YAMAHA XSR 155

SHOOTER045

Μαθουσάλας member
Δημοσιεύσεις
12.101
Ηλικία
49
Περιοχή
ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ /ΠΕΛΛΑΣ
Μοτοσυκλέτα
GLX 90
Όνομα
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Περιοχή
Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Νέο Yamaha XSR 155
Από την Ταϊλάνδη με αγάπη

Η Yamaha παρουσίασε στην Ταϊλάνδη την μικρότερη σε κυβισμό (και μέγεθος) μοτοσυκλέτα της οικογένειας που ονομάζει “Heritage” η οποία με την σειρά της τροφοδοτεί την custom υποκατηγορία των Faster Sons. Έχει πέσει πολύ “κουλτούρα” και “μάρκετινγκ” θα μας πείτε, όμως όλα τα XSR έως σήμερα έχουν κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές διαφορές στην εργονομία και την ποιότητα υλικών σε σχέση με τα ΜΤ πάνω στα οποία βασίζονται. Το ίδιο ισχύει και για το νέο XSR 155, το οποίο βασίζεται στα μηχανικά μέρη του ΜΤ-15. Διαθέτει τον ίδιο δυνατό και μοντέρνο σχεδιαστικά υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα με τους 19,3 ίππους και τα 1,5km/m ροπής.



Όμως στο XSR 155 η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί στα 170mm, το τιμόνι έχει διαφορετικό σχήμα και είναι πιο ψηλά τοποθετημένο, ενώ το κάλυμμα της σέλας έχει την όψη και την αφή alcantara. Μαζί με τις μεταλλικές λεπτομέρειες αντί των πλαστικώνστο MT-15 (αύξησαν το βάρος κατά ένα κιλό στα 134kg γεμάτο βενζίνη), το XSR 155 δείχνει στο μάτι πολύ πιο ακριβό και ποιοτικό ως κατασκευή. Στην πραγματικότητα όμως θα είναι φτηνότερο από το αντίστοιχο MT-15 στην ΤαΊλάνδη. Φτηνότερο δεν σημαίνει βέβαια και φτηνό. Το MT-15 είναι από τα ακριβότερα μοτοσυκλετάκια αυτής της κατηγορίας στην Ταϊλάνδη – μιλώντας πάντα με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των ανθρώπων της χώρας. Οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι είναι απόλυτα σίγουροι πως σύντομα θα ακολουθήσει και το XSR 250 που βασίζεται στο δικύλινδρο MT-25, όμως αυτό θα είναι αποκλειστικά για της ασιατικές αγορές.







Το μόνο που έχει ελπίδες να έρθει και στην Ευρώπη, θα είναι το μεγαλύτερο XSR 350 με βάση τα μηχανικά μέρη των MT-03/R3. Αν μάλιστα μοιάζει με RD 350 σε εμφάνιση, θα επαναφέρει στη μνήμη πολλών τους θρυλικούς δίχρονους "Φονείς Γιγάντων" των 80ies, έστω και χωρίς να βγάζουν σύννεφα καπνού από τις εξατμίσεις του










*αντιγραφή απο MOTO MAGAZINE
 
Top Bottom