χρονολογία δημιουργίας του να τοποθετείται στον 8ο αιώνα μ.Χ.

Σύμφωνα με ενδείξεις, ιδρύθηκε από μετοίκους, που ήρθαν από τον γειτονικό Κλείτορα. Περίπου στα 750 μ.Χ. ο πληθυσμός της περιοχής εμπλουτίζεται με σλαβικά φύλα, κυρίως γεωργών και κτηνοτρόφων, που γρήγορα αφομοιώθηκαν και ενσωματώθηκαν στις μικρές κοινότητες που προϋπήρχαν. Η επίδρασή τους είναι ακόμη φανερή στα τοπωνύμια, όπως φαίνεται και από το όνομα του Σοποτού (σοπότ στα σερβοκροάτικα σημαίνει πτώση υδάτων). Το 1930 ο οικισμός ονομάζεται Αροανία, καθώς γίνεται πρωτεύουσα του δήμου Αροανίας.

Ο επισκέπτης εδώ έχει την ευκαιρία να περιπλανηθεί σε γραφικά δρομάκια, ανάμεσα σε πολύ πράσινο, και να απολαύσει τη μοναδική φιλοξενία των κατοίκων του.

Η προς το χωριό πλαγιά του Τάρταρη είναι κατάφυτη από δένδρα γαύρου, σφενδαμιού, μελιού, πουρναριού και καστανιάς, τα οποία αποτελούν ένα δάσος με σπάνια ομορφιά, ιδανική επιλογή για έναν ωραίο περίπατο. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει η αγορά και η μεγάλη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Στην πλατεία του χωριού συναντάμε το παραδοσιακό καφεστιατόριο «Σοποτό», το οποίο λειτουργούν δύο νέα παιδιά, έχοντας δώσει ζωή στο χωριό.



Επίσης, μία πολύ όμορφη περιοχή που υπάρχει στο χωριό ονομάζεται «Αμπελάκια». Πρόκειται για μία μικρή κοιλάδα με αμπέλια, που έχει σχήμα τριγώνου, στην κορυφή του οποίου ενώνονται οι δύο χείμαρροι του χωριού.

Που να μείνετε
Ο παραδοσιακός ξενώνας του χωριού θα ολοκληρώσει το σκηνικό των τέλειων διακοπών. Πριν γίνει ξενώνας ήταν σχολή εκπαίδευσης, η περιβόητη Ελληνική σχολή Σοποτού. Το κτίριο βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του χωριού, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που είναι χτισμένη περίπου το 1623.



Λειτουργεί όλες τις εποχές του χρόνου και διαθέτει 5 δωμάτια πλήρως επιπλωμένα, αίθουσα πρωινού/καφετέρια και πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο. Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6977904159 & 6951136450. email: xenonas.sopoto@gmail.com ή επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.xenonas-sopoto.gr.

Αξιοθέατα του χωριού και της γύρω περιοχής
Αν και μικρή σε έκταση, η Αροανία διαθέτει πληθώρα ιστορικών μνημείων. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο Πύργος των Σοφιανόπουλων, το μεγάλο υδραγωγείο του Αγίου Γεωργίου και τα ερείπια ενός παλαιού ενετικού κάστρου και τα παραδοσιακά αρχοντικά. Στο χωριό υπάρχουν επίσης πολλά και γεφύρια, όπως αυτό του Πολύμερου και της Γούβας. Εδώ θα βρείτε πάνω από 20 εκκλησίες, τη Μονή των Αγίων Θεοδώρων, αλλά και τον πανέμορφο ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Παύλου, που γεννήθηκε στο χωριό. Ο ναός είναι κόσμημα αρχιτεκτονικής και περιέχει εντυπωσιακές αγιογραφίες.



Αν αποφασίσετε να περάσετε περισσότερες ημέρες στην Αροανία, μην χάσετε ευκαιρία να επισκεφθείτε και τις γύρω περιοχές, οι οποίες θα σας εντυπωσιάσουν. Στην πόλη των Καλαβρύτων, μπορείτε να πάρετε τον οδοντωτό για ένα αξέχαστο ταξίδι στο φαράγγι του Βουραϊκού, να κάνετε σκι στο διάσημο χιονοδρομικό κέντρο (τον χειμώνα φυσικά), να κάνετε βόλτα στα σοκάκια της.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Μονή της Αγίας Λαύρας, τη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου και το Σπήλαιο των Λιμνών.

Περάστε οπωσδήποτε μια βόλτα από το Πλανητέρο, που είναι πνιγμένο στα πλατάνια και τα τρεχούμενα νερά, μέσα στα οποία κολυμπούν αμέτρητες πέστροφες. Στην περιοχή λειτουργούν πολλές ταβέρνες με καλομαγειρεμένο φαγητό.

Για τους πιο ριψοκίνδυνους, υπάρχει ο ποταμός Λάδωνας, που προσφέρεται για κανό, καγιάκ και ράφτινγκ και συγκεντρώνει όλο και περισσότερο κόσμο, που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή διακοπές και άθληση.

Πηγη:http://newpost.gr/entertainment/tak...-thn-ploysia-blasthsh-kai-ta-krystallina-nera
 

esel

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
17.093
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
Μοτοσυκλέτα
BMW GS1200 ADV LC
Όνομα
Στελιος Τζιανετοπουλος
Περιοχή
μαγευτική Μεσογειων (Αθήνα)
προσωπικά θα ηθελα πολυ να πάω
να συνομιλησω με τον πρωτο προεδρο του bmw club
αλλά επειδή με βλεπω να εξιστορώ τις εντυπώσεις μου στους υπόλοιπους αστεγους της Ομόνοιας δεν με βλεπω να πηγαίνω...ειναι και η Πτολαιμαίδα το επόμενο....
παιδιά χιλια συγνώμη δεν θα....
 

Pan-dvs

well know member
Δημοσιεύσεις
15.447
Περιοχή
Ιωαννινα
Μοτοσυκλέτα
tiger 955i-gs 1200
Όνομα
Πανος
Περιοχή
Ιωαννινα
Ωραία είναι ...αλλά που να πρώτο πάμε τελικά !!!
Οπου μπορει ο καθενας.Εγω παντως αν ημουνα κοντα δεν θα το εχανα.
 

ΜΟΥΡΙΚΗΣ

well know member
Δημοσιεύσεις
2.375
Ηλικία
50
Περιοχή
Κρανίδι Αργολίδας. Φωκιανό Αρκαδίας.
Μοτοσυκλέτα
ΚΤΜ 640 ADV (07)
YAMAHA YZF600R (97) Thundercat
Όνομα
Γιώργος Μουρίκης
Περιοχή
Κρανίδι Αργολίδας.
Οπου μπορει ο καθενας.Εγω παντως αν ημουνα κοντα δεν θα το εχανα.



Κατάλαβες πως το λέωGiving
 

jtnakos

member
Δημοσιεύσεις
1.876
Ηλικία
46
Περιοχή
Σάμπως ξέρω; Σιάτιστα- Πτολεμαΐδα- Γιάννενα
Μοτοσυκλέτα
Fiat Punto Adve
Όνομα
Γιαννης
Περιοχή
Πτολεμαΐδα
Καλά να περάσετε Και ο Μητσάκης τομος ταξιδίων, νομίζω με ένα μεταξά 5* και και σοκολάτα υγείας περιτριγυρισμένος από ομοιοπαθεις θα ήταν απόλαυση

Ταξιδέψτε μαζί του φίλοι
 
Top Bottom